"Urheilu ja politiikka"

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
1 702
Missä kohtaa toi sulle oli suunnattu? Kysyttiin, miten esittämäsi asia olisi käytännössä toteutettavissa, kun tämä älämölöjengi joka tapauksessa tulkitsee esimerkiksi tasa-arvoa puolustavan tempauksen "polarisaation toiselle reunalle asettumiseksi". Mikä olisi mielestäsi hyvä esimerkki siitä, kun organisaatio toimii oikein?
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
5 727
Jos pureudutaan tämän ketjun otsikkoon, voidaan ihan ensimmäiseksi todeta - kuten täällä on jo useampaan otteeseen tehtykin -, että ajatus siitä, ettei politiikka kuulu urheiluun, on täysin absurdi. Jatkossa tuo yhteys tulee olemaan etenkin huippu-urheilulle aiempaakin tärkeämpi. Ikävä kyllä monet vanhan liiton laji-ihmiset sahaavat omaa oksaansa väittäessään kiven kovaan, ettei politiikkaa saa sekoittaa urheiluun.

Huippu-urheilulle tulee olemaan tulevaisuudessa elinehto, että se ja sen piirissä toimivat pystyvät puhuttelemaan muitakin kuin urheilufaneja. Sen pitää pystyä tavoittamaan nekin, jotka eivät seuraa urheilua lainkaan. Vain sillä tavalla huippu-urheilu saa legitimiteetin osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun. Sillä tavalla ammattiurheilu saa myös enemmän sponsoreita ja tukijoita. Hokiäijienkin on hyväksyttävä se, että nykyään ja vielä enemmän tulevaisuudessa etenkin suuret yritykset panevat paljon enemmän painoa sponsoroitavien kohteiden yhteiskuntavastuullisuuteen. Paikalliset maaansiirtoyrittäjät ja autokauppiaat ovat sitten eri juttu, hehän antavat rahaa vain siksi, koska ovat faneja. Nythän nämä hokiäijät ja myös fanien enemmistö (ainakin, jos näistä keskustelupalstoista voidaan jotakin päätellä) luovat vastakkainasettelua laji-ihmisten ja "kukkahattutätien" välille ymmärtämättä, että jälkimmäisten muodostama rajapinta on ihan yhtä tärkeä kuin erätauolla olutta ja makkaraa nauttivat peruskannattajat. Niistä ihmisistä, jotka kaupunginvaltuustossa päättivät UROS-areenan rakentamisesta, enemmistö oli "kukkahattutätejä" ja vähemmistö lihaa syöviä populistisia heteromiehiä. Kaiken lisäksi persuthan yleensä tapaavat vastustaa ihan periaatteestakin kaikkia suurimittaisia rakennussuunnitelmia.

Ne, joiden mielestä urheiluseurat eivät saa ottaa kantaa yhteiskuntavastuullisiin asioihin, kuten ympäristöön, tasa-arvoon, suvaitsevaisuuteen, ihmisoikeuksiin, rauhaan ja oikeudenmukaisuuteen, ovat sitä mieltä yksinkertaisesti siitä syystä, että he itse vastustavat näitä arvoja. Tässä alati muuttumassa maailmassa jääkiekkoilu "omalakisine eetoksineen" on ollut ainoita jäljellä olevia asioita, joka tukee heidän identiteettiään. He ovat vastakkainasettelijoita, koska he kokevat kokevat olevansa uhattuina ja lähtevät siksi hyökkäykseen. Heidän epäonnekseen osaava seurajohto ymmärtää, että nykyaikaisessa elämysteollisuudessa tuotteen imago ja markkina-arvo muodostuu nykyään paljosta muustakin kuin vain itse pelistä.
 

Suurustettu Laatikko

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
129
Nyt Brooks kirjoittaa taas niin mutkat suoriksi ja menee sieltä, missä ei aitoja ole näkyvissä. Perussuomalaiset nimenomaan kannattavat suomalaista teollisuutta ja yrittämistä, mukaan lukien rakennushankkeet. Kannattanee kurkistaa sieltä punaisesta kuplasta oikeasti ulos edes satunnaisesti.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
5 727
Nyt Brooks kirjoittaa taas niin mutkat suoriksi ja menee sieltä, missä ei aitoja ole näkyvissä. Perussuomalaiset nimenomaan kannattavat suomalaista teollisuutta ja yrittämistä, mukaan lukien rakennushankkeet. Kannattanee kurkistaa sieltä punaisesta kuplasta oikeasti ulos edes satunnaisesti.
Mitä nyt Tampereella ovat vastustaneet rantatunnelia, ratikkaa, Kansiareenaa...
 

jurgen

Luottopelaaja
Viestejä
6 222
Tämä aihe on hankala ja mielestäni irrellevantti urheilua silmälläpitäen. Tottakai joku on aina jotakin mieltä, mutta annetaan kaikille mielipiteille sitten tilaa, eikö niin Brooks?

