Ilveksen nykytilanne

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 289
Hyvä juttu Ilveksen huonosta tilanteesta:


Jep ihan hyvä kirjoitus, mutta ei mitään uutta. Dostal oli se kivijalka mihin tähän mennessä nähdyssä pelitavassa Ilves on voinut nojata.
 

Raipesteri

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
115
Ei saisi vääntää veistä haavassa, mutta olisihan sarjataulukko hirveän hienoa katseltavaa, jos kaksi edellistä peliä oltaisiin voitettu. Kuitenkin vastakkain on ollut NHL-Ilves ja kaksi mestisjoukkuetta...
Ei sillä, hienoa katseltavaa se vieläkin on, mutta piste-ero olisi vielä paljon paljon mukavampi.
 

Raipen Lätty

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
2 291
Joukkueella kestää oppia pelaamaan uuden maalivahdin edessä. En lähtisi vielä paniikkinappia painamaan, vaikka kolme heikkoa esitystä ollaan nähty.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
13 893
Niin, montako maalia on kolissut omiin näissä tappiopeleissä?

Meillä on DOSTALIN kokoinen aukko, jota on mahdoton korvata. Siksipä puolustuksen PITÄISI alkaa hommiin. Tässä katse kääntyy kyllä valmennuksen suuntaan... sillä nyt on MUOKATTAVA pelikirjaa ja nopeasti.

Jos nähtyä peliä jatketaan, Ilves ei ota voittoa pitkään aikaan.
 

Cigaro

Luottopelaaja
Viestejä
2 265
Joukkueella kestää oppia pelaamaan uuden maalivahdin edessä. En lähtisi vielä paniikkinappia painamaan, vaikka kolme heikkoa esitystä ollaan nähty.
Tavallaan ymmärrän pointtisi. En malta olla sanomatta, että ei maalivahdin vaihtuminen voi olla oikeana syynä luokattoman löysään ja haluttomaan pelaamiseen. Ei Dostykaan niitä kiekkoja kulmista vääntänyt tai toiminut ylivoiman moottorina.

Ehkäpä se tietyllä tapaa on pointtina, että pelaajien sipuli ei kestä, kun maalivahti ei seiso päällään ja pidä pelissä mukana. Yksi syy (hypoteesi) todella huonolle pelaamiselle voi olla, että koppi on jakautunut nyt kahtia. Yhtenäisyys rakoilee. Toiset puolet odottaa kutsua änäriin (jutellen siitä tietysti keskenään) ja loput ihmettelee huuli pyöreänä, että millä kokoonpanolla pelataan viikon päästä ja mikä oma rooli silloin on.
 

Prophet

Luottopelaaja
Viestejä
2 816
Myrrä saa näistä tappioista ottaa paljon omaan piikkiinsä. Kun voittoja tuli, hän antoi kurittomuuden kasvaa. Ja lopulta se kasvoi liian suureksi.

Kurittomuus näkyy tällä hetkellä pelissä niin monella tasolla, ettei oikein edes tiedä mistä listauksen aloittaisi.

Tärkeimpänä lienee PAPP ja etenkin oman maalin edessä hääriminen. Esimerkiksi SaiPan kolmannessa maalissa Ilves-pakki oli näennäisesti paikalla, mutta niin sai Kaksonen rauhassa ohjata kiekon tyhjään maaliin. Vastaavia tilanteita tuli Lappeenrannassa lähes solkenaan. Oman maalin edessä ei voi olla vastustajalla hetkenkään rauhaa.

Seuraava asia on sitten huolellisuus kiekolla. Ilveksen kiekollinen pelaaminen on suorastaan tuskastuttavaa seurattavaa huonolaatuisine syöttöineen, ylimielisine neppailuineen, toivottomine harhautusyriryksineen, alivoimaisena umpikujaan pusekemisineen ja väärinajoitetuine päätykiekkoineen. Nuo väärät kiekolliset ratkaisut toistavat itseään omassa päässä, keskialueella sekä hyökkäysalueella.

