Timo Koskela - Ilveksen urheilujohtaja

Rantsukoff

Luottopelaaja
Viestejä
2 792
@Pyykinpesukone viestisi on erinomainen, ja olen monesta seikasta samaa mieltä. Varsinkin kesästä ihmettelin useaan otteeseen kun monen mielestä oli hyvä, että reserviä on paljon. Eikä se kuulemma vaikuta pelaajaan niin, että tyytymättömyyttä voisi esiintyä. Jännästi tämä meni kuitenkin juuri niin.

Kesällä kirjoittelin, että Ilveksen rosterin rotaatio on varmaan 150k kalliimpi kuin esimerkiksi Tapparan, ja tämä näkyy sitten yhden kärkipelaajan puutteena.

Keskikaistan osalta en kuitenkaan osta väitettäsi. Ilveksen keskikaistalta ei löydy ihan liigan kärkeä olevaa kakkossentteriä, mutta toisaalta myös kaikilla kilpailijoilla on sillä saralla puutteita. Tapparaltakin tuo oikeastaan uupuu, ja Lukolla taas ei ole ykkössentteriä. Tuolla osa-alueella ero ei ole niin merkittävä jos Sebok petraa tämän päivän tasolle.

Laitureissa Ilves taas omaan makuun nimenomaan oli luottanut siihen, että hankkimalla oikealle laidalle neljä tuollaista suht läpilyönyttä yleispelaajaa, saadaan näistä jotkut lyömään läpi isosti. Nythän Räty ja Ikonen ovat sen tehneet.

Ilveksen hyökkäyshän on korjattavissa yhdellä kärkihankinnalla hyvin lähelle sarjan kärkeä. Eikä oikeastaan ole edes niinkään väliä onko se sentteri, vai oikea laitahyökkääjä.

Tuon hankinnan jälkeen keväällä voitaisiin nähdä nelosketju
Päkkilä-Virtanen-Tuulola
Joka kyllä varmasti riittää mestaruuteen omassa roolissaan.
Mäntykivi kun on lukittu laituriksi niin sentterihaku on pakko olla päällä. Kuten todettua, nyt mitaan halutaanko olla suurseura. Vain mesterus kelpaa.
 

Masce

Luottopelaaja
Viestejä
2 033
Itse olen katsellut tätä Tillun tervaamista ja höyhentämistä täällä foorumilla jo tovin aika ihmeissäni paluuni jälkeen. Itse olen pitänyt nyky-Ilveksen linjasta hankintojen suhteen. Tämä kommentti siis yleisesti aivan kaikkeen foorumilla käytyyn keskusteluun. Heitän nyt vielä oman lusikkani soppaan tämän jäsen @Pyykinpesukone'en hyvin perustellun, mutta omalta osaltani paikoin erimielisen, viestin kautta.

Kolmas asia on sitten hyökkäyksen kokonaisuus. Kyllä tämä vaikuttaa olleen pahasti hukassa, kun laajaa hyökkäyskalustoa on purettu ja runkopelaajia on heitetty menemään. Ei tainnutkaan neljän liigapelaajan istuttaminen reservissä olla oikea linja. Viime kauden jälkeen Koskela kertoi myös, että strategiana on ollut rakentaa Ilveksestä täksi kaudeksi ilkeämpi ja kamppailuvoimaisempi joukkue, koska siitä oltiin edelliskausina jääty pleijareissa vajaiksi. Onko tämän onnistumisesta viitteitä? Mielestäni ihan samantyyppinen pehmeäluonteinen nasulauma meillä on, kuten kahtena edelliskeväänäkin.

Mutta joo, katsellaan mitä ratkaisuja Koskela tekee joukkueen suhteen. Toivottavasti saa ainakin hyökkäystä vahvistettua, mutta helppo rasti se ei enää tässä kohtaa ole.

Tekstisi alkupuolesta olen samaa mieltä, että maalivahtitilanne oli kauden alussa mikä oli, mutta tämäkin oli urheilujohdolta nyt näin jälkiviisaana lopulta oikein pelattu. Zherenko lähti ja uutta ei hankittu, mutta ei ole ollut tarvettakaan, kun Langhamer on ollut huikea, ja Malek kasvanut huikein harppauksin kauden aikana vastuun myötä kakkosen saappaisiin. Kun paniikkinappulaa ei painettu pohjaan, säästettiin kasa euroja, ja luultavasti päästään vielä Malekin kohdalla nauttimaan hedelmistä tulevina kausina.

