Ilveksen nykytilanne

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
2 279
Jalo on ihan tyhmä ja pöydällä on isoja perunoita..ruvetaan oleen jo lähes Kummeli-sketsien tasolla:)

Onneks huomenna on peli joten luvassa on muutakin luettavaa kuin Heken paasausta..

Voitolla ollaan kahden pisteen päässä kuudennesta sijasta, vittu meillä menee kyllä umpisurkeesti!
 

VarmaMaali

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
330
Omasta mielestäni kritisoida saa ja pitääkin, mutta kyllä jotain konkretiaakin pitäisi olla kirjoituksissa. Nyt lähinnä tietyt tahot mustamaalaavat ja vihjailevat, mutta kun pyydetään tarkennusta asiaan niin vaietaan. Vaikuttaa siis lähinnä katkeralta paskanjauhannalta.
 

näsinneula

Luottopelaaja
Viestejä
1 632
Kannattaa käydä peleissä, löysätkää ruuveja. Kuten todettu kohta kevätaurinko lämmittää. Laitetaan Ripa hirsipuuhun kauden jälkeen, jos aihetta todella on.
Arvuuttaja seikkailee muilla areenoilla, totuus ei täältä palstalta löydy.... ainakaan tuotetun tekstin perusteella.
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 607
Mistä moisen väitteen sait tällä kertaa päähäsi?

Tiedät varmaankin, että tilillä pitää olla rahaa lainan maksamisen lisäksi normaaleihin juokseviin kuluihin ja loppukauden luvattuihin hankintoihin. Maalaisjärjellä päättelen, että tällaisen puskurin kerääminen puolessa vuodessa on mahdottomuus. Joko laina jää maksamatta tai sitten joku vippaa rahat lainan maksua varten tai sitten luvattuja hankintoja ei tule tai sitten palkkojen maksamiseen tulee tauko.

No tässä yrittää parhaan mukaan tulkita sun poliittisia ympäripyöreitä kirjoituksia. Tietäjäksi olet esittäytynyt ja kirjoituksissasi esität tietoa, mutta sitten peräännyt, kun pyytää perusteluja. Mainitsit, että tilillä ei ole rahaa tätä maksua varten. Oletko varma, ettei Ilves ollut jo hyvissä ajoin etukäteen vipannut rahaa näitä mainitsemiasi tilipyörteitä varten?

Ja syytit näistä maksuista Risto Jalon perseilyä. Miten hän perseili ja tarkoitatko, että ilman Jalon panosta Ilveksen ei olisi täytynyt missään vaiheessa maksaa tätä "tilipyörteen" aiheuttanutta maksua.

Nimiä on turha nostaa esille.

Muilta odotat miehekkyyttä, rassukaksikin nimitellyt. Kuten olet kirjoittanut sinä tunnet minut ja minä tunnen sinut, niin voit hyvin viedä viestisi loppuun ja kertoa, että keneen minut yhdistätte.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
13 751
Kyllä se vaan niin menee, että TJ on yrityksen keulakuva, niin hyvässä kuin pahassakin. Hän on se kaiken keskiössä, mitä tapahtuu, halusipa tai ei. Valta/vastuu kulkevat käsikädessä.

Toivotaan, että kaikki on hyvin. Ilves menestyy ja nousee jo tällä kaudella Top 6 joukkueeksi, kuten meille on kerrottu.
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 607
Vanha ystäväni Kunto: siinä vaiheessa kun annetaan ymmärtää että on ihan OK vetää liigaseuraa Espanjasta käsin, ollaan lipsahdettu melko pahasti henkilöpalvonnan puolelle. Maailma on muuttunut, mutta ei ihan noin paljon. Vai mitäpä luulet, olisitko heittänyt vastaavan kommentin jos vaikka Honkkis olisi siirtänyt kirjansa Aurinkorannikolle toimarina ollessaan?

Minulla ei ole mitään tietoa siitä miten Jalo on hommaa hoitanut, mutta myös hänen toimintaansa tulee olla mahdollista kritisoida, jos jollakulla aihetta siihen on.

