Urheilu ja politiikka

Qsis

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
197
Sääli sinä vain itseäsi. Vaikka ottaisimmekin huomioon sen, että purkauksesi on nähnyt päivänvalon viikonloppuna eli mahdollisesti liikuttuneessa mielentilassa, se kertoo patoutuneesta vihasta. Eikä sellainen ole milloinkaan hyvä asia ei edes jääkiekkoilussa.

Ei mun mielestä ole tarvetta mennä henkilökohtaisuuksiin, koska emme tunne toisiamme, meitä kuitenkin oletettavasti yhdistää rakkaus seuraan ja netissä anonyyminä sellainen olisi muutenkin vähän pölhöä. Eikä suoraan sanottuna 9/10:stä menisi minun kanssani henkilökohtaisuuksiin kasvotustenkaan, joten tuskinpa tekisit poikkeusta.

Kutsuin toimintaa säälittäväksi, en varsinaisesti henkilöitä, jotka toimivat. Siinä on vissi ero ja pahoittelut, jos se ei viestistä tullut ilmi. Psykoanalyysien teon soisin jätettävän toki ammattilaisille, mutta hienosti kuitenkin tavallaan bongattu, että oikoluku todentotta jäi väliin. Mielentilaani en kutsuisi liikuttuneeksi, vaan innostuneeksi ja kiireiseksi, koska viestin lopulla oli jo kyyti pihassa odottamassa harrastuksiin viemistä. Arvostan kuitenkin tarkkaa silmääsi, joten kyllä - pystyn niin tahtoessani huomattavasti parempiinkin suorituksiin.


Vaikkapa siksi, että seurat elävät monella tapaa julkisyhteisöjen siivellä, mitä tulee esimerkiksi suorituspaikkoihin ja niiden vuokriin.

Ennen kuin tämä näkemysero joko korjaantuu tai edes tasoittuu, meidän on todennäköisesti turha jatkaa kamalasti syvemmälle: Kenenkäs siivellä ne julkisyhteisöt elävät? Rahasta keskustellessa ei ole olemassa dilemmaa: "muna vai kana" ja sen tietää kyllä jokainen, joka kuvioissa on mukana.

ahdasmielisestä ja ummehtuneesta yhtenäiskulttuurista, jossa kiekkoväki on vuosikymmenet elänyt.

Nyt täytyy kyllä kysäistä, että miten ihmeessä olet onnistunut saamaan kiekkoväestä tuollaisen kuvan? Toki siis seuroilla ja jopa kaupungeilla on omat kiekon ympärille kehityneet kulttuurinsa, enkä voi mitenkään tajuta kaikkia vivahteita, mutta omat kokemukseni ovat kiekkoväestä kaikkea muuta kuin ahdasmieliset ja ummehtuneet. Tavallaisia suomalaisia, urheilua rakastavia ihmisiä minä olen taipaleellani kiekon parissa kohdannut.

En tiedä oliko tuossa jotain muuta mihin tarttua, mistään oikeistojen cancer-kulttuureista kun en tiedä mitään. Välitin vain (mielestäni aiheellisen) huoleni yhteiskunnan polarisaatiosta, jonka en todellakaan soisi ulottuvan myös urheilun pariin, koska se ei sinne kuulu. Urheilun on tarkoitus yhdistää, ei erottaa. Ei edes pahimpia vihollisia, kun niitäkin oletettavasti yhdistää edes se rakkaus lajiin.