Puolustus nyt puolestaan oli timanttia jo kauden alusta asti. Kahdeksan erinomaista Liiga-pakkia, johon vielä kirsikkana kakun päälle Ahon hieno kasvutarina. Mielestäni myös tuossa ilkeydessä ja kamppailuvoimassa on kehitytty viime kaudesta roimasti. Sisään on kuitenkin viime kauden jälkeen tullut Tikkaa, Tuulolaa, Jokipakkaa, Ruokosta ja Rätyä, jotka kaikki ovat isoja upgradeja viime kauden pudotuspelimiehistöön verrattuna tuolle osastolle.

Itse pidin tästä laajan rosterin taktiikasta. Kilpailua pelipaikoista on oikesti eikä kukaan vain kävele kokoonpanoon vanhoilla näytöillä. Lisäksi CHL-rasituksen myötä se oli myös erittäin perusteltua lähteä kauteen laajalla ringillä.

Mielestäni myös tällaiset kärjen takana olevat miehet pitääkin kiinnittää kärkijoukkueisiin varhaisessa vaiheessa ja mielellään pitkillä sopimuksilla. Näin näistä odeneista, nalleista ja miehoista ei jouduta kilpalaulantaan syksyn ja kevään markkinoilla, kun sopimukset on tehty jo kauden pari etukäteen. Myös pelaaja arvostaa tällaista sitoutumista seuran puolelta eikä varmasti nappaa yhtä rahakasta sopimusta kuin kilpalaulattamalla olisi saanut, koska tällainen tilanne luo myös turvaa esimerkiksi loukkaantumisten varalle.

Toki, jos kehitys ei jatku suotuisana, niin näistä pelaajista kannattaa hankkiutua eroon. Kun rinki on laaja, niin pelaaja ajautuu katsomoon, tulee tyytymättömäksi rooliinsa ja pyytää lopulta itse siirtoa. Näin purkusummat eivät ole niin erikoisia kuin seuran puolelta tulleessa aloitteessa. Lisäksi sarjan peräpäästä löytyy aina joku SaiPa (Oden) tai Sport (Nalli), joka ottaa palkan kontolleen, sillä joutuvat hakemaan vahvistusta pienellä riskilläkin sekä maksamalla siitä pelaajan piilossa olevasta potentiaalista vaikeankin kauden keskellä. Aivan kuten Ilveksen tilanne oli vielä pari kautta sitten.

Isossa kuvassa tämä vain on järkevää, jotta resurssit ajan ja eurojen suhteen voidaan neuvotteluissa lyödä näihin kärkiukkoihin. Nämä kun harvoin yli yhden vuoden sopimuksia tehtailevat, ja nykyisessä maailmantilanteessa vielä vähemmän, kun kaikkien katseet ovat Sveitsissä.

Olen myös samaa mieltä, että oikea laita ja keskusta olivat hieman vajaita, tai ainakin kysymysmerkkejä, kauteen lähdettäessä. Kontiola on kuitenkin ottanut ykkössentterin roolin sekä Ikonen kasvanut ykköslaiturin rooliin. Myös Räty on kasvanut kakkoslaiturin rooliin eikä painetta markkinoille lähtemiseen ole ollut oikein missään vaiheessa, vaikka Odenilta tuli totaalinen ulospuhallus ja Tuulola on tuskastellut tehojen kanssa. Tässäkin on taas säästetty euroja, saatu rauhassa katsoa tarpeita sekä käyttää paukkuja isojen vonkaleiden kalasteluun tälle ja ensi kaudelle.

En siis allekirjoita näitä Tillua arvostelevia mielipiteitä, vaan mielestäni Ilveksen toiminta tämän kauden aikana markkinoilla on ollut erittäin järkevää. Itseäni ainakin sapettaisi, mikäli syksyllä olisi tuotu sisään floppi-vaaralla kärkilaituria ja kärkisentteriä sekä käytetty kaikki eurot silloin. Jälleen voidaan näiden kohdalla jälkiviisaana todeta, että aivan hyvin on pärjätty tähän asti ilmankin. Ilves on kolmantenarunkosarjassa, jonka voittokin on edelleen täysin omissa käsissä.