Avaan tilanteen sinulle yksityisviestissä. Minulla ei ole tiedossa kuinka paljon Jalo on ollut Espanjassa, mutta sen tiedän, että töiden ei tarvitse kärsiä, mikäli ne hoitaa ammattimaisesti. Minulla on tiedossa parin sidosryhmän, joita ei ennen kovinkaan arvostettu, kertomukset siitä, että olivat vaikuttaneita, kun Jalo antoi heille paljon aikaa ja tapaaminen jatkui pitkälle yli toimistoaikojen.

Toisaalta minulla on urheilupuolelta vain tyytyväisiä kertomuksia. Enää ei ole omille kasvateille soiteltu hv-puheluita useaan kertaan.

Ennen olin oppositiossa varsinkin, kun itselläni oli erittäin vahva visio siitä, että asiat menevät päin sitä itseään. Aluksi olin oppositiossa melko yksin, kuten varmaan muistat, mutta uskoni asiaani vahvistui matkan varrella. Ikää on kertynyt parikymmentä vuotta lisää ja on varsin hyvin mahdollista, että minä olen sokeutunut toiminnalta. Eli olen nyt väärässä.

Minun on sinänsä helppo seisoa nykyisen johdon takana. Konkurssista ollaan noustu minusta jopa nopeammin kuin itse ennakoin sen tapahtuvan. Joukkueen rakentamisessa nojataan omavaraisuuteen, joka oli tässä tilanteessa ainoa mahdollinen tapa edetä. Jalolla oli oikea visio myös ekalla visiitillään, kun hänet potkittiin pois omien parhaiden ikäluokkien marssiessa esiin.

En poissulje sitä, että vuodet olisivat tehneet tehtävänsä ja minun kirjoitukseni pohjautuisivat henkilöpalvontaan. Oma lähestymistapani olisi yhdistää joukkoja ja siksi harmittaa, että Ilves ei ole yhtenäinen. Ehkä tuo on hieman utopistinen ajatus, kun minulle hiljan eräs tapparalainen totesi, että luulenko, ettei Leinosella ole ollut koko ajan vastustajia. Tappara on luottanut pitkäjänteiseen työskentelyyn.
 

Ist0

Guest
No tässä yrittää parhaan mukaan tulkita sun poliittisia ympäripyöreitä kirjoituksia. Tietäjäksi olet esittäytynyt ja kirjoituksissasi esität tietoa, mutta sitten peräännyt, kun pyytää perusteluja. Mainitsit, että tilillä ei ole rahaa tätä maksua varten. Oletko varma, ettei Ilves ollut jo hyvissä ajoin etukäteen vipannut rahaa näitä mainitsemiasi tilipyörteitä varten?

Totta tosiaan. Onhan se vippiraha voinut yrityksen tilillä käydä, kunnes se ohjataan uuden omistajan taskuun.

Ja syytit näistä maksuista Risto Jalon perseilyä.

Kyllä syytän.

Muilta odotat miehekkyyttä, rassukaksikin nimitellyt. Kuten olet kirjoittanut sinä tunnet minut ja minä tunnen sinut, niin voit hyvin viedä viestisi loppuun ja kertoa, että keneen minut yhdistätte.

Emme tunne. Tämä selvisi vähän nololla tavalla. Olin siinä käsityksessä, että vaikutit "kesähallituksessa". Sekoitin sinut erääseen toiseen henkilöön.
 

Mary Mackey

Guest
Missään isommassa firmassa ei johtaja ole substanssitekemisen kärjessä. Jos on, firma pysynee pienenä/keskiuurena yrityksenä ja nousee tai kaatuu yrittäjänsä mukana.

En tiedä, onko Sinulla kokemusta yritysten johtamisesta tai suurten asiakkuuksien hoidosta. KAIKKI suuret diilit perustuvat siihen, että ns. ylätason suhteet ovat kunnossa. Jos johtaja ei tunne ja hoida tärkeitä asiakkuuksia, silloin kaadutaan.

