Ilveksen nykytilanne

HekeK

Administrator
Viestejä
4 898
Tähän on tultu. Seuran ylläpitämä keskustelu on tullut tänään tiensä päähän. Ilves oli tässä suhteessa viimeinen mohikaani. Paine johdossa keskustelupalstan sulkemiseksi kävi liian suureksi. Eihän se kivaa ole, jos omaa surkeutta ruoditaan seuran omilla nettisivuilla.

Ilveksen touhussa on perustavanlaatuista vikaa. Yksi sanoo, että Raunio erotettiin. Toinen lähde kertoo Raunion eronneen. Niin tai näin, Raunio on poissa. Samaan rytäkkään hallituksen puheenjohtaja päättää erota. Väkevä alkuviikko siis.

Ilves on tehnyt kahdella peräkkäisellä kaudella huomattavat tappiot. Edellisen kauden tappio oli kuulemma aikaisemman johdon syytä. Tämän kauden tappio on...niin...aikaisemman johdon syytä. Eräät lähteet osaavat kertoa muun muassa sen, että Minnesota-pelin tappiot ovat olleet alle puolet siitä, mitä viimeisin johto on antanut kannattajiensa ymmärtää.

Syvällä ollaan. Todella syvällä. Yksi asia on kuitenkin varmaa. Tälle keskustelupalstalle ei Ilves-johdon käpälä yllä.
 
  • Tykkää
Reactions: Mni

bruttokansantuote

Luottopelaaja
Viestejä
1 324
Vs: Ilveksen nykytilanne

HeGe41 sanoi:
Yksi asia on kuitenkin varmaa. Tälle keskustelupalstalle ei Ilves-johdon käpälä yllä.
Loistavaa!

No, saipahan Topi sitten tahtonsa läpi, kun Ilves.com:in foorumi suljettiin (ainakin toistaiseksi), sitähän hän toitotti, että se palsta pitää sulkea.

Mutta hyvä homma, että tämä Ilvesfoorumi on taas avattu, kiitos tästä!
 

VP

Luottopelaaja
Viestejä
5 568
Vs: Ilveksen nykytilanne

Ymmärrettävä päätös tuo palstan sulkeminen, enkä nyt jaksa asiasta ihmeemmin valittaa.
Ehkä homma toimii näin .comin siipien ulkopuolella paremmin.

Propsit palstan perustamisesta/ylläpidosta.
 

jalkakynä

Luottopelaaja
Viestejä
1 449
Vs: Ilveksen nykytilanne

Hannu Meskanen taisi olla viimeinen palstan kannattaja. Alla suora lainaus Vesa Suonsyrjän raportista:
"- Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Ilveksen keskustelupalsta on hyödyllinen, joskin olen valitettavasti kuullut, että moderaattorit ovat uupuneet työkuorman alle. Sille pitää löytää jokin ratkaisu pikavauhtia."

Toki entisen palstan taso laski tänä keväänä hyvin lähelle nollaa ellei pakkasen puolelle. Toivottavasti täällä pystytään pitämään tiukkaa linjaa "nettiketin" suhteen.

Raunio ja Meskanen saivat perustuksista heikon talon itselleen. Toisten mielestä homma meni ihan ok, toisten mielestä ei. Menestys oli luokatonta taloudellisesti ja urheilullisesti.

Kuitenkin tämä kaksikko oli halukas kuuntelemaan kannattajien mielipiteitä. Sekä toisaalta valmiita selvittämään asioita kasvotusten. He arvostivat kannattajia. Siitä iso kiitos.
 

jalkakynä

Luottopelaaja
Viestejä
1 449
Vs: Ilveksen nykytilanne

Tämän päiväinen show lähti liikkeelle tästä Meskasen viestistä:

"Tervehdys kaikille,

Olen erittäin pahoillani Ilveksen ja sen fanien puolesta, että tähän tilanteeseen jouduttiin.

Olimme sopineet, että loanheittoa ei tehdä puolin eikä toisin, mutta tuossa yllä nimimerkki Azathoth kirjoitti kyllä sellaista tuubaa että oksat pois. Ei uskoisi, että Ilves.comin taustahenkilö voi toimia noin.

Ville Raunio irtisanoutui maanantaina itse, koska hänellä on jo pitkään ollut tarjous huomattavasti houkuttelevammasta paikasta.