Avoimin mielin, kiireettömänä ja henkilökohtaisuuksiin menemättä olen valmis keskustelemaan. Vähennetään me sitten vaikka osaltamme sitä polarisaatiota, jos suinkin mahdollista?

edit: ainiin muoks. Unohdin vastata näihin, jotka allekirjoitan täysin.
Vaikkapa siksi, että Liiga ja Jääkiekkoliitto ynnä seurat joutuvat neuvottelemaan viranomaisten ja jopa ministeriöiden kanssa koronarajoituksista. Vaikkapa siksi, että aika ajoin poliitikot ja viranomaiset tahtovat kajota jääkiekkotoimijoiden pyhästi vaalimaan sisäiseen autonomiaan esimerkiksi paljon huomiota herättäneiden väkivaltatapausten yhteydessä.
Luonnollisesti yhteistyötä tällaisena aikana tarvitaan viranomaisten kanssa, miksei ihan yhtä hyvää ja molempia osapuolia kunnioittavaa yhteistyötä myös sen jälkeen, kun iso-K on selätetty. Nyt on tapahtuma-alalla niin moni työpaikka rehellisesti sanottuna liipaisimella, että tästä selvitään aidosti vain yhteistyöllä. Eikö olekin kamalaa, että näitä kuvitteellisia muureja ei nyt kannata alkaa ehdointahdoin rakentelemaan, koska parin vuoden päästä ei välttämättä ole seurojakaan, joiden imussa väitellä vaikkapa politiikasta seurafoorumilla?

Ja tuosta olen ollut ikäni samaa mieltä, että pahoinpitely on pahoinpitely jäällä ja sen ulkopuolella. Ei toisia ihmisiä saa vahingoittaa, mutta tietenkin kontaktilajissa nyt aina välillä vaan valitettavasti sattuu ja tapahtuu. Taitaapa silti olla tyttöjen ratsastus maailman vaarallisin laji vakavien onnettomuustilastojen valossa, mitä harrastuksiin tulee.
 
Viimeksi muokattu:

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 333
Urheilua ja politiikkaa. Kaipaako joku vielä TUL:a ja SVUL:a takaisin...

En tiedä miten tämä kommentti liityi mihinkään, mutta urheilujohtamisesta ja liitoista käytyä keskustelua viime vuosina seuranneena en varsinaisesti sanoisi politiikan hävinneen tästä mihinkään. Kaipaako joku Olympiakomiteaa, Valoa jne. mitä näi ny on...
 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 333

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Elokapina-mielenosoituksen tapahtumista on jauhettu niin paljon eri tiedotusvälineissä ja useimmissa tapauksissa asian vierestä, joten lienee turhaa kommentoida asiaa seikkaperäisesti.

EIT:n suunnasta todennäköisesti tulee Suomelle pyyhkeitä. Jos verratan vaikkapa siihen, että EIT:n mielestä Brennersolan tukkiminen 30 tunniksi oli hyväksyttävää, koska "mielenosoituksen siirtäminen moottoritien sivuun tai sen ajallinen lyhentäminen olisivat vesittäneet koko tapahtuman idean tarkoituksen sekä kokoontumisvapauden ja sananvapauden käytön."

Poliisilain mukaan poliisin on valittava "perusteltavissa olevista vaihtoehdoista se, joka parhaiten edistää perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista."

Poliisi on perustellut sumutteen käyttöä vetoamalla mm. resurssipulaan. Pienimmän riesan tie olisi ollut ohjata liikenne toista reittiä. Se olisi sitonut poliisilta pari konstaapeliä.

Sekin on hyvä muistaa, että niin meillä kuin muuallakin maailmassa monia tärkeitä asioita on saatu aikaan kansalaistottelemattomuudella. Ajatellaan Suomen historian lehdiltä vaikka sellaisia tapauksia kuin kutsuntalakko ja suurlakko 1900-luvun alussa sekä Koijärvi-liike.
 
Viimeksi muokattu:

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
3 585
Vuoden 1956 yleislakon aikoihin poliisi liikkui paljon myös ratsain ja herätti näin kunnioitusta myös hiljattain päättyneen sodan karaisemissa lakkoilijoissa. Jos poliisin liipaisinsormi olisi tuolloin ollut yhtä herkässä kuin nykyajan sumuttajapoliiseilla, olisi luultavasti syntynyt pahaa jälkeä. Isommilta henkilövaurioilta taidettiin kuitenkin välttyä.