Ei ole oikeaa tai väärää. Jokaisella on oma mielipide, sitä pitää kunnioittaa.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
5 727
Ratikkaa ovat vastustaneet monet muutkin, kuten Keskustan monet hahmot, näkyvimpänä Mikko Alatalo. Ei saisi sortua yleistämisen.
Minä en tietenkään kirjoittanut, että vain perussuomalaiset olisivat vastustaneet ratikkaa. Hanketta vastaan äänestivät myös kommunistit, keskustalaiset, kristilliset ja Tapu.

Mutta persut on ainoa puolue, joka on yksimielisesti vastustanut kaikkia isoja rakennushankkeita.
 

Suurustettu Laatikko

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
129
Minä en tietenkään kirjoittanut, että vain perussuomalaiset olisivat vastustaneet ratikkaa. Hanketta vastaan äänestivät myös kommunistit, keskustalaiset, kristilliset ja Tapu.

Mutta persut on ainoa puolue, joka on yksimielisesti vastustanut kaikkia isoja rakennushankkeita.
Olkoon sitten niin. Hieman särähtää korvaan tuo persuttelusi, voisit käyttää puolueista ihan virallisia nimiä tai lyhenteitä. Asenteellisuutesi paistaa läpi, vaikka esiinnyt täällä suvaitsevaisuuden airueena.
 

Luchs

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
955
Nyt ovat 'syntisiä' kaikki suuria rakennushankkeita vastustavat.

Hoh hoijaa.
Tulisko siinä paatoksessa joskus pohdittua, millaista absoluuttista onnea ihmissieluun tuovat 'suuret rakennushankkeet'.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
5 727
Olkoon sitten niin. Hieman särähtää korvaan tuo persuttelusi, voisit käyttää puolueista ihan virallisia nimiä tai lyhenteitä.
Poliittiseen keskusteluun ovat vakiintuneet mm. demarit (sosialidemokraatit), persut (perussuomalaiset), kepu (Suomen Keskusta), kristilliset (kristillisdemokraatit), vasemmistolaiset (Vasemmistoliitto), vihreät (Vihreä Liitto.)
 

Vasen pakki

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
281
Mihinkähän viitataan vastakkainasettelua lietsovalla nykypäivän organisaatioiden viestinnän trendillä? Onko sellaisia kannanottoja siis näkynyt julksuudessa viime aikoina? Toki aina löytyy joku Pertsa elämäm koulusta, joka suuttuu kun ei voi juoda kaljaa, koska Karhu ja muut olutbrändit tukee pridea, tai käydä Ilveksen peleissä, koska Ilves tuki BLM-liikettä, ja rasismin vastainen lause kuulutetaan stadionilla aina ennen Veikkausliigan pelejä vieläpä. Mutta miksi yhdenkään (urheilu)organisaation tulisi välittää tuollaisten marginaalivähemmistön junttien mielipiteistä?
Joo ei toi ehkä ihan niin yleistä vielä täällä Suomessa onneksi ole. Kaikki mitä Yhdysvalloissa tapahtuu kuitenkin leviää aika nopeasti tänne meillekkin.

Esimerkiksi juuri tämä yhdysvaltalaisten urheiluseurojen sokea BLM-liikkeen tukeminen on juuri tätä vastakkainasettavaa, eikä rauhan hakuista viestintää. Siellä palaa kaupungit, poliiseja murhataan, väkivaltaa ja mellakoita kaikkialla. Tälläiselle porukalle annetaan sitten hyväksyntä ja oikeen yllytetään vielä toimimaan. Sairasta sanon minä. Organisaatioiden viesti voisi olla vaikka, että nyt perkele rauhoitutaan ja hoidetaan asiat yhdessä kuntoon, kun kuitenkin ollaan kaikki samanarvoisia väristä riippumatta. Eikä vain, että nyt hyökätään jonkun kuvitellun valkoisen ylivallan kimppuun oikein porukalla, eikä se haittaa vaikka käytetään väkivaltaa täysin viattomiin ihmisiin.