Ja totean tähän nyt senkin, että jos tuolla olisi syksyllä tai talvella joku 100% varma kärkimies ollut saatavilla, sellainen olisi rinkiin tullut, mutta kun on ollut näitä 60-80% miehiä, niin sellaista riskiä ei ole tarvinnut ottaa, vaan seurailla tilanteen kehittymistä. Olisi ollut tyhmää sitoa rahoja varhaisessa vaiheessa sellaiseen, jolle ei varsinaista tarvetta ole, ja huomata jonkun tammikuisen HIFK-pelin jälkeen, että meiltähän tippui kaksi pakkia, ja seuraavassa kaksi lisää, mutta rahat on käytetty.

Tällä hetkellä näkisin tilausta olevan kahdelle hyökkääjälle, jotka ovat sentteri ja laituri, ja joista toinen on kärkimies ja toinen pimentävä pudotuspelimies. Itselleni ei ole väliä kumpi on kumpi, mutta luultavasti helpompaa sisään on saada kärkilaituri ja alaketjujen sentteri. Pakisto huutaa myös yhtä miestä kahden pitkän poissaolon myötä. Kauden alla ja vielä syksylläkään en olisi tätä uskonut, mutta näin ne tilanteet muuttuvat. Ja luultavasti sen takia kannattaa noita hyökkääjähankintojakin vielä odotella lähemmäs siirtorajaa ja katsoa, tuleeko muita yllättäviä loukkeja.

Rahaa varmasti on, mutta siitä minulla ei ole tietoa, että kuinka paljon. Täytyy kuitenkin huomioida, että Myrrälle ja Ojaselle maksetaan palkkaa kotiin, ja sisään ovat tulleet Pennanen ja Helminen, jotka eivät todellakaan ole halpoja miehiä, vaan varmasti nappaavat kolminumeroisen summan täydennettynä k-kirjaimella ja €-merkillä. Jos kauteen lähdettiin 2,8m€ pelaajabudjetilla, niin veikkaan että pelaajaulostuksilla ja valmentajahankinnoilla ollaan noilla huiteilla edelleen tai todennäköisemmin hieman päälle, jolloin rahaa lienee hyvien yleisömäärien myötä pari-kolme sataatuhatta käytettävissä.

Tilanne ei siis varmastikaan ole niin autuas rahojen puolesta kuin muutama nimimerkki täällä laskeskelee ja antaa ymmärtää, mutta Ilves ja Tillu on pelannut korttinsa kauden aikana niin hyvin, että käytettävissä on varmasti aika maksimisumma, mikä vain tuon valmennusvaihdoksen jälkeen olisi mahdollista ollut pelata itselle käyttöön.
 

Hyrrä

Luottopelaaja
Viestejä
1 432
Lasketaanko valmentajat pelaajabudjettiin vai johonkin muihin henkilöstö/hallintokuluihin? Myrrän palkka on tasan 100k€, Pennanen maksaa varmasti enemmän. Jos valmentajat kuuluvat pelaajabudjettiin, mennään varmaan jossain 2,7-2,8 miljoonan välissä nyt käytetyssä rahassa.

Kokonaistalouden kannalta merkityksetöntä mihin kirjataan, mutta pelaajabudjetti on pelaajabudjetti, ei sitä vähennetä jos muut kulut elävät.
 

Grinder

Luottopelaaja
Viestejä
3 480
Lasketaanko valmentajat pelaajabudjettiin vai johonkin muihin henkilöstö/hallintokuluihin? Myrrän palkka on tasan 100k€, Pennanen maksaa varmasti enemmän. Jos valmentajat kuuluvat pelaajabudjettiin, mennään varmaan jossain 2,7-2,8 miljoonan välissä nyt käytetyssä rahassa.

Kokonaistalouden kannalta merkityksetöntä mihin kirjataan, mutta pelaajabudjetti on pelaajabudjetti, ei sitä vähennetä jos muut kulut elävät.