Itse ilahduin lakosta, koska silloin päästiin isän ja kavereidensa kanssa pilkille maaliskuun parhailla keleillä. Olin muuten jo tuolloin saanut Ilves -kannattajan "kasteen" Koulukadulla.
 

Luchs

Guest
Koijärvestä ei koitunut suoranaisesti mitään hyvää. Ja ennen kuin oraakkeli hyökkää, totean että työni sivuaa myös luonnonsuojelua.


Aika hyvin sitten sivuaa ja ohi menee.

On tietysti perspektiivikysymys onko 'mitään hyvää' arvokkaan lintujärven pelastaminen ja/tai se että Suomeen alettiin tosissaan vääntämään ympäristöhallintoa.
 

Artsi

Luottopelaaja
Viestejä
3 224
Aika hyvin sitten sivuaa ja ohi menee.

On tietysti perspektiivikysymys onko 'mitään hyvää' arvokkaan lintujärven pelastaminen ja/tai se että Suomeen alettiin tosissaan vääntämään ympäristöhallintoa.
Koijärveä ei lopulta kuivattu ja nykyisin se kuuluu Natura 2000-verkostoon ja valtakunnalliseen lintuvesiensuojeluohjelmaan. Vedenpinta on kuitenkin liian alhaalla, mikä on aiheuttanut järven umpeenkasvua ja lajiston köyhtymistä. Vaikka Koijärvi on menettänyt asemansa yhtenä Suomen parhaista lintujärvistä, siellä viihtyy edelleen monia tyypillisiä lintujärvilajeja kuten kurki, laulujoutsen, ruoko- ja rytikerttunen, luhtahuitti ja ruskosuohaukka.

Parempia lintujärviä löytyy Pirkanmaaltakin paljon, että se siitä pelastamisesta
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
3 585
Artsi näyttää kyllä lukeneen tai ainakin kopioineen Luchs:in edellä olevan kommentin. Nimimerkki ei kuitenkaan näytä oivaltaneen liikkeen merkitystä syvemmin, mihin Luchs:kin viitasi.
 

pelikirja

Luottopelaaja
Viestejä
4 414
Miksei nyt eräät nimimerkit keuhkoa hallituksen hyvyydestä...Miettikääpä tätä hallituksen salailua ja tehtiin jopa tutkimus ettei maskeista ole hyötyä.Käskyjähän vääristelyyn ei tietenkään ole tullut hallituksen taholta vaikka demari heiluu molemmissa johdossa.Sitten se että kuinka moni on kuollut tämän takia ja tulee kuolemaan koska maskien ja muiden käyttöä vähäteltiin hallituksen toimesta?Tää on niin kuvottavaa touhua kuin olla ja voi.Ajatelkaapa jos hallituksen pääministerinä olis vaikka Petteri Orpo tai Jussi Halla-aho mikä media mylläkkä suoraan sanottuna valehtelusta olis tullut.Aivan valtava uskallan väittää.Tän hallituksen touhu on niin kaksinaamaista kuin ikänään voi olla ja samaanaikaan hehkuttavat avoimuudesta,oikeusvaltioista ja muusta.Ne on tälle hallitukselle todellisuudessa pelkkää tuulen huuhtomaa jutustelua.
 
Viimeksi muokattu:

Luchs

Guest
Koijärveä ei lopulta kuivattu ja nykyisin se kuuluu Natura 2000-verkostoon ja valtakunnalliseen lintuvesiensuojeluohjelmaan. Vedenpinta on kuitenkin liian alhaalla, mikä on aiheuttanut järven umpeenkasvua ja lajiston köyhtymistä. Vaikka Koijärvi on menettänyt asemansa yhtenä Suomen parhaista lintujärvistä, siellä viihtyy edelleen monia tyypillisiä lintujärvilajeja kuten kurki, laulujoutsen, ruoko- ja rytikerttunen, luhtahuitti ja ruskosuohaukka.

