Ilveksen kokoonpano 2018-2019

Ilves ykköseksi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
230
Aina kun toiseen suuntaan kumartaa, niin toiseen pyllistää ja nyt on tainnut IstOn porukoille käydä jälkimmäinen.
Ilves on valinnut ehkä pidemmän tien "huipulle", mutta ainakin minä luotan nykyiseen versus entiseen.
Hyvähän tuo on, että IstO tuli kertomaan, että rahat on loppu ja vahvistuksia turha haikailla.
 

Raipe - The Great One

Tähtipelaaja
Viestejä
11 424
Itsekin olen ihmetellyt sitä, että Barker hommattiin vaikka ei ollut tarvetta siihen aikaan, kun nyt taas olisi huutava tarve kahdellekin pelaajalle.

Eikös Jalo antanut ymmärtää jossain vaiheessa, että hankintoja tehdään ja kassassa on pelivaraa vielä hyvinkin.
 

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
3 355
Tätä ison joukon ongelmaa olisi kannattanut miettiä siinä vaiheessa, kun maksimimerkkausraja asetettiin 300.000 euroon ja annin katto oli 3 miljoonaa euroa.


Tämä on ollut tärkein ja paras päätös minkä ostajajoukko teki. Eli ei yli 10% omistusosuuksia. Eli ei yksinvaltiutta kenellekään henkilölle (lue se miten valtaa tällasissä tilanteessa saadaan ja käytetään tuolta aiemmasta postauksesta, jos jäi lukematta). Tämä tarkoittaa, että IHOY:llä on pelivaraa Areenaan mentäessä ottaa sisään uutta sijoitusvarallisuutta, tai Areenassa ollessa 10 vuoden päästä … tulevaisuudessa.. siis koska Ilves on ”ikuinen” … Ilman Pelkoa/Vaaraa joutua yksinomistuksen piiriin.


Toki olisi toivonut Kärppämalliin Säätiöomistajaa varmentamaan tämä, mutta ilmeisesti Pirkanmaalla itseään kunnioittava liikemies ei lähde tällaiseen maksajan rooliin mihin Oulussa kyettiin.



toisille seura on tärkeämpi kuin toisille
 

AinaIlves

Luottopelaaja
Viestejä
2 409
Itsekin olen ihmetellyt sitä, että Barker hommattiin vaikka ei ollut tarvetta siihen aikaan, kun nyt taas olisi huutava tarve kahdellekin pelaajalle.

Eikös Jalo antanut ymmärtää jossain vaiheessa, että hankintoja tehdään ja kassassa on pelivaraa vielä hyvinkin.

Toimittaja pisti nuo sanat Jalon suuhun, että kassassa on pelivaraa. Nimimerkki Kunto on tästä muutamaan kertaan maininnut. Jalohan on todennut, että toivoisi kassassa olevan pelivaraa tammi-helmikuussa pelaajahankintoja varten.
 

Ist0

Guest
Pää pensaaseen, niin kaikki on hyvin ?
En itsekkään hyväksy Ist0n henkilökohtaisuuksiin menevää nimittelyä ja ajojahtia.
Asioista pitää silti pystyä keskustelemaan, silloinkin kun kaikki ei olekkaan niin kaunista ja hienoa.

Olla elämänsä ehtoopuolella. Odottaa omistusmuutosta vuosikymmen. Herätä toivoon nähdä mestaruus vielä kerran. Tajuta että ei tällä menolla.

Olen aivan saatana katkera, mutta eikö Reissu-Ripa ole aika mietoa nimittelyä?

Tämä on ollut tärkein ja paras päätös minkä ostajajoukko teki. Eli ei yli 10% omistusosuuksia.

Todella hyvä päätös. Ehkä huomasitkin, että tuo ei ollut minun mielestäni ongelma. Miksi olisi? En minä ole edes mukana.
 

Ist0

Guest
Luultavasti tammi-helmikuussa pelipaikasta en tiedä rahaa pitäisi olla monta sataa tuhatta

Luultavasti ehkä. Maaliskuussa olisikin luultavasti ehkä myöhäistä. Luultavasti ehkä pitäisi vain löytää pelaajat. Lähde: sisäpiiri.
 

Mary Mackey

Guest
Pirkanmaalla itseään kunnioittava liikemies ei lähde tällaiseen maksajan rooliin mihin Oulussa kyettiin.

toisille seura on tärkeämpi kuin toisille

Onpa harvinaisen idioottimainen kommentti. Mistä se vajaa kaksi miljoonaa tuli? Ja eiköhän tälläkin palstalla ole aika äskettäin ollut esimerkkejä siitä, kuinka tärkeä Ilves ainakin joillekin meistä on.
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
18 922
"Pitäisi" siellä kuitenkin vielä oli...

