Ilves ja Media

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Suurin osa mediatiimin aikaansaannoksista vastaa varmaankin ihan hyvin tarkoitustaan. En ole niitä juurikaan seurannut. Mutta viime paikallispelin tapahtumat menivät myös mediatiimin tunteisiin siinä määrin, että he reagoivat aivan kuin intomielisimmät fanit, eli kansanomaisesti sanoen mopo karkasi käsistä, kun lähdettiin yllyttämään väkivaltaiseen toimintaan, ja nyt joukkueen taapertaessa he jälleen reagoivat kuin fanit, eli osoittavat pettymystään ja turhautumistaan, tai ainakin twiittaus on helppo sellaiseksi tulkita.

Tämähän ei ole missään tapauksessa ammattitaitoista toimintaa.

Esimerkiksi tuossa paikallispelin viestinnässä muodostui kaiken lisäksi ristiriita mediatiimin surkean amatöörimäisyyden ja Ilves-johdon jämäkän toiminnan välille, vaikka huippuunsa viritetyssä organisaatiossa pitäisi olla selvät sävelet sen suhteen, miten varsinkin kriisitilanteissa toimitaan.

Samoin pitää olla nyt, kun joukkue pelillisesti sukeltaa. Keskivertofanit suhtautuvat juuri tuolla tavalla kuin Ilveksen mediatiimi. Mutta yrityksen eli Ilves-Hockey Oy:n kannalta kyse on vielä paljon isommasta asiasta, pahimmassa tapauksessa koko yrityksen tulevaisuudesta. Silloin viestinnän pitää olla kirurginviillon tarkkuudella synkronoitu operatiivisen johdon toimintaan. Ei voida lähteä sooloilemaan vain siksi, kun niin vietävästi harmittaa.

Jos ajatellaan Ilveksen tilannetta, niin nyt ei viestinnällisesti kelpaa myöskään sellainen "yhdessä aina" -lässytys, koska on selvää, että jatkossa monet katsojat tulevat jäämään kotiin ja yleisömäärä painuu alle 4000:n, jos peliesityksiin ei tule parannusta. Kriistilanteessa yrityksen ensimmäinen sääntö kuuluu: ota haltuun tilanteen omistajuus. Sen jälkeen luvataan selvittää asia ja ottaa opiksi. Eli nyt mediatiimin pitäisi marssittaa videolle Jalo, Kivi ja johtavat pelaajat, jotka myöntävät nykyisen tilanteen ja mahdollisesti tehdyt virheet ja kertovat tehtävistä korjausliikkeistä.
 
Viimeksi muokattu:

alakkriP

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
514
Onhan tuo aika ristiriitaista että ennen peliä nostatetaan henkeä että "yhdessä seistään voitoissa ja tappioissa."-jargonia ja pelin jälkeen: HAH. Patrik Lainekin tekee yksin enemmän maaleja kuin Ilves.

Jos oli tarkoitus olla hauska: ei onnistunut. Tämä tilanne ei naurata ketään tai jos siellä toimistolla nauretaan niin sitoutumisen aste seuraan voitaneen kyseenalaistaa.
Jos oli tarkoitus antaa kritiikkiä omille: olisi parempaa että se olisi linjassa eikä muuteta sävyä viimeisen pelin tuloksen mukaan.

Että mitähän tässä nyt sitten haettiin? Ainakaan ammattimaista kuvaa tämä ei viestintätiimistä anna vaan tuo mieleen enemmän Sjöblomin sekoilut somen puolella.

Höpö höpö! Ihan linjassa on some tiimin toiminta ollut koko kauden... se että näet tässä pelkkää paskaa, kuvastaa vain sitä että sinua vituttaa todella paljon nää tappiot, etkä pysty irtaantuun omasta “kaikki on paskaa paitsi kusi” ajatuksesta.
 

fullsteam

Guest
Oivaltava twiitti se oli, pääsi yllättämään lukijan ja herätti tunteitakin. En tiedä että minkä alan ammattilainen Brooks on kun syyttää epäammattimaisuudesta. Itse yritysviestinnän ja markkinoinnin parissa työskentelevänä koen asian juuri päinvastaisesti. Oivaltavuus ja rajoille meneminen aiheutti varsin ison huomion, sitouttaen mahdollisesti monia uusiakin seuraamaan Ilveksen tarinaa. Miten saaga jatkuu tästä, palaako Laineen alkukauden kuivakausi ja Ilveksen maali-iloittelu?

