Ilveksen nykytilanne

IkuisestiILVES

Luottopelaaja
Viestejä
2 566
Mutta kyllä syö miestä huolella ku hävitään jollekkin sporteille ja jukureille todella tärkeissä peleissä plus rosteri on mitä on näissä todella tärkeissä peleissä ja ruuhkaviikoissa.
Jälleen rosterin kapeudesta ja riittämättömyydestä samaa mieltä, mutta lainatun vastapainoksi on sanottava että tässä on kaatunut tepsiä, tapparaa, saipaa ja kärpiltä otettu raksilassa piste (ei sinänsä saavutus kun ottelu hävittiin mutta kuitenkin). Että kyllä se kuuluisa potentiaali siellä on, mutta valmennuksen on kaivettava se alkukauden raikas peli-ilme takaisin. Ja Jalon tuotava leveyttä ainakin pakistoon.
 

bruttokansantuote

Luottopelaaja
Viestejä
1 324
Kaukalon ulkopuolella Ilveksen viestintä ja some on ollut aiemminkin hyvää (kiitos Ilves Media Groupin porukan), nyt se on ollut vieläkin parempaa. Entistä luovemmat ideat, viestinnässä aiempaa tunnistettavampi sävynsä, ajan hermolla olevian kanavien sekä niiden uusien apuvälineiden hyödyntäminen, kulissien takaisen materiaalin tarjoaminen, videoista / graafisesta ilmeestä vastaavien henkilöiden panostus materiaalien eteen, Spotifyn haltuunotto yms.

Samaa mieltä muuten koko hyvästä viestistä, mutta Spotifysta sen verran, että jos oikein muistan, niin alkukaudesta Ilveksen Facebook-sivulla sanottiin, että jatkossa tämän kauden aikana jokaisena Ilveksen kotiottelupäivänä Spotifyihin tulee uuden Ilves-pelaajan soittolista. Ei oo tullut muita, kuin Laaksosen (ja sitä ennen Kiven lista uudelleenpäivitettynä viime kaudesta). Ei oo iso juttu, mutta ihmetyttää, että miksi jotain "luvataan", jos siitä ei sitten pidetäkään kiinni. Tällä kaudella ylipäätään Ilveksen mediatiimi on viime kautta vähemmän nostanut Spotifyta esiin, ainakin Facebookissa.
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 643
Hifkin kannattaja kysyi töissä, että mitä seuraa kannattaisin, jos Ilves lakkaisi olemasta.
En mitään. Jos Ilves pelaa Suomi-sarjaa, seuraan sitä sitten. Jos Ilves lakkaa olemasta kokonaan jääkiekossa, niin seuraan Ilvestä jalkapallossa. Liigassa en silloin kannata mitään.. vanhoja videoita ehkä katselen. En edes tsemppaa silloin mitään seuraa.. Liigasta tulee yhdentekevää.
Tapahtuu mitä on tapahtuakseen. Sijoilla 8-15 pysyvästi pelaaminen ei myöskään sytytä. Pelkkä osallistuminen ei riitä jatkossa.
Olen antanut aikaa, koska sitä on pyydetty. Ymmärrän lähtökohdat, mutta ensikaudella pitää jo jotain tapahtua. Aikaa on annettu.
Uusi halli onneksi meidät armahtaa. Se antaa nousun, tai takaa paikan Tesomalla. Muutos on kuitenkin väistämätön.. näillä rostereilla ei uudessa hallissa pelata. Siellä ei enää riitä osallistuminen, nuori Suomi ja kaikki pelaa.
 

ifor74

Luottopelaaja
Viestejä
3 514
Nyt kun näyttää siltä että tämä kausi kaikista puheista huolimatta on yhtä selviytymis taistelua niin voisi kysyä että onko oikeasti menty eteenpäin?

Mitä hyötyä on ollut KooVee yhteistyöstä kun näyttää että KooVee jää jumboksi ja Ilveksen rinki ei ole ollut niin laaja että oltais voitu paljon auttaa.
Mitähän tämäkin maksaa?

Jos ei edes sääleihin päästä niin pelkään että turskaa tulee...
Jo kun joukkuetta koottiin moni näki pahoja puutteita mutta niihin ei millään lailla ole reagoitu ja joukkuetta vahvistettu. Väitän että esim. AHL:stä löytyisi pelaajia jotka Ilvestä vahvistaisi ja olisi mahdollisuus saada. Ei monikaan esim. Justin Danforth:ia tuntenut ennen tätä kautta mutta niin hän vaan tulosta tekee.

Ilveksen pitäisi saada skouttaus sille tasolle että ei enään yhtään "eilisen kovaa" nimeä hommata vaan pelaajia jotka lyövät itsensä läpi.