Olimme sopineet Vincent Manngardin kanssa järjestystä, jossa molempien saatavat muutetaan vaihtovelkakirjalainoiksi. Perjantaina Manngard ilmoitti kylmästi, että minun lainojani ei muutetakaan vaihtovelkakirjalainaksi (johon olisi sisältynyt 3 vuoden kuluttua oikeus muuttaa laina osakkeiksi, mikäli Ilves ei olisi pystynyt maksamaan lainoja takaisin), vaan minun lainani muutetaankin korottomaksi pääomalainaksi.

Hän siis vaati minua lahjoittamaan rahani vastikkeetta Ilvekselle. Kaiken lisäksi hän ja jenkkijuristi uhkasivat, että jos en suostu lahjoitukseen, hän ei auta Ilvestä maksuvalmiuslainallaan. Lähdin huoneesta ovet paukkuen ja totesin eroavani Ilveksen hallituksesta saman tien. Tämä tapahtui perjantaina klo 17.30.

Kysynpä vielä VeePeeltä lopuksi: Jos olet ostanut Nokian osakkeita hintaan 20€/kpl, myisitkö niitä nyt hintaan 10€? Varmasti myisit, jos markkina-arvo on 2,4€.

Terveisin Hannu"
 

33

Tulokas
Viestejä
5
Vs: Ilveksen nykytilanne

No niin.. Nyt kun tähän on tultu, niin voinen jakaa pienen huolenaiheeni tätä nimimerkkien takaa kirjoittelua kohtaan. Ongelman ydin piilee tuossa Meskasen lauseessa "Ei uskoisi, että ilves.comin taustahenkilö voi toimia noin.", jossa hän paljastaa tietävänsä/epäilevänsä kuka nimimerkki Azathoth on. Itse en tiennyt satavarmaksi kuin ehkä kolme nimimerkkiä Ilves.comin palstalta. Tiesin tai arvelin kuitenkin, että kirjoittajien joukossa on henkilöitä, jotka seuraavat Ilveksen toimintaa hyvin hyvin läheltä. Onhan tämä nyt ollut ihan pääteltävissä oleva juttukin, mitä on eri nimimerkkien kirjoituksia tullut seurattua. Mielestäni jo tämä ajatus, että periaatteessa kuka tahansa saattoi olla itse Ville Raunio tai Juha Hautamaa tai kuka hyvänsä entisestä tai sitä edellisestä johtoportaasta, on hyvin kyseenalainen palstalla käytyjen vääntöjen osalta. Koko touhun luotettavuus, jos nettikirjoittelussa sellaista on yleensä ollutkaan, kärsi mielestäni kolauksen tästä seikasta johtuen. Mutta ei tässä vielä kaikki..

Olin myös tietoinen, että ilves.comin jäsenillä oli nimimerkkejä palstalle. Tässäkin saattaa esiintyä jonkinlaista eturistiriitaa, varsinkin kun ainakin minulle on epäselvää, minkälaisessa roolissa .comin jäsenet olivat/ovat Ilveksessä. Sisäpiiriähän he ovat päivänselvästi ja jotain vääntöä heilläkin on ollut Ilves-johdon kanssa, kuten Meskasen Azathoth-viittauksesta, tai muutamista Meskasta vastaan suunnatuista kirjoituksista voidaan päätellä.

Vuosia sitten kuulin epäilyn tai väitteen, jonka mukaan joillakin henkilöillä olisi useampia kuin yksi nimimerkki palstalle. Siis yhdellä henkilöllä. Kaikkein sairainta tässä epäilyssä tai väitteessa oli se, että nämä yhden ja saman henkilön nimimerkit olisivat keskustelleet palstalla keskenään normaalisti, kuten kaksi eri henkilöä sillä erotuksella, että molempien takana oli sama ihminen. Tämä asia vei minulta aikanaa lopunkin uskon nettikirjoittelun puhtauteen ja ylipäätään siihen, mitä sieltä saa lukea.

