Ilveksen nykytilanne

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 661
Kyllä varsinkin Ist0n agenda alkaa olemaan selkeä. Manngardia ei haikailla, mutta väärille myytiin.
Mitä paremmin menee jäällä, niin sitä kiivaampaan tahtiin kaivellaan vanhaa sontaa. Kunhan saadaan paljon negatiivisuutta. Jos jäällä hävitään, niin silloin tietenkin voi kommentoida Jääkiekkoonkin liittyviä juttuja. Kuten näin sitä Mestispelaajilla pärjää. Sieltähän Ist0n mukaan kaikki vahvistukset haettiin.
 

Taffana

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
217
Ulkoapäin Ilveksestä kiinnostuen uskoisin päälläolevan foorumin kädenväännön olevan puhtaasti valtataistelua Ilveksen vanhan ja uuden maailman välillä. Mitään Ilveksen itsessään liittyvää ei väittelystä löydy vaan kaikki viittaa suoraan vaikuttajien välisiin riitoihin. Siihen ei mielestäni nimimerki Kunto suoranaisesti liity kun hänellä näyttäisi olevan useammalla palstalla yli 10 vuoden agenda puhtaasti Ilveksen etu ja Ilveksen eteenpäin meno mielessä. Toisaalta useat Kuntoa tuoreemmat ja hänestä "närkästyneet" nimimerkit osoittavat olevansa tyytyväisempiä eritoten vanhaan omistuspohjaan ja sen aikaiseen toimintaympäristöön. Vanhan johdon aikaan eivät nykyiset pahaa oloa purkavat nimimerkit ääntänsä nostaneet vaan ovat nousseet sitten esiin voimakkaan vastarinnan agendalla uutta Ilves-johtoa vastaan. Tämä minua oudoksuttaa, muttei lopulta yllätä kun asioihin tutustuu.

Omasta taustastani voin sen verran sanoa, että osallistuin myös tilaisuuksiin missä uutta Ilvestä markkinoitiin osakemerkintöjen nimissä kesällä 2017. Sain jopa tavallista syvempää lisätietoa vanhemmista tuloslaskelmista jolloin omissa analyyseissani kellot rupesivat oitis soimaan IH Oy -busineksen järkevyydestä. En osallistunut osakemerkintään kesällä 2017, mutta kannatan Ilvestä nyt kausareiden ja hallimyynnin valossa enemmön kuin koskaan.

Omissa analyyseissani kesällä 2017 minua harmitti mm. fanituotteiden tuloslaskelmien osoittavan kohtuullista vilunki/epäselvyyttä asioiden hoidossa kun vertasin niitä muihin seuroihin mihin myös kytköksiä omaan. Tuo yksityiskohta toi ymmärrystä ettei laivassa ole joko komentajaa joka Ilveksen etua todella ajaisi tai sitten tämä yritys on täysin valmis konkurssiin ajettavaksi kun osakkeenomistaiien ja yrityksen etu olivat myös muitten suhdelukujen varassa erittäin kyseenalaiset. Otin etäisyyttä osakemerkintään ja jatkoin puhtaasti seuran kannustamista vanhalta pohjalta, hieman lisäsin yritykseni kautta aitioihin päin käyttöä mutten merkittävästi.

Tänä kesänä tulikin sitten iloisia uutisia missä omat pahat ajatukseni tietyssä mielessä osoittautuivat oikeaksi ja IH Oy teki vahvan kasvun vertailukelpoiseen liikevaihtoon ja eritoten liiketulokseen. Mutkien kautta sain selville että tuotemyynneissä oli kauttaaltaan parannusta ja mm. juuri nuo fanituotemyynnin numerot olivat radikaalisti parantuneet eritoten kannattavuuden osalta. Useita henkilöitä oli vaihtunut niin hallituksessa kuin operatiivisessa toiminnassakin ja itse IH Oy business näytti kevään 2018 valossa terveemmältä kuin koskaan.

