Ilveksen kokoonpano 2018-2019

Ist0

Guest
Mistä sitä rahaa olisi kun pyörre käy tilillä, rahaa ei ole kassassa ja palkanmaksuvaikeudetkin ovat alkamassa/alkaneet?

Oli pyörrettä tai ei, noin 300.000 euroa (Sandellin oletettu palkka + särkymävara kauden aikana) puuttuu ilmoitetusta pelaajabudjetista.

Lähinnä Ist0n viestit tällä foorumilla.

Nyt vaikuttaa siltä, että kaikkeen luvattuun ei ole rahaa. Velkoja ei saada lyhennettyä sovitusti ja pelaajabudjetit jäänee ilmoitetusta. Jos hoitaisi velat pois taseesta ja ajaisi pelaajabudjetin tappiin, niin mitä siitä seuraisi?
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 730
Ensinnäkin kiitokset hyvästä kirjoituksesta. Minä en tietenkään ole oikea henkilö vastaamaan, kun minä en ole Ilvekseen millään tavalla sidoksissa. Vastaukseni perustuvat parhaaseen mahdollisiin arvauksiin taustani (valmennus, linkit pelaajiin ja agentteihin sekä talous).

Ymmärrän ehdottomasti vahvistuksia vaativien tekstejä, koska itsekin niitä odotan. Yritän katsella pelaajamarkkinoita kokonaisuudessaan ja olen huomannut, että useimmiten kannattajien - on he sitten meidän tai Ässien jne - ovat lievästi sanottuna epärealistisia. Palkat arvioidaan alakanttiin ja kotimainen Liiga nähdään liian houkuttelevana.

Ole hyvä, ja kiitokset myös itsellenne hyvistä teksteistä, sekä aktiivisuudesta palstalla. Niin ja tuskin meistä täällä kukaan on oikea henkilö vastaamaan näihin täällä esitettyihin väitteisiin. Kunhan porukalla vaihdetaan ajatuksia, sekä esitetään mahdollisia teorioita Ilveksen toimintaympäristöön liittyvistä asioista. Kannattajien ajatusmaailmasta samaa mieltä, ja olen myös moneen kertaan viime vuosien aikana esittänyt huoleni Liigan vetovoimasta pelaajien keskuudessa.


Samin hyvin tuntien tiedän, että Ilves toimi erittäin fiksusti ja ainakin tuossa kohtaan nähtiin tarve ykkössentterille. Mutta ymmärrän täysin senkin, että mikäli ei löydetä varmaa ykkössentteriä ja kausi osoittaa, että meillä onkin lähes jokaisen muun joukkueen kannattajien mielestä kadehdittava ykkössentteri, niin kannattaako meidän laittaa viimeiset rahat tähän sentteriin.

Jos Sandell olisi tarttunut tarjoukseen, niin Ilveksen budjetoimat pelaajapalkat olisivat olleet koko lailla siinä tämän kauden osalta. Se olisi sitten ollut arvoitus, miten Samin kanssa olisi käynyt.

Myös tästä samaa mieltä ettei markkinoilla varmasti ollut tarjolla mitään lähellekkään Sandellin veroista, ja rahat käytettävä laajemmin joukkueen rungon vahvistamiseen. Tosin Sandellin päätöksen jälkeen ei Ilvekseen ole tullut käytännössä kuin Barker kokeilu.

En osaa vastata, mutta tämä kappale on hyvä esimerkki, miten kannattajat yleensä tilanteen näkevät kussakin seurassa omasta näkökulmastaan (enkä tarkoita sinua mitenkään erityisesti). Etsitään muiden joukkueiden riveistä onnistujat ja vertaillaan niitä omiin epäonnistujiin. Kuvitteellisia esimerkkejä (näitä kyllä löydätte Jatkoajasta) porilainen näkee tilanteen niin, että oli täysin idioottimaista päästää maajoukkuemies Arttu Ruotsalainen pois ja tehdä sopimus Jussi Makkosen kanssa. Rahassa hävittiin ties kuinka paljon. Raumalainen puolestaan tietää, että oli päivänselvää se, että Joose Antonen tekee läpimurron.

