PE 2.12.2022 | Lukko - Ilves

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 498
SM-Liiga-Logot_0013_Lukko.png.600x600_q85.png
VS.
500x500px-ilves.png.600x600_q85.png


2.12.2022 klo 18:30 - Rauma
Viikon sisään viidennen ottelunsa pelaava Ilves päättää kovan ottelurupeamansa ennen viikon huilia Raumalla, jossa joukkue kohtaa kärkikamppailussa Lukon. Ilves on sarjakärjessä 51 pisteellä ja Lukko on toisena kolmen pisteen päässä vierailijoistaan. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa lokakuussa Lukko oli vakuuttava ja haki Tampereelta 2-4 vierasvoiton.

Ilves jatkoi väkevää menoaan torstaina Hämeenlinnassa jatkaen HPK:n kurimusta. Tamperelaisryhmä nollasi hämeenlinnalaisisännät varsin vahvalla sekä tylyllä vierasesityksellä 0-4 lukemin ja kasvatti voittoputkensa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Maalinteossa onnistuivat kauden toisen maalinsa laukonut Eetu Päkkilä, neljän ottelun pisteputkessa (3+3) oleva Tommi Tikka, kymmenen tehopisteen rajan puhkonut Jani Nyman sekä komean lämärin kahden miehen ylivoimalla esittänyt Petri Kontiola. Hienon ottelun maalilla pelannut Jakub Málek esitti liigauran ensimmäisen nollapelinsä eteen 26 torjuntaa.

Sarjakärkeen perjantaina takaisin mielivä Lukko nähtiin tositoimissa viimeksi lauantaina, kun joukkue saalisti 1-3 voiton Turusta. Ylivoima oli TPS:aa vastaan hyvässä kunnossa, kun raumalaiset tekivät kaikki maalinsa ylivoimalla. Maaleista vastasivat 1+1 tehot kirjauttanut Jere Karjalainen, pitkän maalittoman jaksonsa päättänyt Julius Mattila sekä kauden viidennen osumansa tykittänyt Harri Kainulainen. Erinomaista kautta pelaava Artem Zagidulin venyi voittopelissä 17 laukauksen tielle. Lukko on pelannut edellisissä otteluissaan tasaisia ja varsin vähämaalisia pelejä. Kahdeksan viimeistä ottelua on päättynyt yhden tai kahden maalin erolla.

Kohtaamiset tällä kaudella:

18.10.2022 / Lukko - Ilves 2-4

Kolme edellistä ottelua:

27.11.2022 / Ilves - SaiPa 8-1

29.11.2022 / Ilves - KalPa 3-1
1.12.2022 / HPK - Ilves 0-4

19.11.2022 / Lukko - TPS 3-2 vl.

23.11.2022 / Lukko - Kärpät 1-2
26.11.2022 / TPS - Lukko 1-3

Ylivoima:
Ilves 30,49% (1.) / Lukko 20,63% (4.)
Alivoima: Ilves 83,52% (6.) / Lukko 92,11% (1.)
Maaliero: Ilves 84-55 (+29) / Lukko 66-39 (+27)

Ilveksen TOP5-pistemiehet:

1. Joona Ikonen, 25 ott. 15+12=27
2. Eemeli Suomi, 21 ott. 8+18=26
3. Les Lancaster, 25 ott. 6+14=20
4. Petri Kontiola, 24 ott. 7+12=19
5. Aku Räty, 21 ott. 4+12=16

Lukon TOP5-pistemiehet:

1. Anrei Hakulinen, 21 ott. 8+13=21
2. Thomas Gregoire, 25 ott. 5+13=18
3. Jere Karjalainen, 25 ott. 6+10=16
4. Julius Mattila, 25 ott. 5+10=15
5. Sebastian Repo, 25 ott. 7+7=14

Maalivahdit:

Ilves:
#31 Jakub Málek, 9 ott. 2,62 - 89,66% / #94 Marek Langhamer, 18 ott. 1,81 - 93,16%
Lukko: #37 Samuel Jukuri, 4 ott. 2,10 - 91,14% / #55 Artem Zagidulin, 24 ott. 1,48 - 93,08%

Veikkauksen kertoimet:

1
2,22 - X 3,85 - 2 2,86

Seuraa heitä:

#26 Tommi Tikka
, Ilves - Romuluinen sentteri on intoutunut tekemään pisteitä. Lukko-otteluun Tikka lähtee neljän ottelun pisteputkessa. Neljään edelliseen otteluun on syntynyt kuusi tehopistettä (3+3). Tämän kauden 25 ottelussa Tikka on saldonnut 15 pistettä (8+7). Hämeenlinnassa 1+1 tehot ja erinomainen maski Kontiolan maaliin. Venyttääkö pisteputkeaan?