Ymmärtääkseni eivät osa pelaajabudjettia.
 

Masce

Luottopelaaja
Viestejä
2 033
Ymmärtääkseni eivät osa pelaajabudjettia.

Vieläkään ei taida missään olla määritelty, mitä pelaajabudjetti saa sisältää ja mitä sen täytyy sisältää. Olisi helppo luoda lista tällaisista kuluista, jolloin nämä olisivat vertailukelpoisia.

Useimmissa lajeissa pelaajabudjettiin sisältyy koko sporttipuoli, eli pelaajien lisäksi valmennus, fysiot ym. Esimerkiksi Jokerit ilmoitti pelaajabudjettinsa näin koko KHL-taipaleensa ajan.

Toki pelaajabudjetin arvon ja paikkansapitävyyden voi todeta vanhasta Junnon kommentista, jossa tämä totesi Kärppien todellisen pelaajabudjetin yhdellä kaudella olleen 1,5 miljoonaa euroa suurempi kuin ilmoitettu, koska "Liigan tavan mukaan ilmoitamme vain budjettiluvun."

Eli oli valmentajat luvussa mukana tai ei, mutta jos vahvistuksia kesken kauden hankitaan, niin samasta sporttipuolen juoksevien kulujen kassasta nuo valmentajavaihdoksetkin maksetaan. Ei ole olemassa pelaajabudjetin lisäksi jotain valmentajabudjettia, johon budjetoidaan 200-300k€ varoiksi valmentajavaihtoja varten.
 

Hyrrä

Luottopelaaja
Viestejä
1 432
Pennasen ja Raipen yhteiskustannus on jossain 200k€ pinnassa, sillä esimerkiksi Jussi Tapola, joka on alallaan ehdotonta eliittiä, tienaa verotietojen mukaan 150k€. Pennanen ei varmasti häpeä tuolle summalle yhtään. Toki Pennasen ja Myrrän palkkojen päällekäisyysaika ei ole koko kautta vaan ainoastaan osan kaudesta. Ylimääräinen kustannus lienee alle 200k€. Pelaajapuolen lähtijät kuittaa tuon täysin.
 

Masce

Luottopelaaja
Viestejä
2 033
Pennasen ja Raipen yhteiskustannus on jossain 200k€ pinnassa, sillä esimerkiksi Jussi Tapola, joka on alallaan ehdotonta eliittiä, tienaa verotietojen mukaan 150k€. Pennanen ei varmasti häpeä tuolle summalle yhtään. Toki Pennasen ja Myrrän palkkojen päällekäisyysaika ei ole koko kautta vaan ainoastaan osan kaudesta. Ylimääräinen kustannus lienee alle 200k€. Pelaajapuolen lähtijät kuittaa tuon täysin.

Itse veikkaan myös Pennasen saavan vähintään 150k ja Raipen varmaan vähintään 100k. Tästä kaudesta ei varmasti koko palkkaa ole maksettu, joten veikkaan kulun olevan saman 200k tai vähän päälle.

Pelaajien puolella ei säästöissä varmaan ihan tuohon päästä. Veikkaisin, että Nalli on saanut 50-70k, joka on saatu takaisin lähes kokonaan hänen lähdettyään varhaisessa vaiheessa. Mieho ja Odenin palkkojen veikkaisin olleen jonkin verran 100k päällä. SaiPa on voinut maksaa potentiaalista ja ottaa koko palkan kontolleen, tai sitten Odenille on jouduttu muutama kymppi hyvittämään.

Mieho sen sijaan lähti sellaisella tavalla, sellaiseen aikaan ja sellaiseen seuraan, että tästä tuskin on Ilvekselle tullut mitään kulua. Kuitenkin Oden pelasi lähes puolet kaudesta ja Mieho yli puolet, joten näiden palkoista Ilves on tällöin säästänyt noin puolet. Eli kaikkien kolmen pelaajan säästöt tuovat noin 150k€ säästöt, ehkä jonkin verran päälle, jolloin ei ihan päästä omille valkkujen kanssa, mutta hyvin lähelle kuitenkin.
 