Ylläolevan johdosta uskoni Ilvekseen on palannut. Ymmärrän hyvinkin täällä olevat vahvat hyökkäykset uutta toimintaa ja Kunnon kirjotiuksia vastaan, mutta taustalla tulkitsen sen vain henkilökohtaisten etuuksien/tulojen menetyksinä näiden kirjoittajien toimesta. Lopulta voittajana näyttäsi olevan Ilves.

Olen luonnollisesti ulkopuolella päivittäistä Ilves-arkea mutta koen toiminnan menevän oikeaan suuntaan. En pysty ymmärtämään palstalla esiintyviä väitteitä kuinka uusi Ilves-johto olisi myrkyttänyt sidosverkostoaan huonommaksi kuin vanha johto sen oli tehnyt. Tällaisesta osa nimimerkeistä puuu muttei avaa käytännön tasolla vaan pitätvät asiaa pöydällä ikäänkuin virtuaalisesti.
Ilveksen tulostiedotteen mukaan, ostovelat olivat vähentyneet huomattavasti edellisvuoden tilanteesta, tällöin luulisin toimittajavarkoston tyytyväisyyden kasvaneen ja luoton palautuneen Ilveksen johtoon. Samaan aikaan Lumpeen Jyrkikin jonka vanha johto voimakkaasti savusti ulos toiminnastaan on palannut heidän harmikseen takaisin IH Oy:n tukijaksi. Hänhän esiintyy hymy poskilla Ih Oy:n Some kanavalla missä povaa Laaksosen läpimurtoa ensikaudelle. Onko Lumpeen paluu hiertävä asia?

Saatoin jaaritella liian pitkään, loppuyhteenvetona toteaisin vain olevani iloisempi Ilveksen toimintaan kuin koskaan aikaisemmin. Se tosin ei ole paljoa vaadittu ...

Täytyy sanoa että summasit tässä omiakin ajatuksia täydellisesti.

Viime päivät päätä pyöritellen lukenut näitä ketjun viestejä ja miettinyt että kyllä ihmiset on ihmeellisiä.

Omasta ja työnantajani puolesta voin kertoa että ns. vanhan Ilveksen aikaan ei huippumyyjä Honkalehdon orkesterista kukaan ollut meidän suuntaan missään yhteyksissä. Nyt ollaan oltu ja siinä missä aiemmin on sponssattu naapuria hyvinkin näkyvästi ja isosti, on tälle kaudelle laitettu samanlaiset panostukset myös Ilvekseen.

Kyllä tästä hyvä tulee. Itselläni on ainakin vankka usko uuden Ilveksen kirkkaasta tulevaisuudesta. Kärsivällisyyttä vaan...

Hyvää alkavaa kiekkokautta kaikille Foorumin lukijoille.. nähdään hallilla

-Taffana
 

Urho Kaleva Kekkonen

Luottopelaaja
Viestejä
1 708
Eihän tässä mitään ihmeteltävää ole. Normaali liikeyritys, missä on kilpailua siitä kuka vetää hommaa ja kuka päättää. Ja tietysti tässä vielä osalla omat rahat/oman firman rahat mukana. Tietysti tässä tulee vielä tuo tunneasia enemmän pintaan, koska puhutaan meidän seurasta.

Kokeilkaapa itse tehdä suuria muutoksia työpaikalla tai koulussa tai missä tahansa. Aina riittää parranpärinää ja mielipiteitä (miten asioita pitäisi tehdä ja miksi nyt mennään oikeaan/väärään suuntaan). Joka paikasta löytyy myötäilijöitä, vastarannankiiskiä, besserwissereitä jne.. Normaalia elämää.

Ehkä tietyt nimimerkit voisivat löytää joskus jotain positiivista ja jotkut jotain negatiivista tästä hommasta, mutta näillä mennään ja kohta jo halliinkin ;)
 

Lynx

Uusi Ilves since 2017
Viestejä
982
Mahtavaa että edessä on uusi kausi; pääsee taas Hakamettään istumaan hiljaa ja taputtamaan käsiä rytmikkäästi oman kylän poikien pelatessa. Positiivinen värinä ja hyrinä ilmassa, perhosia vatsassa ja kaikki peukut pystyssä Eemelin joukoille. Mediassa jatkuvasti positiivisia juttuja Ilveksestä mikä ei voi olla sattumaa vaan hyvin johdetun toiminnan seurauksia. Niiden kannattelemana eteenpäin ja satunnaiselle taustavikinälle olkapäitä kohautellen; kullakin on fiksaationsa.
 

