Ilveksen erikoistilannepelaaminen

#68

Luottopelaaja
Viestejä
2 783
Jep ja tsekkejä vastaan tiistaina pelasivat 5v3 yv:ssä yhdessä eikä siitä tullut hevon huilua. Toki osasyynä saattoi olla sekin, että Lancasterin itseluottamus on pakkasella eikä hän edes kokeillut onetimeria.
Vaikea se on kokeilla, jos ei kertaakaan saa kiekkoa. Clende oli tuon 5v3 heikoin lenkki. Peli pysähtyi aina hänen hämyvetoo , kun olisi voinut myös siirtää ykkösellä.
 

tynamo

Luottopelaaja
Viestejä
1 296
Vaikea se on kokeilla, jos ei kertaakaan saa kiekkoa. Clende oli tuon 5v3 heikoin lenkki. Peli pysähtyi aina hänen hämyvetoo , kun olisi voinut myös siirtää ykkösellä.
Kyllä se kiekko Lesilläkin kävi. Mutta summa summarum, ei miehiä kannata laittaa samaan aikaan yv:lle, kun ovat niin saman profiilin ukkoja.
 

Les Is More

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
558
Eikös siellä ollut righteja ainakin Lancaster, Ikonen ja Clendening. En tiedä miksi Lancaster piti siihen tunkea.
Jos Clende antaa Lessille lapaan sil on se vetouhka kun se lipuu kohti maalia ja jossei oo aukkoo maalissa voi tehä sen tutun siirron Iksalle. Viime kaudella vitusti maaleja siitä
 

Mobutu Sese Seko

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
723
Mäntykivellä ja Ikosella oli melko mielenkiintoista av-pelaamista kahteen viimeiseen otteluun:

2 peliä tiivistettynä:

- Peliaikaa noin 2:30

- 4 luotua vetoa, josta käytännössä kaikki oli isoja maalipaikkoja ja siis yksi maali syntyikin

- 0 vastaanotettua vetoa

- 3 voitettua aloitusta, joilla nopeasti purku omista ulos. 2 noista oli aikalailla 100-0, Masinaattorin maalissa Domi kaivaa 50-50 tasurista kiekon Ilvekselle

- 5 vastaanotettua sisäänvientiä, joiden keskipituus jäi suunnilleen 7 sekuntiin

HPK:ta vastaan yhteensä 0:30 av-aikaa, 2 eri vaihtoa. Ensimmäisessä tuli Mäntykiven melko hyvä paikka Ikosen tarjoilusta. Tuota hyökkäystä edelsi Mäntykiven ottama selvä aloitusvoitto omassa päässä. Toisessa vaihdossa tulikin se Domin maali. Ei yhtään vetoa vastaan

Ilves pelasi 39 sekuntia 6 kenttäpelaajaa vastaan. Tuosta ajasta 26 sekuntia HPK joutui viettämään oman punaviivansa alla, pitkälti tämän kaksikon takia. Tilanteen päätteeksi HPK sai toki luotua paria isoa paikkaa ja siinä Ilveksen viisikko puolusti sisäänvientiä keskellä melko kapeasti ja passiivisesti, mitä hyväksikäyttäen nuo tilanteet osaltaan oli syntymässä. Tuo 26 sekuntia pois kellosta oli kuitenkin merkittävä pätkä tilannetta. Pelin vikaan vetoon ajassa 59:58 Mänty näytti saaneen hieman kroppaa väliin, mikä saattoi juuri ohjata vetoa Ilveksen kannalta positiiviseen suuntaan.

TPS:ää vastaan 3 av-vaihtoa:

- Ekassa vaihdossa TPS:ltä 2 eri sisäänvientiä. Molemmat kesti noin 6 sekuntia. Ensimmäisessä Iksalta onnistunut purku, toisessa Männyltä. Parikan hyvä sijoittuminen/tuki oli myös avainasemassa kummassakin riistossa/purussa

Toinen vaihto alkaa Mäntykiven 100-0 aloitusvoitolla, jonka Friman purkaa välittömästi ulos. Tuota seuranneessa sisäänviennissä Palmu lähtee puskemaan kiekollisena Iksaa, Frimania ja Domia vastaan. Palmulta tulee siirtokiekko painottomalle puolelle, jossa Männyltä ja Domilta tulee hyvä isku kiekolliseen vastaanottajaan, purku keskialueelle ja siitä Iksan läpiajo. TPS:n hyökkäys kesti 10 sekuntia

- Kolmannessa vaihdossa heti sisäänviennissä Männyltä ja Iksalta paine kiekkoa kuskaavaan vastustajaan, riisto, Iksalta purku. Hyökkäys kesti 4 sekuntia. Seuraavassa sisäänviennissä Jakelta ja Männyltä pieni bumppi kiekolliseen, kiekko karkaa lavasta, Latvala ja Parikka hoitaa päätykiekon ulos alueelta. Hyökkäys kesti 8 sekuntia.

