TO 20.4.2023 | Ilves - HIFK | Pronssiottelu

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
3 598
Kun putosimme Pelikaaneille kuin ankat, päätin tuotapikaa ylenkatsoa koko pronssipelin. Tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin. Jos kerran masentuneet pelaajat jaksavat kiekkoilla pronssia, tulee masentuneen kannattajan jaksaa katsoa tuota. Hyvä kun tuli mentyä. Kiitokset pronssista kaikille meille! Olihan se hyvä napata kuitenkin!

Mitaleita jaettaessa tietyt, erityiset pelaajat sekä Laukkanen ja muutama muu saivat suosionosoitusten purskeen osakseen. Sensijaan Pennasen osaksi tuli liki täydellinen hiljaisuuden hetki! Hän sai näin kantaa suurimman taakan pyttyhankeen romahtamisesta. Ehkä osin ansiostakin. Mutta jospa tämä kuitenkin oli vain oppimisprosessia kaikki tyynni.

Ja sitten vielä meidän suosikki-ilmaisumme: ensi kaudella!
 
  • Tykkää
Reactions: Pok

Lintu

Luottopelaaja
Viestejä
2 241
Peli tuntui ensimmäiset 50min vähän kuin olisi ollut runkosarjan viimeinen peli menossa ja tiesi että pudotuspeleihin ei ole joukkue menossa. Ei kiinnostanut tulos pätkän vertaa ja tultiin vaan paikalle nauttimaan parit oluet ja katsomaan urheilua. Siinä sitten sen jäähysuman kohdalla vähän pääsi myös voitonhaluun itsekin kiinni. On tosiaan kivempi lopettaa kausi voittoon, hyvä että saatiin vähän paremmat kauden päättäjäiset. Eipä tässä kauheasti muuta saavutettu omasta mielestä. Ensi kautta kohti.
 

Never stop the madness

Luottopelaaja
Viestejä
1 978
Tunteikas hetki oli tämäkin pronssi, vaikka tulin paikalle paremman tekemisen puutteessa. Suorituksessakaan ei näkynyt olevan mitään asenneongelmaa. Silti, vaikka pelissä ei ollut mitään "vikaa" niin toivon että nämä pronssipelit jäisivät Ilveksen viimeisiksi.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 378
Itse tulin pojan treeneistä jälkijunassa kun kello oli jo Suomen aikaa yhdeksän ja vaimo meni hölmönä lipsauttamaan, että hänen ja kahden kaverin Whatsappin ryhmä-chatissa joku HIFK-kannattaja päivittää jatkuvasti tilannetta. Tämän perusteella luulin että se on joku nollakuus, koska tietääkseni näiden kolmen kaveruksen kanaryhmässä ei jääkiekosta keskustella tasan ikinä yhtään, eli jotain spessua, kuten Hifkin maalijuhla, varmaan tapahtunut.

Jäi lopulta vähän epäselväksi miksi tämä tyyppi päivitteli sinne tulosta ekaa kertaa koko kaudella, mutta 2-2 se kuulemma silloin oli kun vaimo vahingossa asiasta puhui.

No kuitenkin, Hifkin 0-1-maali ei siis paljoa ihmetyttänyt ja lopussakin odotin sitä Hifkin tasoitusta koko ajan. Sikälikin ihan mukava tulos ja kyllä siinä rupesi sitä pronssiakin lopulta toivomaan ja jännittämään ihan kunnolla.

Kaikesta huolimatta, tämä oli oman kannattajaurani neljäs pronssi (1989, 2001, 2022 aiemmat) ja vaikka ihan hyvältä tuntuu, niin ei vedä vertoja millekään aiemmalle pronssille. Toki aikuisin silmin ei ehkä sitä 1989 pronssia niin olisi juhlinut, vaikka 10-3 Tappara murskattiin, kun tavoite oli silloin molemmilla Tamperelaisilla korkeammalla ja varsinkin 5. ottelussa finaalipaikan hävinnyttä Tapparaa ei hallitsevana triplamestarina kiinnostanut paskaakaan, Ilvestä kahden peräkkäisen kotiedulla hävityn välieräsarjan jälkeen sen verran enemmän, että leipoi murskanumerot tauluun. Lapsena olin kuitenkin ihan onnessani tuosta murskavoitosta. Ja nämä myöhemmät pronssit sitten tietenkin selviä tapauksia, eka konkurssin partaalla kaikkien odotusten vastainen ja viimekeväinen tietysti 21 vuoden tauon jälkeen.