Toivottavasti ilmiö ei rantaudu Suomeen yhtä vahvasti. Oot kyllä ihan oikeessa, ettei se täällä vielä mikään trendi ole. Huolestuttava kehityssuunta on kuitenkin mun mielestä havaittavissa.
 

17

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
145
Hyvää keskustelua, tyypit./s

Sanon vaan , etten tajua ihmisiä joiden mielestä urheilu olis jotenkin epäpoliittista. Eihän se oo mitenkään irrallaan muusta yhteiskunnasta, lainsäädännöstä, ihmisistä tai ympäristöstä. Jatkakaa.
 

Qsis

Rivipelaaja
Viestejä
51
Kiitos Brooks vastauksestasi ja siitä, että avasit näkemyksiäsi.

Vain sillä tavalla huippu-urheilu saa legitimiteetin osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun.
Miksi pitäisi osallistua? Huippu-urheilun tarkoituksena on voittaa joka ainoa ottelu, voittaa pelin sisällä joka ainoa suunnanvaihdostilanne, voittaa joka ikinen vaihto, voittaa joka ikinen kaksinkamppailu. Se on mahdotonta, mutta se on huippu-urheilun tarkoitus ja enemmän tai vähemmän ollaan jossain epäonnistuttu joka ainoa kerta kun omissa soi. Vain urheilemalla täysillä joukkue saa legimiteetin kutsua touhuansa huippu-urheiluksi.

Sillä tavalla ammattiurheilu saa myös enemmän sponsoreita ja tukijoita.
Höpö höpö. Pyöritän osaltani toisaalla noin 200k verran vuosittain rahaa, josta suurin osa nimenomaan ohjataan sponsorointiin ja urheiluun. Joo ja 200k on marjoja tiedän, mutta kyseessä nyt ehkä enemmänkin harrastus ja huoli nuorison vähäisestä liikkumisesta kuin mikään business. Nyt olemmekin panostaneet mm. ihan joukkueeseen / lajiin katsomatta junnu-urheiluun. Sponsorit ja tukijat saadaan edelleen siellä ”saunan lauteilla” ja se, että noista kuvioista ei tajua mitään, ei ole varsinaisesti kenenkään vika tai puute. Ne paljon parjatut ”setämiehet” todentotta ovat olemassa ja niillä ne rahat ovat, eivät päätään joka suuntaan aukovilla persuilla/vihreillä. Kun niihin ympyröihin pääsee tai pikemminkin joutuu, niin voi kulttuurishokki olla melkoinen. Rahamaailma ei ole kiva paikka.

Hokiäijienkin on hyväksyttävä se, että nykyään ja vielä enemmän tulevaisuudessa etenkin suuret yritykset panevat paljon enemmän painoa sponsoroitavien kohteiden yhteiskuntavastuullisuuteen.
No avaapas mulle sitten sana ”yhteiskuntavastuu”. Jos nyt tarkoitetaan S.Marinin peräänkuuluttamaa yritysten yhteiskuntavastuuta, niin herätys vuoteen 2020. Kommunismi loppui naapurissakin jo 30 vuotta sitten ja hyvä niin. Ja totta kai jotkin yritykset ovat kusisukassa touhujensa kanssa, koska jokainen pr-toimisto pelkää tällä hetkellä lähinnä vihreiden ja vasemmiston twitter-älämölöä, milloin yritys joutuu vaikkapa jonkin sponsorointinsa takia tämän vihervasemmiston twitter-inkvisition kohteeksi. Sen verran voin tästäkin toki valottaa, koska homma ihan aidosti kiinnostaa isonrahan kavereita, että tuota asiaa tutkitaan tällä hetkellä, koska kukaan ei oikein tajua, miten noin pieni ”oikein ajattelevien sekä hyvien ihmisten” 2020-luvun noitavainoilu voi vaikuttaa noin laajasti. Vaihtoehtona ei ole Brooks vihervasemmiston vaatima joka suuntaan polvistelu ja nöyristely, vaan rahojen vetäminen vittuun. Sen jälkeen alkaa muuten Pirkanmaallakin excelit jauhamaan, että mitä jäähalleja voidaan ylipäätään pitää pystyssä ja mitä ei – ja tämä on tieto. Katsotteko siinä vaiheessa joka suuntaan ”yhteiskuntavastuuta” kirkuneet pölvästit onnistuneenne?

