Ilveksen nykytilanne

S_Kuusisto

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
538
Mikä taloushuhu on nyt siis huhu? Yhtiökokouksessa on mainittu osakkailta otetusta 500 k€ lainasta. Se ei siis ainakaan ole huhu.
Huhu on se, että jotain lainaa ei ole lyhennetty sovitusti eikä tämän lainan antajaan ole oltu viivästyksestä yhteydessä. Kyseistä huhua ei pysty vahvistamaan muuten kuin asianosaisilta. Itselläni ei ole mitään syytä kyseistä huhua uskoa, koska minulle perusteeksi ei riitä se että joku asian ulkopuolinen kirjoittaa näin internetissä.
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 730
Siis tuliko tämä laina juttu nyt jollekin täällä uutena asiana? Tätähän on täällä, ja Jatkoajan puolella käyty tasaisin väliajoin läpi viime keväästä asti.

Siinä ei myöskään ole asiana yhtään mitään ihmeellistä, että Oy on velkaa omistajilleen, mutta lähinnä tässä on hiertänyt Jalon/Hallituksen suhtautuminen osaan näistä velan antajista (väitetysti) .

Jos nyt jotain kiinnostaa saada lisää infoa, niin käykää katsomassa keskuteluun osaanottavien viestihistoriaa viime keväästä eteenpäin. Sieltä juttua löytyy enemmän kuin tarpeeksi.
 

Kaukofani

Luottopelaaja
Viestejä
3 039
Suuri on summa! Mahdoton kommentoida muuta, kun ei mitään tietoja lainan yksityiskohdista ole..

Eiköhän tuohon ole aika maltillinen takaisinmaksu-suunnitelma saatu sovittua kuitenkin. Ainakin toivottavasti;)
Ei ihan maltillinen maksuaika jos 1,5 vuotta noinkin suuresta summasta kyse....
Laina otettu siis osakkailta. Takaisinmaksu toiv.hivenen maltillisempaa kuin pikavipin kyseessä ollessa!
Avatkaa ne jotka paremmin tietää että moneltako osakkaalta lainaa on otettu? Ja moniko näistä nyt on halunnut rahansa pois jonkun "kärhämän" takia?? Liian kaukana kun oon ei kaupunkilla olevat huhut tavoita....
 

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
4 415
Sittenhän lienee aika unohtaa vahvistukset ja keskittää ylimääräiset rahavarat lainanmaksuun.
Sekä kääntää katseet valmennukseen ja nykyisiin pelaajiin. Molemmissa on potentiaalia huomattavasti parempaankin tekemisen tasoon.
Ei oikein voi säästää itteensä hengiltä. Jos siihen lähdetään että joukkueesta tehdään hyvä mutta sarjaan mestis, tulee se näkymään yleisömääris ja sitä kautta vaikutus on muuallakin. Jollain konstilla joukkueesta pitää saada uskottava jo ihan paperilla ku pitäs kausareita myydä ja näin.
Mutta totta että velat pitää maksaa. Toi useamman sadantonnin velka mielestäni on täälä jo kerrottukin. Näemmä se oli sen 500 000 sitten. Iso raha muttei mikään mahdoton maksettavaksi. Joukkueesta vain uskottava ja iskukykyinen niin hyvinkin alkaa positiivinen kierre.
 

Jarno Saarinen

Luottopelaaja
Viestejä
1 667
Eihän nuo velat tuohon 500k lappuun lopu, 30.4. 2018 taseessa oli 1,4 Miljoonaa euroa vierasta pääomaa! tuosta 400 tonnia ostovelat, siis maksamattomat laskut. 1,1M siis ihan silkkaa velkaa maksettavana ja onhan ne laskutkin hoidettava.