Yhteiskunnassa on jo muutenkin erittäin vaikeaa yrittää erottaa eri totuuksia toisistaan. Nämä Ilvekseen liittyvät asiat kiinnostavat itseäni erityisesti sen kannalta, mitä on oikeasti tapahtunut. Ihmisiä kusetetaan, manipuoloidaan ja viilataan linssiin tämän tästä ja se jos mikä saa minut kuumenemaan. Avoimuus ja rehellisyys ovat katoavaa kansanperinnettä. Kaikkien tekemiset eivät kestä päivänvaloa. Mene ja tiedä mikä tässäkin episodissa on totta ja mikä vähemmän totta. Joka tapauksessa palstan uskottavuus ei ollut omissa silmissäni kovin korkea enää vuosiin. Ilveksen uskottavuus - siitä on kai turha mainita yhtään mitään..
 

Bone

Rivipelaaja
Viestejä
14
Vs: Ilveksen nykytilanne

Kyllä nyt kynnetään syvissä vesissä. Löytyykö johtopaikoille joku pätevä kaveri, joka osaa asiansa? Pelkään että sinne löydetään paremminkin sopiva henkilö. Onneksi tästä ei ole kuin yksi suunta ylöspäin, mutta tuntuu että uskoa tämä vaatii paljonkin.

Meskanen taisi tosiaan olla se viimeinen palstan puolustaja. Pihkalan lähdettyä, ei varmaan juuri ollut aktiivisia moderaattoreitakaan jäljellä, jota moderointi olisi kiinnostanut.
Tosin, oltiinko viimeinen liigaseura, jolla on virallisten sivujen alla keskustelupalsta? Pikemminkin sääntö tänä päivänä, ettei virallista keskustelupalstaa ole.

Toivottavasti väki eksyy tänne, niin saadaan keskustelua aikaiseksi.
 

jurgen

Luottopelaaja
Viestejä
6 035
Vs: Ilveksen nykytilanne

Hieno juttu, että uusi keskustelupalsta on käytössämme.

Ilveksen tilanne näyttää melkoisen sekavalta ja pelottavalta... mikähän lie todellisuus ?

Uskon ja toivon, että Ilves vielä nousee ja ottaa oman paikkansa Suomen huipulla. Työtä ja hikeä se tulee vaatimaan ja tietysti rahaa sekä asiansa osaavia henkilöitä taustalle.

Annetaan nyt työrauha Ilvekselle ja yritetään ajatella ja kirjoittaa positiivisesti mutta rakentavasti.
 

Jarrski

Tulokas
Viestejä
3
Vs: Ilveksen nykytilanne

Kiitoksia sille jollekin uudesta komeesta voorumista!

Mun mielestä on vaan hyvä asia että päästiin molemmista noista äijistä eroon ja äkkiä. Ja voin uhrata hiljaisen sekunnin Meskasen muistolle kun jaksoi kirjoittaa noin tunteellisen viestin. Hallituksen jäseniä tulee ja menee.

Nyt vaan äkkiä uus teejii joka nimenomaan osaa hoitaa bisnespuolen. Oon niitä henkilöitä jolle on aivan sama tietääkö Ilveksen teejii lätkästä hevonhelvataa, kunhan pysytään rahallisesti pää pinnalla. Tämä ei ollut se pointti. Vaan päinvastainen. Mikäli teejiiksi otetaan joku amiksen putkilinjan käynyt entinen hoki-pohje, ollaan jälleen kerran tuhon tiellä.

Agressiivista markkinointia, lipputarjouksia, yllätyksiä, jalkautumista vaikka jumankauta city-marketiin ruuhka-aikaan muistuttaan la-pelistä, yritysten hierontaa, alennuksia ympäri tamperetta kausikorttilaisille.

Jos jumankauta "pelikassit"-kortilla saa itseasiassa katu-uskottavat edut erinäiistä liikkeistä, niin miksei siinä voisi onnistua Ilves?

Lisäksi siihen yritys-yhteistyöhön jotain munaa.. "satuin" paikalle wanhaan postiin tossa karsintojen aikaan jossa oli Ilves Poolin tilaisuus. "Ilves Pool on yrityksille luotu uudenlainen tapa tukea Ilves-huippujääkiekkoa." -huutaa nettisivut. Mitä "uutta" on olla passissa Wanhan Postin ovella, ja ketään kunnolla tervehtimättä murista että "perältä saa siipiä ja tiskiltä kaljaa ja jos näytät tätä lappua niin saat sen halvemmalla".