luovat vastakkainasettelua laji-ihmisten ja "kukkahattutätien" välille ymmärtämättä, että jälkimmäisten muodostama rajapinta on ihan yhtä tärkeä kuin erätauolla olutta ja makkaraa nauttivat peruskannattajat. Niistä ihmisistä, jotka kaupunginvaltuustossa päättivät UROS-areenan rakentamisesta, enemmistö oli "kukkahattutätejä" ja vähemmistö lihaa syöviä populistisia heteromiehiä. Kaiken lisäksi persuthan yleensä tapaavat vastustaa ihan periaatteestakin kaikkia suurimittaisia rakennussuunnitelmia.

Blaablaablaa. En ole persu enkä vihreä, mutta tuo molempien leirien kyvyttömyys nähdä samankaltaisuuksia omassa toiminnassaan on suurimmaksi osaksi säälittävää, mutta joskus päästään jopa huvittuneisuuteen – kuten nyt. Menkää persut ja vihreät tutustumaan toisiinne jonnekin piknikille ja rakastelkaa vaikka pusikossa mielipahanne toisistanne pois.

Ne, joiden mielestä urheiluseurat eivät saa ottaa kantaa yhteiskuntavastuullisiin asioihin, kuten ympäristöön, tasa-arvoon, suvaitsevaisuuteen, ihmisoikeuksiin, rauhaan ja oikeudenmukaisuuteen, ovat sitä mieltä yksinkertaisesti siitä syystä, että he itse vastustavat näitä arvoja.

No mutta huhhuh. Tiedätkö, että esimerkiksi Venäjällä kommunistinen vallankumous oli mahdollinen vain siitä syystä, että sivistyneistössä oli lähestulkoon pyhäinhäväistys olla olematta julkisesti kommunisti. Tuosta ”oikein olemisesta” tuli niin vahva perusolettamus, että ne aiheellisestikin kriittiset äänet kumottiin: ”Siis oikeastiko et ole hyvä ihminen ja kannata sitä ja tätä ja tuota”. No, sivistyneistölle sitten kävi miten kävi ja ensimmäisten joukossa. Aasinsilta on ehkä hieman ontuva joo, mutta tuohon ylläolevaan tekstiisi sisältyy tämän viherpunainkvisition perustoiminta-aate oikein sanasta sanaan. Luuletko, että nämä urheiluseurat itse riemusta kiljuen keksivät, että ”hei, pistetäänpä sateenkaaret perseen kohdalle ja lähdetään pelaamaan hokia!”. Ja siis oikeasti? Tasa-arvo, suvaitsevaisuus, ihmisoikeus ja rauha ja oikeudenmukaisuus? Mikä näistä Suomessa sitten ihan aidosti ontuu? Persuja haukutaan joksikin kottaraisen pönttöön tuijottelijoiksi, mutta kyllähän suurimpia impiwaaralaisia ovat nämä vihervasemmistolaiset, joilla ei ole lähestulkoon mitään käryä siitä, miten hyvin asiat Suomessa yllämainitsemiesi asioiden suhteen ovat. Ja joo, ei tietenkään asiat ole täydellisesti, mutta sitä työtä tehdään sitten ihan muualla kuin huippu-urheilussa. Toivottavasti.

Sitä konkreettista työtä sitten tuon tasa-arvon, suvaitsevaisuuden, ihmisoikeuksien, rauhan ja oikeudenmukaisuuden eteen voi jääkiekossa tulla tekemään sinne ruohonjuuritasolle. Siellä ihan aidosti kasvatetaan ensisijaisesti tulevia kansalaisia, toissijaisesti huippu-urheilijoita. Putket jalkaan ja jäälle koutsaamaan.

Heidän epäonnekseen osaava seurajohto ymmärtää, että nykyaikaisessa elämysteollisuudessa tuotteen imago ja markkina-arvo muodostuu nykyään paljosta muustakin kuin vain itse pelistä.


