Risto Jalo - Kaikkien aikojen Ilves

Jallu

Guest
Vaikka minulla ei ole syytä vastata niin osoitan kunnioituksen asialliseen vastaukseen kertomalla, että minulla oli näköalapaikka Ilveksen toimintaan. Olen siitä luopumassa kouluttautumisen vuoksi, mutta silti olen halunnut hillitä mielestäni asiatonta tapaasi yrittää luoda mielikuvaa heikosta johdosta.
 

HekeK

Administrator
Viestejä
4 890
Heke tarjos apuaan Ilvekselle, muttei kelvannu.
Tuo siis tapahtui alkukeväästä 2017. En minä tuosta loukkaantunut. Olinhan sen jälkeen mm. joukkorahoitushankkeessa aktiivisena ja mukana järjestämässä Kannattajakulmaa Ilveksen ottelutapahtumissa.

olen halunnut hillitä mielestäni asiatonta tapaasi yrittää luoda mielikuvaa heikosta johdosta.
Ymmärrän ja hyväksyn. Samalla tavalla minäkin olisin reagoinut kaltaiseeni kirjoittelijaan vielä kahdeksan kuukautta sitten. Times sure have changed.
 

näsinneula

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
803
Yleinen keskustelufoorumi ilman velvoitteita perustella taimielipiteitään, ajatuksiaan johtuivatpa ne sitten ihan mistä vain.
 

näsinneula

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
803
On paljon ihmisiä jotka vain puhuvat, mutta harvassa pelimannit, jotka saavat toiminnallaan aikaansaannoksia, HekeK hyvänä esimerkkinä taannoisen, energisen, tuottavan kampanjan moottorina.
Foorumille taasen mahtuu tarinaa, tuotosta, purnausta, ideoita laidasta laitaan, asiallista, asiatonta ilman "velanperintää".
Isot asiat ratkaistaan aivan muualla haluamme niin tai emme.
 

vilperi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
603
onko johdossa väärät ihmiset?
Pari kuukautta takaperin veikkailin, että olet jostain ytimen liepeiltä. Johdossa on ihmisiä, joiden toimintaan en ole tyytyväinen.
Toivottavasti lainaukseni menivät oikein, sillä uudistettu palsta ei ole helpoin mahdollinen osalainauksiin. Joka tapauksessa halusin ottaa Jallun ja HekeK:n kirjoitukset lainaukseen. Osittain jopa epäreilusti pitkistä kokonaisuuksista.

Jäsen Tarinankertoja taisi muinoin esittää, että Ilves Hockey Oy:n hallituksessa maksimiaika olisi viisi vuotta ja toimijoita olisi mahdollisimman monelta talousalalta. Uuden Ilveksen hallituksen muoto tälläiseltä näyttikin, ja mikä Tarinankertojan taisi olla pointti, on jokainen hallituksen jäsen hallituksessa maksimissaan viisi vuotta, jottei näivettymistä tule. Näin on nytkin käynyt.

Se onkin sitten toinen asia, onko hallituksessa tässä siirtymävaiheessa - nykyinen hallitus lienee ollut kasassa toista toimintakauttaan - liikaa selän taakse menijöitä ja puuhastelijoita, mutta mikäli noudatetaan Tarinankertojan mallia, päästään näistäkin mahdollisesti eroon yksitellen.


Jalon Ripa on hänkin saanut kritiikkiä. Ehkä syystäkin. Enpä miehen pelaajapolitiikkaan ollut tyytyväinen miehen ensimmäisellä toimarikaudellaan, mutta silloin nuorukaisella näppäimistön tällä puolella ei ollut tätäkään vähää taloustietämystä saati tietoa Hockey Oy:n taustoista.

Oma veikkaukseni onkin, että kun pahin on tällä kertaa ohi, väistyy Jalo tälläkin kertaa Ilveksen johdosta kunhan koko hallitus on vaihtunut ja Ilves on tervehtynyt liigan kärkeen. Viimeksi tässä kohtaa mentiin kohti konkurssia, mutta vain tulevaisuus kertoo, mihin suuntaan Jalon ja koko nykyisen hallituksen väistyessä suunnataan.

Aika näyttää. Jatkakaa.
 