Heikkilä/Jalo/Kivi menivät joukkuetta rakentaessaan siittä missä on aita matalimmalla ja toivoivat että tutut nimet vielä kerran nousevat huipulle.
 

bruttokansantuote

Luottopelaaja
Viestejä
1 324
Ihan alkukaudesta, kun Ilveksellä meni lujaa, niin se oli vielä jossain määrin perusteltua, ettei Ilveksen ollut tarvetta hommata lisävahvistuksia (jos oikein muistan, niin Jalokin jossain tähän vetosi?), mutta mitä pidemmälle kausi on mennyt, niin puutteet ovat viimeistään alkaneet paljastumaan, ja useammallekin pelipaikalle tarvisi nyt kipeästi vahvistusta. Ilves, kun hommasi Barkerin niin Telialla asiantuntijat sanoivat, että hieno peliliike ja viesti Ilvekseltä hommata Barker, vaikkei olisi ollut tarvetta, kun peli oli niin hyvin kuosissa jo muutenkin. Minäkin, kun luin, että Barker Ilvekseen, niin kun nimi oli minulle tuttu NHL:stä, niin olin ihmeissäni, että jopas on, kun Ilves sai vetovoimallansa tollaisen nimen. No ainoa hyvä muisto, mitä Barkerista jäi, oli Barkerin ilmeet, kun hän oli Mauno Ahosen ja Vanajan haastattelussa.:D

Kuten jo aiemminkin, niin jälleen ihmettelen sitä, kuinka vässyköitä suomalainen jääkiekkomedia on. Ainakin Liigassa toimittajat esittävät erittäin vähän kriittisiä kysymyksiä pelaajille, valmentajille ja seurajohdoille. Ollaan olevinaan, kuin pelaajien kavereita. Tuntuu, että Aamulehdessä tuo kritiikittömyys oikein korostuu. Okei, jossain kolumnissa saatetaan kritisoida, mutta suoraan ei uskalleta kysyä kiperiä kysymyksiä pelaajilta, valmentajilta ja seurajohdolta. Esimerkiksi Jalo voitaisiin nyt todella laittaa kysymysten piinapenkkiin hyvillä, perustelluilla kysymyksillä, että miksei vahvistuksia kuulu, ja jos tulee tyyliin vastauksia, että rahaa ei ole tai että markkinat ovat kuivat, niin tiukkoja vastakysymyksiä.
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 607
Simuloin Ilves-Hockey Oy;n tulosta ottaen huomioon NHL-korvausten ja Teliarahan nousun viime kauteen verrattuna. Oletuksena oli yritydmyynnin kasvu 10% ja pelaajabudjetin jääminen samat 200k vajaaksi kuin viime vuonna.

Ennusteeksi tuli noin 250k voitto tältä kaudelta, mikäli kausi päättyy runkosarjaan. On siis hyvin mahdollista, että ns. näillä mennään kauden loppuun.

Siirrän vastaukseni tähän ketjuun talouden osalta, niin on oikeassa osoitteessa. Samalla ei ärsytä niitä, jotka eivät halua lukea talouspuolen asioita.

Mihin liikevaihtoon päädyit simuloinnissasi? Jääkiekkolehden ennakossa Ilveksen menoiksi oli budjetoitu noin 6 miljoonaa euroa. Eli päädyitkö menoissa siis 5,8 miljoonaan ja tulot siten 6,05 m€?

Tämän hetken katsojaluvuilla jäätäisiin runkosarjassa 6000 katsojan päähän tavoitteesta. Irtolipputulot + ruoka/juoma + mahdolliset fanituoteostokset. Tämän laskin tiputtavan tuloja yli satatuhatta. Toiveessa tietenkin olisi, että Ilves pysyisi loppuun saakka pudotuspelijoukkueiden mukana ja tätä kautta yleisömäärät saataisiin lähemmäksi tavoitetta. Jäljellä vielä yksi paikallismatsi.

Kilpailukyvyssä oleellista on tietenkin seurata kehitystä suhteessa muihin. Tällä hetkellä Liigassa yleisökeskiarvot ovat keskimäärin 2,7%:n laskussa viime kauteen verrattuna. Ilves tällä hetkellä plussalla vastaavan luvun eli 2,7%:n verran (Tappara 6,2% laskussa).

Mikäli 250 tuhannen euron voittoon päädyttäisiin Ilveksen historian parhaimpaan tulokseen. Muistetaan kuitenkin, että aikoinaan tehtiin noin 300 tonnin tappiot, vaikka NHL-korvauksia saatiin enemmän.

Saataisiinko tällä kaudella velkoja pienennettyä jopa 250-300 tonnin verran?
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
13 746
Menestyähän sitä pitäisi... se niitä tuloja toisi. Tällainen kituuttaminen... no ei ole mistään kotoisin.