Hyrrä

Luottopelaaja
Viestejä
1 432
Itse veikkaan myös Pennasen saavan vähintään 150k ja Raipen varmaan vähintään 100k. Tästä kaudesta ei varmasti koko palkkaa ole maksettu, joten veikkaan kulun olevan saman 200k tai vähän päälle.

Pelaajien puolella ei säästöissä varmaan ihan tuohon päästä. Veikkaisin, että Nalli on saanut 50-70k, joka on saatu takaisin lähes kokonaan hänen lähdettyään varhaisessa vaiheessa. Mieho ja Odenin palkkojen veikkaisin olleen jonkin verran 100k päällä. SaiPa on voinut maksaa potentiaalista ja ottaa koko palkan kontolleen, tai sitten Odenille on jouduttu muutama kymppi hyvittämään.

Mieho sen sijaan lähti sellaisella tavalla, sellaiseen aikaan ja sellaiseen seuraan, että tästä tuskin on Ilvekselle tullut mitään kulua. Kuitenkin Oden pelasi lähes puolet kaudesta ja Mieho yli puolet, joten näiden palkoista Ilves on tällöin säästänyt noin puolet. Eli kaikkien kolmen pelaajan säästöt tuovat noin 150k€ säästöt, ehkä jonkin verran päälle, jolloin ei ihan päästä omille valkkujen kanssa, mutta hyvin lähelle kuitenkin.

Mieho ja Oden ovat saattaneet tienata yllättävän paljon. Mieho vanhana luottomiehenä ja Oden sen potentiaalinsa vuoksi, joka oli kaiken kansan kuuma puheenaihe läpi koko armaan suven. Voisi ajatella, että tällainen mies tienaakin jotain, jonka piti lähteä NHL:ään tämän kauden jälkeen.

Jos sporttipuolen menot ovat jokin epämääräinen löyhästi määriteltävissä oleva usva, johon kuuluu hierojia ja pelaajia ja maalivahtivalmentajia eikä kukaan oikein tiedä mitä siihen kuulu ja mitä ei, niin toivottavasti sama epämääräisyys vallitsee tulobudjetin ja menobudjetin välillä, että sieltä miljoonan euron ylimääräisistä lipputuloista voisi sekaantua joku 200k€ väärälle puolelle Koskelan käytettäväksi.
 

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 290
En ole ihan varma onko tää Tillun ketju nyt oikea paikka, mutta kirjoitetaan tänne.

Siinä missä Tillu saa risuja ihan oikeutetusti Nallista ja Odenista niin täytyy nyt kyllä kehua ratkaisua mikä tehtiin Karri Ahon kanssa.
Ei olisi mitenkään mahtunut meillä kolmeen pakkipariin niin sopimusta ei purettu vaan laitettiin Aho lainalle HPK:hon. Pääsi sitten siellä pelaamaan yli 20 minuutin peliajalla Hietasen vierellä ja kasvoi aivan täysin mitat täyttäväksi liiga puolustajaksi sillä stintillä.

Nalli on Sportin nelosessa eikä peli oikein kulje. Oden on Saipan nelosessa eikä kyllä kulje Odenillakaan.
 

Hyrrä

Luottopelaaja
Viestejä
1 432
Taas kun alatte ynnäilemään näitä palkkakuluja, niin muistakaa että työnantajalle tulee siihen päälle liuta lakisääteisiä maksuja. Käyttäkää vaikkapa kerrointa 1,3 niin pääsette oikeampaan katsantoon työnantajan kannalta.

Pitäisikö pelaajabudjetissa siis alkaa käyttämään tuota kerrointa? Se on siinä jo taustaoletuksena.

Ennen aikaan kulukerroin oli 1,7 tavallisella tuntityöläisellä, lienee noussut sittemmin. Pelaajilla tilanne on erilainen, jos tuloja rahastoidaan ne eivät kuulu tämän kertoimen piiriin, toisaalta tulevat työauhde-etuihin liittyvät kulut, jotka voivat olla huomattaviakin. Paha on sanoa kerrointa.