Kyllä taas oikeassa olet, mutta tällaista "Benchmarkkausta" seurassa kuuluukin tehdä. Miksi muilla samoilla resurseilla toimivilla seuroilla on ollut parempi osumatarkkuus tälle kaudelle, ja edeltäville kausille? Toki Ilvekselläkin onnistumisia tulee kausittain, mutta osumatarkkuuden on jatkossa parannuttava.

Yleensäkin kotimaisten siirroista tulee nähdä se, että vasta kesäkuussa 2018 Ilves lähetti ensimmäisen signaalin, että se pystyy hoitamaan talouttaan. Ulkopuoliset ovat vältelleet konkurssin kieppeillä pyörivää seuraa, joka on vielä riidellyt katto-organisaation kanssa.

Ei varmasti oltu keskikastin kanssa samalla viivalla, mutta väittäisin Ilveksen olleen tuolloinkin pykälän edellä verrattuna näihin Liigan uusimpiin tulokkaisiin. Nyt Ilveksen pitäisi tuossa keskikastissa olla, ja tässä mielessä tuleva kevät onkin todella mielenkiintoinen.

Kaikkiin kolmeen Ilveksellä ei olisi ollut varaa.

Näistä nimistä ensimmäisenä karsisin pois Haatajan. Hän on sopimut siirtonsa takaisin Kouvolaan jo aikoja sitten. Sopimus toki julkaistiin vasta kauden jälkeen huhtikuun lopussa. Lisäksi tiedostamme tietyt ongelmat Haatajan taustoista. Hienoa, että peli kulkee.

Karrihan vastaisi näihin, että en mää edes tiedä kuka on Brody Sutter ja Cade Fairchild. Jälkimmäinen tietenkin Koskelalle hyvin tuttu mies, mutta taisi saada Riikasta potkut vasta sen jälkeen, kun Barker oli hankittu. Mutta Sutter ja Fairchild (kesken kauden) olisi saattanut mahtua budjettiin. Nythän tämän kauden budjetista on lohkaistu palkankorotuksiin osa.

Tässä kuvitteellisessa tilanteessa meillä olisi ollut budjetti täynnä lokakuun lopulla (ehkä ylikin palkankorotusten myötä). Se olisi saattanut tarkoittaa sitä, että vuoden loppuun osuvista veloista ei olisi selvitty tai velkoja ei olisi pystytty vähentämään.

Nimet olivat vain lähinnä esimerkkejä, ja vastasivat lähinnä vain pelaajatyyppejä mitä itse kaipasin kauden alussa, ja kaipaan edelleen kokoonpanoon. Eli ns shutdown sentteri, rightin maalintekijä laituri, ja kiekollinen puolustaja. Myös yksi todella monipuolinen sentteri olisi riittänyt, mutta kuten tiedämme näitä ei ole edes HIFK:n rahoilla saatavissa.

Niin, ja kuten kirjoitin "eri valintoja tekemällä" tällä tarkoittaen esimerkiksi Generouksen, ja Savilahden/Ahtolan passaamista. Tällöin olisi rahat riittäneet varmasti, mutta toki taas jossittelua jossittelua.

Oleellisinta on sisäistää, että Ilveksen kassavirrat eivät kohdistu pelkästään tähän vuoteen. Tämän tilikauden aikana ansaituista rahoista paljon kohdistuu valitettavasti menneisyyteen. Puhumme varmasti sadoista tuhansista. Eräs arvio täällä oli puoli miljoonaa. Ajattele, mitä tuolla rahalla olisi saatu.