Jarno Saarinen

Luottopelaaja
Viestejä
1 270
Saas nährä kauanko HekeK jaksaa länkyttää Jalon ja Sepän tekemisistä, seuraavaan yhtiökokoukseen on puolisen vuotta aikaa, tähän ketjuun ehtii tulla sata sivua postauksia jos tahti pitää. Onko Heikin tavoitteena saada aikaan niin kova tyytymättömyys, että tuon kaksikon valta-asema kyseenalaistettaisiin ja johtoon tulisi muutoksia? Mielenkiintoista kertakaikkiaan, toki Jalo&Seppä corp. saattaa vielä vetää ässän hihastaan ja rauhoitella tilanteen kulisseissa. Tämä on suorastaan luultavampaa kuin, että tämä nettipalstoilla räksytys johtaisi ensimmäiseenkään peliliikkeeseen. Iston ja HekeK.n kohtaloksi jäisi tässä skenaariossa sätkynuken osa. Seuraillaan tilanteen kehittymistä, jatkakaa!
 

Mary Mackey

Guest
Itse luulen, että kesäkuussa yhtiökokous päätyy teettämään erityistilintarkastuksen, jos luottamusta ei muuten saada aikaan.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 304
Meni tarkalleen näin:

Jos siis ymmärsin oikein, on mahdollista, että Ilves-Hockey Oy ostaa konsultaatiopalveluita yritykseltä, jonka hallituksen puheenjohtaja (ja omistaja?) nykyinen Ilves-Hockey Oy:n toimitusjohtaja on ollut (ja on edelleen?)

En lähde täällä väittämään yhtään mitään sellaista, mistä minulla ei ole mustaa valkoisella.
Okei, ilmeisesti tähän aihealueeseen ei kannata kauheasti syventyä, koska niin paljon perustuu spekulointiin, ei totuuteen? Itse en osaa tähän tuoda totuutta, kun en ole ostanut noita Jalokiin papereita. Eli en tiedä onko siellä taustoilla vielä Ripa, Laukkasen Lasse ja Lagerstamin Kati. Mikko Mattila ei sano mitään ja vielä vaikeampi on sanoa, että mikäli hän on tehnyt konsultointia, niin onko hän saanut IH:sta korvauksen palkkana tai onko maksettu yritykselle.

Mutta edellisessä vastauksessani otin esimerkiksi Laukkasen Lassen (korvaa Mattilan), koska hänen ammattitaidon tiedän ja sen, että hän tuottaa erinomaista arvoa Ilvekselle. Tällöin en kokisi mitenkään pahana, vaikka Ripalla ja Lassella olisi yhteisyritys (historiasta eri toimialalta) ja korvaukset maksettaisiin palkan sijasta tuolle yhteisyritykselle. Ja hallituksen hyväksynnällä sekä Laukkasen valinta tehtävään ja myös korvauksen suuruus ja se mitä reittiä maksetaan.

En siis näkisi tuota järjestelyä mitenkään pahana, mikäli se toimisi Ilveksen parhaan edun mukaisesti.

Ei tuossa mitään väärää olisi. Ongelmalliseksi näkisin sen, jos Ilves-Hockey Oy:n toimitusjohtajalla olisi sidos, ts. osakkuus, konsulttipalveluista laskuttavaan yritykseen. Vieläpä niin, että konsulttipalvelut on ostettu firmaan kyseisen toimitusjohtajan aikakaudella.
Mikä sen tekisi, Ilveksen näkökulmasta, ongelmalliseksi? Tarkoitatko, että Mattila ei ole riittävän pätevä tehtäväänsä? Vai onko hän liian kallis?

En ihan saa koppia, että mihin tuo liittyy.
Jalokiin liikevaihdon vaatimattomalla kehityksellä tarkoitan sitä, että näin ulkopuoliselle ei tule tunnetta, että tuon kautta olisi laskutettu tai, mikäli on, niin luvut 2017 vs pari vuotta ennen omistajamuutosta eivät merkittävästi poikkea toisistaan.


Osuu. Asiat asioina. Kyllä maailmaan aina mielipiteitä ja näkemyksiä mahtuu.
Tarkoitukseni ei ole ollut kritisoida Nurmikolua tästä. Tein omat arvioni jo ennen strategiaa ja toisaalta julkaisin heti strategian julkaisun jälkeen tuon epäkohdan. Tuolloin en tietenkään tiennyt, että Nurmikolu on tuosta vastuullinen.