Mitenköhän myydä ensi kaudelle kausareita... luvataan vaikka, että vahvistetaan joukkuetta... heh!
 

Mary Mackey

Guest
Mihin liikevaihtoon päädyit simuloinnissasi?

Mielestäni minun simuloinnistani ei kannata alkaa vääntämään, sillä se ei ole tämän keskustelun pointti. Viestini ydin oli, että erittäin todennäköisesti Ilves tekisi plussatuloksen, vaikka pelit päättyisivät runkosarjaan ja pelaajia ei enää hankittaisi.

Viime vuonna johto jätti pelaajabudjettia käyttämättä ja teki sillä plussatuloksen. Olen sitä mieltä, että näin voi käydä myös tänä vuonna. Osan mielestä tämä on hyvää johtamista, osan mielestä ei.

Olisi kuitenkin reilua kertoa, jos pelaajabudjetti on oikeasti 1.8 miljoonaa.
 

WillieGunn

Luottopelaaja
Viestejä
3 399
Viime vuonna johto jätti pelaajabudjettia käyttämättä ja teki sillä plussatuloksen. Olen sitä mieltä, että näin voi käydä myös tänä vuonna. Osan mielestä tämä on hyvää johtamista, osan mielestä ei.

Olisi kuitenkin reilua kertoa, jos pelaajabudjetti on oikeasti 1.8 miljoonaa.

Jos näin menetellään (=luovutetaan) tilanteessa, jossa ei edes säälipleikkaripaikka ole varmistunut, niin saman tien vois sitten alkaa yhtä hyvin myymään pelaajia ja todeta selitykseksi, että sarjataso on vaan väärä.
 

JärvisenPera

Luottopelaaja
Viestejä
1 267
Muistakaa nyt, että kaikki nämä puheet täällä ovat pelkkiä mutuiluja. Kukaan organisaatiosta ei ole sanonut, että hankintoja ei olisi tulossa tai, että kausi olisi menetetty. Ei pidä saada paniikkikohtausta täällä heti jos joku nimimerkki ennustaa jotain negatiivista. Siirtotakarajaan on edelleen kuukausi aikaa ja tämä meidän tämän hetkinen "paska" joukkue "paskoilla" kevään hankinkoilla ja "paskalla" valmentajalla on edelleen uskottavasti kiinni taistelussa suorasta playoff paikasta.
 

Isojalka

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
370
Minun mielestä voi tyhjennysmyynnin aloittaa. Ihan perusteena: Vapailla markkinoilla ei ole näkyvissä budjettiin sopivia vahvistuksia (tämän kuullut toimistolta henkilökohtaisesti). Näillä pelimerkeillä ei siis saada todellisia vahvistuksia puolustuspäähän. Nykyisellä pelitarmolla, joukkueen koostumuksella ja valmennuksen reagoinnilla selvitään tasan 2 peliä säälipleijareissa. Kun siis katsoo tuota räpellystä kentällä, on armeliaampaa päästää pelaajat kesälomalle jota he tuntuvat odottavan.
 

Rouhija

Luottopelaaja
Viestejä
6 617
Minun mielestä voi tyhjennysmyynnin aloittaa. Ihan perusteena: Vapailla markkinoilla ei ole näkyvissä budjettiin sopivia vahvistuksia (tämän kuullut toimistolta henkilökohtaisesti). Näillä pelimerkeillä ei siis saada todellisia vahvistuksia puolustuspäähän. Nykyisellä pelitarmolla, joukkueen koostumuksella ja valmennuksen reagoinnilla selvitään tasan 2 peliä säälipleijareissa. Kun siis katsoo tuota räpellystä kentällä, on armeliaampaa päästää pelaajat kesälomalle jota he tuntuvat odottavan.

Oletko tosissasi? Jos olet, herra mua varjele.
 

Isojalka

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
370
Oletko tosissasi? Jos olet, herra mua varjele.
No joo. Ottaa päähän eli kirjoitin vähän provosoivasti. Mutta olen selvinpäin. Täydellisen pettynyt joukkueen ilmeeseen kentällä. Mutta peruste ei sinänsä ole tuulesta temmattu. Fakta on, että säälipleijareissa emme pärjää puolustuksella, joka sallii 4 maalia hakattavan sisään maalivahdin edestä. Sport-pelissä. Fakta on, että joukkue ottaa liikaa jäähyjä. Turhautumista vai mikä syy, mutta valmennuksen pitäisi saada joukkue kuriin. Fakta on, että vahvistukseksi luettavia puolustajia kohtuullisella hinnalla ei juurikaan ole saatavilla. Eli ehkä nyt ei aloiteta tyhjennysmyyntiä, mutta en näe meillä millään tavalla pitkää kevättä.
 