Iltalehden haastattelussa lokakuussa Jalo totesi näin "Pelaajabudjettia ei ole käytetty kokonaisuudessaan, vaan olemme varautuneet täydentämänään joukkuetta kauden aikana" ja "Kiva, jos sitä rahaa olisi tammi-helmikuussakin, niin saamme tarvittaessa syvyyttä kokoonpanoon " Mitä me tiedämme tapahtuneen tuon haastettelun jälkeen? Me tiedämme, että jonkin verran rahaa kului Barkeriin. Me tiedämme, että paljonkin rahaa kului palkankorotuksiin (täällä arvio 150k€) ja tältä palstalta olemme saaneet lukea, että vuoden vaihteeseen mennessä 2018/2019, Ilves on maksanut paljon velkoja pois. Nyt olemme tammikuun alussa ja siirtoaikaa jäljellä kuukausi. Ässät myivät Salmisen HIFK:hon (huikea pelaaja) ja huhut vievät Kärkeä Turkuun. KooKoo teki peliliikkeen tänään. Heillä taitaa olla vieläkin peräti 7 ulkkia palkkalistoilla.

Kyllä taas olemme asioista samaa mieltä, että velkaa on ja se pitää maksaa. Nyt taas kerran täytyy todeta, että nuo velat ovat paljon vanhempia kuin tämän vuoden kokonaisbudjetti mihin noiden velkojen maksusuunnitelma on luonnollisesti lisätty. Näistä veloista huolimatta Ilves pysyi pelaajabudjetti korotus suunnitelmassaan kylläkin pyöristämällä sen kahden miljoonan tuntumaan strategiassa olleen 2,1 miljoonan sijasta. Tämä toki aivan luonnollista, koska edellinen kausi meni miten meni.

Faktaa on Ilveksen pysyneen viime kaudella nippanappa laaditussa 1,7 miljoonan budjetissa. Tarkoittaen tälle kaudelle noin 300k:n korostusta, jos tulobudjetti etenee suunnitellusti. Yhtiökokouksessa Jalo kommentoi tuon ennusteen näyttävän hyvältä, ja on vaikea uskoa tuon kovinkaan paljon muuttuneen nyt kauden aikana.

Nyt meillä on käsissä edellisen kauden joukkue mikä maksoi tuon 1,7 milj, ja mistä poistuivat Sandell, Laakso, Laatikainen, Meskanen, ja yms. Tilalle saatiin Halmo, Generous, Leimu, Ahtola, Savilahti ja yms. Itse en tuota saanut tuolloin enkä saa vieläkään menemään tasan tai ainakaan niin, että tuo nykyinen paketti maksaisi merkittävästi enemmän kuin poistunut paketti.

Uskon myös palasen budjetista menneen jatkosopimuksiin, mutta kaiken järjen mukaan tuohon kahteen miljoonaan pitäisi nykyisellä kokoonpanolla olla matkaa muutaman pelaajan verran.

Mitä Iltalehden juttuun tulee oma analyysini on Jalon olleen niin tyytyväinen nykyisen joukkueen otteisiin, ja koki ettei vahvistuksille ole tuossa vaiheessa tarvetta. Tammi-Helmikuulla tarkoitti tuolloin pleijareihin valmistautumista, ja lopun vapaana olevan budjetin käyttöä näihin tarvittaviin täsmähankintoihin.

Tällä hetkellä tilanne on se, että johto on koonnut meille joukkueen, joka valmennuksen johdolla on koonnut meille 55 pistettä. Voisi olla paljon enemmän tai paljon vähemmän.

Kokonaisuutena ja kokoopanoon peilaten Ilves on pelannut tällä kaudella vähintääkin tyydyttävästi, ja nähdäkseni tässä vaiheessa jos ei puhuta rahasta, niin Ilves on organisaationa suoriutunut tavoitteiden mukaisesti.