Olen myös samaa mieltä, että Tillulla on hyviä onnistumisiakin joka kausi ja tänä vuonnakin. Samoin leveän rosterin taktiikka vaikuttaa onnistuneelle ja lähtisin sillä seuraavaankin kauteen. On vältetty Kärppien kaltainen fiasko, jossa tähtisikermä ei toimi ja paikataan uusilla ostoilla, ihan Jokeri-hengessä. Lopputulos hirveä rahanpoltto ja urheilullinen tulos yhä putkessa. Tällaisen toiminnan perään monet kai haikailevat. Samoin Hifk on joutunut tälle tielle, koska läpimurron kynnyksellä olevaa ainesta ei ollut määrällisesti riittävästi. Tappara ei selvinnyt loukkaantumisista ilman hätäisiä hankintoja, jotka tosin olivat ainakin kohtuullisia, aika näyttää.

Olisiko Tillun taktiikka ollut jo alunperinkin, että tätä alkeisaineistoa kasataan määrällisesti paljon ja karsitaan sitten kauden mittaan jyvät akanoista. Pitkistäkin sopimuksista huolimatta on voinut olla periaatepäätös, että näin toimitaan tavalla tai toisella. Leveys toi turvan loukkaantumissumaan ja CHL-taipaleelle, jonka piti jatkua näihin päiviin. Nyt on karsintalaulut laulettu ja seuraavan vaiheen aika.
 

Valkoinenvieraspaita

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
214
Mikä muuten eilen lienee ollu Miehon peliaika,+- ja jne?
1673795736760.png
 

Toutain

Luottopelaaja
Viestejä
6 860
Pitäisikö pelaajabudjetissa siis alkaa käyttämään tuota kerrointa? Se on siinä jo taustaoletuksena.

Ennen aikaan kulukerroin oli 1,7 tavallisella tuntityöläisellä, lienee noussut sittemmin. Pelaajilla tilanne on erilainen, jos tuloja rahastoidaan ne eivät kuulu tämän kertoimen piiriin, toisaalta tulevat työauhde-etuihin liittyvät kulut, jotka voivat olla huomattaviakin. Paha on sanoa kerrointa.

Olen myös samaa mieltä, että Tillulla on hyviä onnistumisiakin joka kausi ja tänä vuonnakin. Samoin leveän rosterin taktiikka vaikuttaa onnistuneelle ja lähtisin sillä seuraavaankin kauteen. On vältetty Kärppien kaltainen fiasko, jossa tähtisikermä ei toimi ja paikataan uusilla ostoilla, ihan Jokeri-hengessä. Lopputulos hirveä rahanpoltto ja urheilullinen tulos yhä putkessa. Tällaisen toiminnan perään monet kai haikailevat. Samoin Hifk on joutunut tälle tielle, koska läpimurron kynnyksellä olevaa ainesta ei ollut määrällisesti riittävästi. Tappara ei selvinnyt loukkaantumisista ilman hätäisiä hankintoja, jotka tosin olivat ainakin kohtuullisia, aika näyttää.

Olisiko Tillun taktiikka ollut jo alunperinkin, että tätä alkeisaineistoa kasataan määrällisesti paljon ja karsitaan sitten kauden mittaan jyvät akanoista. Pitkistäkin sopimuksista huolimatta on voinut olla periaatepäätös, että näin toimitaan tavalla tai toisella. Leveys toi turvan loukkaantumissumaan ja CHL-taipaleelle, jonka piti jatkua näihin päiviin. Nyt on karsintalaulut laulettu ja seuraavan vaiheen aika.

Tuohon viimeiseen osaan:

Jotenkin erikoista, että kokoonpanon lähtökohtaista leveyttä on nyt kritisoitu. Eikö se juuri nyt ole täyttänyt tarkoituksensa? On hankkiuduttu eroon useammasta tällä kaudella tuottamattomasta pelaajasta ja koettu viime aikoina loukkaantumisiakin, eikä silti ole jouduttu turvautumaan hätäratkaisuihin tai täysin vitsikokoonpanoihin. Nyt ollaan tilanteessa, jossa mahdollisia hankintojakin voidaan tehdä siirtorajalla todelliseen tarpeeseen, eikä niin, että niitä olisi jouduttu tekemään pakon edessä kuukausi sitten sen hetkisen tarpeen mukaan, mikä ei välttämättä sitten kohtaisi enää tämänhetkisen tarpeen kanssa.
 

