Ilveksen nykytilanne

Pika1

Luottopelaaja
Viestejä
2 666
Missä maakuopassa porukka oikein elelee? Viimeisinä vuosina tuo sanojen ja tekojen kohtaamattomus oli jatkuvasti esillä. Siksi omistusmuutosta useamman kerran yritettiin, oli boikottia, ulosmarssia, mielenilmaista, foorumit väärällää arvostelua...
Aika silkkihansikkain nykymenoa arvostellaan. Aiemmin taisi noin 1,5 nimimerkkiä edes yrittää puolustella toimistoa (Artsille pinnat taistelusta tuulimyllyjä vastaan) ja muut huusivat koko poppoota tervalle ja höyhenille. Nykyään vähän soraääniä, mutta paljon enemmän ymmärrystä/odotusta.
Kyl se siitä, toivon ma.
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 607
Juujärvi sai kenkää Ipan A-junnujen valmentajan paikalta, kun kapteenisto ilmoitti että joukkue ei enää pelaa Juujärven valmennuksessa.

Paljon saisi vettä virrata väärään suuntaan, mikäli Ilves palkkaisi Juha Juujärven. Toki kaikki on mahdollista, mutta paljon on tuo mies aiheuttanut hallaa Ilvekselle.

Ja puhumme vielä tuon potkujen jälkeisestäkin ajasta.

Onkohan vieläkään tervetullut palaamaan Ouluun?
 

Tammi 30

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
480
Onko jotain esimerkkiä heittää potkujen jälkeisestä ajasta. Kyllähän tuolloin kuitenkin pronssi saavutettiin. Valmennuspäällikön hommahan ei varsinaisesti olisi valmentamista. Homma voisi mennä paremmin jonkun toisen myymänä tarkoittaen valmentajia. Kyllähän Juujärvellä taktista silmää on kuitenkin.
 

Serve

Luottopelaaja
Viestejä
2 052
Nythän tässä olisi oiva tilaisuus Raimo Summaselle tai Ismo Lehkoselle. Summanen saattaisi kyseiseen rooliin olla jopa paras mies Suomessa. Viimeisimmässä haastattelussaan sanoi nauttivansa junioreiden auttamisesta ja niiden kehittämisestä enemmän kuin aikuisten valmentamisesta. Kaikki me tiedämme mikä tietotaito Raadolla on kunhan tunteet pysyy kurissa. Ismo Lehkonen on myös Suomen parhaita työskennellessään junioreiden parissa. Lehkonenhan on maininnut myös Ilveksen kolmen suosikkiseuransa joukkoon. Tuskin siis paljon tarvitsisi Tampereelle houkutella. Yksi nimi voisi myös olla Juha Juujärvi joka on pärjännyt vahvasti junioreiden kuten myös mestis valmennuksen parissa.

Kantsii lukea Jutilan kirja, ja miettiä uudestaan Ramin ehdottamista mihinkään toimeen Ilveksessä. Tietoa ja taitoa ei kukaan kyseenalaista, Summasen kohdalla
 

Tomsey

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
279
Voisikohan Tuokkolalla olla annettavaa tässä hommassa? Itse en tiedä minkälaisia valmiuksia Tuokkolalta löytyy junioriputken kehittämiselle. Tampereella varmaan mielellään työskentelisi, mutta haluaakohan vielä jatkaa päävalmentamista.
 

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
3 327
Piti tuohon advisory boardiin vielä sen verran lisätä, että tätä vaihtoehtoa pyöriteltiin viime kesänä. Aloite tuli Ilveksen suunnalta.


Niin kauan, kun Yritys kutsuu jäsenet AB:n, se voi olla toimiva kontaktiryhmien tyytyväisenä pitämishanke. Mutta heti jos sinne valittavia henkilöitä valitaan Yrityksen ulkopuolisin kriteerein, esim yhdistysjäseyyden perustella yhdistyslain kautta, ollaan metsässä.
Yrityksen ei pidä luovuttaa hallintotoimeensa osallistuvien henkilöiden valintaprosessia Yrityksen ulkopuolelle. Sellainen napsahtaa kynsille 9/10 jossain vaiheessa.


Yrityksen hallinnon ja aktiivisen operatiivisen toiminnan avainhenkilöiden valinnan tulee olla Yrityksen sisällä.


Omistajat aka osakkeenomistajat käyttävät sitten valtaansa yhtiökokouksessa ja tehdessään vääriä valintoja, kärsivät siitä itse. Ulkopuolelta valittavilla henkilöillä ei ole omaa lehmää ojassa, joten tyhmyydestä ei sakoteta.



Ymmärrän, ettei IHOY ole tavallinen osakeyhtiö, vaan se on aatteellisen toiminnan jatkumoa ja yhdistyspohjalta ponnistanutta toimintaa, johon suhtaudutaan intohimolla (minä mukaan lukien). Mutta kun Liigasta on tullut viihdebisnestä ja yritystoimintaa, on OY:n syytä toimia myös siten, että se on kilpailullisesti ja organisaatiollisesti verrattavissa muihin.