En nyt keksi enempää lokaa :)


-Jarrski
 

jerry

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
251
Vs: Ilveksen nykytilanne

Noh, Ilves teki sitten lopulta paniikkiratkaisun, ja, kuten yleensä, paniikkiratkaisu oli lyhytnäköinen ja suorastaan tyhmä. Ymmärrän sen, että keskustelun moderointi oli raskasta, mutta toisaalta Ilveksen organisaationa on pakko ymmärtää, että fanit eivät näissä olosuhteissa riemusta kilju. Keskustelu meni eittämättä osassa ketjuja parjaamisen ja panettelun puolelle, mutta keskustelupalstan sulkeminen oli tähän väärä ratkaisu. Nyt se parjaaminen ja panettelu siirtyi vain pois Ilveksen moderointivallasta. Tämän vaikutuksia voi jokainen miettiä hetken hiljaa tykönään.

Ylipäänsä Ilves organisaationa päätyi siis tilaan, jossa se on vielä enemmän sekaisin kuin ilmeisesti vanhalla palstalla kukaan osasi oikein edes pelätä. TJ:n ja HPJ:n yhtäaikainen lähtö enemmän tai vähemmän yllättäen ei ole mikään vitsi. Se on osakeyhtiölle valtava kriisi, vaikka edellä mainitut tekijät olisivatkin toimissaan epäonnistuneet. Kun tähän taustaan ynnää sen miten vaikeaa hyvän TJ:n löytäminen jo viime kerralla kaikesta päätellen oli (ja ilmeisesti ei siltikään löydetty) ja siitä rekrytointitilanteesta vain heikentyneen toiminnallisen ja ennen kaikkea taloudellisen tilanteen, ollaan oikeasti syvässä suossa. Jotenkin minulla on sellainen pelko penkkiä vasten, että Ilveksen SM-liigataipaleen osalta lauletaan viimeisiä virsiä: organisaatio on täydessä umpisolmussa ilman luotsia, valmennus on Tamin termein extremely high risk, moderate reward -tasolla ja joukkue on ainakin vielä tässä vaiheessa kesää jotain ihan muuta kuin kilpailukykyinen.

Noh, uudelle keskustelupalstalle onnea matkaan. Toivottavasti keskustelu täällä viriää samalle aktiivisuustasolle ja korkeammalle laadulle kuin .comissa. Itseäni hieman huolettaa tällaisen epävirallisen palstan moderoinnin onnistuminen, mutta toivon kaikesta (ja ehkä vielä .comia hieman enemmän amatööritaustasta) huolimatta moderoinnin olevan tasapuolista ilman, että toisille annetaan enemmän siimaa kuin toisille pärstäkertoimen tai IRL-tuttavuuden perusteella.
 

HekeK

Administrator
Viestejä
4 898
Vs: Ilveksen nykytilanne

jerry sanoi:
Noh, uudelle keskustelupalstalle onnea matkaan. Toivottavasti keskustelu täällä viriää samalle aktiivisuustasolle ja korkeammalle laadulle kuin .comissa. Itseäni hieman huolettaa tällaisen epävirallisen palstan moderoinnin onnistuminen, mutta toivon kaikesta (ja ehkä vielä .comia hieman enemmän amatööritaustasta) huolimatta moderoinnin olevan tasapuolista ilman, että toisille annetaan enemmän siimaa kuin toisille pärstäkertoimen tai IRL-tuttavuuden perusteella.
Moderoinnista pikkaisen. Eli modetiimiin saa hakea. Tätä ei ole todellakaan tarkoitus pyörittää parin moden voimin, vaan mukaan otetaan ilolla asiasta kiinnostuneita. Näin taakka ei muodostu kohtuuttomaksi kenellekään.
 

Makunen

Tulokas
Viestejä
2
Vs: Ilveksen nykytilanne

Bone sanoi:
Tosin, oltiinko viimeinen liigaseura, jolla on virallisten sivujen alla keskustelupalsta? Pikemminkin sääntö tänä päivänä, ettei virallista keskustelupalstaa ole.
SaiPan sivuilta löytyy edelleen keskustelupalsta, jota ylläpitää ymmärtääkseni organisaatioon kuuluva taho.

http://www.saipa.fi/phpBB3/
 

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
2 472
Vs: Ilveksen nykytilanne

jaa-a...

spurgut puistoissa puhelee...

