Moderaattoreiden toiminta

Pas

Rivipelaaja
Viestejä
64
Tämä ketju käsittelee Ilveksen nykytilannetta, joka on onneksi menossa valoisampaan suuntaan. Keskustelun suunta taas vaikuttaa keskittyvän lähinnä nimimerkkien väliseen nokitteluun. Täällä ollaan tukkanuottasilla niin kuin lapset hiekkalaatikolla.
Näinpä juuri. Onneksi se tärkein, eli joukkue, mennä porskuttaa ja näyttää talouspuoleltakin siltä, että tulos alkaa kehittyä + -merkkiseksi.

Kyllä, ja nämä nyt ovat aika pieniä asioita siihen nähden, mitä käytiin läpi esimerkiksi noin viisi vuotta sitten.

Ihan lukusuosituksena kannattaa "hypätä aikakoneeseen", ja JA:n Ilveksen talousasiat ketjuun keväälle 2014.
Tästäpä sen huomaa, että pieniä on murheet joukkueen ympärillä, jos tämä pieni nimimerkki-case saa näinkin suuret mittasuhteet.
 

TeeKoo

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
122
Oikean tyyppinen moderointikin on taiteenlaji, kuten tuomarointi peleissä. Jos homma pysyy suht siistinä eikä tuomarin toimintaa huomaa, silloin ollaan oikeilla jäljillä. Homman ansiokas hoitaminen vaatii myös vuoropuhelua pelaajien kanssa muutenkin kuin keltaista korttia tai jäähyboksia osoittelemalla.
Ja aivan kuten kiekkokentällä, ei rangaistu pelaaja aina hyväksy rangaistusta. Nyt rikkonut pelaaja sai palstan sanktiomittarilla kaksi minuuttia, mutta aiheutuneen porun perusteella saattaisi kuvitella pelaajan saaneen ottelurangaistuksen ja kurinpidolta vielä viisi peliä päälle.

Maailma ei ole aina reilu. Toiset joutuvat pedofiiliringin raiskaamiksi, toiset saavat kevyin perustein seitsemän päivän kirjoituskiellon keskustelupalstalle.
 
Viimeksi muokattu:

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 379
Siirsin vastauksen tänne, koska aihe ei liity Ilveksen nykytilaan.

Millä tavalla multinick liittyy tähän asiaan? Jäi vähän epäselväksi.
Sanaa multinick oleellisempaa tässä keskustelussa oli asiayhteys eli miksi minun pitäisi perustella sen enempää tietoni lähteistä? Kun nostit esille yhden vastaukseni toiselle nimimerkille, niin vanhempi palstalainen olisi saattanut muistaa, että tuo toinen nimimerkki on muutamankin kerran penännyt, että minä työskentelen Ilveksen toimistolla. Vielä kerran voin vakuuttaa, että en ole IH:n tai Ilves ry:n palveluksessa.

En ollut tutustunut sinun kirjoitushistoriaasi ennen kuin nyt, kun jäin ihmettelemään, että miksi takerruit tähän, kun sanoin, ettet uutena kirjoittajana voinut tästä aiheesta tietääkään (ja sivulauseessa jatkoin ellet ole multinick). Nyt, kun tutustuin kirjoituksiisi, niin sieltä löytyi.

... On olemassa varmasti henkilöitä, jotka haluavat aloittaa "pelin" alusta uudella nimimerkillä. Voi olla, että vuosien saatossa on kirjoittanut typeriä asioita tai jopa paljastanut oikean minänsä....