Pikkuhiljaa saisi alkaa tulemaan niitä kavereita ihan oikeastikin rosteriin. Viimeistään tämän kuun lopulla. Aikaisemmin, jos sentteriosastolta on pari kaveria poissa. Miehosta olisi kiva kuulla jotain virallista tietoa.
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 607
Tämä kausi pitäisi olla 2,13 miljoonaa ja ensi kausi 2,45 miljoonaa.

Millä perusteella tämä kuuluisi olla 2,13 miljoonaa? Otaksun sinun vastaavan, että kaksi vuotta sitten julkaistussa strategiassa pelaajabudjetin suunnitelluksi kasvuksi tavoiteltiin 25%. No tuosta voisi päätellä, että strategiaryhmä on määrittänyt kauden 2016-17 pelaajabudjetin olleen 1,7 miljoonaa. Toteuma tuskin täsmää.

Itse joudun työskentelemään suuressa pörssiyhtiössä, jossa budjettia ja toteutumaa seurataan kuukausittain. Ilves on julkaissut tuon strategiansa syyskuussa 2017 tilanteessa, jolloin uudella johdolla ei ollut ensimmäistäkään kokonaista tilikautta allaan. Fiksussa yrityksessä strategiaa iteroidaan säännöllisesti. Nyt uudella johdolla on tilikausi allaan ja voisin kuvitella, että iteroinnin kautta ollaan päädytty asettamaan täksi kaudeksi pelaajabudjetti 2 millin tasolle.

Oleellinen kysymys lienee se, että mitä Ilves laskee kuuluvaksi pelaajabudjettiin? Ja mitä laskee kilpailijat?

Siitä huolimatta sarjasijoituksella ja ilmoitetulla pelaajabudjetilla on selvää korrelaatiota. Voidaan siis olettaa lukujen olevan riittävän vertailukelpoisia tehdäksemme niistä johtopäätöksiä.

Tällä hetkellä tuosta ilmoitetusta 2,13 miljoonasta eurosta puuttuu hiha-arviolla noin 300.000 euroa. Tuolla pitäisi jotain järkevää saada vähän kuivemmiltakin markkinoilta.

Korrelaatiota on tietenkin pelaajabudjetilla ja joukkueen sijoituksella, mutta suurempi korrelaatio on toteutuneilla pelaajapalkoilla+edut sijoitukseen.

Luvut voivat olla vertailukelpoisia Ilveksen vuosien sisällä, jos silläkään. Tarkoitan sitä, että mikäli Ilves ei lähde muuttamaan omaa laskentatapaansa.

Eli täksi kaudeksi tavoitellaan 2,0 miljoonan pelaajabudjettia ja sinun hiha-arviosi on, että kulutettu on 1,83 m€? Mitä muuten itse ajattelet Ilveksen pelaajabudjettiin kuuluvaksi pelaajapalkkojen lisäksi?
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 607
Tämä on lienee seurausta vajaaksi jääneestä osakeannista. Kesällä 2017 piti ottaa lainaa, koska tilanne sitä vaati. Todennäköisesti tarkoituksena oli maksaa tuo laina pois annista sisään tulevalla rahalla. Kävikin niin hassusti, että kiinnostus osakeantia kohtaan oli ennakoitua vaisumpaa. Potentiaalisten sijoittajien joukkopako oli melkoinen. Syitä voitte arvailla. Viime kesän tapahtumat antavat jotain osviittaa.

Tässä kirjoituksessa taas unohdetaan Ilveksen lähimenneisyys. Kuinka mones osakeanti oli kyseessä? Oliko jo peräti kuudes vai jopa seitsemäs? Joka tapauksessa lienee osakeantien määrässä Liigan ennätys. Sitä vastoin kerätty summa oli Liigan mittapuulla erittäin hyvä. Jollakin lienee faktaa, miten Liigan osakeannit ovat sujuneet.

Yleensäkin harvassa ovat sijoittajat ja liikemiehet, jotka lähtevät heittämään rahojansa jääkiekkopisnekseen. Jo asiansa moitteettomasti hoitaneeseen liigajoukkueeseen on kiven takana löytää sijoittajia saati sitten Liigan silloiseen häpeäpilkkuun, jolla oli reilun kolmen millin tappiot menneiltä vuosilta ja isot tappiot tulossa osakeannin aikoihin. Tosin ylin johto (Esa ja Vesa) värjäsivät jotain vallan muuta.

Mutta siinä olet oikeassa, että tällä seitsemännelle osakeannillakaan (fanitkin osallistuivat kiitettävästi) ei pystytty paikkaamaan sitä tuhoa, mitä edelliset saivat aikaiseksi. Velkaa oli vielä keväällä 2018 noin millin ja myös velkojia on paljon. Ottanee hyvälläkin liiketoiminnalla perhanan pitkään selvitä näistä. Kaikkia ei varmastikaan voida hoitaa kerralla, mutta onneksi nykyinen johto on jo pystynyt keventämään velkataakkaa.
 
