Mitä seuraa kannatat ulkomaan liigoista?

#17

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
357
Hollanti ollut kestosuosikki kisoissa aina. Seurajoukkueista Litmasen ajoista alkaen suosikki on Ajax.
Saksalaisesta futiksesta/kannattaja kulttuurista pidän, mutta suosikkia sieltä ei ole.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
5 528
Maajoukkuetasolla Saksa on ollut suosikki vuodesta 1974. Minun sukupolveni futiksen ystävillä on aina ollut englantilainen suosikkiseura, koska pitkään ainoa mahdollisuus nähdä kansainvälistä seurajalkapalloa olivat lauantaiset Englannin liigan lähetykset TV 2:ssa. Oma suosikkini on ollut Manchester City viimeistään kevään 1976 liugacupin finaalista lähtien. Toinen ulkomainen suosikkiseura on Bayern Munchen. Italialaisista olen tuntenut sympatiaa Laziota ja Palermoa kohtaan.

Kotimaassa Haka vuodesta 1973.
 

Aurea

Tulokas
Viestejä
3
Katsoin vain (johdonmukaisesti) Liverpoolia ja Manchester Unitediä. Ottaen huomioon muut kommentoidut liigat täällä, mutta onko muita liigaita, joita minun pitäisi etsiä?
 

Simma

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
784
Aika vähän on tullut seurattua ulkomaan jalkapalloa pelien karattua ilmaiskanavilta. Sitä ennen englannin liigaa tuli katseltua kloppina enemmänkin. Viikonloppuna pelit tulivat vielä suorina!

Vuodenvaihteen jälkeen tuli pojan kanssa käytyä Lontoossa katsomassa Chelsea-Tottenham peli. Oli kyllä hieno kokemus. Täysi tupa ja spurs-fanit lauloivat 20 metrin päässä niin kovin ettei tahtonut vierustoverin ääntä kuulla :)
Taisin vähän enemmän olla Chelsean puolella vaikken varsinaisesti fani olekaan.
 

Mansesteri

Luottopelaaja
Viestejä
3 320
Bundesliiga jatkuu nyt viikonloppuna. Itse en ole juuri kyseisestä sarjasta niin kiinnostunut, mutta nyt täytyy varmaan viettää lauantaipäivä sen parissa. Sen verta live-urheilua kaipaa.
 

Grinder

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
256
En tiedä tohtiiko tätä enää mainita, mutta Arsenalia olen kannattanut ja seurannut tiiviisti jo lapsesta. Paul Merson -figuurista se lähti. Nyt vaan valitettavasti näyttää, että homma on mennyt täydeksi sekoiluksi, eikä siellä tiedetä kuinka kierteestä päästään ulos.

Invincibles oli kaunista katsottavaa, mutta pakko myöntää, että tällä hetkellä ihailen eniten Liverpoolin jalkapalloa. Klopp on tehnyt saman minkä Wenger aikanaan. Luonut oman tavan pelata ja hankkinut joukkueeseen siihen sopivimmat, muttei automaattisesti nimekkäimmät, palaset. Onnittelut Poolille myös minulta. Invincibles-kausi oli lähellä, muttei ihan vielä pykälässä.
 

Grinder

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
256
Olen sillä tavalla suuntautunut henkilö, että en ymmärrä kuin Ilveksen kannattamista. Toki muitakin seuroja, sarjoja ja lajeja tulee seurattua ja osa jengeistä saa enemmän sympatiapisteitä kuin toiset, mutta kannattaa ei voi.
Ymmärrän pointin, mutta kyllä sitä sydämessä voi olla paikkoja muillekin. Ei se ole muilta pois kun tietyt ehdot täyttyvät. Samasta sarjasta en voisi poimia toista seuraa, ja Ilves toki on se tärkein, mutta esimerkiksi omassa tilanteessani en pysty näkemään tilannetta, jossa omat rakkaani kohtaisivat toisiaan (Ilves ja Arsenal). Arsenal enää pääse edes europeleihin, joten kohtaaminen yhä kauempaa todellisuutta. Minulla on se kotimainen, useita lajeja kattava legendaarinen seura, ja toinen on se kansainvälinen suosikki. Näiden lisäksi symppaan Atletico Madridia (osoittivat että suurempiaan voi horjuttaa), sekä Francesco Tottin kautta AS Romaa. Ne ovat sitten niitä kannatusseuroja.

Oli myös pieni hetki, jolloin Ilves ei pelannut jalkapalloa. Homma päättyi dramaattisesti 90-luvulla. Siitä alkoi TamU:n aikakausi. Hetkellisesti jopa onnistuin ottamaan TamU:n omakseni. Muttei tunne ollut syvää. Tuolloin pelkäsin, ettei Ilvestä enää tule. Salaa toki toivoin, josko jonakin päivänä, mutta näkymät olivat huonot. Tuolloin minulle tuli jopa pieni ihastus PP-70 kohtaan, jonka peleissä kävin runsaasti. Joukkueissa pelasi paljon Ilveksen pelaajia / hyviä tamperelaisia pelaajia. Oli huikeaa kun Ilves palasi kakkoseen ja aloitti projektinsa kohti Veikkausliigaa. Siitä lähtien olen taas seurannut tiiviisti sen ykkösseuran edesottamuksia. Hienoa saada Ilves takaisin.

Seuroja lakkaa välillä olemasta, uusia nousee raunioista, mutta rakkaus lajiin säilyy.
 
Ylös