Ironia on toki hankala taiteenlaji, myös itseironia. Tässä kohden se kuitenkin onnistui mielestäni loistavasti.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 594
Höpö höpö! Ihan linjassa on some tiimin toiminta ollut koko kauden... se että näet tässä pelkkää paskaa, kuvastaa vain sitä että sinua vituttaa todella paljon nää tappiot, etkä pysty irtaantuun omasta “kaikki on paskaa paitsi kusi” ajatuksesta.

En sanonut että tämä on pelkkää paskaa joten älä laita sanoja suuhuni!

Minä haluaisin tietää että mitä tällaisella omien selkäänpuukottamisella haetaan? Voiko alakkriP vastata tai joku muu joka tämän vitsin tajuaa.

Kyllä varmasti naapuri tai muut joukkueet osaavat Ilveksen toiminnasta ne huonot puolet kaivaa esiin ilman että niitä oikein erikseen korostetaan. Että miten tällainen omille irvailu tai Ilveksen surkeuden korostaminen auttaa tämän tilanteen selkiyttämistä tai lisää myyntiä.

Tämä on tietysti mielipidekysymys, mutten ole koskaan uskonut tuohon Warholin teoriaan että "ei ole olemassa huonoa julkisuutta".
 

C

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
464
Keskivertofanit suhtautuvat juuri tuolla tavalla kuin Ilveksen mediatiimi.

Päinvastoin.

Juuri nyt Ilves kerää viestinnällään enemmän kehuja kuin yksikään suomalainen urheiluseura aikaisemmin. Esimerkiksi juuri Twitterissä media-alan ammattilaiset vuorollaan kehuvat kilpaa ja susoittelevat seuraamaan Ilvestä. En usko, että kuka tahansa keskivertofani pystyisi samaan. Tuntuukin siltä, että muutamat herkät Ilves-fanit ovat ainoat, jotka tässä ovat mielensä pahoittaneet.

Tällä hetkellä Ilveksen ei tarvitse olla ollenkaan huolissaan seuran viestinnästä (olettaen, että viestinnän tekijät jatkavat lestissään), vaan urheilullisesta suorittamisesta, jonka eteen tehtävät sopivat korjausliikkeet olisivat hyvinkin paikallaan.
 

HekeK

Administrator
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 213
Tapparan foorumilla tweetti / tweetit on / ovat saanut / saaneet hyvän vastaanoton.

Ne nauraa meille.
 

Urho Kaleva Kekkonen

Luottopelaaja
Viestejä
1 708
Tuo oli sellainen twiitti, että henkilökohtaiselta tunnukselta lähetettynä se olisi hauska. Välttämättä firman nimissä lähetettynä se ei ole hauska.

Mutta täytyyhän sen Laineen enemmän maaleja tehdä, kun ensi kauden palkkakin on isompi kuin koko Ipan pelaajabudjetti. ;)
 

Hupsukorva

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
670
Twiitistä.

Emme ole Pohjois-Koreassa ("palvokaamme pyhää Ilvestä, katsokaatten Mike Halmon jämäköitä taklauksia, ihailkaatten T. Lepauksen huikeita syöttöjä, arvostakaatten moraalisiin lopputuloksiin perustamaamme vaihtoehtoista sarjataulukkoa ja lukekaatten tilastoja siitä, miten emme ole hävinneet yhdellekään L-alkuiselle joukkueelle koko kaudella" - noin huonoina esimerkkeinä, osa noista voisi jopa toimia mutta pointtina että mustaa ei aina tarvitse maalata valkoiseksi ja kaunistella nykytrendin mukaisesti).
Toisaalta arvostan myös kykyä itseironiaan.
Lisäksi kyseessä nyt vain on kylmä fakta, jonka on saattanut ääneen lausua muiden muassa myös joku joukkueen jäsen. Moni ympäri Suomen puhui tänään Patrik Laineen viidestä maalista, joten ajankohtaiseen Laineeseen se oli luonnollista kytkeä. Jos viime aikoina verkkoa olisi venyttänyt Puljujärvi, olisi varmaan yhtä hyvin voinut olla sekin.

Ei nyt ihan joka asiaan liittyen kannata ylianalysoida tai mieltään pahoittaa. Usein kuulee sanottavan, että "pitää uskaltaa" menestyäkseen... ei ole helpoksi tehty, jos jokainen some-päivityskin pitää kolme viikkoa ennen julkaisemista hyväksyttää yläkerrassa ja faneilla ja tehdä niistä swot-analyysit - tai jättää sitten julkaisematta, kun ei uskalla. Kyllä ihan jokaisen viestin, päivityksen ja tiedotteen voi lukea/ymmärtää väärin, jos vain haluaa.