Tämä toimii niin pienissä kuin isoissa yrityksissä. Aikanaan mm. Nokian Rajeev Suri totesi, että hänen tavoitteenaan on saavuttaa hyvät henkilökohtaiset suhteet tärkeimpien asiakkaidensa ylimpään johtoon.
 

Jallu

Guest
Mikään media ei ole saanut vihiä perseilyistä tai talousongelmista. Mutta meillä on muutama nimimerkki, jotka tätä agendaa osin yhdessä julistavat.

Kuten valitettavasti on tapana on henkilöllisyyksiä jostain vuotanut ja uskonkin keskustelun keskiössä olevien tietävän aika pitkälle keitä kirjoittajat ovat.

Kun nämä kaksi asiaa yhdistää saa hyvän arvauksen siitä mistä kenkä puristaa.
 

Mary Mackey

Guest
Mikään media ei ole saanut vihiä perseilyistä tai talousongelmista

Asiat ovat siis hyvin. Jatketaan silmät kirkkaana kohti loistavaa tulevaisuutta.

Omasta mielestäsi, mitä annettavaa äskeisellä kirjoituksellasi on tälle keskustelulle? Ymmärrän toki, että jos asiaan ei ole kommentoitavaa, on helppoa siirtyä metakeskusteluun eli keskustella keskustelijoista.
 

Jallu

Guest
Kirjoituksen ydin oli, että tietyillä nimimerkeillä on omaa tarkoitushakuisuutta viesteissään.

Jos halutaan parempaa keskustelua niin tarvitaan selkeitä väitteitä. Nyt Jaloa mustamaalataan perustelemattomilla heitoilla.
 

HekeK

Administrator
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 213
Kun nämä kaksi asiaa yhdistää saa hyvän arvauksen siitä mistä kenkä puristaa.

Tämä voi vaikuttaa ylimieliseltä, mutta en usko sinun saavan aikaiseksi edes sitä hyvää arvausta. Tiedän sen siitä, että yrität hahmottaa ongelmaa tänne kirjoittavien nimimerkkien kautta. Vituiksihan se menee heti kättelyssä.
 

Jallu

Guest
Tällä hetkellä siis yhtä paljon kuin vihjailijoilla. Mitä jos jatkossa lisää konkretiaa ja vähemmän vihjailua?
 

Mary Mackey

Guest
Jos halutaan parempaa keskustelua niin tarvitaan selkeitä väitteitä. Nyt Jaloa mustamaalataan perustelemattomilla heitoilla.

Tästä olen samaa mieltä. Ongelma tässä on aina se, mitä voi ja mitä ei voi sanoa julkisesti. Olen itsekin saanut kritiikkiä epämääräisyydestä, mutta tarkemmat argumentit eivät aina valitettavasti ole mahdollisia. Ehkä pitäisi siis olla vaiti ja uskoa hurmahenkisesti loistavaan tulevaisuuteen.

Mainittakoon, että tunnen Heken hyvin vuosien takaa, mutta @Kunto :n ja Sinun väittämäsi mukaista koordinaatiota ei välillämme ole. Ja @Ist0 :n identiteetistä minulla ei ole hajuakaan.

Nostatko vielä muuten esille jonkun tekemäni "perusteettoman heiton"? Korjaan mielelläni, jos löydät sellaisen.
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 035
Saatan kuulostaa ylimieliseltä, mutta tästä kaikesta saa sen kuvan, että Ist0lle ja Hekelle on luvattu lounarit nykyisen johtoportaan toimesta, eivät ole niitä kuitenkaan syystä tai toisesta saaneet.

Eteenpäin nyt, kunnes yllämainitut tuovat konkretiaa esille.
 

Mikko Määttänen

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
148
Oma näkemykseni nykytilasta:

Ilvestä seuratessa sai aiemmin tottua siihen, että "lehtivuoret", "hintzit" ja "raskit" pelaavat läpimurtonsa jälkeen mieluummin toisessa liigaseurassa. Junnurinkien ulkopuolelta saapuneet, aina maajoukkue-edustuksiin Ilveksen kautta yltäneet pelaajat kuten Vittasmäki ja Kivistö jatkoivat myös mielellään uraansa muualla.