...Haluan kirjoittaa ilman menneisyyden painolastia. Vanhan nimimerkkini identiteetti vuodettiin Ilves.commin foorumilta eteenpäin. Arvostelin shortsipoikia liikaa. Samalla nimimerkillä kirjoitin täälläkin vuosia sitten.
Mikäli olisin tutustunut kirjoitushistoriaasi (eihän kukaan lue toisen kirjoitushistoriaa läpi vastatessaan toiselle) ennen vastaustani, niin olisin osannut vastata tarkemmin. Eli nyt näkisin, että olet vanha konkari, joka on vaihtanut nimimerkkiä tällä palstalla ilmeisesti ainakin kerran. Mutta kirjoituksestasi voi päätellä, että pidit joko pitkän tauon tässä välissä tai mahdollisesti kirjoitit tässä välissä ("Samalla nimimerkillä kirjoitin täälläkin vuosia sitten") jollakin kolmannella nimimerkillä.

Minusta itse aiheessa, jossa olit kiinnostunut minun yhteydestäni Risto Jaloon, olisi riittänyt sinulta vastaukseksi, että olet pitkään ollut palstalla, mutta et vain ole lukenut niitä useita minun kirjoituksiani, joissa olen avoimesti kertonut, etten ole Ilveksen työntekijä.

Itsehän olen kanssasi siinä mielessä kohtalontoveri, että arvostellessani Ilves Hockeyn toimintaa, niin sain puhelun Esa Honkalehdolta, joka sitten ripitti minua kirjoituksistani. Joku kolmas taho oli paljastanut Honkalehdolle henkilöllisyyteni. No, itse olen jatkanut Kuntona, vaikka henkilöllisyyteni on hyvin monelle tiedossa. Tein näin siksi, koska koen, että pystyn vieläkin seisomaan kaikkien kirjoituksieni takana, vaikka aikaa on kulunut paljon.

Samalla tätä viestiketjua katsoessani huomaan, että olet tuossa yllä kommentoinutkin minun kirjoituskieltoa useammankin kerran. Se on hyvä, kun tekemiseni kiinnostaa.
 

TeeKoo

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
122
Sanaa multinick oleellisempaa tässä keskustelussa oli asiayhteys eli miksi minun pitäisi perustella sen enempää tietoni lähteistä?
En ole kysellyt tietolähteitäsi.

Vastasit kysyneesi Jalolta että onko jotain suunnattua antia mietitty ja Jalo oli sanonut sinulle että ei. Mutta tämä olikin huumoria jota en ymmärtänyt.

Et siis tiedä oliko joku virittelemässä suunnattua antia vai ei? Suunnattu anti aiheena kiinnostaa. Ei sinun lähteesi.

Se on hyvä, kun tekemiseni kiinnostaa.
Puolustin moderaattoreita. Et tuntunut oikein ymmärtävän mikä oli kirjoituksessasi ongelma.

Jatkoajan puolelle avautuminen saadusta kirjoituskiellosta oli miehen työ.
 
Viimeksi muokattu:

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 379
En ole kysellyt tietolähteitäsi.

Vastasit kysyneesi Jalolta että onko jotain suunnattua antia mietitty ja Jalo oli sanonut sinulle että ei. Mutta tämä olikin huumoria jota en ymmärtänyt.

Et siis tiedä oliko joku virittelemässä suunnattua antia vai ei? Suunnattu anti aiheena kiinnostaa. Ei sinun lähteesi.
En tiennyt muuta kuin mitä julkisesti siinä kohtaan tiedettiin. Eli kahdeksas osakeanti on aikoinaan päättynyt ja ainakaan toistaiseksi en ole itse kuullut, että tulevassa yhtiökokouksessa päätettäisiin seuraavasta eli jo yhdeksännestä osakeannista.

Onko siis oma näkemyksesi, että tulevassa yhtiökokouksessa pyydetään valtuutusta uudelle osakeannille?

Puolustin moderaattoreita. Et tuntunut oikein ymmärtävän mikä oli kirjoituksessasi ongelma.

Jatkoajan puolelle avautuminen saadusta kirjoituskiellosta oli miehen työ.
Et tainnut ehtiä edes lukemaan tuota poistettua viestiäni myöhään sinä iltana, kun se poistettiin nopeasti ja sain siitä kirjoituskiellon?