Tämä 500k laina on sikäli tapetilla että Mary, Ist0 & Hege tietävät ettei näitä velkoja ole maksettu, no se on epäilemättä totta, mutta väitettä jotta eräpäivän olisi annettu olla, eikä asiaa velkojien ja velallisten kesken olisi sovittu en usko. Kuitenkin joku velkojista on mielensä kohtelustaan pahoittanut ja saanut nämä toisistaan erilliset tahot asiaa täälä palstalla kauhistelemaan. Jos tästä velasta saamme lukea protestilistalta, niin sitten on piru merrassa, toistaiseksi odoteltakoon seuraavaa tilinpäätöstä ja hämmästellään pöhinää asian ympärillä. Jalo hoitaa homman, tavalla tahi toisella.

ja tuo 1,4M on 6M liikevaihdolla helvetillinen vuori maksettavaa, varsinkin kun tuotteeseen pitäisi pystyä investoimaan samalla. Pelataan ny kuitenkin ensin ja kattellaan näitä velka tilanteita sit kesällä kun saadaan lisää julkista tietoa.
 

Jäähöylä

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
246
Osakeantituotoilla tuota velkaa piti lyhentää. Valitettavasti tahoja lipesi annista ja se jäi pikkuisen vajaaksi. Jos oltaisiin saatu 2,5 miljoonaa, niin tilanne olisi nyt ihan hyvä ja sillä kolmella pöytä olisi puhdas. Hattu päästä ja syvä kunnioitus niille jotka mukaan lähti omaisuuttaan peliin pistäen. Samoin jokaiselle joukkorahoitukseen osallistuneille, ja pienemmän määrän osakkeita ostaneille.
 

Jallu

Guest
Tämä velka ei kohdistu tasoihin, jotka veisivät asian ensimmäisenä protestilistoille.
Pidän kyllä erikoisena asianhoitona mikäli tosiaan Ilveksestä ei oltaisi oltu yhteydessä näihin lainanantajiin.

Summa on suuri ja kertoo siitä lähtötilanteesta missä operatiivinen johto toimii. Ilveksen osakeanti oli seuran omassa ja muihin liigaseuroihin verrattuna hyvinkin onnistunut, mutta velkataakka oli niin valtava, ettei yksistään osakeanti sen selvittämiseen riittänyt.

Aika näyttää jäävätkö nämä asiat huudoiksi tuuleen vai keikuttavatko nämä jotenkin seuraa pitkässä juoksussa. Jos johonkin niin velkaisuuteen täällä on totuttu.
 

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
4 415
Kellään tietoa onko näitä velkoja kuitenkin saatu vähennettyä ?
Viime kaudella tuli hiukan voittoa, ja kaippa siinä jonkin verran lainanmaksua luulis olleen.
 

Peltinen

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
852
Jos rahaa sattuu kassassa olemaan, niin prioriteettilistan kärjessä on verottaja, pelaajat, ostovelat ja pankkilainat. Eiköhän nämä vippaajat joudu tässä hierarkiassa pohjalle ja ainakin itse Jalon housuissa tarjoaisin runsaasti sympatiaa mutta niukasti rahaa. Tässä tilanteessa on vaikea uskoa, että jotkut kehtaavat itkeä jos pelaajabudjettia ei saada tuhlattua viimeiseen euroon.
 

Ist0

Guest
Osakeantituotoilla tuota velkaa piti lyhentää. Valitettavasti tahoja lipesi annista ja se jäi pikkuisen vajaaksi.

Kaikenmoista haistapaskaa täällä on ehditty kuukausien ajan jauhaa, mutta nyt aletaan päästä ytimeen.

Osaatkobkertoa, miksi "tahoja" "lipesi" annista? Mikä kumma näihin "tahoihin" yht'äkkiä iski? Kuukausia veivataan muutosta aikaiseksi ja sitten tuolla tavalla "livetään" annista. Joku syyhän tähän on oltava.
 

Prophet

Luottopelaaja
Viestejä
2 819
Kaikenmoista haistapaskaa täällä on ehditty kuukausien ajan jauhaa, mutta nyt aletaan päästä ytimeen.

Osaatkobkertoa, miksi "tahoja" "lipesi" annista? Mikä kumma näihin "tahoihin" yht'äkkiä iski? Kuukausia veivataan muutosta aikaiseksi ja sitten tuolla tavalla "livetään" annista. Joku syyhän tähän on oltava.