Taas jos tuohon nykyiseen kokoonpanoon on käytetty 2 miljoonaa tai rahat ovat syystä tai toisesta loppu ansaitsee Jalo & Hallitus kovan tukkapöllyn. Toistan vielä itseäni sanomalla etten näihin vaihtoehtoihin usko, vaan kyseessä on vain tyytyväisyyttä nykyiseen tilanteeseen, sekä kuiviin pelaajamarkkinoihin mistä Ilveksen johto ei koe löytävänsä mitään heidän resursseillaan ottamisen arvoista.

Valitettavasti taisin olla ainakaan oikeassa kun tuo strategia tuli pihalle, että tästä tulee olemaan enemmän haittaa kuin hyötyä. Toki tämäkin voi ihan hyvin tulla vielä pysymään raiteillaan, mutta ei tuo hallitukselta kyllä kovin vahva suoritus ollut.
 
Viimeksi muokattu:

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
2 290
Omat odotukset joukkueen vahvistamiseen on maltilliset. Joku stuntti sentteristöön olisi kuitenkin saatava, varsinkin jos Mieho ja Tamminen ovat pidempään sivussa. Lisäksi koodinimi "Marttinen" puolustukseen olisi lähes pakollinen.

Ruletti on vasta pyörähtänyt pelaaja-liikenteen osalta käyntiin. Itse jaksan uskoa, että "vahvistuksia" tulee. Jos sen sijaan loppukausi vedetään näillä ja toivotaan parasta ja tuloksena on sija 11, jää kakanmaku suuhun ainakin juhannukseen asti. Nyt niitä peliliikkeitä kaivataan, muutaman pelaahan rekrytoinnilla Ilveksellä olisi aivan realistiset mahkut suoraan kuuden sakkiin/sääleistä jatkoon.

Erittäin tasainen on liiga tänävuonna, tätä saumaa ei kannata päästää käsistään..
 

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
3 365
TPS:n (2,25), jonka pelaajabudjetti tuntuu pieneltä, kun katsoo rosteria.

No Kodisoja ja Paananen pisti viimevuonnakin tappioihin 1,2 miljoonaa. Ei TPS:n budjettia tartte kovin tosissaan nykyomistajien aikana tuijottaa. Katotaan taas tulosta.. Ja siis Kodisoja ja Paananen tienas 60M mieheen viimevuonna, joten pikkurahojahan noi harrastukseensa sijottaa...
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 730
No Kodisoja ja Paananen pisti viimevuonnakin tappioihin 1,2 miljoonaa. Ei TPS:n budjettia tartte kovin tosissaan nykyomistajien aikana tuijottaa. Katotaan taas tulosta.. Ja siis Kodisoja ja Paananen tienas 60M mieheen viimevuonna, joten pikkurahojahan noi harrastukseensa sijottaa...

Näinhän se menee, mutta en ymmärrä mikä on tuo TPS:in pointti ilmoittaa tuo budjetti noin pahasti alakanttiin?

Veikkaisin rahaa palavan suurinpiirtein saman verran kuin HIFK:lla.
 

Arzamas

Luottopelaaja
Viestejä
1 881
Henk.koht en jaksa juurikaan välittää mitä seurajohto linjaa tavoitteeksi - koska tässäkin liigassa jokainen seura asettaa tavoitteet mahdollisimman korkealle. Yksikään kunnianhimoinen seurajohtaja ei lataa ennen kauden alkua että "ollaan taloudellisesti sen verran kusessa että keskitytään selviytymään, jos päästään kympin sakkiin niin ollaan voittajia". Tuon tason tavoite ei yksinkertaisesti houkuttele juurikaan pelaajia seuraan, ja näkyisi myös katsojaluvuissa. Tästä syystä liigassa paljastuu joka vuosi 6-8 kusettavaa seurajohtajaa, koska esim kuuden sakkiin mahtuu vain kuusi seuraa.