LuikuriTattinen

Luottopelaaja
Viestejä
3 287
Niinkuin sanoin, asiat ei taatusti ole huonommin, mitä ne oli pari kolme kautta sitten. Kyllä oltaisiin uutisoitu jo joka mediassa, miten Ilveksellä menee taloudessa, laskut maksamatta ja kaikki suututettu. Nyt itsekkin toivekkaana, kun harjoituspelejä seurannu, niin taistellaan kyllä ainakin säälipaikasta tosissaan, kaiken mentäessä nappiin niin miksi ei top6 mahdollisuudetkin. Jos Karri ja kumppanit on ottanut opiksi, että kauden alussakin saadut pisteet on arvokkaita, nyt alusta saakka tasaseen tahtiin pisteitä ja keväällä sitte laitetaan pleijareissa kakki peliin.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
En tätä kyllä tiennyt. Pakko kait se on uskoa, kun näin kerrotaan.

Kaupungilla on ollut jo suunnilleen vuodesta 2012 lähtien määräraha, muistaakseni noin 1,6 miljoonaa, siihen, että Sorsapuistoon asennetaan kevyt jäädytyslaitteisto, siis sellainen, joka keväällä puretaan pois jalkapalloilijoiden tieltä. Nythän tästä hankkeesta ollaan kai luopumassa kaupungin säästötoimenpiteiden vuoksi. Joka tapauksessa vuonna 2016 nämä piti asentaa juuri Ilveksen ulkoilmatapahtumaa silmällä pitäen. Kävi kuitenkin niin, että tarjouspyynnössä olleiden puutteiden vuoksi kilpailutuksen hävinnyt yritys vei jutun markkinaoikeuteen, jossa kaupunki hävisi. Asia vietiin korkeinpaan hallinto-oikeuteen. Kaupunki olisi ollut valmis hyväksymään myös tuon hävinneen tahon tarjouksen, mutta päätös korkeimmasta hallinto-oikeudesta viipyi niin kauan, että Ilves-Hockey Oy joutui vuokraamaan jäädytyslaitteiston Ruotsista.

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös:
Muu päätös 6083/2017 - Korkein hallinto-oikeus

Kuulostaa ihmeelliseltä, että uusi yritys vastaisi vanhan veloista. Tätä ei kukaan ole luonnollisestikaan koe ponnistanut, koska eihän ole millään tasolla oikeuskelpoinen ugaasi. Toki Liiga voi aina olla antamatta lisenssiä, mutta aikuisten oikeastihan Liiga haluaa, että Ilves pelaa tätä sarjaa.

SM-liiga päätti jo kauan sitten, että uuden taustayhtiön on vastattava edeltäjänsä veloista. Tämä päätös tehtiin jo joskus vuosituhannen vaihteessa, kun haluttiin päästä eroon konkurssikikkailuista. Pääasiallinen "syyllinen" oli Lahti, jossa yhden vuosikymmenen aikana nähtiin parikin konkurssia ja Pelicanskin tarvitsi selviytyäkseen SM-liigan tukea.

Sellaista tilannetta ei tule ikinä, että jos Ilves-Hockey Oy ajautuisi tai ajettaisiin konkurssiin, uusi yritys voisi aloittaa ns. puhtaalta pöydältä. Suomi-sarjassa ja Mestiksessä seura voisi ilmeisesti pelata ilman aiempia rasitteita, mutta liigalisenssin ehtona tulee olemaan edeltäjäyhtiön velkojen maksaminen. Ja silloin pitäisi maksaa myös ne saatavat, jotka on muutettu pääomalainoiksi ja joista Ilveksen ei tällä hetkellä tarvitse niin paljoa välittää.
 