Jössen paluu, kotimainen kauhuelokuva. Kuvaukset käynnissä... "johodon konsultti" tms. ja seuraava TJ? Ei KAI SENTÄÄN?
 

Jarrski

Tulokas
Viestejä
3
Vs: Ilveksen nykytilanne

Ei tässä missään suossa olla yhtään sen enempää kun aiemminkaan. Samat vellit housussa oltu jo monta vuotta, nyt pitää vaan alkaa toimiin ja palkata se rautakansleri joka tekee vaikka mielivaltaisia päätöksiä mutta ottaa niistä vastuun.

Hyväveli-verkostot ja suojatyöpaikat kun sais kitkettyä pois. Rahat tulee yrityksiltä, faneilta ja junnuilta. Joten fokus sinne. Entiset ilves- "ikonit" ja mansekiekkoilijat sen sijaan sais painua helvettiin sotkemasta kuvioita tai heittää ihan rohkeesti sitä rahaa tiskiin.
 

HekeK

Administrator
Viestejä
4 898
Vs: Ilveksen nykytilanne

Jarrski sanoi:
Ei tässä missään suossa olla yhtään sen enempää kun aiemminkaan. Samat vellit housussa oltu jo monta vuotta, nyt pitää vaan alkaa toimiin ja palkata se rautakansleri joka tekee vaikka mielivaltaisia päätöksiä mutta ottaa niistä vastuun.
Vincent Manngard? Anyone? Mun mielestä ollut tietynlainen rautakansleri jo pitkään. Huonompi homma vaan se, että hän ei ymmärrä tästä bisneksestä mitään.
 

Anapoli

Guest
Vs: Ilveksen nykytilanne

Itsestä tuntuu siltä et niin kauan kun Mangard heiluu tuolla omistajana niin ilveksen uutta nousua voi pitää kaukaisena haaveena. Vinnie pitää saada myymään ja jostain tarttis saada joku ostamaan. Aika hiljasta taitaa olla. Mut eikös se vinnie ole jo joku 70 vuotias...
 

Kultasormi

Guest
Vs: Ilveksen nykytilanne

Jos palstan yleinen käsitys tulee olemaan, että Hannu Meskanen on ns. Hyvä ja Vincent Manngard sen sijaan ns. Paha, se on surullista. Useaan otteeseen on tuotu julki (palstoilla ja virallisissa haastatteluissa), ettei Manngard ole enää muutamaan vuoteen osallistunut Ilveksen toimintaan kuin rahoittajana. Hän on siis jatkuvasti antanut lisärahoitusta ja peitellyt näin operatiivisen puolen aikaansaamia tappioita. Missä ovat kiitokset Manhattanin suuntaan? Vinnie on helvetisti paljon tärkeämpi pelastaja kuin Meskanen - ja kaiken lisäksi Manngard on tehnyt tätä rahoitustoimintaa vuosikausien ajan! Kiitoksena pelkkää paskaa kannattajilta ja kaiken kukkuraksi Meskanenkin kävi vielä avautumassa ja kertomassa OMAN mielipiteensä. Ehkä Manngardin olisi pitänyt myös kirjoitella fanien kanssa .comin palstalla tai tulla juttelemaan mukavia jonkun Share Ilves -porukan tapaamisiin. Ehkä se käsitys tällöin olisi muuttunut? Jos tämä näin menee, niin pienestä on hommat kiinni.

Kukaan ei kiistä, etteikö Meskanen olisi laittanut rahaa sisään. Hieno juttu ja kiitoksia tästä. Kaikista ratkaisevin tekijähän on, että Ilves on tehnyt Meskasen ja Raunion aikana raskaita tappioita, vaikka lähes jokainen on luullut, että voittoa pitäisi tulla. Nytkin tulee persnettoa pelaajamyynneistä ym. huolimatta, joten se kertoo vain epäonnistuneesta toiminnasta. Voiko joku kiistää?