Tiedätkin, että strategiat ovat olleet itselleni lähellä sydäntä. Oma näkemykseni (ja tietenkin siis mielipiteeni) perustui siihen, että strategia julkaistiin syyskuun loppupuolella 2017 oikeastaan juuri ajankohtana, jolloin suurin osa halutuista pelaajista tekivät sopimuksen tälle kuluvalle kaudelle. Ilveksellä ei ollut juuri minkäänlaista uskottavuutta tuossa kohtaan ulkopuolisten pelaajien ja agenttien silmissä. Strategian luontivaiheessa Ilveksen asema kilpailukentässä (mm. vetovoima) on
yliarvioitu. Toisena epäkohtana toin tuolloin esille, että puolestaan kilpailijoiden tilanne on aliarvioitu. Strategian urheilullisessa tavoitteessa, joko laskettiin sitten sen varaan, että kilpailijat epäonnistuvat omassa toiminnassaan. Esimerkkinä SaiPa. Keskikastin joukkue, joka tehnyt useita vuosia putkeen työnsä erinomaisesti. Ilves puolestaan kulkenut reilut kymmenen vuotta päinvastaiseen suuntaan. Taloudellinen ero SaiPaan oli tietenkin iso, mutta myös järjestelmällinen toimintamalli pelaajahankintojen, järjestelmien ja tietenkin maineen suhteen vähintään yhtä iso.

Sinänsä Heikkilä noudatti omavaraisuuden strategiaa, että hänen aikanaan (kuka sitten vastasikin itse työstä) saatiin sopimukset aikaiseksi Suomen, Meskasen, Vainion ja Parikan (ei-kasvattimme) kanssa. Myöhemmin vielä Laaksonen ja Thomson. Voi tietenkin olla, että strategian luonnin aikaan ei osattu arvioida, että halutusta 2018-19 kokoonpanosta ulkomaille siirtyvät Sandell, Meskanen, Koivula, Koppanen ja Thomson. Tuon viisikon avulla kilpailutilanne olisi tietenkin ollut paljon parempi.
 
Viimeksi muokattu:

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 304
Johdossa on ihmisiä, joiden toimintaan en ole tyytyväinen.
Kysymättäkin lienee selvää, että Ripan miellät tähän ryhmään, mutta ketä muita?

Kiinnostaisi saada kommenttisi, mutta ymmärrän, mikäli jätät vastaamatta.
 • Miten selität sen, että vain Jalon johdolla on kyetty saavuttamaan kumulatiivisesti positiivinen taloudellinen tulos ja kaikkien muiden kombinaatioiden aikana ollaan tehty todella rumia tappioita?
 • Miksi pelaajat ja valmentajat seisovat Jalon takana? Tai ainakin he pitäisivät järjen vastaisena, mikäli Jalo poistuisi kuviosta. Mietin vain, että minkä signaalin Ilves lähettäisi pelaajamarkkinoille, mikäli Jalo siirtyisi sivuun.
 • Olet toistanut useasti, että näyttää pahalta. Tarkennatko, että mikä näyttää pahalta? Talousko
 • Ja tietenkin, miksi et ole tyytyväinen toimivaan johtoon? Jos olen tulkinnut oikein meidän yhteisiä tuttuja vuosienkin takaa, niin he ovat tyytyväisiä. Vai olenko tulkinnut väärin? Otaksun, että sinäkin olet heidän kanssa vaihtanut ajatuksia.
 

HekeK

Administrator
Viestejä
4 890
Okei, ilmeisesti tähän aihealueeseen ei kannata kauheasti syventyä, koska niin paljon perustuu spekulointiin, ei totuuteen?
Kyllä, spekulaatiotasolla mennään.

Mikä sen tekisi, Ilveksen näkökulmasta, ongelmalliseksi? Tarkoitatko, että Mattila ei ole riittävän pätevä tehtäväänsä? Vai onko hän liian kallis?
Näkisin ongelmalliseksi tilaajan ja tuottajan kaksoisroolin. Kaksoisroolin purkaminen olisi helppoa vaihtamalla laskuttavaa yritystä sellaiseen, johon tilaajalla ei ole sidonnaisuutta.