Vahinkoahan ei kirjoitukseni aiheuttanut, koska keskustelukumppanikaan ei kokenut kirjoitustani ongelmaksi. Ja, mikäli ymmärsin moden perustelun, niin kirjoitukseni ei rikkonut kirjoitettua sääntöä, vaan mode käytti kohtaa 15 eli oma harkinta.

Keskustelukumppani pyysi minua lainaamaan tekstejään, missä hän on sanonut asian X ja minä tein työtä käskettyä. +20 vuotta kirjoittaneena ja keskustelukumppanin henkilökohtaisesti tuntevana uskalsin lainata hänen edellisen nimimerkin aikaista kirjoitusta, mutta paljastamatta hänen edellistä nimimerkkiään.

Kirjoitukseni oli 100% tarkka, vastapuoli ei kiistänyt kirjoitustani, eikä olisi myöskään halunnut siitä annettavan kirjoituskieltoa. Enkä uskonutkaan, tuntien henkilön, että hän tahallaan asettaisi toiselle kirjoittajalle ansoja vaihtamalla nimimerkkiä ja väittämällä, ettei ole koskaan näin kirjoittanut.
 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
1 164
Banneja nyt tästä joka ketjun sotkemisesta henkilöön menevällä paskanjauhannalla, jota täällä muutama (aina sama) nimimerkki harrastaa. Ei tätä jaksa oikeasti kohta kukaan lukea.
 

IkuisestiILVES

Luottopelaaja
Viestejä
1 377
Ja muutenkin parissa ketjussa puhutaan aivan eri asiaa kuin mitä ketjun otsikko antaa ymmärtää.
 

Tero

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 300
Viestin oikeassa alareunassa on kohta, jossa lukee RAPORTOI. Klikkaa sitä, jos mielestäsi palstan sääntöjä on rikottu, näin valitus on helpommin kohdennettavissa oikeaan viestiin kuin yleisellä valituksella täällä.
 

IkuisestiILVES

Luottopelaaja
Viestejä
1 377
Ei jaksa raportoida kahta sivullista viestejä, koska minun mielestä modejen toimintaan kuuluu huomata itsekin näitä "rikkeitä". Eli tehdä palstan moderointia.

Siitä en tiedä onko palstan sääntöjä varsinaisesti rikottu, mutta harvinaisen raskasta on lukea -kokoonpano 19-20-ketjua, missä keskustellaan siitä kuka on kenenkin käyttäjän seuraaja ja mihin "uskonlahkoon" kuuluu.
 

Noma

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Viestejä
1 437
Kohta jaellaan taas pelikieltoja, jos kirjoitukset eivät siistiydy.

Ketjun varsinaiseen aiheeseen liittyen: moderaattoreita kaivataan kipeästi lisää. Tätä tehdään nyt todella pienellä porukalla, ja vähän meinaa itsellänikin välillä aika loppua kesken lukea edes kaikkia tänne tulevia viestejä.

Ihan mielellään saa ilmoittautua talkoisiin mukaan.
 

Optimisti

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
323
Kummin päin nyt tehdään, @Ylläpito: Saako nimimerkki Johtotähti bänniä, kun yhdisti oman nimimerkkinsä aikaisemmin palstalla vaikuttaneeseen nimimerkkiin vai voidaanko näistä kahdesta puhua nyt vapaasti yhtenä ja samana henkilönä? Vai joku kolmas vaihtoehto?
Jäämme odottamaan, josko @Johtotähti paljastuu joksikin muuksi kuin väittää olevansa. Ehkä oikea Mary Mackey on ylläpitoon vielä yhteydessä.
Kuis kävi @Ylläpito? Saiko/saako nimimerkki Johtotähti bänniä kahden nimimerkin yhdistämisestä vai voidaanko ko. nimimerkit yhdistää tästedes vapaasti? Harvemmin kukaan kirjoittaa niin painavasti ja hyvin argumentoiden, että kirjoitettua voidaan referoida/lainata vielä vuosien päästä, mutta nämä nimimerkit sellaista suoltavat. Siksi kyselen.
 
Ylös