Hyvänä kolmosena on asenne kaksinkamppailuissa: takamatkalta ei lähdetä polkemaan vastustajaa hampaat irvessä kiinni, vaan kuvitellaan pelikaverin hoitavan 1-1 -tilanteen, taklauksia ei jaeta edes silloin, kun se ei hidastaisi omaa peliä suhteessa vastustajaan, irtokiekoista ei kamppailla tosissaan, vaan laskelmoidaan, että otetaan se kiekko mieluummin riiston kautta takaisin - joskaan siihen riistoon ei sitten lähdetäkään sata lasissa. Lisäksi kiekollista pelikaveria ei auteta, vaan kiekolliselta pelaajalta puuttuu tuki. Tämäkin vaikuttaisi johtuvan siitä, että mieluummin tyydytään odottelemaan etäämmällä kiekollisen pelikaverin syöttöä. Siellä paineettomalla puolella on kuitenkin niin paljon helpompaa ja sieltä on sitten mukava pistaa Urheiluruutu-maali tai namusyöttö takatolpalle, kun on aikaa ja tilaa.

Nyt olisi Myrrän ja kumppaneiden syytä muistutella, että jääkiekossa palkinto tulee vasta työnteon seurauksena - kuten millä tahansa muullakin elämän osa-alueella.
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
18 798
Luulisi muistutelleen jo viikon verran, sen verran pahasti ote kirposi jo Jypiä vastaan. Eilen oli Jokelta fiksua analyysiä pelin jälkeen. Tänään on syytä näkyä sama nöyryys myös pelaajien otteissa jäällä.

Vähän sellainen pelonsekainen fiilis illan pelistä. Sieltä voi tulla mitä tahansa.
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
18 798
Juuri näin. Kiva kun Jokke kerrankin oikeasti analysoi tilannetta julkisesti. Minusta oli erittäin fiksua puhetta pään valmentajalta. Tuli luottoa, että Jokke on tilanteen päällä.
 

Luchs

Guest
Hyvänä kolmosena on asenne kaksinkamppailuissa: takamatkalta ei lähdetä polkemaan vastustajaa hampaat irvessä kiinni



Sen verran kuitenkin, että kaveriin ylletään mailalla.

Olisi tänään erittäin tärkeää saada pelin avausmaali tehtyä. Onnistumiset luovat rentoutta ja rationalisoivat tekemistä vaikka eivät kylläkään takaa sitä.
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 917
Ilveksen peli on ollut viimeajat sekaisin. Tappioputki häntäpään joukkueita vastaan. Liigan paras maalivahti lähtenyt.

Toisaalta joukkue on sarjakärki ja peli tänäänkin.

Tässä voisi olla myös loppukauden ensimmäinen päivä.
Jokainen kasaa itsensä ja aloittaa alusta. Tänään voitto hyvällä pelillä ja kaikki kääntyy taas.
 

Ipa72

Luottopelaaja
Viestejä
5 954
Mutta eikös tämä mene aivan suunitelman mukaan. Joukkue on rakennettu niin, että alkukaudesta kerätään pisteitä, joiden avulla pyritään menemään mahdollisimman pitkälle. Nyt ollaan lakipisteessä ja jengin taso laskee, jonka seurauksena pisteitä ei enää kerry vanhaan malliin. Viikkojen sisällä olemme nipinnapin top 6 joukkue niin tasollisesti kuin sarjataulukossakin. Kyllä tässä mennään mielestäni juuri niin, kuin ennen kauden alkua uumoiltiin.
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
18 798
Näin varmaan tapahtuu, mutta vielä sieltä ei ole lähtenyt kuin Dostal. Samaan aikaan peli ollut sen näköistä, että molempia edellisiä ei olisi voitettu edes Dostyn kanssa.

Kyllä tällä rosterilla pitää nyt vielä ainakin Kalpa voittaa. Ens viikolla sitten näkee kuinka pahasti pakka hajoaa. Sinänsä hyvä, että on myös huhuja uusista pelaajista ilmoilla. Tillu on edelleen hereillä.

Saarelan loukki tuli ärsyttävään paikkaan. Nyt ei ole oikein ketään laittaa suorilta Aren paikalle. Senttereitä erittäin vähän, jos myös Hayton lähtee ensi viikolla.
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 917
Rohkeasti jatkoon..
Suomi - Koppanen - Meskanen
.. kaikki edellytykset ratkoa pelejä ja tehoilla.
Ei Ruotsalainen nyt sentään mikään Gretzky ole ja sitäpaitsi.. Edmonton otti mestaruuden hänen lähdettyäänkin.

67 eri kieltä puhuvaa Juhani Tammista lainatakseni.. You guys just go !
 
Ylös