Jalokiin liikevaihdon vaatimattomalla kehityksellä tarkoitan sitä, että näin ulkopuoliselle ei tule tunnetta, että tuon kautta olisi laskutettu tai, mikäli on, niin luvut 2017 vs pari vuotta ennen omistajamuutosta eivät merkittävästi poikkea toisistaan.
Tiedät itsekin, että 1) Ilves-Hockey Oy ei olisi ollut olla JaloKii Oy:n asiakas koko vuotta 2017 ja että 2) yrityksillä, etenkin konsulttiyrityksillä, on asiakkaissa vaihtuvuutta. Tuosta ei siis voida tehdä johtopäätöksiä suuntaan ja toiseen.

JaloKii Oy näyttää kuitenkin tehneen viime tilikaudella positiivisen tuloksen, joten onnittelut siitä!

Tarkoitukseni ei ole ollut kritisoida Nurmikolua tästä. Tein omat arvioni jo ennen strategiaa ja toisaalta julkaisin heti strategian julkaisun jälkeen tuon epäkohdan. Tuolloin en tietenkään tiennyt, että Nurmikolu on tuosta vastuullinen.
Asiat edelleen asioina.


Strategia oli ja on kunnianhimoinen. Ensimmäisenä vuonna se seurasi urheilua ja taloutta suht ok. Tällä kaudella se on seurannut urheilua...no, alussa erinomaisesti, mutta nyt sukeltaa. Talouspuoli oli myös mintissä, mutta otteet kaukalossa alkavat taatusti näkyä myynnin puolella. En pidä tuota TOP6-sijaa mahdottomana, mutta se vaatii vahvistuksia kokoonpanoon. Tällä kokoonpanolla se ei edelleenkään tule onnistumaan. Tälle kaudelle tehdyissä hankinnoissa oli liikaa hutikuteja.


Kysymättäkin lienee selvää, että Ripan miellät tähän ryhmään, mutta ketä muita?

Kiinnostaisi saada kommenttisi, mutta ymmärrän, mikäli jätät vastaamatta.
 • Miten selität sen, että vain Jalon johdolla on kyetty saavuttamaan kumulatiivisesti positiivinen taloudellinen tulos ja kaikkien muiden kombinaatioiden aikana ollaan tehty todella rumia tappioita?
 • Miksi pelaajat ja valmentajat seisovat Jalon takana? Tai ainakin he pitäisivät järjen vastaisena, mikäli Jalo poistuisi kuviosta. Mietin vain, että minkä signaalin Ilves lähettäisi pelaajamarkkinoille, mikäli Jalo siirtyisi sivuun.
 • Olet toistanut useasti, että näyttää pahalta. Tarkennatko, että mikä näyttää pahalta? Talousko
 • Ja tietenkin, miksi et ole tyytyväinen toimivaan johtoon? Jos olen tulkinnut oikein meidän yhteisiä tuttuja vuosienkin takaa, niin he ovat tyytyväisiä. Vai olenko tulkinnut väärin? Otaksun, että sinäkin olet heidän kanssa vaihtanut ajatuksia.
 • Miksi Mikko Leinosen johtama Tappara on tehnyt kaikkea väliltä kumulatiivista tappiota 750 k€ ja yhden tilikauden voitto 800 k€? Sama mies, sama tehdas mutta aivan eri tulos. Selityksiä on varmasti sata. Saman verran on selityksiä sinun esittämääsi kysymykseen.
 • Sehän riippuu ihan siitä, millä tavalla ja millä perustein toimitusjohtaja sivuun siirtyy.
 • En voi tarkentaa. Sekin päivä vielä koittaa, kun näistä asioista voidaan keskustella avoimesti.
 • Koska yhteisiä tuttujamme on Share Ilveksessä aktiiveina, on todella mukava kuulla heidän olevan tyytyväisiä. Tämä on tärkeä asia yhteistyön kannalta. Ajatuksia emme ole vaihtaneet enää kuukausiin.
 
Viimeksi muokattu:

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
1 502
Jos faktapohjainen keskustelu on Ilveksen edun vastaista, niin kannattaisiko siinä vaiheessa alkaa miettiä tekemisiä Ilveksen päässä? Kiekkotermein älä anna tuomarille aihetta viheltää.
Faktapohjainen keskustelu?