Jallu

Guest
Kun Tamminen, Mieho ja Salmela palaavat kokoonpanoon näyttää juuri sille, että kahdella huippuhankinnalla joukkue taistelee uskottavasti hyvistä sijoituksista.

Pitkäjänteinen työ on ok, mutta näivettävä säästäminen menee yli.
 

WillieGunn

Luottopelaaja
Viestejä
3 399
Tänään pelattiin 2 erää 5 pakilla. Eilen pelattiin 6 pakilla, kuten 2 sitäkin edeltävää peliä. Hopponen oli KooVeen matkassa ottamassa 8-2 torpiin RoKilta. Ihan lukumääräsesti pakit on vähissä. Mestistason Hopposta laadukkaampi pakki ei olis kallis hankinta pariks kuukaudeksi. Tohon pakistoon tule noilla peliminuuteilla kolhuja ihan varmasti. On käynyt hyvä säkä. Kohta vedetään taas 3 peliä 4 päivään setti. 5-6 pakilla käy aika raskaaksi. Vahvistuksia pakki päähän on tultava ja pian.
 

Paatelainen

Guest
Kun Tamminen, Mieho ja Salmela palaavat kokoonpanoon näyttää juuri sille, että kahdella huippuhankinnalla joukkue taistelee uskottavasti hyvistä sijoituksista.

Pitkäjänteinen työ on ok, mutta näivettävä säästäminen menee yli.

Mikäli loukkaantumisia ei tulisi yhtään ja kauden tässä vaiheessa sekin olisi yhtä iso lottovoitto kuin se, että yhtäkkiä löydettäisiin kaksi huippuhankintaa.
 

Paatelainen

Guest
Tänään pelattiin 2 erää 5 pakilla. Eilen pelattiin 6 pakilla, kuten 2 sitäkin edeltävää peliä. Hopponen oli KooVeen matkassa ottamassa 8-2 torpiin RoKilta. Ihan lukumääräsesti pakit on vähissä. Mestistason Hopposta laadukkaampi pakki ei olis kallis hankinta pariks kuukaudeksi. Tohon pakistoon tule noilla peliminuuteilla kolhuja ihan varmasti. On käynyt hyvä säkä. Kohta vedetään taas 3 peliä 4 päivään setti. 5-6 pakilla käy aika raskaaksi. Vahvistuksia pakki päähän on tultava ja pian.

On ihan totaaliluokan vitsi tämä heitto että markkinoilla ei olisi joukkuetta vahvistavia pelureita meidän saatavilla. Meillä olisi ihan erilailla pisteitä, kun nämä hankintaspedet olisivat vaivautuneet hommaamaan edes lukuumääräisesti oikean määrän pelaajia viime viikoille.
 

Rouhija

Luottopelaaja
Viestejä
6 617
Kivi voisi kertoa vaan suoraan, että Laakso ei hänen valmentamassaan joukkueessa pelaa peliäkään.
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 607
Mielestäni minun simuloinnistani ei kannata alkaa vääntämään, sillä se ei ole tämän keskustelun pointti. Viestini ydin oli, että erittäin todennäköisesti Ilves tekisi plussatuloksen, vaikka pelit päättyisivät runkosarjaan ja pelaajia ei enää hankittaisi.

Itse en olisi vääntämässä simuloinnista, vaan olisi ollut mielenkiintoista kuulla valistuneen laskelmasi tulos. Varsinkin tässä viestiketjussa, jossa voi hyvällä mielellä keskustella taloudesta. Minua, kun on mietityttänyt vuosikaudet, minne Ilveksen rahat oikein upposivat. Väkeä kävi matseissa, saatiin paljon siirtokorvauksia ja aina päädyttiin reiluihin tappioihin.

Viime vuonna johto jätti pelaajabudjettia käyttämättä ja teki sillä plussatuloksen. Olen sitä mieltä, että näin voi käydä myös tänä vuonna. Osan mielestä tämä on hyvää johtamista, osan mielestä ei.

Olisi kuitenkin reilua kertoa, jos pelaajabudjetti on oikeasti 1.8 miljoonaa.

Tarkoitatko, että johto olisi ilmoittanut ulospäin pelaajabudjetin olevan tällä kaudella 2 milliä, mutta tarkoituksenmukaisesti johto on päättänyt, että pelaajabudjetti onkin 1,8 miljoonaa ja tällä turvataan positiivinen tulos.

Itsellä vahva usko, että joukkueen kokoonpanoa pohditaan aktiivisesti yhdessä valmennusjohdon kanssa siirtorajan loppuun saakka.
 
Ylös