Avainkysymys on, kuinka nopeasti Ilves pääsee tästä jatkamaan matkaansa eteenpäin, kohti tulevaa. Tarvitsemme uuden toimitusjohtajan, joka ei mielellään saa olla kukaan "Ilves-sydäminen" jo organisaatiossa olevan tuttu ja/tai entinen Ilves-kiekkoilija. Nyt tarvitaan ammattitaitoa, kykyä ja osaamista - kaikki muu tulee sen jälkeen. Mistä tällaisen äijän löytää? Heh, me fanithan olemme olleet edesauttamassa sitä, ettei Ilves-Hockey Oy:n toimitusjohtajan pallille kuka tahansa halua tulla, kun "vastassa" on räksyttävä koiralauma.
 

Daywalker-75

Tulokas
Viestejä
9
Vs: Ilveksen nykytilanne

Niin, toivotaan edelleen ettei sieltä talouspuolelta tule mitään ylitsepääsettömiä yllätyksiä. Jos Ilveksen (talous)tilanne on kuralla, niin ei auta muuta kuin armotta tehdä SaiPat ja pudottaa pelaajabudjettia tuonne miljoonan tienoolle niin alkaa säästöä hiukan tulemaan.

On kyllä tuo toimiston tilanne todella sekaisin, voi tsiisus...

OT: SaiPalla on keskustelupalsta kotisivuilla, mutta suurin osa kirjoittelusta löytyy JA:lta tai vaihtarista...
 

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
2 472
Vs: Ilveksen nykytilanne

Kultasormi sanoi:
Jos palstan yleinen käsitys tulee olemaan, että Hannu Meskanen on ns. Hyvä ja Vincent Manngard sen sijaan ns. Paha, se on surullista.
Ei kyse ole ”hyvästä” tai ”pahasta” vaan Vastuusta

Se kenellä on valta, on myös vastuu.

Valta Ilves Hockey Oy:ssä on Vincent Mangardilla. Yksiselitteisesti. Hänelä on määräenemmistö (eli yksinvaltiaan asema)
Joten hänellä on myös vastuu.

Koska Valta muuttaa asioita on hänellä, on myös vastuu hänellä. Vain hän voi tehdä toimenpiteitä Ilvekes Hockey Oyn eduksi.

Nyt tässä on mennyt vuosia, vuosikymmen, ja Vallankäytön tulokset ovat? Ilveksen ajautuminen ynnämuut kategoriaan.

Ihan sama, onko pelastanut Ilves Hockey Oy konkurssilta kymmeniä kertoja, merkityksetöntä jos tulos on nähdyn kaltainen.

Itse asiassa Operaattorin vaihto konkurssin kautta olisi saattanut olla Ilveksen kannalta parempi vaihtoehto, kuin jatkaa ponnetonta Ilves Hockeyn operointia.


Ilves Hockey Oy EI OLE ILVES. Se on vain operaattori hoitamassa instituutiota Ilves. Ja se on hoitanut sitä koko historiansa ajan välttävästi, ellei jopa heikosti.

Muutosta tässä ei tapahdu, ellei se, jolla on Valta, tee muutoksia.

Kyllä, on perusteltua kääntää katseet jälleen kerran Vincent Mangardiin.. ja/tai hänen luottomiehiinsä Suomessa.
 

Lynx

Uusi Ilves since 2017
Viestejä
910
Vs: Ilveksen nykytilanne

Kultasormi sanoi:
Kaikista ratkaisevin tekijähän on, että Ilves on tehnyt Meskasen ja Raunion aikana raskaita tappioita, vaikka lähes jokainen on luullut, että voittoa pitäisi tulla. Nytkin tulee persnettoa pelaajamyynneistä ym. huolimatta, joten se kertoo vain epäonnistuneesta toiminnasta. Voiko joku kiistää?
Tätä ei voi kiistää kukaan ja ihmettelen edelleenkin asiasta annettuja meriselityksiä. Jotain ihme kaatoluokkia "vanhoja rasitteita" ja sitä sun tätä ilmaantuu kuin tyhjästä ja sinne mustaan aukkoon saadaan uppoamaan satoja tuhansia euroja! Ei hyvää päivää! Ellei Koistinen olisi "sattunut" haluamaan KHL-sopparia kesken kulunutta kautta, ei hänestä olisi irronnut siirtokorvauksia ja palkkaa olisi pitänyt maksaa pitkä penni. Missä silloin oltaisiin tässä hetkessä talouden kanssa? (Ja se olisi sentään ollut budjetoitu todellisuus)
 
Ylös