Höpö höpö. Ei sulla selkeästi ole aidosti mitään kontakteja seurajohtoihin tai niihin, joilla on sitä liitua taskussa. Eivät he tuolleen ajattele vaan nimenomaan, että miten vitussa voidaan välttää tämä viherpunafasistien twitterinkvisaatio. Sitä kun ei voi välttää edes sillä, ettei ota kantaa asioihin, joka jo itsessään katsotaan sitten äärioikeistolaisuudeksi ja eipä varmaan ole pitkä matka siihen, kun rasvataan marssisaappaita jne. Oletteko te (kumassa tahansa leirin päädyssä) ihan oikeasti kyvyttömiä suhtautumaan tuohon joukkopsykoosiinne objektiivisesti? Tai siis tietenkin olette.

Säälittävää.
 

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
1 424
Piti tulla vilaseen että miten täällä topicis menee. Täytyy todeta nimimerkistä Qsis(kuka onkaan) kirjoituksesta ei voi ku tykätä :)
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
1 601
Qsis kuvailee kahdessa ensimmäisessä kappaleessaan jotenkin kiinnostavaa näkökulmaa huippu-urheilusta ja sen taustakekijöistä.

Sitten kirjoittaja alentuukin tuhruiseen nälvimiseen, missä ei ole tolkun häivää.
 

931931

Luottopelaaja
Viestejä
1 018
Totta kai huippu-urheilussa on yhteiskuntavastuu. Huippu-urheilun ympärille on tapana kasvaa yhteisöjä, kuten vaikka tämä palsta. Esimerkiksi Länsi-Euroopassa huippujalkapallon ympärillä valinnut aikaisempien vuosien huligaaniongelma, ja huligaanien tavanomaiset äärioikeistokytkökset, ja näiden kitkeminen pois stadioneilta. Mieleeni tulee esimerkiksi Borussia Mönchengladbachin stadionilla fanipäädyn yllä oleva "gegen Rassismus"-lakana, joka tekee selväksi, että rasisteilla tai natseilla ei ole tilaa stadionilla.

e: Ja kyllähän Kolppasen uusi sairaanhoitaja-maskikin nyt on sitä yhteiskuntavastuuta jossain määrin :) Ja tarkemmin kun muistelen, niin Ilveksen fanithan yhdessä Hopen kanssa järjestivät jonkin keräyksen lippujen saamiseksi viime kaudella. Olkoon nämä sitten sitä 30-v sitten kuollutta kommunismia, mutta ihan kivoja eleitä mielestäni
 
Viimeksi muokattu:

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
1 702
Tietysti samalla logiikalla voidaan myös miettiä, miksi valtion ja kuntien rahoja pitäisi sitten ohjata areenoihin sun muihin, jos homma ei toimi molempiin suuntiin.

Ja mitä tulee tuohon loppuvuodatukseen, niin eihän se ole strategian vika, jos se toimii. Tuskin kukaan kuvittelee, että isot yritykset kantavat tätä "yhteiskuntavastuuta" hyvää hyvyyttään, tai että ne pelkäisivät negatiivista some-julkisuutta vain sen itsensä vuoksi. Kuluttajien tekemät ratkaisut tietysti kiinnostavat sitten enemmän ja jos niihin voi joku epäkohtia julkisiksi tekemällä vaikuttaa, lienee ihan loogista toimia näin.
Harvoin maailmaa on historiassakaan muutettu niin, että kaikilla olisi ollut koko ajan hyvä mieli.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
5 727
Miksi pitäisi osallistua?
Vaikkapa siksi, että seurat elävät monella tapaa julkisyhteisöjen siivellä, mitä tulee esimerkiksi suorituspaikkoihin ja niiden vuokriin. Vaikkapa siksi, että Liiga ja Jääkiekkoliitto ynnä seurat joutuvat neuvottelemaan viranomaisten ja jopa ministeriöiden kanssa koronarajoituksista. Vaikkapa siksi, että aika ajoin poliitikot ja viranomaiset tahtovat kajota jääkiekkotoimijoiden pyhästi vaalimaan sisäiseen autonomiaan esimerkiksi paljon huomiota herättäneiden väkivaltatapausten yhteydessä.

Höpö höpö. Pyöritän osaltani toisaalla noin 200k verran vuosittain rahaa, josta suurin osa nimenomaan ohjataan sponsorointiin ja urheiluun. Joo ja 200k on marjoja tiedän, mutta kyseessä nyt ehkä enemmänkin harrastus ja huoli nuorison vähäisestä liikkumisesta kuin mikään business. Nyt olemmekin panostaneet mm. ihan joukkueeseen / lajiin katsomatta junnu-urheiluun. Sponsorit ja tukijat saadaan edelleen siellä ”saunan lauteilla” ja se, että noista kuvioista ei tajua mitään, ei ole varsinaisesti kenenkään vika tai puute.
Juurihan edellä pääsin kirjoittamasta, että pienemmät paikalliset sponsorit antavat rahaa siksi, että ovat faneja.