Magevaan

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
382
Eikös pelaajat mene kategoriaan "yksityinen elinkeinonharjoittaja" eli maksaa itse veronsa, työeläkemaksut yms.
 

Luchs

Luottopelaaja
Viestejä
1 101
Pitäisikö pelaajabudjetissa siis alkaa käyttämään tuota kerrointa? Se on siinä jo taustaoletuksena.

Ennen aikaan kulukerroin oli 1,7 tavallisella tuntityöläisellä, lienee noussut sittemmin. Pelaajilla tilanne on erilainen, jos tuloja rahastoidaan ne eivät kuulu tämän kertoimen piiriin, toisaalta tulevat työauhde-etuihin liittyvät kulut, jotka voivat olla huomattaviakin. Paha on sanoa kerrointa.

Olen myös samaa mieltä, että Tillulla on hyviä onnistumisiakin joka kausi ja tänä vuonnakin. Samoin leveän rosterin taktiikka vaikuttaa onnistuneelle ja lähtisin sillä seuraavaankin kauteen. On vältetty Kärppien kaltainen fiasko, jossa tähtisikermä ei toimi ja paikataan uusilla ostoilla, ihan Jokeri-hengessä. Lopputulos hirveä rahanpoltto ja urheilullinen tulos yhä putkessa. Tällaisen toiminnan perään monet kai haikailevat. Samoin Hifk on joutunut tälle tielle, koska läpimurron kynnyksellä olevaa ainesta ei ollut määrällisesti riittävästi. Tappara ei selvinnyt loukkaantumisista ilman hätäisiä hankintoja, jotka tosin olivat ainakin kohtuullisia, aika näyttää.

Olisiko Tillun taktiikka ollut jo alunperinkin, että tätä alkeisaineistoa kasataan määrällisesti paljon ja karsitaan sitten kauden mittaan jyvät akanoista. Pitkistäkin sopimuksista huolimatta on voinut olla periaatepäätös, että näin toimitaan tavalla tai toisella. Leveys toi turvan loukkaantumissumaan ja CHL-taipaleelle, jonka piti jatkua näihin päiviin. Nyt on karsintalaulut laulettu ja seuraavan vaiheen aika.

Oletetut taustakertoimet ovat suuntaa-antavia, mutta eivät tietysti vaihteluvälissäkään merkityksettömiä, jo senkin takia kuinka suuri lähtöluku on jollain 'halutulla' pelaajalla.

Budjetin ja pelaajabudjetin laadinta ovat tarkkaa taloudenpitoa, joissa liikkumavarakin on määritelty.
Kaikki jatkoajankin puolella kerrottu "kirstun pursuavista rahoista" on hölyn pölyä.
 

Mikko Määttänen

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
156
Koko teksti

Loistava kirjoitus! Täysin samoilla linjoilla, @Masce

Viime kaudella oltiin tosiaan hätää kärsimässä pelaajamateriaalin leveyden suhteen. Siitä opittiin ja tällä kaudella ei ole tarvinnut lainailla yhtäkään pelaajaa Ilveksen oman sopimusringin ulkopuolelta jeesaamaan.

Olin yksi heistä, jotka pitivät kesällä isoa rotaatiota pelkästään hyvänä asiana. Oli CHL edessä, kahdet (!) U20 MM-kisat ja ennen kaikkea viime kauden opetus. Lopulta myös EHT napsi Ilvekseltä pelaajia, vaikka tätä pidin vielä kesällä epätodennäköisempänä. Tähän päälle tulee aina loukkaantumisia, sairastumisia, on pelejä peräkkäisinä iltoina ja joillekin sattuu heikompia jaksoja. Näiden seikkojen kautta jokaiselle aukeaa varmasti pitkän kauden aikana näyttöpaikkoja lunastaa oma tonttinsa. Ja yhä edelleen näiltä pohjilta oli mielestäni perusteltua kehua leveää rinkiä.

Sitä en osannut odottaa, että liikenne ulospäin alkaisi jo niin nopeasti kuin Nallin kohdalla kävi. Siitä annoinkin tuolloin tunnustusta Nallin ketjussa suurimmalle osalle kirjoittajista, jotka olivat moista ennustaneet. Ajattelin, että jo junnuista lähtien on opittu (mielestäni ikään nähden liiankin) kovaan kilpailutilanteeseen ja Haapalakin kehui omassa haastattelussaan kauden alla kilpailutilannetta.