Ikosen kauden av-aika 38:17, 2 maalia omiin alivoimalla (Kierros 21 Sport, kierros 24 Jukurit). Muistaakseni tuossa Sport-pelin maalissa Iksalla ei ollut kovin merkittävää osuutta maaliin ja toisessa maalissa Jukureita vastaan oli sitten se Málekin erikoisuus. Vastaavasti ollut 2 kertaa jäällä, kun Ilves on tehnyt AV-maalin. Maalit ovat vieläpä tulleet tärkeissä kohdissa, maalivahdin selän taakse. Käytännössä ei ole siis laisinkaan miinuksella alivoimassa. Ikosen yv-panos huomioiden tuskin on kovinkaan suuri vääryys, jos väittää tätä pelaajaa sarjan parhaaksi erikoistilannehyökkääjäksi kokonaisuudessaan.

Mäntykiven aika 14:56, josta hieman alle 13 minuuttia on tullut viimeiseen 12 otteluun. Ainoa maali omiin oli tuo yllä kuvailtu osuma Jukureita vastaan. AV-tehot 0+2. Mäntykiven kohdalla kokonaisotantaa on vielä verrattain vähän. Isoimmat ongelmat av:ssa on syntynyt aikaisemmissa peleissä aloitustilanteiden jälkeen. Sisäänvientien puolustamisessa ollut pääsääntöisesti aika hyvä, eli nämä pari peliä ei ollut noiden osalta sinällään mitenkään ennennäkömättömiä.

YV-maaleissa kaksikko löytyy sijoilta 5 ja 6.

TPS-pelistä vielä pari muuta pointtia av:lla.

- TPS:ä vastaan tuli 3 aloitustilannetta alivoimissa. Bau ja Mänty ottivat yhden kappaleen selkeitä aloitusvoittoja mieheen, toisessa Baun aloituksessa oli 50-50 tilanne, jossa pakin paineen seurauksena TPS sössi kiekon heti keskialueen puolelle.

- TPS sai aikaan vain 4 vetoa 6 minuuttiin. Veto / 90 sekuntia on toiseksi väljin tahti, jolla Ilveksen alivoima on ottanut vetoja vastaan tämän kauden runkosarjassa. Raksilan jääpalatsissa Kärpät sai 2 vetoa 6 minuuttiin.
 

Arska

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
140
Eikö nää helvetin idiootit ymmärrä että ylivoimalla kuuluisi vetää? 4 ylivoimaa ja oliko oikein 1 veto?! Kemiläinen sen sijaan naapurilla vetelee ja maaleja tulee...
 

Ilves fan

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
984
Kuka tätä Ilveksessä ohjastaa, saa painua pirun kauaksi joukkueesta. Ihan karmea osa-alue, joka ei toimi sitten laisinkaan.

Ja perään pari hymiötä... tänään ei toiminut.
KYLLÄ TODELLA PASKAA!
Miten voi olla että on vasta sarjan toiseksi paras yv
Kaikki ulos
 

Pendolino

Luottopelaaja
Viestejä
1 722
KYLLÄ TODELLA PASKAA!
Miten voi olla että on vasta sarjan toiseksi paras yv
Kaikki ulos

Eli sinulle on ok, että isoissa peleissä hukataan toistuvasti 5 - 3 ylivoimia?

Se ei ole enää poikkeus, se on jo kaava.

Allekirjoittaneella ei enää ole ylivoiman alussa edes uskoa, että Ilves tekisi maalin.
 

Arzamas

Luottopelaaja
Viestejä
1 865
Lainaan itseäni tuolta otteluketjusta:

Tuohon 5vs3 ylivoimalle (ja ylivoimalle ylipäätään) pitää saada enemmän laukauksia. Etenkin kahden miehen ylivoimat ovat tällä kaudella olleet saatananmoista hieromista. Valutaan kiinni vastustajan jo pieneen kolmioon, niin ettei paikkaa suoraan syötöstä laukaukselle edes synny. Ilves tavallaan itse tukkii syöttölinjat pyörittämällä liian pientä viisikkoa.
 

Ilves fan

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
984
Eli sinulle on ok, että isoissa peleissä hukataan toistuvasti 5 - 3 ylivoimia?

Se ei ole enää poikkeus, se on jo kaava.

Allekirjoittaneella ei enää ole ylivoiman alussa edes uskoa, että Ilves tekisi maalin.
Kaava?
Pelsu sarjan kehno yv+ yksi paikallinen jossa ollaan 3 edellistä voitettu käytännössä kokonaan yv maalien turvin ja edelleen ollaan joulukuussa..
 

Jalmari

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
838
Mitä helvettiä nämä ovat viikon tauolla harjoitelleet? Eivät ainakaan ylivoimaa,meillä on viivassa liigan paras tykittäjä ja joka kerta kiekko pelataan molarin syliin,ei edes yritetä laukauksella maalia,syötöllään ja syötöllään,munatonta oli tänään.
 

Pendolino

Luottopelaaja
Viestejä
1 722
Kaava?
Pelsu sarjan kehno yv+ yksi paikallinen jossa ollaan 3 edellistä voitettu käytännössä kokonaan yv maalien turvin ja edelleen ollaan joulukuussa..