Parempia lintujärviä löytyy Pirkanmaaltakin paljon, että se siitä pelastamisesta


Totta on, että järven umpeenkasvu on huolestuttavaa ja järvi pikaisen ruoppaamisen tarpeessa, mutta niin ovat monet muutkin arvokkaat lintujärvet ravinnekuorman ja ilmastonmuutoksen paineessa Etelä-Suomessa.
Toki Koijärvellä viihtyy vielä muutamia ns. hyvän lintujärven indikaattorilajeja kuten rytikerttunen ja luhtahuitti.

Tuosta 'paremmuudesta' olen eri mieltä. Ehkä yksityisin ponnisteluin kunnostettu Lokkisaari Lempäälässä menee kirkkaasti ohi, muuten erot ovat pieniä olihan Koijärven lähtötaso jo alunperin niin hyvä. Koijärven pelastaminen oli symbolisestikin Suomen luonnonsuojelulle merkittävä käännekohta.
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 624
Poliisi on perustellut sumutteen käyttöä vetoamalla mm. resurssipulaan. Pienimmän riesan tie olisi ollut ohjata liikenne toista reittiä. Se olisi sitonut poliisilta pari konstaapeliä.

En tiedä olitko itse paikalla, kun tiedät tämän olleen vaihtoehto? Käsittääkseni ryhmä oli liikkuva ja tuskin olisivat tyytyneet istumaan paikallaan, jos poliisi olisi yleensä edes pystynyt ohjaamaan liikenteen muuta kautta. Enkä oikein muutenkaan usko, että noilla liikennemäärillä pystytään muutamalla konstaapelilla tekemään isoja liikenteenohjauksia ilman isoja ongelmia.

Tosin tuo nyt ei ollut mitenkään yleisesti iso juttu. Mutta taas se, että Ministeri Ohisalo laittaa omat äänestäjänsä ja puolueensa aatteet ennen Ministerin viran työtehtäviä, on huolestuttava piirre näin korkeassa virassa olevalle.

Sisäministerinä olisi kuulunut korostaa ettei kyseinen käytös ole mielenosoittajilta hyväksyttävää.
 
Viimeksi muokattu:

Suurustettu Laatikko

Luottopelaaja
Viestejä
1 759
En tiedä olitko itse paikalla, kun tiedät tämän olleen vaihtoehto? Käsittääkseni ryhmä oli liikkuva ja tuskin olisivat tyytyneet istumaan paikallaan, jos poliisi olisi yleensä edes pystynyt ohjaamaan liikenteen muuta kautta. Enkä oikein muutenkaan usko, että noilla liikennemäärillä pystytään muutamalla konstaapelilla tekemään isoja liikenteenohjauksia ilman isoja ongelmia.

Tosin tuo nyt ei ollut mitenkään yleisesti iso juttu, mutta se, että Ministeri Ohisalo laittaa omat äänestäjänsä ja puolueensa aatteet ennen Ministerin viran työtehtäviä, on huolestuttava piirre näin korkeassa virassa olevalle.

Tismalleen samaa mieltä. Poliisi ei voi alkaa pelkäämään ja väistelemään kaikenmaailman ryhmittymiä, joita Brooksin värikuplassa oleilee.
 

Kaukofani

Luottopelaaja
Viestejä
2 945
Koijärveä ei lopulta kuivattu ja nykyisin se kuuluu Natura 2000-verkostoon ja valtakunnalliseen lintuvesiensuojeluohjelmaan. Vedenpinta on kuitenkin liian alhaalla, mikä on aiheuttanut järven umpeenkasvua ja lajiston köyhtymistä. Vaikka Koijärvi on menettänyt asemansa yhtenä Suomen parhaista lintujärvistä, siellä viihtyy edelleen monia tyypillisiä lintujärvilajeja kuten kurki, laulujoutsen, ruoko- ja rytikerttunen, luhtahuitti ja ruskosuohaukka.