No avaapas mulle sitten sana ”yhteiskuntavastuu”. Jos nyt tarkoitetaan S.Marinin peräänkuuluttamaa yritysten yhteiskuntavastuuta, niin herätys vuoteen 2020. Kommunismi loppui naapurissakin jo 30 vuotta sitten ja hyvä niin. Ja totta kai jotkin yritykset ovat kusisukassa touhujensa kanssa, koska jokainen pr-toimisto pelkää tällä hetkellä lähinnä vihreiden ja vasemmiston twitter-älämölöä, milloin yritys joutuu vaikkapa jonkin sponsorointinsa takia tämän vihervasemmiston twitter-inkvisition kohteeksi. Sen verran voin tästäkin toki valottaa, koska homma ihan aidosti kiinnostaa isonrahan kavereita, että tuota asiaa tutkitaan tällä hetkellä, koska kukaan ei oikein tajua, miten noin pieni ”oikein ajattelevien sekä hyvien ihmisten” 2020-luvun noitavainoilu voi vaikuttaa noin laajasti. Vaihtoehtona ei ole Brooks vihervasemmiston vaatima joka suuntaan polvistelu ja nöyristely, vaan rahojen vetäminen vittuun. Sen jälkeen alkaa muuten Pirkanmaallakin excelit jauhamaan, että mitä jäähalleja voidaan ylipäätään pitää pystyssä ja mitä ei – ja tämä on tieto. Katsotteko siinä vaiheessa joka suuntaan ”yhteiskuntavastuuta” kirkuneet pölvästit onnistuneenne?
Nyt meni sen verran tajunnanvirraksi, etten tainnut tajuta puoliakaan. Tässä päivänä muutamana ennakoin, että ei menee kauaakaan, kun Suomessakin oikeisto löytää Ameriikasta Cancel culture -kritiikin, ja sikäli kuin jotakin ymmärrän, niin siitä edellä taitaa olla kyse.

Yhteiskuntavastuullisuudella etenkin isommat yritykset luovat itselleen lisäarvoa. Urheilussa esimerkiksi erilaiset ihmisoikeuksiin ja suvaitsevaisuuteen liittyvät kampanjat, kuten jalkapallon No To Racism.

Tiedätkö, että esimerkiksi Venäjällä kommunistinen vallankumous oli mahdollinen vain siitä syystä, että sivistyneistössä oli lähestulkoon pyhäinhäväistys olla olematta julkisesti kommunisti.
Täytyy myöntää, että tältä osin olen missannut jotakin, vaikka historiantutkija olenkin.

Luuletko, että nämä urheiluseurat itse riemusta kiljuen keksivät, että ”hei, pistetäänpä sateenkaaret perseen kohdalle ja lähdetään pelaamaan hokia!”
Eivät tietenkään, suomalaisessa jääkiekkoilussa: ei ikinä! Ne tekivät sen siksi, että niidenkin on lopulta ollut pakko tulla ulos siitä ahdasmielisestä ja ummehtuneesta yhtenäiskulttuurista, jossa kiekkoväki on vuosikymmenet elänyt.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
5 727
Säälittävää.
Sääli sinä vain itseäsi. Vaikka ottaisimmekin huomioon sen, että purkauksesi on nähnyt päivänvalon viikonloppuna eli mahdollisesti liikuttuneessa mielentilassa, se kertoo patoutuneesta vihasta. Eikä sellainen ole milloinkaan hyvä asia ei edes jääkiekkoilussa.
 

Suurustettu Laatikko

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
129
Sääli sinä vain itseäsi. Vaikka ottaisimmekin huomioon sen, että purkauksesi on nähnyt päivänvalon viikonloppuna eli mahdollisesti liikuttuneessa mielentilassa, se kertoo patoutuneesta vihasta. Eikä sellainen ole milloinkaan hyvä asia ei edes jääkiekkoilussa.
Brooks näyttää jälleen, miten herkkänahkainen ja itsensä jalustalle kohottava on. Sinäkö päätät tällä foorumilla, mikä on säälittävää ja oikeellista?
 
Ylös