Monikäyttöisestä Ville Korhosesta olisi voinut muodostua vaikka Ilveksen oma "villekoho" eli harvoja kasvattiseuralleen täysin lojaaleja pelaajia 2010-luvulla, mutta toisin kävi. Kokonaan oma lukunsa on myös esimerkiksi Michael Keränen, joka ensin "tarttui HIFK:n haaviin" (vaikkei lopulta pelannutkaan punaisissa), kääntyi myöhemmin Ilveksessä jättämässä komean laskun puolikkaasta kaudesta ja sen jälkeen siirtyi mieluummin Kouvolaan jatkamaan uraansa.

Omasta mielestäni jatkuvuuden osalta ollaankin tehty nykyään todella hienoa työtä. Jatkosopimuksia on saatu joukkueen tärkeimmille pelaajille ja omille huippulupauksille, minkä lisäksi näitä tiedotuksia tehdään jo lokakuusta alkaen kesken kauden. Muistutetaan, että jatkosopimuksia ns. uuden Ilveksen aikana on sorvattu Suomelle, Ruotsalaiselle, Rautiaiselle, Heleniukselle, Laaksoselle, Lepaukselle, Antoselle, Ikoselle, Haapaselle, Parikalle, Vainiolle, Tammiselle ja koko valmennustiimille. Jatkosopparit ehdittiin julkistaa myös Meskaselle ja Thomsonille ennen kuin suuntasivat rapakon taakse.

Kuluneiden kahden viime kauden aikana ainoa todellinen pelaajamenetys on vastaavasti ollut Joe Piskula. Koivulan, Koppasen ja Meskasen NHL-sopimuksia ei voi pitää pelkkinä menetyksinä, vaan lähinnä upeina näyttöinä siitä miten nyky-Ilveksestä voi ponnistaa Pohjois-Amerikkaan. Omien junioreiden otteita taalakaukaloissa myös seurataan ja kunnioitetaan hienosti Ilveksen someissa. Jos asiat olisi hoidettu päin persettä esimerkiksi Meskasen suhteen, mahtaisiko hän olla samanlaisessa vuorovaikutuksessa Ilveksen kanssa edelleen sosiaalisessa mediassa kuin on ollut.

Sami Sandellin osalta kaikki tiesivät, että hänen Sveitsin siirrossaan ei ollut kyse siitä etteikö olisi halunnut edustaa Ilvestä, vaan pahoista loukkaantumisista kärsineen tähden viimeisiä saumoja tienata Suomen kaukaloita enemmän. Kuten tiedämme, sauma saattoikin olla jopa SE viimeinen. Toivottavasti ei. Tapio Laakson osalta hinta-/laatusuhde ei kohdannut Ilveksessä. Jopa Laaksoa on kuitenkin entisenä kapteenina muistettu Ilveksen taholta Lukko-aikanaan. Tällaisesta kulttuurista olen ylpeä. Muita muualle lähteneitä pelaajia en tältä ajanjaksolta näe menetyksinä.

Pelaajahankintojen osalta huteja on tullut. Toki ei onnistumisiltakaan voi silmiään sulkea: yhtä Generousta kohtaan on hankittu Piskula, yhtä Espelandia kohtaan Ruotsalainen, yhtä Pullia kohtaan Mieho jne. jne. jne. Sitten on tapauksia kuten Cam Barker, joka ei vastannut odotuksia kovista meriiteistään huolimatta, mutta jolle juuri tästä syystä oli tehty try-out. Eli aika +-0 -kategorian hankinta / riski. Näissä hankinnoissa kaltaiseni normaali fani ei voi tietää milloin sopimukset tehty omistusvaihdoksen aikoihin eli kenen piikkiin mikäkin kuuluu, joten kirjoitan julkisten tietojen varassa.

Ilveksen pelaajia vilahtelee nykyään enemmän myös maajoukkuetehtävissä, mikä toki jakaa mielipiteitä loukkaantumisriskeineen. Imagollisesti kuitenkin hieno asia.