Totta helvetissä tavoitteiden pitää olla korkealla ja jopa hieman yltiöptimistisia. Ilveksen tilanne on mikä on, ja ylempää on voinut lukea useamman selityksen ja näkemyksen, puolesta ja vastaan, miksi tavoitteet ja teot eivät ole kohdanneet. Silti en osaa nykyjohtoa vetää kölin ali verrattuna edelliseen, vaikka virheitäkin on varmasti tehty. Koska edellisen johdon "kusetus" oli kusetusta sanan varsinaisessa merkityksessä ja raskaasti eri luokan mittakaavassa.

Itselleni tärkeintä on se, että Ilves pelaa edelleen ja jatkossakin liigaa. Sen verran tuskaista on olleet menneet vuodet, että ymmärrän hyvin että jaloilleen pääsy vie aikaa.

Luotan edelleen myös Kiveen ja siihen että tuosta nykyryhmästäkin saadaan vielä lisätehoja irti keväällä vaikka ketään ei tulisi. Kahtena edellisenä kautena olleen rämmitty Helmikuun alkupuolelle asti - nyt ollaan huomattavasti paremmissa asemissa.
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 730
Oli pyörrettä tai ei, noin 300.000 euroa (Sandellin oletettu palkka + särkymävara kauden aikana) puuttuu ilmoitetusta pelaajabudjetista.

Näihän sen on ettei Sandelliin varattuja varoja käytännössä ole käytetty kuin Barkeriin, ja mahdollisesti jatkosopimuksiin.

Nyt vaikuttaa siltä, että kaikkeen luvattuun ei ole rahaa. Velkoja ei saada lyhennettyä sovitusti ja pelaajabudjetit jäänee ilmoitetusta. Jos hoitaisi velat pois taseesta ja ajaisi pelaajabudjetin tappiin, niin mitä siitä seuraisi?

Niin vaikuttaa ja vaikuttaa. Onko sitten kenelläkään oikeaa tietoa tämän hetken tilanteesta? Itse en ainakaan pysty tällä perusteella tekemään mitään johtopäätöksiä suuntaan jos toiseen. Joka tapauksessa jos tuo pitää paikkaansa on jossain vaiheessa laskettu pahasti väärin, tai on tullut eteen jotain (taas) yllättävää.
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
19 055
Kyllä Barkeriin oli budjetoitu vähintään sata tonnia, vaikka miten halvalla olisikin saatu. Ainakin siinä vaiheessa oli valmiutta maksaa profiilipakille. Pakko sitä pelaajiin budjetoitua massia on olla jäljellä, jollei pojat ole sitten tehneet Honkkiksia ja vedelleet aivan vihkoon arvioitaan.
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 730
Henk.koht en jaksa juurikaan välittää mitä seurajohto linjaa tavoitteeksi - koska tässäkin liigassa jokainen seura asettaa tavoitteet mahdollisimman korkealle. Yksikään kunnianhimoinen seurajohtaja ei lataa ennen kauden alkua että "ollaan taloudellisesti sen verran kusessa että keskitytään selviytymään, jos päästään kympin sakkiin niin ollaan voittajia". Tuon tason tavoite ei yksinkertaisesti houkuttele juurikaan pelaajia seuraan, ja näkyisi myös katsojaluvuissa. Tästä syystä liigassa paljastuu joka vuosi 6-8 kusettavaa seurajohtajaa, koska esim kuuden sakkiin mahtuu vain kuusi seuraa.

Kyllä mutta kirjattu strategia pitää olla tutkitusti realistinen, ja ei mikään luettelo tavoitteita tai haaveita.
Strategiaan olisi vallan hyvin riittänyt pelkkä kokonaisbudjetin analysointi, ja sitä kautta pelaajabudjetin kasvusta kertominen. Jo tuosta olisivat kaikki saanee varmasti irti kaiken tarvittavan vailla mitään selkeitä sijoitustavoitteita.
 

LalaTa

Luottopelaaja
Viestejä
2 526
Niin vaikuttaa ja vaikuttaa. Onko sitten kenelläkään oikeaa tietoa tämän hetken tilanteesta? Itse en ainakaan pysty tällä perusteella tekemään mitään johtopäätöksiä suuntaan jos toiseen. Joka tapauksessa jos tuo pitää paikkaansa on jossain vaiheessa laskettu pahasti väärin, tai on tullut eteen jotain (taas) yllättävää.