"Jos siis ymmärsin oikein, on mahdollista" ..."näyttää olleen"..

Vedä Heke nyt hetki happea ja käy vaikka katsomassa Ilveksen peliä Hakametsässä, peli tässä nyt kuitenkin on keskiössä(ainakin meillä Ilves-myönteisillä)

Et varmasti halua, että Ilveksen etua tavoittelemasi marssi on pelkkä farssi;)
 

LalaTa

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
521
Faktapohjainen keskustelu?

"Jos siis ymmärsin oikein, on mahdollista" ..."näyttää olleen"..

Vedä Heke nyt hetki happea ja käy vaikka katsomassa Ilveksen peliä Hakametsässä, peli tässä nyt kuitenkin on keskiössä(ainakin meillä Ilves-myönteisillä)

Et varmasti halua, että Ilveksen etua tavoittelemasi marssi on pelkkä farssi;)
On tosiaan vähän kaksinaamaista vaatia faktapohjaista keskustelua ja tyyliin samassa lauseessa vedota itse siihen, että on sanamuotokikkaillut kaikki faktalta näyttävät sanomisensa niin, että voi aina vedota sanoihin "mahdollisesti" "jos" "näyttää olleen" jne. kun joku pyytää lähteitä väitteilleen.
 

HekeK

Administrator
Viestejä
4 890
Faktapohjainen keskustelu?
Jokainen pyörittelyni perustuu faktaan.

"Jos siis ymmärsin oikein, on mahdollista" ...näyttää olleen..
Näillä turvataan oma selusta kaikelta siltä pahalta, jota minulle haluttaisiin kirjoittelujeni vuoksi aiheuttaa.

Vedä Heke nyt hetki happea ja käy vaikka katsomassa Ilveksen peliä Hakametsässä, peli tässä nyt kuitenkin on keskiössä(ainakin meillä Ilves-myönteisillä)
Kuinkas nämä konkurssin haikailijat tämän joskus perustelivatkaan. Ilves-Hockey Oy ei ole Ilves. Ilves ry on Ilves. Minä olen Ilves ry -myönteinen henkilö.

Et varmasti halua, että Ilveksen etua tavoittelemasi marssi on pelkkä farssi;)
Näinkin voi toki käydä.
 

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
2 341
Itse luulen, että kesäkuussa yhtiökokous päätyy teettämään erityistilintarkastuksen, jos luottamusta ei muuten saada aikaan.

Enpä taas ole pitkään aikaan lukenutkaan mitään yhtä typerää…

Ensinnä pikku huomautus, miten Luottamusta saa aikaan sillä, että järjestettäisiin erityistilintarkastus? Luottamustako sellainen parantaisi? Jos näin kuvittelee, niin ehkä loputeksti on aika turha, mutta…Olisi todella fiksu temppu pistää "mökki sekaisin" kaksi vuotta ennen Areenaan siirtymistä. Sementoida näin Tapparan ykkösjoukkueenasema tässä kaupungissa. Todella Ilves edellä toimintaa... not!Erityistilintarkastuksen aika oli ja meni. Tämä olisi pitänyt tehdä silloin joskus 2013 viimeistään, jolloin vielä konkan kautta olisi ollut mahdollista nousta Areenalle. Tossa ennen tätä omistajanvaihdosta vielä joulukuussa 2016 oli konkkamiehiä liikkeellä ja erityistilintarkastuksista puhuttiin, mutta onneksi arvovaltaisten Ilvestahojen kanta voitti ja millekään konkkatielle ei lähdetty, vaan pidettiin IHOY hengissä. Jos sen konkan kautta menoa pohdin itsekkin aikanaan, oli se tuolloin jo myöhäistä….. nythän ei puhuta konkasta, mutta erityistilintarkastuksen järjestäminen loisi Epäluottamusta (niin, e-pä-luot-ta-mus-ta) koko organisaation ympärille. Tilanteessa, jossa muutamassa vuodessa tarvitsisi investoida niin rahallisia kuin henkisiä! pääomia Areenaan siirtymiseen. Kumpiakaan pääomia ei kauheasti olisi tuhlattavaksi luomalla epäluottamusta ulospäin näkyväksi.Sisälläpäin jonkinnäköistä epäluottamusta näyttäisi palstan perusteella olevan. Tässä tullaan siihen, että musta tuntuu/näyttää siltä, että ihmiset, jotka ei saa ajatuksiaan organisaatiossa läpi, eivät oikein ymmärrä miten yritys/yhdistys/yhteisö toimii. Eli miten omia ajatuksiaan saa läpi organisaatioissa, joissa ei ole määräävää asemaa kenelläkään. Niin, jos se tuntuu, että jollain on, on kyse juuri tästä vaikuttamiskeinojen ymmärtämättömyydestä, sillä IHOY:ssä ei ole osake-enemmistöä kellään.On toki varmaan ryhmä, joka käyttää valtaa. Sitä kutsutaan politiikaksi, eli siis ryhmä ihmisiä jotka pystyvät sopimaan yhteisistä päämääristä ja toimimaan yhdessä yhteisin keinoin. Jos vähemmistöön jäävän mielestä syy on, että enemmistö sortaa tai on heitä vastaan, ei vähemmistöllä ole pienintäkään toivetta saada omaa vähemmistökantaansa läpi ao yhteisössä.