No niin, nyt on siis kuiskuttelussa ja vihjailussa päästy kakkosvaiheeseen. Ensin arvailtiin sitä, mistä kenkä puristaa ja nyt päästään arvailemaan, miksi se kenkä puristaa. Ykkösvaihe kesti jokusen kuukauden ja nyt me tietämättömät idiootit saamme seuraavat pari kuukautta arvailla, miksi "tahoja" on "livennyt" annista. On tämä kyllä jännää.

Toinen vaihtoehto tietysti olisi, että asiasta tietävät kertovat myös sen, miksi annista "livettiin". Näin kuitenkaan tuskin tulee käymään, joten heitänpä oman väkevän veikkauksen: annista livettiin, koska... ööö... odotas... tai no, eipä oikeastaan kiinnostakaan tämä hiekkalaatikkoleikki. Joku kertoo, jos on kertoakseen tai sitten jatkettakoon tätä palsta-Aliasta maailman tappiin.
 

näsinneula

Luottopelaaja
Viestejä
1 690
Juuri sen vuoksi jätetään kaverit laukomaan "totuuksia" Foorumille. Keskitytään Me pääasiaan eli hokiin. Pienenä mausteena sitten luetaan poikien kirjailuja kuukaudesta toiseen.
 

LalaTa

Luottopelaaja
Viestejä
2 526
Kaikenmoista haistapaskaa täällä on ehditty kuukausien ajan jauhaa, mutta nyt aletaan päästä ytimeen.

[tähän väliin haistapaskavihjailuja/kysymyksiä]Osaatkobkertoa, miksi "tahoja" "lipesi" annista? Mikä kumma näihin "tahoihin" yht'äkkiä iski? Kuukausia veivataan muutosta aikaiseksi ja sitten tuolla tavalla "livetään" annista. Joku syyhän tähän on oltava. [/tähän väliin haistapaskavihjailuja/kysymyksiä]

Juuri kun luultiin, että päästiin haistapaskasta ytimeen, niin se haistapaska näköjään jatkuu sittenkin edelleen. Eli ei mitään uutta tällä rintamalla.
 

Tero

Farmipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 624
Tämä oli joskus yksi mielenkiintoisimmista ketjuista, mutta alkanut viime aikoina jopa hieman ahdistamaan. Löysin tilanteeseen ratkaisun ja nappasin yhden kirjoittajan profiilin auki ja napautin siellä painiketta "Älä huomioi" ja nyt tätä kärsii taas lukea.

Ilveksen peliä on taas mukava seurata, sieltäkin löytyy ihan riittävästi kommentoitavaa.
 

Jallu

Guest
Eiköhän tuo syy ole maksimisumma 300.000 euroa ja mahdottomuus haalia enemmistöosakkuutta.

Luulisi olevan tämän seuran ystävillä selvillä miksi tälläiseen ryhdyttiin.
 

Mary Mackey

Guest
Eihän nuo velat tuohon 500k lappuun lopu, 30.4. 2018 taseessa oli 1,4 Miljoonaa euroa vierasta pääomaa! tuosta 400 tonnia ostovelat, siis maksamattomat laskut. 1,1M siis ihan silkkaa velkaa maksettavana ja onhan ne laskutkin hoidettava.

Höpistään tässä sen verran, että tilinpäätöksen velkoja ei kyllä voi käsitellä noin. Ilman tilikohtaista tasetta on vaikea sanoa tarkkoja lukuja, mutta veikkaan ns. normaalien siirtovelkojen olevan tuosta 1.1 miljoonasta noin kolmasosan. Eli kyseessä ovat tilinpäätösjaksotukset, ennakkomaksut, lomapalkkavaraukset yms.

Tasetta pitää katsoa aina kokonaisuutena eli bruttovelan sijaan tärkeää on nettovelka.

Pahoittelut tilinpäätösjargonista ja siitä, että tositteita ei ole liitetty tähän mukaan.
 

Serve

Luottopelaaja
Viestejä
2 103
Taitaa Ilveksen tilanne olla sellainen, että oli puikoissa kuka hyvänsä, tai tilanne mikä tahansa, niin aina on tyytymätön oppositio narisemassa. Saiko edellinen johto töppäilyllään, ja hajoita ja hallitse- taktiikalla kuppikunnat siihen tilaan, että pölyn laskeutuessa menee useampi vuosi(kymmen)? Aika näyttää.