Onhan näitä:

TOP-3 mieleenpainuvimmat viiskolmoset:

1. Välierissä pelsuja vastaan
2. Tänään mouhoja vastaan
3. Muoviliigassa en edes muista ketä vastaan

Ens kerralla sitten Könöset ja Nymanit leipomaan sitä kiekkoa sinne. Palve ja Supi on näyttönsä antaneet tältä osin.

Kyllähän tuo ylivoimapelaaminen tarvitsee valtavan kehityksen.

Seuraavalle 5 - 3:selle:

Nyman
Ikonen Meskanen Suomi
Glendening

Ei hierottaisi.
 

Pyykinpesukone

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
475
Ipalla ei ole tälläkään kaudella oikeanlaista, tappavan vaarallista suoraan syötöstä -laukojaa peluuttaa ylivoimalla takakolmion toisella siivellä. Sellaista, joka osaisi myös riittävän hyvin syöttää ja kontrolloida pakkopeliä. Nyman ja Meskanen eivät ole tällaisia ja Ikonen on vähän keskinkertainen näissä kaikissa ominaisuuksissa.

Ylivoimassa koitetaan hakemalla hakea täydellistä paikkaa luulemalla, että kiekko menee syöttelemällä maaliin. Ymmärrän tämän ajatuksen, että odotetaan kunnes riittävän hyvä paikka aukeaa, jolloin lauotaan. Tarvitaan tiettyä yllätysmomenttia ja riskinottoakin hyvän paikan saamiseksi. Ylivoimapelissä kuitenkin kahden nopeahkon syötön jälkeen lähtevä suora laukaus on avainasia. Varovaisilla varmoilla syötöillä nämä maalipaikat eivät aukea, koska maalivahti ja vastustajan alivoima ehtii niihin reagoida.

Nyt tuossa Palven ylivoimassa on Mäntykivi toisella puolella takakolmiota. Siinä syöttely kyllä onnistuu, mutta laukaukset puuttuvat täysin. Lopulta joko Palve tai Mäntykivi kyllästyy ja laukoo itse, pidettyään kiekkoa jo useamman sekunnin lavassaan. Clendeningille ei saada pelattua oikea-aikaisesti vetopaikkaa, koska Palve pelaa väärällä puolella takakolmiota lapa kentälle päin. Tuntuu, että rohkeus puuttuu ja kätisyysvaikeudet jäädyttävät ylivoimapelin sitten lopullisesti. 5vs3-ylivoimassa nämä ongelmat korostuvat: suoraan syötöstä lähteviä laukauksia ei kertakaikkiaan saada. Sama kaava oli myös HPK-pelissä.

Toisen ylivoimakvartetin ollessa kentällä vastustajat kyllä tietävät, että Meskasen lavasta ei ratkaiseva syöttö lähde vaan se tulee vain Stranskyltä, jos siis on tullakseen. Niinpä Meskasen ja viivapelaajan one-timerit otetaan pois, jättäen Stransky vapaaksi, koska toisaalta hänen oma laukaus ei ole niin vaarallinen. Lisäksi Nyman on neliön keskelle aivan liian kömpelö ja myös leftinä vääränkätinen tekien pohjapelaaja Kodytekin kautta neliön keskellä pelattavan vetopaikan mahdottomaksi. Kaikki nämä seikat johtavat lähes poikkeuksetta samaan kuin Palven ylivoimassa: lopulta Stransky kyllästyy ja lopputuloksena on maskiton ja vaaraton suorilta jaloin lauottu veto tai kummallinen toivotaan toivotaan -ohjuriyritys maalinedustalle.

Miettisin kätisyyksiä uudestaan ja vaihtaisin ehkä koostumuksiakin. Ottelu kääntyi tänään noiden toisen erän hukattujen ylivoimien jälkeen, jossa mielestäni nuo yllä luetellut ongelmat taas toistuivat, jolloin tuloksena oli umpisolmu ja vaaralliset laukaukset loistivat poissaolollaan. Henkinen kantti ei kestänyt nuorella joukkueella enää Tapparan tehtyä 3-2 kavennuksen.
 

Eetu Fucking Mäkiniemi

Luottopelaaja
Viestejä
5 237
Uskon että kyseessä vain tunne, mutta omaako kukaan kotitilastoNiilo faktaa kuinka monessa pelissä Ilves on se joka saa ensimmäisen YVn? Tuntuu että aina aloitellaan AVlla erikoistilanteet!
 

Blegifan

Luottopelaaja
Viestejä
2 481
Uusi uhkakuva keväälle. Heikko alivoima. Pakko pystyä petraamaan ja paljon. Muuten käy kylmät.
Uskon itse parannukseen kevääksi. Tuntuu, että nyt peluutetaan pelaajia laajasti alivoimalla ja monelle kokemuksia siitä. Pelaajan kehittäminen jne. Keväällä parhaat sitten alivoimalla ja ehtivät hioa nelikkona hommaa kuntoon.
 

Blackwolf

Luottopelaaja
Viestejä
3 686
Av on kyllä heikkoa, viime kausien otteet sillä saralla eivät hirveästi luo uskoa sen parantumiseen huipputasolle.
 
Ylös