Yksi vaihtoehto voisi olla, että on olemassa yksi tai useampi velkoja jotka haluavat, piruuttaan tai ei, saatavansa nopeammin kuin oli sovittu. *jossittelua vaan*
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 730
Yksi vaihtoehto voisi olla, että on olemassa yksi tai useampi velkoja jotka haluavat, piruuttaan tai ei, saatavansa nopeammin kuin oli sovittu. *jossittelua vaan*

No joo vähän tällainen uhkahan keväällä oli, mutta ei koskenut kuin osaa tuosta omistajavelasta. Toki tämän jälkeenkin on puhuttu julkisesti kahdesta miljoonasta, sekä en nyt näe miten voit laatia budjettia luattaen ettei velkaa tarvitse maksaa ajallaan?
 

LalaTa

Luottopelaaja
Viestejä
2 526
No joo vähän tällainen uhkahan keväällä oli, mutta ei koskenut kuin osaa tuosta omistajavelasta. Toki tämän jälkeen on puhuttu julkisesti kahdesta miljoonasta, sekä en nyt näe miten voit laatia budjettia luattaen ettei velkaa tarvitse maksaa ajallaan?

Jos budjetti on laadittu nimenomaan niin, että luotetaan velkojen maksamiseen ajallaan, mutta velkoja vaatiikin aiemmin sovittua nopeammalla aikataululla velkojaan takaisin?
Siis tämä jos ja kun vanhoja velkoja on järjestelty uudestaan jo aiemmin. Sitä en tiedä, miten tuo käytännössä on mahdollista, kai noista joku molempia osapuolia sitova sopimus tehdään ettei varmaan tuollaisia uudelleenjärjesteltyjen velkojen aikatauluja pysty aikaistamaankaan yksipuolisella ilmoituksella..
 

Slite

Luottopelaaja
Viestejä
1 077
Kyllä Barkeriin oli budjetoitu vähintään sata tonnia, vaikka miten halvalla olisikin saatu. Ainakin siinä vaiheessa oli valmiutta maksaa profiilipakille. Pakko sitä pelaajiin budjetoitua massia on olla jäljellä, jollei pojat ole sitten tehneet Honkkiksia ja vedelleet aivan vihkoon arvioitaan.

Satatonnia ei varmastikaan riitä, jos ollaan tosissaan oltu ottamassa loppukaudeksi. Kysymys kuuluu että ollaanko, vai onko koko Barker-keissi ollut käsikirjoitettu etukäteen? Että ollaan tiedetty jo etukäteen ettei kunto millään riitä, mutta hankitaan silti hetkeksi näön vuoksi jotta voitaisiin osoittaa, että kyllähän me nyt ollaan isoja kalojakin haviteltu, mutta ei vaan tällä kertaa natsannut.

No, ehkä nyt ihan näin tyhmiä ei sentään nykyjohdossa tehdä, joten lienee vähän kaukaa haettua.
 

Ist0

Guest
Tämä on lienee seurausta vajaaksi jääneestä osakeannista. Kesällä 2017 piti ottaa lainaa, koska tilanne sitä vaati. Todennäköisesti tarkoituksena oli maksaa tuo laina pois annista sisään tulevalla rahalla. Kävikin niin hassusti, että kiinnostus osakeantia kohtaan oli ennakoitua vaisumpaa. Potentiaalisten sijoittajien joukkopako oli melkoinen. Syitä voitte arvailla. Viime kesän tapahtumat antavat jotain osviittaa.
 