Urheilullisen menestyksen osalta viime kausi ei täyttänyt odotuksia. Tämän kauden osalta kaikki on vielä auki.

Kaukalon ulkopuolella Ilveksen viestintä ja some on ollut aiemminkin hyvää (kiitos Ilves Media Groupin porukan), nyt se on ollut vieläkin parempaa. Entistä luovemmat ideat, viestinnässä aiempaa tunnistettavampi sävynsä, ajan hermolla olevian kanavien sekä niiden uusien apuvälineiden hyödyntäminen, kulissien takaisen materiaalin tarjoaminen, videoista / graafisesta ilmeestä vastaavien henkilöiden panostus materiaalien eteen, Spotifyn haltuunotto yms.

Faneja on mielestäni kuunneltu aiempaa tarkemmin hallin musavalinnoista peliasuihin lähtien. Meillä on aivan mielettömän hienoja kannattajia, joita on myös osallistettu toimintaan eri tavoin. Yhtenä esimerkkinä Jari Vainion ja kumppaneiden valtavan tietopankin hyödyntäminen ilveshistoria.com-sivustoksi. Faniristeilyn ajankohdassa on selkeästi kuunneltu kannattajia. Hyvin pieniä, mutta tärkeitä asioita, jotka viestivät aidosta välittämisestä.

Fanien kanssa toimimisesta ei voi tietenkään lähellekään täysiä pisteitä antaa. Tästä esimerkkinä jännitteet alkusyksystä, ensin Red Bull -tifon ja sen jälkeen katsomokäyttäytymisen myötä. Näistäkin on kuitenkin selkeästi opittu ja selvitty, elämä jatkuu.

Toimistotilat järkevöitettiin ja samalla karisteltiin Takojankadun pölyt monellakin tapaa jaloista. Yhteistyö yli lajirajojen ei ole jäänyt pelkäksi puheeksi. Ei aiemmin olisi voinut kuvitellakaan, että Ilveksen futispuoli julkistaa kovan pelaajasopimuksen kesken jääkiekkojengin matsin. Nyt Ilveksen pelaajia esiintyy samoilla markkinointivideoillakin lajista riippumatta. Kausikortit on visuaalisesti synkassa jne.

Ilveksen fanituotteiden perässä ei tarvitse lähteä pyörimään toimistolle, käyttää erätaukoja hallin fanikaupassa luuhaamiseen tai arvuuttelemaan mikähän urheilukauppa niitä myy, vaan nyt sekin on omanaan ja sekin yli lajirajojen. Teemapäivissä on enemmän yritystä kuin ennen: Halloweenista 80's Nightiin, Suomi 100 -ottelusta Särkänniemeen.

Mestis-yhteistyön kannalta ei tarvitse enää vääntää LeKi/Tappara -akselin kanssa kompromisseja, vaan voidaan toimia rauhassa perinteikkään KOOVEEn kanssa. Toivottavasti pysyy sarjassa...

Ilveksen maine on parantunut harppauksin eikä tarvitse enää taivastella julkisia esiintuloja samaan tyyliin kuin ennen. Käsitykseni mukaan talouden osalta on tehty hyvin vaikeassa tilanteessa hyvää työtä, mutta tämä perustuu lähinnä mielikuviin eikä itselläni ole tällä saralla kompetenssia kommentoida enempää. Kuten ei esimerkiksi pelitavallisissakaan asioissa, tällaisia keskusteluja tyydyn ihastelemaan osaavampien kirjoittajien toimesta vierestä.

Omat kokemukseni Ilveksen myyntipuolesta ovat olleet positiivisia. Mainoksen ostaminen screeneiltä oli vaivaton prosessi, josta jäi tyytyväinen fiilis. Viimeisin kanssakäyminen on koskenut aitioita. Sähköpostiini vastattiin valehtelematta 4 minuutin päästä oman viestini lähetyksestä ja käytännössä jo tuolla yhdellä vastauksella asia hoitui maaliin.
 
Ylös