Ja jos nyt siihen haluaa jotain syvällisempiä yhtäläisyyksiä hakea, niin itselle ensimmäisenä tuli mieleen tuo:
Missä tehot? NHL-supertähti Patrik Laine huolissaan nykytilanteesta – "Toivottavasti tämä paranee" | NHL Suomi

Eli ei uponnut yhdessä vaiheessa kautta kiekko maaliin Laineella, ei sitten millään. Sitten kun alkoi taas osua, niin kappas... Eli josko yllättäen ei sittenkään mikään "kettuiluviesti" vaan ihan toiveikasta optimismia sisältävä huomio. Toivottavasti joukkue ei vaella vielä henkisesti noin syvissä vesissä kuin osa meistä tällä palstalla. :)
 

Tero

Farmipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 557
Monen suuhun laitettu sanonta jääkiekosta:
"Ei tämä ole niin vakavaa, tämä on vain jääkiekkoa."

Siinä on ajatusta ihan kotitarpeiksi. Jääkiekko on viihdettä.

Noihin mediatoimiston twiitteihin ei kannata suhtautua kuolemanvakavasti. Ja hitto vie, tottahan ne on, mitä niistä herneitä nenään vetämään. Eikä niissä ole mitään ainutkertaisen uutta, mikä ei jolle kulle muulle olisi tullut mieleen. Jos jotain totuus loukkaa, on sen kuitenkin parempi tulla omilta, jolloin sille on helpompi nauraa. Täältä peukku mediatiimin huumorille.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Noihin mediatoimiston twiitteihin ei kannata suhtautua kuolemanvakavasti.

Kysymys on yritystoiminnasta. Ilves-Hockey Oy pyörittää reilun viiden miljoonan euron liikevaihtoa ja työllistää ainakin nelisenkymmentä ihmistä.

Tänä päivänä mikään yritys ei voi suhtautua viestintäänsä muuten kuin kuolemanvakavasti.
 

Tero

Farmipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 557
Tänä päivänä mikään yritys ei voi suhtautua viestintäänsä muuten kuin kuolemanvakavasti.
Oletko varmistanut toimistolta ettei siellä ole harkittu kuolemanvakavasti kuinka twitteriä käytetään viestinnässä? Viestintämuotona twitter on kuitenkin jotain muuta kuin virallinen tiedote. Twitterillä tavoitetaan massat ja uskonpa, etteivät nämä pari viimeistä twiittiä ole ainakaan vähentäneet seuraajien määrää.

Ilves on yritys, jonka pääasialliset kilpailijat ovat viihteen alalla ja joka tavoittelee siivua ihmisten vapaa-ajasta. Mediatiimin linja palvelee mielestäni aika hyvin tätä puolta.
 

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
3 327
Twitterillä tavoitetaan massat

Paitsi että ei tavoiteta. Twitterkäyttäjien harha. Twitterillä tavoittaa toimittajat ja aktivit, ei massoja. Massat on FB:ssä

suomalaiset SoMe käyttäjät :

Facebook 2,2 miljoonaa
(ikäryhmät 15-24v 48%, 25-34v 59%, 35-44v 59%, 45-54v 57%, 55-64v 51%, 65-74v 42%)

vs

Twitter 0,4 miljoonaa
(ikäryhmät 15-24v 21%, 25-34v 15%, 35-44v 10%, 45-54v 4%, 55-64v 9%, 65-74v 4%)

Lähde: DNA digitaalisen elämäntavan tukimus 03/2018
 

Jarno Saarinen

Luottopelaaja
Viestejä
1 633
Enpä ole käynyt tappara.co:ssa katsomassa miten nauravat, hah mutt olinpa tuossa luistelureeneissä, jossa valtaosa muusta porukasta on pesunkestäviä tappara faneja. Yhdessä naurettiin tolle tweetille ja todettiin että melko komeesti Ilves veti, jonkun tapsu fanin twiittinä se olisi ollut mauton, mutta kyllähän sitä nyt omasta tekemisestään ja Suomen yhdestä kirkkaimmasta tähdestä sai hyvän jutun aikaiseksi.
 