Viimeksi muokattu:

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Vs: Ilveksen nykytilanne

Jännä juttu muuten ettei Tapparassa esiinny näitä ns. kuppikuntia. Luulisi, että siellä olisi valtaan pyrkijöitä.
Ilveksen kuppikuntiakin tuntuu pääosin ruokkivan Tapparan menestys ja sitä kautta kumpuava vitutus. Pitäisi saada menestys nyt ja heti.

On Tapparassakin ollut ristivetoa ainakin Nummisten klaanin suuntaan.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Lauantaina oli alle 4800 katsojaa. Kyseessä kauden ensimmäinen kotimatsi ja alla makoisa voitto paikallisvastustajasta.

Yleisökeskiarvo saattaa tälläkin kaudella jäädä melko alhaiseksi, ellei joukkue saa aikaan kunnon voittoputkea heti runkosarjan alkuun.
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 661
Lauantaina oli alle 4800 katsojaa. Kyseessä kauden ensimmäinen kotimatsi ja alla makoisa voitto paikallisvastustajasta.

Yleisökeskiarvo saattaa tälläkin kaudella jäädä melko alhaiseksi, ellei joukkue saa aikaan kunnon voittoputkea heti runkosarjan alkuun.
Tähän ollaan tultu. Ei riitä lupaukset paremmasta huomisesta, jos tulette katsomoon jo sitä ennen.
Toisaalta luotan tähän joukkueeseen, jos keskellä kautta Ilves on kirkkaasti top10-joukkue, niin herää katsomokin.
Elämme tärkeitä kuukausia Ilveksen tulevaisuuden kannalta.
 

LuikuriTattinen

Luottopelaaja
Viestejä
3 287
Melkein voisin väittää, että ennen vanhaan, kun ilmoitettiin 4800 henkee, hallissa oli 3800 todellisuudessa paikalla. Eli aikalailla samoillakatsoja keskiarvolla mennään nykyisin?
 

Rouhija

Luottopelaaja
Viestejä
6 619
Melkein voisin väittää, että ennen vanhaan, kun ilmoitettiin 4800 henkee, hallissa oli 3800 todellisuudessa paikalla. Eli aikalailla samoillakatsoja keskiarvolla mennään nykyisin?

D-pääty oli lähes täynnä eilen,mutta muuten aika tyhjää.Kyllä tuo varmaan piti paikkaansa siis eilen.
 

WillieGunn

Luottopelaaja
Viestejä
3 399
Ilman Tappara voittoa hallin yleisömäärä olisi jäänyt surkeaksi. Avauspelin voiton jälkeen lippuja meni jo pe iltana. Toivottavasti voittoja tulisi ensi viikolla ja kotipeleissä olisi 4500+ väkee. Alkusyksy on haastava, viime kaudella eka kotipeli oli derby. Tuon jälkeen 3 seuraavan kotipelin yleisömäärät oli näinkin masentavat: 3533, 3793 & 3702.
 

fullsteam

Guest
Lauantaina oli alle 4800 katsojaa. Kyseessä kauden ensimmäinen kotimatsi ja alla makoisa voitto paikallisvastustajasta.

Yleisökeskiarvo saattaa tälläkin kaudella jäädä melko alhaiseksi, ellei joukkue saa aikaan kunnon voittoputkea heti runkosarjan alkuun.

Enemmän olisi saanut olla.

Viime vuonna perjantain Ilves-Tappara -kaudenavauksessa yleisömäärä oli 6470. Ensimmäisessä ei-Tappara kotimatsissa keskiviikkona Saipaa vastaan 3533, sitten seuraavana keskiviikkona HIFK:ta vastaan 3793.

Kaksi vuotta sitten Ipa-Tappara 5842, toinen kotipeli Kalpaa vastaan lauantaipeli 3877.

Noita lukuja vasten, huomioiden että isoin huomio suurella yleisöllä kohdistui perjantain peliin eikä lauantain kotiavaukseen, yleisömäärä oli ihan kohtuullinen.