Ässät on hyvä esimerkki siitä, kun yhdistystoiminnan kautta valikoituu päättäjät avainasemiin. (Ässär ry. omistaa 75% OY:stä). Kärppien säätiömali eroaa tästä siten, että säätiön johto, joka käyttää ylintä omistajavaltaa, ei valikoidu ”sattumanvaraisesti” yhdistystoiminnan kautta, vaan sillä on säännöissä määritetty (ennakoitava) rakenne.



AB tyyppinen rakennelma toimii, jos sen jäsenistö on kriteerein määritetty ja heidät kutsutaan yksilöominaisuuksiensa perustella, ei sen perusteella, mihin yhdistysdemokratia on sattumalta valinnut
 

HekeK

Administrator
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 213
Niin kauan, kun Yritys kutsuu jäsenet AB:n, se voi olla toimiva kontaktiryhmien tyytyväisenä pitämishanke.

AB tyyppinen rakennelma toimii, jos sen jäsenistö on kriteerein määritetty ja heidät kutsutaan yksilöominaisuuksiensa perustella, ei sen perusteella, mihin yhdistysdemokratia on sattumalta valinnut

Aikaisemmassa viestissäsi tyrmäsit AB:n rakenteena.

Hallituksessa ei myöskään ylipäätään tule olla äänivallattomia edustajia, sillä näiden ehdotuksia voidaan toteuttaa, mutta vastuu jää äänivaltaisille. Valta ja Vastuu on aina kuljettava yhdessä. Puhevalta on Valtaa, jos siinä ei ole Vastuuta äänivallankäytössä, ollaan huonossa rakenteessa.

Muutenkaan mitään hallituksen ”sivukonttoreita” ei ole järkevää pitää näin pienessä organisaatiossa. Ainostaan mahdollinen UTJ ja UTJ vertoinen urheilutoimen kehityskoordinointiryhmä erillisenä rakenteena on järkevä, jos ja kun UTJ istuu myös hallituksen kokouksissa TJ:n tapaan.

Siitä olen samaa mieltä, että tuota kautta voi tulla yrityksen kannalta vahingollinen henkilö sisään. Kai tuohonkin keksii keinot, jolla riskiä laskea.

Tämä on lopulta turhaa pyörittelyä.
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 661
Vastaan tulee vielä runkosarjassa Sport, Jukurit, Kalpa x2, Ässät, KooKoo, Pelicans x2, Lukko, Hifki ja HPK.
Jos tuosta ei kairata tarvittavia kuutta kolmen pisteen voittoa ja irtopisteitä päälle, niin ei ansaitakkaan mitään runkosarjan jälkeen. Silloin ei vaan riittänyt.
Loppuohjelma on vähintäänkin inhimillinen.
 

HekeK

Administrator
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 213
Nyt on taas se aika viikosta, kun pyyhe heitetään kehään. Peleihin ei enää mennä ja kausikortin hankkiminenkin on laitettu jäihin. Huomenna voitto Tapparasta ja pyyhe haetaan kiltisti kehästä, laitetaan lanteille ja mennään mestaruussaunan lämmitykseen.

Sitten vain pyyhettä lanteille sitomaan ja mestaruussaunaan klapia. Kultaa tulee!
 

Tom

Guest
Ehkäpä tuossa syksyllä 2017 Ilves-johto epäonnistui ulostulossaan tehtyään tuon paljon puhutun strategia-selvityksen. Osalle lukijoista tuo aukeaa tavoitteen sijaan lupauksena tai sitten ymmärrys julistamattomasta toteuttamisuunnitelmasta eroaa. Julistetun 2017 strategian ulostulo näyttäisi alkuvaiheelta sisältäen mm. tavoiteasettelun minkä jokainen joukkue/kannattaja voisi samalla tekniikalla tehdä. Siinä käytännössä vertaillaan pelaajabudjettia liikevaihtoon ja luodaan niille tavoitetaso millä Liigan suuret operoivat kärkisijoilla. Noinhan tuo karrikoiden on tehty ja sinäänsä miellyttävää luettavaa. Toteutussuunitelmaa ei ole julistettu eikä tulekkaan, ne ovat yrityksen sisäistä kilpailijoilta suojattavaa tietoa.

Kauteen lähtee 15 joukkuetta ja niistä jokaisella on tavoitteena Play-Off paikka, usealla tämä on vähimmäistavoite. Suoraa kotietua ja top-6 sijoitusta tavoittelee useampi kuin paikkoja on jaossa. Luin syksyllä Jukureiden asettaneen tavoitteeksi vähintään 8s sija runkosarjassa, tämä esimerkkinä siitä terveestä kunnianhimoisuudesta mitä seurajohdoilla on. Kauden päätyttyä osa porukaa jää lopulta sijoille 11-15 pettymysten kera.