#25 Antti Saarela, Lukko - Kolme kautta Ilvestä edustanut hyökkääjä kohtaa perjantaina entisen seuransa. Oli loukkaantumisen takia kuukauden sivussa, kunnes marraskuun puolivälissä palasi takaisin kaukaloon. Paluu Lukkoon ei erityisen säkenöivä ole ollut. 15 ottelussa 3+2 tehot ja 13 viimeiseen otteluun ainoastaan yksi maali. Päättyykö kuuden ottelun pisteetön putki?

Ilveksen kokoonpano:

Eemeli Suomi - Balázs Sebők - Joona Ikonen
Matias Mäntykivi - Petri Kontiola - Aku Räty
Panu Mieho - Tommi Tikka - Jani Nyman
Eetu Päkkilä - Samu Bau - Miro Ruokonen

Jyrki Jokipakka - Dominik Mašín
Jarkko Parikka - Les Lancaster
Tuomas Salmela - Kevin Czuczman
Leo Lööf

Marek Langhamer
(Jakub Málek)

Lukon kokoonpano:

Linus Nyman - Harri Kainulainen - Josh Kestner
Sebastian Repo - Julius Mattila - Jere Karjalainen
Henri Ikonen - Otto Somppi - Antti Saarela
Niklas Ylitalo - Sami Päivärinta - Kim Nieminen

Niclas Almari - Thomas Gregoire
Tarmo Reunanen - Samuli Piipponen
Matthew Abt - Tomas Pavelka
Kalle Ervasti

Artem Zagidulin
(Juuso Helomaa)
 
Viimeksi muokattu:

Riksu

Tähtipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
14 099
Jaaha. Aikas kova peli edessä. Lukko viikon levänneenä kotiaskissa, kun Ilves on pelannut jo tällä viikolla kaksi peliä. Lukossa ilmeisesti jotain sairasteluja ollut, jos en ihan väärin ole ymmärtänyt.

Ruokonen kyllä saisi jatkaa kokoonpanossa ja niin varmaan jatkaakin. Toivottavasti Henkka olisi peleillä.
 
Viimeksi muokattu:

Rosbhuttos

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
500
Nyt jos koskaan olis kiva 2 seuraavaa peliä voittaa.. mutta kyllä taitaa Lukko kotiedun ja lepoedun sekä muutenkin hyvän pelin takia olla nyt liikaa... olispa onnea ja kaikki peliin mentaliteetti huomenna
 

Battery

Luottopelaaja
Viestejä
7 292
In Pennanen We trust!

Uskon siihen, että Pendo myy huomisen pelin hyvin joukkueelle. Kaikki laitetaan vielä huomenna likoon kärkikamppailuun mitä tankista löytyy tämän otteluputken ja viikon päätteeksi. Sitten alkaa viikon tauko peleistä. Uskon että joukkue syttyy Pennasen johdolla Rauman perjantaihin ja pusertaa huomenna vielä maalin pelin oli Lukolla sitten millainen lepoetu.
 

Meklari

Luottopelaaja
Viestejä
6 530
Lähtökohtasesti ihan älyttömän vaikea peli. En kyllä haluais nähdä jengiä työnnettävän bussin alle kävi mitä kävi. Ollaan voitettu 9 putkeen.

Ihan hemmetin raskas 5 peli viikkoon ja toinen perättäinen vieraspeli, Lukko on levännyt viikon. Lukko on myös Ilveksellä varmastikin se kaikista kovin vastus koko liigasta. Kaikki tästä pelistä on meille plussan puolella.
 

Toutain

Luottopelaaja
Viestejä
6 860
Lähtökohtasesti ihan älyttömän vaikea peli. En kyllä haluais nähdä jengiä työnnettävän bussin alle kävi mitä kävi. Ollaan voitettu 9 putkeen.

Ihan hemmetin raskas 5 peli viikkoon ja toinen perättäinen vieraspeli, Lukko on levännyt viikon. Lukko on myös Ilveksellä varmastikin se kaikista kovin vastus koko liigasta. Kaikki tästä pelistä on meille plussan puolella.

Tähän peliin on vaikea suhtautua, kun vähän pitäisi tosiaan antaa joukkueelle anteeksi jo valmiiksi, mutta toisaalta taas aiheuttaisi lievää huolta nähdä pelitapahtumiltaan KalPa-pelien tai edellisen Lukko-pelin kaltainen tapahtuma.

Pisteitä tulee jos tulee, mutta olisi hienoa, jos pystyttäisiin lähtökohdista huolimatta vetämään tasainen peli Lukkoa vastaan.
 

#68

Luottopelaaja
Viestejä
2 782
Jaaha. Aikas kova peli edessä. Lukko viikon levinneenä kotiaskissa, kun Ilves on pelannut jo tällä viikolla kaksi peliä. Lukossa ilmeisesti jotain sairasteluja ollut, jos en ihan väärin ole ymmärtänyt.