Kuten missä tahansa ihmisryhmässä, on tässäkin silloin toimittava samoin kuin enemmistön saavuttanut ryhmä. Haettava tukea ympäriltä. Kyettävä vaakuuttamaan muita omien kantojen paremmuudesta. Tutkailemaan eri toimijoiden toimintamotiiveja (ne kun eivät ole kenelläkään samat, joten omista ei kannata ammentaa) ja koittaa näiden motiivien kautta saada heidät toimimaan omien kantojen suuntaisesti. Ne ”muut” eivät ole pahoja tai ilkeitä tai ”sua” vastaan. Niillä kaikilla on omat oikeutetut motiivit (itselleen) toimia kuten toimivat.
Vain omien kantojen taakse enemmistöjä hankkimalla voi edetä. Tämä vaatii neuvottelu-, johtamis- ja kompromissitaitoja. Omien näkemysten pitämistä ”ainoina oikeina” ei katsota muiden taholta kovinkaan houkuttelevana (kaikkihan on Omien kantojensa oikeellisuudesta vakuuttuneita), joten sellasella asenteella ei ainakaan tule tuloksia…Sitten sellainen yleismaailmallinen vinkki… Asioiden muuttaminen toisia ihmisiä syyllistämällä tai haukkumalla EI johda koskaan kestävään lopputulokseen. Vain komentovaltaa käytettäessä (vaikkapa yritysmaailmassa pääomistajan taholta) voi ylipäätään näin tehdä, mutta yrityksen/yhteisön etu se ei pitkällä tähtäimellä ole koskaan… jos niinkun toimintamalleja tässä tämän palstan kautta tutkailee...
 
Viimeksi muokattu:

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
1 502
Jokainen pyörittelyni perustuu faktaan.Näillä turvataan oma selusta kaikelta siltä pahalta, jota minulle haluttaisiin kirjoittelujeni vuoksi aiheuttaa.Kuinkas nämä konkurssin haikailijat tämän joskus perustelivatkaan. Ilves-Hockey Oy ei ole Ilves. Ilves ry on Ilves. Minä olen Ilves ry -myönteinen henkilö.Näinkin voi toki käydä.
Tämä selvensikin jo paljon. Kiitos vastauksesta ja nähdään kesällä Tammelassa!
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 304
Itse luulen, että kesäkuussa yhtiökokous päätyy teettämään erityistilintarkastuksen, jos luottamusta ei muuten saada aikaan.
Tämä on erittäin huolestuttava tieto. Tarinankertoja tuossa jo hyvin aukaisi tilannetta. Onko nyt käynyt niin, että Ilves on Liigan tarkkailuluokkalaisena jo toisella kaudellaan lähtenyt tekemään jotain laittomuuksia? Ilveksen toimia on katsottu varmasti sormien läpi Liigan taholta ja Jalo ollut mukana kuuntelemassa ripitystä, mutta siitä huolimatta hän olisi lähtenyt säveltämään omiaan?

Vai onko Ilves jättänyt hoitamatta velkansa?