Kotikatsomo

Guest
Aikamoista. Jokainen saa toki olla yksittäisestä twiitistä haluamaansa mieltä ja loukkaantua miten paljon haluaa, mutta Ilveksen some-tekemisen väittäminen epäammattimaiseksi ja huonoksi kertoo vain kommentoijan omasta kyvystä ymmärtää kyseistä aihetta. Jos tuosta twiitistä ei tykkää, vika ei välttämättä ole twiitissä.

Jos löytyy mielenkiintoa ottaa laput pois silmiltä niin ihan vaikka suoraan Twitteristä voi selailla kommentteja yli seurarajojen Ilveksen some-tekemisestä, niin voi saada hivenen perspektiiviä.

Ja vaikka tuosta twiitistä loukkaantuneet todennäköisesti ovat ajatuksiinsa jumiutuneita vanhoja körmyjä, sillä nuoret onneksi jo ajattelevat maailmaa eri tavalla, niin ihan vinkkinä itsensä kehittämiseen: Olisi ihan tervettä osata nauraa itselleen.
 

Tero

Farmipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 557
Twitterillä tavoittaa toimittajat ja aktivit, ei massoja. Massat on FB:ssä
Tämäpä ilahduttaa näistä muutamasta twiitistä mielensä pahoittaneita: Ilveksen Facessa on aika pitkälle samaa sisältöä kuin Twitterissä poislukien nuo ilmeisesti sitten vain aktiiveille suunnatut "rankemman huumorin" viestit. :D
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Ja vaikka tuosta twiitistä loukkaantuneet todennäköisesti ovat ajatuksiinsa jumiutuneita vanhoja körmyjä, sillä nuoret onneksi jo ajattelevat maailmaa eri tavalla, niin ihan vinkkinä itsensä kehittämiseen: Olisi ihan tervettä osata nauraa itselleen.

Ihan varmuuden vuoksi muistutettakoon, että ainakaan minä en ole millään tavalla loukkaantunut Ilveksen viestittelystä; minulle Ilveksen somejutut ovat täysin yhdentekeviä. En myöskään millään tavalla samaista itseäni Ilvekseen, joten en ymmärrä, miten minun pitäisi esimerkiksi tuon Laine-twiitin kautta nauraa itselleni.

Olen arvostellut noita Ilveksen mediatiimin viestittelyjä siksi, että ne antavat sellaisen kuvan, että toimistolla työskentelee faneja, jotka ovat täysin tunteidensa vietävissä. Ensin paikallisottelussa kannattajat rettelöivät, ja samaan aikaan julkaistaan somepäivitys, jossa yllytetään väkivaltaan "veljeyden" nimissä. Ja kun monet kannattajat haukkuvat joukkuetta sen huonojen peliesitysten johdosta, samaan syssyyn julkaistaan joukkuetta pilkkaava somepäivitys.

Saattaa olla, että tuohon Laine-twiittiin sisältyi herkullista itseironiaa, mutta minulle se näyttäytyi yksinomaan niin, että joukkueeseen pettyneet fanit purkivat siellä turhautumistaan.

Onko nyt siis niin, että tuo "veljeys. Yhdessä. Aina" -päivitys olikin itse asiassa itseironinen? Siis ihan huikeaa käyttistä.
 

Kotikatsomo

Guest
Ihan varmuuden vuoksi muistutettakoon, että ainakaan minä en ole millään tavalla loukkaantunut Ilveksen viestittelystä; minulle Ilveksen somejutut ovat täysin yhdentekeviä. En myöskään millään tavalla samaista itseäni Ilvekseen, joten en ymmärrä, miten minun pitäisi esimerkiksi tuon Laine-twiitin kautta nauraa itselleni.

En keneenkään yksittäiseen kommentoijaan viestiäni kohdistanut.

Eihän pointtina ole että meidän pitäisi samaistaa itseään Ilvekseen, vaan että on huvittavaa kritisoida Ilvestä siitä, että viestinnässään osaavat nauraa itselleen. Eivätkä perisuomalaisittain huku ja hautaudu synkkyyteen, kuten monilla tälläkin foorumilla tuntuu olevan tapana.
 

HekeK

Administrator
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 213
Tätä itselleen nauramista pitäisi jatkojalostaa. Ennen jokaista peliä voisi vähän nauraa itselleen. Esimerkiksi tähän tyyliin:

Tyler Morleylla on enemmän tehopisteitä kuin Ilveksen ulkomaalaisvahvistuksilla yhteensä. #Ilves #SaiPa #Yhdessä
 
Ylös