Mikäli sukslaismiestä on uskominen, niin Ilves on ollut eri kuppikuntien "leikkikenttänä" jo vuosikymmeniä, eli siitä ei voi edellistä johtoa syyttää.

Kuulemma jo 80-luvulla oli "tietoa" kuppikuntien "valtataistelusta" Ilveksessä.

Ilvesläisyydessä taitaa olla kauna ja kateus hallitsevina luonteenpiirteinä. Tätä porukkaa taitaa olla mahdoton saada yhtenäiseksi millään. Vaikka voitettaisiin mestaruus, niin taatusti löytyy taho, jonka mukaan se on väärin voitettu.
 

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
2 290
Pahoittelut tilinpäätösjargonista ja siitä, että tositteita ei ole liitetty tähän mukaan.[/QUOTE]

Saat anteeksi;)

Samassa veneessähän tässä suurinpiirtein kaikki ollaan. Asiat täällä riitelee suurimmaksi osaksi ainakin. Pilkettä vaan itsellenikin ripaus enemmän silmään ja tänään JYP:n kaatoon kaikki voimavarat. Mukavaa viikonloppua koko foorumin väelle!
 
Viimeksi muokattu:

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Ilvesläisyydessä taitaa olla kauna ja kateus hallitsevina luonteenpiirteinä. Tätä porukkaa taitaa olla mahdoton saada yhtenäiseksi millään. Vaikka voitettaisiin mestaruus, niin taatusti löytyy taho, jonka mukaan se on väärin voitettu.

Varsinkin niistä, jotka olivat mukana jo edesmenneellä Ilves.comin keskustelupalstalla - ja niitä lienee yhä monta -, saattaa tuntua, että jotakin tällaista, mitä nykyisellä foorumilla tapahtuu, on koettu joskus aikaisemminkin.

.comin keskustelupalstalla vallitseva mielipide oli pitkään sellainen, että Ilves-johdon arvostelu ja Ilveksestä kirjoitetut kriittiset lehtijutut olivat "väärien tietojen levittämistä", "oman pesän likaamista" ja "Ilvekseen kohdistettua ajojahtia." Juha Hiitelän ja Santtu Silvennoisen todellisia motiiveja arvuuteltiin samaan tapaan kuin nykyään muutaman palstajäsenen vaikuttimia.

Mieliala alkoi muuttua kesähallituksen ja messiaskriisin aikoihin, kun toiveet muutoksen myötä tapahtuvasta urheilullisesta menestyksestä eivät toteutuneet. Vähitellen Ilves-johdon arvostelusta ja pilkkaamisesta tuli uusi normi. Alettiin jopa kertoa suoranaisista laittomuuksista, joita ei dokumentein todistettu, mutta jotka alkoivat elää omaa elämäänsä ja kaikesta päätellen vaikuttavat tosiasioina tai ainakin urbaanilegendoina myös tänä päivänä.

Tällä hetkellä ollaan taas sellaisessa tilanteessa, jossa Uuden Ilveksen arvostelu on kiellettyä ja muutamaa kirjoittajaa, lähinnä Hekeä, Ist0a ja Mary Mackeytä, syytetään epämääräisten huhujen ja perusteettomien syytösten levittämisestä.

Mentaalitasolla ympyrä on siis sulkeutunut ja, pahoin pelkään, on aloittamassa uutta kierrosta.

Sivumennen sanoen kannattaa muistaa, että kun nykyään asetetaan vastakkain Uuden Ilveksen johto ja vanha johto, niin Ilves-Hockey Oy:tä ovat alkuperäisten cityshortsipoikien jälkeen johtanut useampi combo, ainakin Meskanen, kesähallitus ja lopuksi Kainulaisen poppoo. Ameriikan sedän valvova silmä taisi tuossa olla ainoa yhdistävä tekijä.