Urheilullisessa mielessä varmaankin saattaa heikentää Ilveksen orastavaa vetovoimaa markkinoilla, kun jo nyt ollaan suunnittelemassa erityistilintarkastusta. Harmittavasti se taitaa kohdentua vain tähän tilikauteen. Sitten se olisikin mielenkiintoinen, jos se kohdistuisi hieman kauemmaksikin.
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
1 491
Sisälläpäin jonkinnäköistä epäluottamusta näyttäisi palstan perusteella olevan. Tässä tullaan siihen, että musta tuntuu/näyttää siltä, että ihmiset, jotka ei saa ajatuksiaan organisaatiossa läpi, eivät oikein ymmärrä miten yritys/yhdistys/yhteisö toimii. Eli miten omia ajatuksiaan saa läpi organisaatioissa, joissa ei ole määräävää asemaa kenelläkään. Niin, jos se tuntuu, että jollain on, on kyse juuri tästä vaikuttamiskeinojen ymmärtämättömyydestä, sillä IHOY:ssä ei ole osake-enemmistöä kellään.On toki varmaan ryhmä, joka käyttää valtaa. Sitä kutsutaan politiikaksi, eli siis ryhmä ihmisiä jotka pystyvät sopimaan yhteisistä päämääristä ja toimimaan yhdessä yhteisin keinoin. Jos vähemmistöön jäävän mielestä syy on, että enemmistö sortaa tai on heitä vastaan, ei vähemmistöllä ole pienintäkään toivetta saada omaa vähemmistökantaansa läpi ao yhteisössä.
Eipä tässä oikein muuta johtopäätöstä voi näillä käytettävissä olevilla tiedoilla tehdä, ja olla samalla kannalla kuin Tarinankertoja. Urheilullinen puoli, ja ongelmat siinä ovat toki asia erikseen, mutta ulospäin ei ole oikein yhtään mitään kongreettista tästä oppositiosta (henkilöt & kuinka iso osuus Ilveksestä & SYYT). Julkisesti tämä oppositio on jäänyt ainakin toistaiseksi kahden nimimerkin (Mary & Ist0), ja omalla nimellään Heikin tuotannoksi. Yksikään toimittaja tai omistaja ei ole julkisesti sanallaakaan maininnut mistään valtataistelusta tai vahvasta oppositiosta Jaloa ja Ilveksen hallitusta vastaan.

Jos nyt jotain Heikin jutuista tai Maryn kommentista erityistilintarkastukseen liittyen voi päätellä, niin ilmeisesti tämä oppositio on nyt sitä mieltä tai ainakin haluavat levittää uskomusta, että Jalo & kump vetävät niin sanostusti välistä. Tätä asiaa on Jalosta ja nykyisestä hallituksesta todella vaikea uskoa.

Nimiä nyt on tietenkin turha tiedustella, mutta osaako Heikki tai Mary kertoa tämän opposition kokoa osakemäärässä vai koostuuko oppositio kuinka paljon niin sanotusta uudesta kannasta vs vanhat osakkeet?
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 304
Näkisin ongelmalliseksi tilaajan ja tuottajan kaksoisroolin. Kaksoisroolin purkaminen olisi helppoa vaihtamalla laskuttavaa yritystä sellaiseen, johon tilaajalla ei ole sidonnaisuutta.

Tiedät itsekin, että 1) Ilves-Hockey Oy ei olisi ollut olla JaloKii Oy:n asiakas koko vuotta 2017 ja että 2) yrityksillä, etenkin konsulttiyrityksillä, on asiakkaissa vaihtuvuutta. Tuosta ei siis voida tehdä johtopäätöksiä suuntaan ja toiseen.

JaloKii Oy näyttää kuitenkin tehneen viime tilikaudella positiivisen tuloksen, joten onnittelut siitä!
Minä yritän kovasti miettiä, että miksi tämä asia hiertää niin, että se piti palstoille tuoda. Varsinkin, kun sanot asian olevan spekulatiivinen. Ydinkysymys mielestäni on, että onko Mikko Mattila ammattimies eli tuoko hän lisäarvoa Ilvekselle? Minkä alan ihminen hän on? Mitä hän on Ilveksessä tehnyt? Onko Jalo tilannut hänen työnsä? Onko hänelle maksettu palkkana vai juuri tuon JaloKiin kautta? Onko Ilves maksanut hänelle ylihintaa?