Slite

Luottopelaaja
Viestejä
1 077
Joka tapauksessa hämmästyttää tämä kyvyttömyys vastata joukkueen rakenteissa oleviin selkeisiin puutteisiin. Edelliselllä Jalon kaudellahan hukattiin karmealla tavalla erään kauden jälkeinen noste, kun hirmuisessa nousukunnossa oleva joukkue käytännössä ajettiin yhden kevään aikana alas. Toivottavasti tämä ei enää toistu enää ikinä.

En tiedä onko osasyynä nykyiseen toimintamalliin vielä tuo vuoden 1985 mestaruus. Silloinhan joukkue oli täynnä nälkäisiä, nuoria omia kasvatteja, joten lieneekö Jalolla joku fiksaatio toistaa tämä uudestaan samalla kaavalla. Näinhän ei tänä päivänä tietenkään voi tapahtua, koska 1985 sarja oli amatöörisarja, jolloin tuollaisia all-stars -kokoonpanoja oli mahdollista kasata, kun nuoria tähtiä ei ostettu samalla tavalla kovalla rahalla pois kuin nyt.
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 730
Tämä on lienee seurausta vajaaksi jääneestä osakeannista. Kesällä 2017 piti ottaa lainaa, koska tilanne sitä vaati. Todennäköisesti tarkoituksena oli maksaa tuo laina pois annista sisään tulevalla rahalla. Kävikin niin hassusti, että kiinnostus osakeantia kohtaan oli ennakoitua vaisumpaa. Potentiaalisten sijoittajien joukkopako oli melkoinen. Syitä voitte arvailla. Viime kesän tapahtumat antavat jotain osviittaa.

Noh olihan tuo hieman alta kaksi miljoonaa ihan ok suoritus, ja tuskin kukaan piti mahdollisena tuon annin kokonaan merkkaamista. Tiedä sitten millainen sekametelisoppa olisi seurannut, jos nykyisten lisäksi olisi tämä iso joukko sijoittajia tullut mukaan omine vaateineen, ja näkemyksineen? Toki rahaa olisi ollut enemmän käytössä, mikä sinänsä olisi ollut mukava juttu.

Silti niinkuin mainitsit tuo velka on ollut kesästä 2017, ja anti pistettiin kiinni viime yhtiökokouksen alla. Eli tämä asia pitäisi olla huomioitu tämän vuoden budjetissa, ja tulla myös esiin viime yhtiökokouksessa nostettuna asiana jos tällä olisi jotain merkittävää negatiivista vaikutusta tämän kauden toimintaympäristöön.
 

Ist0

Guest
Noh olihan tuo hieman alta kaksi miljoonaa ihan ok suoritus, ja tuskin kukaan piti mahdollisena tuon annin kokonaan merkkaamista.

Kyllä piti. Mediasta löytyy maininnat sekä 2,5 miljoonasta että jopa 3 miljoonasta eurosta.

Tiedä sitten millainen sekametelisoppa olisi seurannut, jos nykyisten lisäksi olisi tämä iso joukko sijoittajia tullut mukaan omine vaateineen, ja näkemyksineen? Toki rahaa olisi ollut enemmän käytössä, mikä sinänsä olisi ollut mukava juttu.

Velka olisi hoitunut yhdellä maksimimerkkaajalla. Miljoona olisi ollut kasassa kolmella merkkaajalla. Tätä ison joukon ongelmaa olisi kannattanut miettiä siinä vaiheessa, kun maksimimerkkausraja asetettiin 300.000 euroon ja annin katto oli 3 miljoonaa euroa.

Nyt ei ole sekametelisoppaa. Hommaa hoitaa Reissu-Ripa ja hallituksen hännystelijät. Kukaan itseään kunnioittava liikemies ei lähde tällaiseen paskaan mukaan. Siinä ainut rooli olisi maksajan rooli.

Uusi Ilves. Yhdessä. Sallikaa mun nauraa.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
14 096
Kieltämättä itsekkin ihmettelin, että miksi ei kaikkia oteta mukaan ja kaikkea tarjolla olevaa rahaa.
Toivottavasti tällä kertaa Ilves ja järki voittaa.
 
Ylös