Odotan, että mahdolliset pronssit tulevat laimenemaan jatkossa entisestään, koska Ilves on toivottavasti pysyvästi huipulla ja välieristä ulos jäämiset anomalioita.


Taas saatiin liuta uusia Ilves-mitalisteja pronssisin kirjaimin Ilves-historiaan ja osa tuplasi saldonsa. Kiitos kaudesta Ilves, ihan hyvin meni, mutta isointa karkkia ei vielä saatu. Toivotaan, että pian saadaan.
 
Viimeksi muokattu:

delorean

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
332
Tässä se tuli. Pokia lainaten myös sama saldo omalta kannattajauralta. Vaikka eihän mitskuja ole tullut vuosina liikaa. Jokainen on oma matkansa.

Tämä pronssi tuntuu tietenkin hienojen pelaajaurien (Kontiola, Koskiranta) päättymisten myötä erilaiselta kuin viime vuonna, mutta kyllähän tuo Santeri Virtasen haastattelu pelin jälkeen herkisti eniten. Millaisesta suosta on jätkä päässyt tähän ja kaikki on avoinna, ja tänäänkin meidän parhaimmistoa. Huikea tyyppi ja se arvostus organisaatiota kohtaan, hienoja sanoja häneltä. Kaikkea hyvää kesään!

Muutoin pelistä, meidän Ilves näytti tänään että kaikki halusi vetää logolle vaikka vähän painoi ja vaikeeta oli välillä keskittymisen yms kanssa. Toivottavasti ensi kaudella tarina on vähintäänkin yhtä värikäs kuin mitä tällä kaudella ja saadaan uusia persoonia jengiin. Siitä tämä hype elää mitä on saatu aikaan.

Ja kiitos myös Hifkille kovasta vastuksesta, kom igen med Garden!
 

Konnan lämäri

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
434
Tokalla erätauolla satuin ohimennen kuulemaan kun HIFK fani sanoi, että kai se pitää olla tyytyväinen kun ekaa kertaa ikinä johdettiin peliä Nokia Areenalla, edes sen 6 minuuttia.
Tyytyväisyys on kovin suhteellista. Pronssi oli kiva, mutta enemmän olisi ollut tarjolla.
 

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
4 449
Vaikka mitali on aina mitali ni en enään haluaisi pronssiotteluun pariin-kolmeen vuoteen mennä.
Kiitokset silti Ilveksen joukkueelle eilisestä.
 
Viestejä
1
Tässä kun katseli pronssiottelun jälkeen ilmeitä pelaajien kasvoja niin ainakin Jokipakka vaikutti ihan tyytyväiseltä. Jos kerran kasvattaseuran paidassa jonkun mitalin saa, niin se varmaan lämmittää. Jokipakka lähti Ilveksestä niinä huonompina aikoina.

Eihän siinä mitään erikoisia juhlia näyttänyt olevan kentällä, eikä katsomossakaan. Itse ei pystytty flunssaisena lähtemään paikalle. Tuli rekisteröidyttyä tälle foorumille vasta nyt. Tällä kaudella tuli käytyä peleissä enemmän kuin vuosiin , koska vanhempi tytär alkoi kovaksi Ilvesfaniksi ihan yllättäen. Aikaisemmin ei jääkiekko kiinnostanut, mutta ilmeisesti tokaluokkalainen nyt alkaa kiinnostua urheilusta.

Pennansen ilmeet pronssimatsin jälkeen taas olivat aika neutraalit.

Itse kuulun pronssimatsin puolustajiin ja ottelun lopussa jo alkoi jännittää.
 

RanskanIlves

Luottopelaaja
Viestejä
1 937
Kyllä sitä itsellä oli tunteet pinnassa, kun ruudun kautta näin Raipea, Laukkasta et al. palkittavan. Pelin aikana ei pettymykseltä jännittänyt, mutta loppujen lopuksi olin hyvinkin kiitollinen pronssipelistä ja -mitalista.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
14 085
Yllättävän mukavaa on päättää kausi voitoon ja mitaliin, huomattavasti mukavampi kuin sija 4.

Kiitos Konna, Kiitos Jarno koskiranta, Kiitos koko Ilves -joukkueelle.

Nyt ansaittua lomaa ja ensi kaudella lisää bensaa koneeseen!
 
Ylös