Mutta enemmänkin tietty olisi mahtunut. Pelien voittaminen lienee se paras resepti lukujen kasvattamiseen. Toivotaan että onnistuu jatkossa eilistä paremmin.
 

IkuisestiILVES

Luottopelaaja
Viestejä
2 566
Omasta puolestani voin sanoa että eilisen kaltaista peliä(miinus ekan erän loppu/toka erä) voisin mennä katsomaan tappiosta huolimatta. Nimilistaan nähden peli on ihan katsottavaa, raikasta paremman ilmaisun puutteessa.

Toki minun mielipide ei ole sama kuin suuren yleisön mutta on niitä huomattavasti huonompiakin pelejä tullut katsottua menneisyydessä
 

#13

Luottopelaaja
Viestejä
3 024
Enemmän olisi saanut olla.

Viime vuonna perjantain Ilves-Tappara -kaudenavauksessa yleisömäärä oli 6470. Ensimmäisessä ei-Tappara kotimatsissa keskiviikkona Saipaa vastaan 3533, sitten seuraavana keskiviikkona HIFK:ta vastaan 3793.

Kaksi vuotta sitten Ipa-Tappara 5842, toinen kotipeli Kalpaa vastaan lauantaipeli 3877.

Noita lukuja vasten, huomioiden että isoin huomio suurella yleisöllä kohdistui perjantain peliin eikä lauantain kotiavaukseen, yleisömäärä oli ihan kohtuullinen.

Mutta enemmänkin tietty olisi mahtunut. Pelien voittaminen lienee se paras resepti lukujen kasvattamiseen. Toivotaan että onnistuu jatkossa eilistä paremmin.

Olisi myös mielenkiintoista tietää, moniko osti lipun perjantain voiton innostamana. Voisin kuvitella, että vaikutusta oli. Iso voitto siinäkin mielessä.
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 661
Omasta puolestani voin sanoa että eilisen kaltaista peliä(miinus ekan erän loppu/toka erä) voisin mennä katsomaan tappiosta huolimatta. Nimilistaan nähden peli on ihan katsottavaa, raikasta paremman ilmaisun puutteessa.

Toki minun mielipide ei ole sama kuin suuren yleisön mutta on niitä huomattavasti huonompiakin pelejä tullut katsottua menneisyydessä
Jos peli jatkuu samanlaisena, niin se tuottaa vääjäämättä tulosta. Nyt on kohdattu Tappara ja Jyp.. toinen voitettu ja toinenkin täysin voitettavissa. Sieltä tulee vielä vastaan Saipa, Kerho, Sport, KooKoo, Ässät, Kalpa, Jukurit,... ja moneen otteeseen. Nyt on vaan tärkeää pitää vähintään tämä taso ja suorittaa sillä tasolla ottelusta toiseen. Sieltä on ehkä tulossa rosteriinkin vahvistusta.. vielä Genen jälkeenkin.. on tärkeää pärjätä hyvin jo sitä ennen. Näin joukkue aikanaan vahvistuu, eikä saa ainoastaan paniikkiapua.
Odotan myös Savilahdella olevan sanansa sanottavana, kunhan rosteriin ilmestyy. Edustaa jo kokemusta ja tehokkuutensakin näyttänyt.
 

UglyHouse

Luottopelaaja
Viestejä
4 321
Omasta puolestani voin sanoa että eilisen kaltaista peliä(miinus ekan erän loppu/toka erä) voisin mennä katsomaan tappiosta huolimatta. Nimilistaan nähden peli on ihan katsottavaa, raikasta paremman ilmaisun puutteessa.

Toki minun mielipide ei ole sama kuin suuren yleisön mutta on niitä huomattavasti huonompiakin pelejä tullut katsottua menneisyydessä

Tappio harmitti, kun enemmänkin olisi ollut tarjolla. Pelin jälkeen oli kuitenkin hyvä mieli, koska joukkue taisteli loppuun asti. Kyllä nykyistä peli-ilmettä kannattaa tulla hämmästelemään ihan paikan päälle, kattellaan Teliasta vieraspelit.
 
Ylös