Kun muutamaa nimimerkkiä syytetään epämääräisistä vihjailuista ja salatuista merkityksistä, niin ainakin Mary Mackey on tuonut selvästi esille sen, mikä häntä riepoo. Tässä lyhyt versio:

Antti Nurmikolu kyseenalaisti Jalon yksinvaltiuden ja sai siksi lähteä. Kun noin kolmanneksen Ilveksestä omistavat osakkaat ja yhteensä noin 1,7 miljoonaa euroa viimeisen 10 vuoden aikana Ilvekseen laittaneet osakkaat kyseenalaistivat tempun, seurauksena oli Jalon ja Sepän uhkailu eroamisella ja selkäänpuukotus.

Jokainen esittää tietenkin itseään koskevat asiat omasta näkökulmastaan, mutta yksilökokemushan on aina aito, ja Mary Mackeyn kokemus on varmasti autenttisempi kuin hänen arvostelijoillaan, jotka nimen omaan joutuvat turvautumaan arvailuihin ja epämääräisiin syytöksiin. Ainakaan tältä foorumilta löytyneistä viesteistä ei saa sellaista käsitystä, että kirjoittajista joku muu olisi ollut tapahtumissa mukana.

Valtataistelu ja erilaiset kuppikunnat eivät kuitenkaan ole vain Ilvestä piinaava ilmiö. Melkein kaikissa pääsarjatason palloilujoukkueissa on Suomessa käyty jonkinlaista valtataistelua. Onhan naapurissakin ollut kädenvääntöä esimerkiksi Leinosen ja Nummisten klaanin kanssa; monet tapparalaiset ovat odottaneet kuin kuuta nousevaa sitä hetkeä, jolloin Teppo Numminen astuu seuran taustajoukkoihin, mutta sitä ei tule tapahtumaan ennen kuin Leinonen siirtyy takavasemmalle.

Joskus on tullut mieleen sellainenkin asia, että johtuuko kyvyttömyys ja suoranainen haluttomuus tehdä kompromisseja siitä, että urheiluseurojen ytimessä häärivät ovat useimmiten entisiä pelaajia ja yrittäjiä, joille lienee tyypillistä vahva kilpailuvietti. Eikö heille kelpaa muu kuin vastustajan perusteellinen nujertaminen?

Minua itseäni häiritsee suuresti se, että vaikka Ilveksen urheilullinen ja taloudellinen menestys kohenisivatkin tulevina vuosina, näyttää vahvasti siltä, että seuran toimintakulttuurissa ei loppujen lopuksi ole tapahtunut suurtakaan muutosta.

Jalolla ja hänen johtamallaan omistajaryhmällä olisi ollut kaikkien aikojen tilaisuus yhdistää tuo paljon puhuttu ja suorastaan myyttiset mittasuhteet saavuttanut Ilves-perhe, jolla itse tarkoitan Ilveksen nykyisiä, entisiä ja potentiaalisia kannattajia. Itse pidin Jaloa ja Hirsimäkeä hyvinä siirtymävaiheen johtajina, kun oli tärkeää palauttaa seuran uskottavuus ja korjata kolhuja kärsineet suhteet erilaisiin sidosryhmiin ja yhteistyötahoihin sekä parantaa tulehtuneet ihmissuhteet.

Olen jo aiemmin kirjoittanut pariin otteeseen siitä, että tuota toisinajattelevien omistajien ryhmää olisi voinut kohdella toisenlaisella tavalla kuin nyt tehtiin. Useimmiten kompromissipolitiikka tuottaa parempia tuloksia kuin tilanne, jossa osa saa kaiken ja jotkut eivät mitään. Kompromissivalmius ei tässä tarkoita sitä, että yhtiötä pitäisi johtaa kuin punakaartia huutoäänestyksellä, vaan eri osapuolten näkemysten huomioon ottamista ja kunnioittavaa ja arvostavaa kohtelua.

Ilves-Hockey Oy saattaa saavuttaa taloudelliset ja urheilulliset tavoitteensa tälläkin tavalla. Mutta saattaa myös olla, että viimeinen mahdollisuus siihen, että Ilves-perhe olisi toteuttanut sen kaiken yhdessä, on menetetty.

Jos niin käy, se ei loppujen lopuksi liene kenenkään eikä ainakaan Ilveksen etu.
 
Ylös