  • Tykkää
Reactions: #13

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 607
Satatonnia ei varmastikaan riitä, jos ollaan tosissaan oltu ottamassa loppukaudeksi. Kysymys kuuluu että ollaanko, vai onko koko Barker-keissi ollut käsikirjoitettu etukäteen? Että ollaan tiedetty jo etukäteen ettei kunto millään riitä, mutta hankitaan silti hetkeksi näön vuoksi jotta voitaisiin osoittaa, että kyllähän me nyt ollaan isoja kalojakin haviteltu, mutta ei vaan tällä kertaa natsannut.

No, ehkä nyt ihan näin tyhmiä ei sentään nykyjohdossa tehdä, joten lienee vähän kaukaa haettua.

Kyllä Barker oli aito haku ja tuskin sitä kovin vakavasti kyseenalaistitkaan. Salajuonena olisi melkoinen, kun kaveri joutui vielä leikkauspöydälle.

Barkerin liike oli heikkoa. Silti, olen seurannut Sandellin kuntouttamista pariin otteeseen läheltä ja todennut, että lokakuussa on ollut vaikeaa ja liike vaivalloista, mutta helmikuusta alkaen koko Liigan paras pelaaja. Uskon, Raipenkin mielipiteen perusteella, että Barkerista haettiin nimenomaan vahvistusta talveksi ja kevääksi. Tätä emme saa ikinä selville. Ehkä jo tässä vaiheessa hurraisimme hankinnalle tai sitten emme. Ehkä Barkerilla haettiin sitäkin, että alkaa olla tikissä, kun Laaksonen lähtee kisoihin. Barker ei ollut kuitenkaan Ilveksen ykkösvaihtoehto.
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 607
Ilves on kiusallisen hiljaa, joka tietenkin ärsyttää ja levittää epäluuloa ympäristöön. Nykyjohto ei näytä levittelevän asioita ja itsellekin jatkosopimukset ja Barker ovat tulleet täysin puskista.

Ymmärrän hyvin, miksi pelaajille ja valmentajille sanotaan, ettei saisi tulla lukemaan palstoja. Tämän nykyisen joukkueen pelaajien mahdollisuuksia kasvaa isompiin rooleihin on vähätelty melkoisesti. Joidenkin mielestä näillä pelaajilla Ilveksen piti menettää peli jo syksyllä. Joukkueessa on upeita pelaajia, jotka ovat kasvaneet vastuun myötä (Ikonen, Ruotsalainen, Antonen, Lepaus, Laaksonen, Vainionpää, Salmela).
 

Ist0

Guest
Millä perusteella tämä kuuluisi olla 2,13 miljoonaa? Otaksun sinun vastaavan, että kaksi vuotta sitten julkaistussa strategiassa pelaajabudjetin suunnitelluksi kasvuksi tavoiteltiin 25%. No tuosta voisi päätellä, että strategiaryhmä on määrittänyt kauden 2016-17 pelaajabudjetin olleen 1,7 miljoonaa. Toteuma tuskin täsmää.

Uudistunut Ilves hakee kovaa kasvua: "Nyt on nähty, että Ilvekselle löytyy yhteistyökumppaneita siinä kuin Tapparallekin"

"Jo ensi kaudella Ilves satsaa tuntuvasti nykyistä enemmän joukkueen pelaajabudjettiin. Tavoitteena on 25 prosentin nousu tämän kauden 1,7 miljoonasta ensi kauden yli 2,1 miljoonan pelaajabudjettiin."

Tarkan euron linjasta ei lipsuta: Ilves-pomo odottelee Sami Sandellin päätöstä ensi kaudesta ja katsastaa vahvistusta puolustukseen

"Ilveksen on syksyllä julkistetun strategian mukaan tarkoitus kasvattaa pelaajabudjettiaan ensi kaudelle reiluun kahteen miljoonaan päättyneen kauden noin 1,7 miljoonasta. Jalo vahvistaa suunnitelman, mutta muistuttaa, että tulojen pitää kasvaa niin paljon, että pelaajabudjetin nousun voi toteuttaa." Näin siis vielä viime toukokuussa.

Vanhaan savolaiseen tapaan vastuu on kuulijalla. Tässä tapauksessa lukijalla. Strategian julkistamisen jälkeen Ilves on saanut budjetoimattomia NHL-korvauksia ja korotuksen TV-rahaan. Seuraus tästä on...pelaajabudjetin pieneneminen strategiassa ilmoitetusta?

Tässä kirjoituksessa taas unohdetaan Ilveksen lähimenneisyys. Kuinka mones osakeanti oli kyseessä? Oliko jo peräti kuudes vai jopa seitsemäs?

Paljon oli ihmisiä odottamassa sitä oikeaa hetkeä lähteä mukaan. Monien kohdalla odottaminen jatkuu. Tällä menolla siihen ei mene kauan.
 
Ylös