Ruokonen kyllä saisi jatkaa kokoonpanossa ja niin varmaan jatkaakin. Toivottavasti Henkka olisi peleillä.
Toivotaan, että joulukinkut olisi jo ennakkoon vedelty ja pelaajat levinneenä ja happea haukkoen lyllertäisi kaukaloon.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 170
Nyt on kyllä tuoreuden suhteen todella paha peli edessä. Liigan ehkä pahin tai ainakin yksi pahimmista otteluista tällä hetkellä, eli Lukko vieraissa, tilanteessa jossa itse on pelattu useammin kuin joka toinen päivä jo pidempään, myös edellisenä päivänä ja kaveri levännyt laakereillaan. Lisäksi ollaan kahmittu pisteitä siihen tahtiin, että ihmismieli helposti antaa yhden pelin mennä ohi jos lähtee väärään suuntaan, varsinkin näin väsyneenä, ja pelaajatkin on ihmisiä.

Toisaalta, kaikki on voitettavaa tässä pelissä. Kukaan ei voi soimata vaikka tulisi turpaan isostikin ja joka tapauksessa pelin jälkeenkin ollaan sarjakärjessä ainakin tasapistein.

Tämä on myös hyvää harjoittelua kevääseen, kun joudutaan pelaamaan vielä tiuhempaan tahtiin pleijareita huippujoukkueita vastaan, vaikka siellä toki vastustajakin on väsynyt. Joskus takavuosina ainakin oli ihan puhetta, että Tapparalla oli siksi paljon peräkkäisten päivien otteluita runkosarjassa (siihen aikaan kun niitä ei yleisesti ollut joukkueilla näin paljon) kun itse halusivat sitä, että ovat keväällä tottuneita siihen.


Eli ei muuta kuin oikein vittumaisesti keskusta tukkoon ja nihilististä peliä, Lankku ottaa kaiken ja ite tehdään omista paikoista maalit. Tämän jälkeen pääsee huilimaan vähäksi aikaa. Jos ei tähän pystytä, vaan tulee takkiin, niin ei muuta kuin leuka rintaan ja kohti tulevia koitoksia. Huomenna ei vielä mitaleja jaeta.
 

Blackwolf

Luottopelaaja
Viestejä
3 686
Hyviä kommentteja yllä. Tämän viikon tavoite eli 6pistettä on jo saavutettu, ja Lukko pelistä kaikki on plussaa. Vaikka olisikin hienoa nähdä peliä vievä Ilves, niin tänään nihilistisempi lähestymistapa, jossa Lukon kovaa painetta puretaan nöyrästi lasin kautta on luultavasti voittavampi pelitapa.

Vaikka asetelma on jaksamisen suhteen hankala, pääsee Ilves todella paineettomasti raumalle, joten uskon hyvään taisteluun. Todennäköisesti tänään tulee silti tukkaan, ja ehkä saadaan myös pitkästä aikaa muutama nimimerkki pelin jälkeen takaisin palstalle.
 

Vovlo

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
8 560
Tiukka peli tulossa, vaikka kuorma peleistä Ilveksellä on kohtalainen ja Lukko pääsee levänneenä kärkikamppailuun. Taistelusta ja valmistautumisesta se ei tule jäämään kiinni. Lukkokaan ei silti parhaimmillaan ole, kun Hakulinen uupuu. Lööf varmaan palaa kokoonpanoon ainakin, ja toivottavasti myös Haapala.
 

LalaTa

Luottopelaaja
Viestejä
2 526
Toimistolle kiitos taas laajasta rosterista, eilenkin saatiin rotaation kautta annettua lepoa sitä tarvitseville.

Pitkävasara maalissa fressinä, vetää unelmamatsin.
Suomi ja Ikonen ketjuineen vähän "hyytynyt" korkeimmasta lennostaan, eiköhän tänään ole hyvä paikka taas aloitella uutta pisteputkea mallia joulukuu.
Pakisto jykevänä, Tikka@co rouhii Lukon ihon alle ja Nyman vetelee pari one-timeriä ylivoimalla.
Niks-naks, lukko paskaks.

1-3 ja kotio leppäilemään mahtava pistepotti taskussa.
 

Toppapöksy666

Luottopelaaja
Viestejä
2 933
Olishan se kiva ens perjantaina mennä tapparan kaatoon sillä mielellä, että sais 10 ottelun voittoputken.
Täytyy nyt ensin tämä peli hoitaa. Tiukkaa puolustusta ja isketään paikoista maalit.
 

Nade

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
810
Lööf Latvalan tilalle ja Bau nelosen sentteriksi, kun Mieho nostettiin Tikan ja Nymanin kaveriksi kolmoseen. Muuten näyttää samalta kuin eilen.
 

sevli

Rivipelaaja
Viestejä
83
Missäs Tuulola on? Vai oonko missannut jonkun viimeisimmän käänteen kurinpidon osalta?
 

Kranttu

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
131
Missäs Tuulola on? Vai oonko missannut jonkun viimeisimmän käänteen kurinpidon osalta?
Olikos niin, että se kymmpitili täytyyi kolmannen ulosajon vuoksi, ja siksi huilaa. Hienoa tässä se, että kaikki kolme ulosajoa olleet tuomareiden virheitä.

Ja vähän hidas, mutta menkööt...
 
Ylös