Oletko itse ollut Mattilan kanssa tekemisissä eli perustatko hänen pätevyytensä henkilökohtaiseen tietoon?

Strategia oli ja on kunnianhimoinen. Ensimmäisenä vuonna se seurasi urheilua ja taloutta suht ok. Tällä kaudella se on seurannut urheilua...no, alussa erinomaisesti, mutta nyt sukeltaa. Talouspuoli oli myös mintissä, mutta otteet kaukalossa alkavat taatusti näkyä myynnin puolella. En pidä tuota TOP6-sijaa mahdottomana, mutta se vaatii vahvistuksia kokoonpanoon. Tällä kokoonpanolla se ei edelleenkään tule onnistumaan. Tälle kaudelle tehdyissä hankinnoissa oli liikaa hutikuteja.
Samaa mieltä. Kirjoitinkin tästä jo kesällä, että kokoonpano riittää sijaan 11-12 ja toivon/uskon valmennuksen naaravan meidät pudotuspeleihin. Erittäin hieno ja tasainen sarja käynnissä. Paljon hutikuteja, mutta itse en tiedä kuka oli Heikkilän hankinta ja kuka ei.

Miksi Mikko Leinosen johtama Tappara on tehnyt kaikkea väliltä kumulatiivista tappiota 750 k€ ja yhden tilikauden voitto 800 k€? Sama mies, sama tehdas mutta aivan eri tulos. Selityksiä on varmasti sata. Saman verran on selityksiä sinun esittämääsi kysymykseen.
Argumentti tämäkin, mutta miksi meillä säännöllisesti vain ja ainoastaan tappioita viimeiset kymmenen vuotta. Miten vain yksi mies on onnistunut? Ja siltä ajalta viimeinen mitalikin.

Jalo tekee varmuudella virheitä, kuten kaikki muutkin. Mutta ei ole kahtakaan vuotta, kun Ilves oli käytännön konkurssissa ja mökki täysin sekaisin.

Toisaalta, jos sinulla on varmaa visiota siitä, että näiden miesten johdolla IH Oy on menossa kohti taloudellista sekä urheilullista perikatoa, niin sitten ymmärrän näkökulmasi. Itse näen varsinkin urheilullisessa mielessä paljon hyvää kehitystä. Urheilupuoleen on satsattu paljon sellaista, jonka tulokset näkyvät pidemmällä aikajänteellä. Ensi kauden joukkueessa on ainoastaan pelaajia, joiden toivonkin jatkavan. Olen tälläkin hetkellä hyvin toiveikas Ilveksen tulevaisuuden näkymistä.
 

Ist0

Guest
Jalo kumppaneineen onnistui sitten ennätysajassa järjestämään itselleen opposition, jolla on rahaa ja merkittävää omistusta.

Yhdessä? Uusi Ilves. Surkea vitsi.
 

Lynx

Uusi Ilves since 2017
Viestejä
903
Totuus ihmisten köh..asioiden välisissä kiistoissa on usein paljon yksinkertaisempi ja inhimillisempi kuin silmä väittää. Pikkumaisuuksia, mielensäpahoittamista, katkeruutta, kostoa, haitantekoa; niitä samoja tunnekuohuja jotka tulevat tutuksi jo hiekkalaatikolla. Helppo on kuvitella Ist0lle kurahaalarit ylle eikä Hegulikaan miksikään varsinaiseksi parkkinahaksi ole vuosien saatossa paljastunut. Eikä se tunteiden vietävissä oleminen ole vierasta kovillekaan kavereille - samoista elementeistä ne on kasattu nekin.

Ilveksen vankkuri natkuttaa eteenpäin mäki kerrallaan ja hyvä että renkaanjälkiä jää louskuttamaan teräväkielinen oppositio. Ei se yksimielisyys länsimaissa pitkälle kanna. Peukkua Jalolle, kiitosta Kunton rauhallisten ja kauaskatseisten analyysien vuosituhannelle ja ärrimurrimuroja Kiven pehmojoukkueelle. Mukavaa joulun aikaa kaikille ipalaisille!
 
Ylös