No, kauden pyörähdettyä kunnolla käyntiin moni tilanne muuttui kesään nähden. CHL meni täysin penkin alle ja tästä varmasti opitaan taas ensi kaudeksi. Valmentajisto vaihtui melko puskista, mikä joidenkin pelaajien kohdalla varmasti paransi, mutta joidenkin pelaajien kohdalla yhtä lailla myös huononsi osakkeita niin kuluvan kauden kuin tulevienkin kausien osalta. Onneksi vaihto ei kuitenkaan eskaloitunut isompaan pelaajaliikenteeseen: kahden alisuorittaneen (hienoja miehiä toki molemmat) pelurin lähtö koetulla aikajanalla on lopulta aika maltillista.

En todellakaan ole Tillun fanipoika, mutta en myöskään pidä mielekkäänä arvioida hänen joukkueen rakentamistaan tässä vaiheessa kautta. On ihan aiheellista kysyä, miksi odotukset pettänyt Tuulola viilettää edelleen kokoonpanossa. On aiheellista kritisoida Ilveksen tiedotuslinjaa loukkaantumisiin liittyen (joka tosin ei kuuluisi tämän otsikon alle vaan koskettaa seuraa laajemmin). Jos vedetään koko kausi ns. pudotuspelilinjalla, sitten ei kuuluisi myöskään haastatteluissa avata tilanteita enempää. Se on ollut ristiriitaista. On aiheellista pohtia onko kokoonpanossa liikaa epävarmuustekijöitä loppukautta ajatellen (esim. hyytyykö Iksan maalivire, pysyykö Haapala kasassa ynnä muut peruskysymykset).

Mutta oikeastaan vasta siirtoraja on ensimmäinen todellinen koetinkivi. On selvää, että jos sopivia vahvistuksia ei tule (itse en näe syitä miksei tulisi), niin helvetti on irti omassakin päänupissa. Mikäli huhutut loukkaantumiset ovat niin pahoja kuin on kerrottu ja niihin ei reagoida, sama juttu. Ei ole kyse siitä ettenkö luottaisi Ahoon, Latvalaan ja Salmelaan, vaan siitä että seuraavien loukkaantumisten kohdalla siellä pelaakin kohta junnuja eikä olla opittu viime keväästä mitään.

Ennen kuin nähdään mitä siirtorajan lähettyvillä tapahtuu, en kuitenkaan löydä syytä huolestumiseen tai Tillun suorituksen isompaan arviointiin.

Tehdään tämäkin vielä selväksi: mikään muu ei tyydytä tällä kaudella kuin Ilveksen mestaruus. Mutta niin tulisi olla tästä lähtien joka kausi. Joka ikinen kausi tavoitteena on mestaruus ja kaikki muu on pettymystä. Tällä yritän sanoa, että yksittäinen mestaruus tai sen tavoittelu ei saa tulla kaikkien tulevien kausien kustannuksella. Mutta sitä Jalon ja kumppaneiden kohdalla tuskin tarvitseekaan pelätä.
 

Serve

Luottopelaaja
Viestejä
2 072
Mieho ja Oden ovat saattaneet tienata yllättävän paljon. Mieho vanhana luottomiehenä ja Oden sen potentiaalinsa vuoksi, joka oli kaiken kansan kuuma puheenaihe läpi koko armaan suven

Odenin sopimusta jatkettiin viime kaudella, ja luultavasti palkkaakin nostettiin, kun näytöt olivat niin hyvät
 

Pena85

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
220
Mestaruutta tietenkin tavoitellaan joka vuosi tästä lähtien, se on kaikille selvää ja niin sen pitää olla. Mutta ajatus, että vain mestaruus kelpaa on täyttä bullshittiä ja epärealistista. Pitääkö kaikkien kärkiseurojen kannattajien ajatella niin ? Vain yksi voi voittaa. Totta kai se on pettymys jos mestaruutta ei tule, mutta ei etukäteen voi silti sanoa noin
 
Ylös