Tuo Ilveksen tavoitteasettelu on minusta sopivan haasteellinen ja uskottava tämän päivän toimintaympäristössä. RadioFun -haastattelussa Jalo sanoin taloudellisen kasvun jatkuvan. Vertailemalla lähtökohtiin, niin liikevaihto ja taloudellinen tulos näyttäisi kasvavan nopeiten koko Liigassa kun orgaanista kasvua vertaillaan. Tummina pilvinä taivaalla on vain mahdolliset kertaluonteiset kuluerät mitä äskettäin tällä foorumilla ovat vanhan johdon tuntevat esiin tuoneet. Tämä talouden tervehdyttäminen näyttäisi olevan hyvässä kuosissa.
 

HekeK

Administrator
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 213
Vielä viime syksynä @Tom in henkselit paukkuivat iloisesti.

Urheilupuolella usko ja tuntemus joukkueen iskukyvystä vastoin yleistä ennakkokäsitystä vahvistaa johdolla olevan poikkeavaa osaamista pelkän nettiscouttauksen sijaan.

Nyt ollaankin jo siirrytty henkseleiden paukuttelusta selittelyvaiheeseen.
 
Viimeksi muokattu:

Aho26

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
784
Ilveksen tavoite oli ja on edelleen TOP-6. Siihen on sidottu mitä todennäköisemmin myös paljon pelaajabonuksia ja hyvä niin. Näin se menee muissakin firmoissa että tavoite on kova, mut jos siihen päästään niin se näkyy myös omassa kukkarossa.
 
  • Tykkää
Reactions: TE

ipa1970

Luottopelaaja
Viestejä
8 482
Ilveksen tavoite oli ja on edelleen TOP-6. Siihen on sidottu mitä todennäköisemmin myös paljon pelaajabonuksia ja hyvä niin. Näin se menee muissakin firmoissa että tavoite on kova, mut jos siihen päästään niin se näkyy myös omassa kukkarossa.
Just. Ripa tietää miten säästyy rahat parhaiten. Ja säästyy varmasti.
 

#13

Luottopelaaja
Viestejä
3 024
Just. Ripa tietää miten säästyy rahat parhaiten. Ja säästyy varmasti.

Joo ei hyvä. On sekin silti kehitystä. Aiemmin ei tullu pelimiehiä, mutta ei ollu rahaakaan, velkaa ja miinusmerkkisiä tuloksia vaan tupsahteli aina lokakuussa.

Mutta joo, pelimiehiä tarvittaisi, kun loukkaantumisia tulee kyllä lisää.
 
Viestejä
335
Hetki omalla spekulaatiolle. Olisikohan tämä Ilveksen tilanne seuraavanlainen. Koko kauden rämpinyt KOOVEE on ilmoittanut tai vahvasti ilmaissut, että muitakin tanssittajia on (kenties HPK), mikäli Ilves ei panosta yhteistyöhön riittävästi. Ilves taas toisaalta laski, että seuralla ei ole varaa menettää tai edes jakaa "farmiseuraansa" kenenkään toisen Liiga-seuran kanssa. Koska strategian mukaista on, että "yksilöt kehittyvät", niin KOOVEE:ta ei myöskään saa päästä putoamaan Mestiksestä, koska tasoero kasvaa liiaksi.

Näin ollen pelaajaliikennettä kaivataan myös KOOVEE:n suuntaan. En millään jaksa uskoa, että tällaisia Henttosia ja Dostaleja hankitaan vahvistamaan vain Ilvestä. Eli onko vahvistusten hankkiminen (tai lupaaminen hankkimisista) ollut 4.2.19 julkaistun yhteistyön jatkumisen ehtona?
 

Leki78

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
903
Hetki omalla spekulaatiolle. Olisikohan tämä Ilveksen tilanne seuraavanlainen. Koko kauden rämpinyt KOOVEE on ilmoittanut tai vahvasti ilmaissut, että muitakin tanssittajia on (kenties HPK), mikäli Ilves ei panosta yhteistyöhön riittävästi. Ilves taas toisaalta laski, että seuralla ei ole varaa menettää tai edes jakaa "farmiseuraansa" kenenkään toisen Liiga-seuran kanssa. Koska strategian mukaista on, että "yksilöt kehittyvät", niin KOOVEE:ta ei myöskään saa päästä putoamaan Mestiksestä, koska tasoero kasvaa liiaksi.

Näin ollen pelaajaliikennettä kaivataan myös KOOVEE:n suuntaan. En millään jaksa uskoa, että tällaisia Henttosia ja Dostaleja hankitaan vahvistamaan vain Ilvestä. Eli onko vahvistusten hankkiminen (tai lupaaminen hankkimisista) ollut 4.2.19 julkaistun yhteistyön jatkumisen ehtona?
Kyllä se on näissä tapauksissa niin että Ilves ja Tappara vie. Koovee ja Leki vikisee...
 

551304

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
360
Olisko Ilves ottamassa tässä niskalenkkiä KooVeen kanssa kun Mestis-kärjen valmennus siirtyy kokonaisuudessaan Ilves-talliin?
 
Ylös