Parempia lintujärviä löytyy Pirkanmaaltakin paljon, että se siitä pelastamisesta
Kyllä Koijärvi jätettin kuin paska perseestä omaan onneensa. Sääli sillä aikoinaan oli hyvä lintujärvi nyt ei vesialueita juuri nimeksikään. Tässä on elävä esimerkki miten ei välitetä paskaakaan sen jälkeen kun asia saatiin läpi. ketään ei kiinnosta mitä sille järvelle tapahtuu. Politiikka ei kauheasti kiinnosta ja pahoittelut kaikille vihreille kyllä te ootte höpöheinää polttelevia haaveilijoita... Teot nähtävänä vaikka Koijärven ”rannassa”....
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Tosin tuo nyt ei ollut mitenkään yleisesti iso juttu. Mutta taas se, että Ministeri Ohisalo laittaa omat äänestäjänsä ja puolueensa aatteet ennen Ministerin viran työtehtäviä, on huolestuttava piirre näin korkeassa virassa olevalle.

Tässä näkyy yksi perustavanlaatuinen virhekäsitys, joka kuitenkin taitaa olla aika yleinen.

Ministeri ei ole virkasuhteessa. Perustuslaki nimen omaan kieltää ministeriä hoitamasta mitään julkista virkaa.

Ministeri on poliittinen toimija, joka on poliittisessa vastuussa eduskunnalle. Oikeuskansleri valvoo ministerin toimien juridista oikeudellisuutta.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Miksei nyt eräät nimimerkit keuhkoa hallituksen hyvyydestä...Miettikääpä tätä hallituksen salailua ja tehtiin jopa tutkimus ettei maskeista ole hyötyä.Käskyjähän vääristelyyn ei tietenkään ole tullut hallituksen taholta vaikka demari heiluu molemmissa johdossa.Sitten se että kuinka moni on kuollut tämän takia ja tulee kuolemaan koska maskien ja muiden käyttöä vähäteltiin hallituksen toimesta?Tää on niin kuvottavaa touhua kuin olla ja voi.Ajatelkaapa jos hallituksen pääministerinä olis vaikka Petteri Orpo tai Jussi Halla-aho mikä media mylläkkä suoraan sanottuna valehtelusta olis tullut.Aivan valtava uskallan väittää.Tän hallituksen touhu on niin kaksinaamaista kuin ikänään voi olla ja samaanaikaan hehkuttavat avoimuudesta,oikeusvaltioista ja muusta.Ne on tälle hallitukselle todellisuudessa pelkkää tuulen huuhtomaa jutustelua.

Niin, Marin sanoi toukokuussa eduskunnassa näin:

"Tämä ei tarkoita, etteivät ihmiset saisi käyttää tämänkaltaisia suojaimia ja maskeja. Emme sitä kuitenkaan suosita, koska kankaisten kasvomaskien hyödyistä ja haitoista ei ole kiistatonta tietoa. Kirurgisista suu- ja nenäsuojaimista olisi ehdottomasti hyötyä, mutta näitä ei ole riittävästi koko väestön tarpeisiin. Tarvitsisimme jopa 15 milj. tällaista suojainta päivässä. Hallitukselta olisi täysin vastuutonta suosittaa niitä tilanteessa, jossa suojaimia ei ole tällaisia määriä." Marini mielestä tärkeintä oli, että terveydenhuollon henkilökunta saisi tarvitsemansa maskit.

Nämähän ovat julkisia asiakirjoja, mutta oikeistopopulistit luottavat siihen, että tietämättömät nielaisevat tuosta vaan kaikki valheet, mitä Mestarin sylttytehdas keksii heille syöttää.
 
Ylös