PE 14.12.18 | HIFK - Ilves

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 351
VS.


14.12.2018 klo 18:30 - Helsinki
Ilves hakee voittoputkelleen jatkoa Helsingissä, jossa joukkue kohtaa alkukauden suurimman alisuorittajan, Helsingin IFK:n. Ilves on sarjataulukossa yhdeksäntenä 41 pisteellä ja HIFK sijaitsee taulukossa katastrofaalisesti sijalla 12, kaksi pistettä vierailija Ilvestä perässä. Joukkueiden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen lokakuun alussa päättyi Hakametsässä tamperelaisten 3-0 voittoon.

Ilves on kääntänyt kuuden ottelun tappioputken kolmen ottelun voittoputkeksi. Marraskuun kahdeksasta ottelusta joukkue onnistui voittamaan ainoastaan yhden, mutta joulukuussa tamperelaisryhmä on voittanut kaikki kolme otteluaan. Edellisen ottelunsa Ilves pelasi viikko sitten perjantaina, kun joukkue matkasi Jukureiden vieraaksi. Mikkelistä oli tuomisina kolme tärkeää sarjapistettä Jukureiden kaatuessa 3-6 lukemin. Ilveksen maaleista vastasivat kahdesti osuneet Jerry Ahtola ja Eemeli Suomi, Arttu Ruotsalainen sekä Mike Halmo. Ilveksen ykkösketju oli viime viikolla väkevässä lyönnissä. Ruotsalainen kirjasi viikon kahdessa ottelussa kuusi tehopistettä (2+4), kapteeni Suomi neljä tehopistettä (2+2) ja ketjun kolmas lenkki Teemu Rautiainen kaksi syöttöpistettä. Ilves joutuu pärjäämään ottelussa ilman parhaaksi pistemieheksi noussutta Ruotsalaista, joka on Leijonien matkassa EHT:lla.

Kautensa viidellä peräkkäisellä voitolla aloittaneella HIFK:lla on ollut tuskaista. Kuudesta edellisestä ottelusta on irronnut ainoastaan kaksi voittoa ja lokakuun jälkeen HIFK on onnistunut voittamaan vain kolme ottelua. Viimeisimmästä kolmen pisteen voitosta on kaksi viikkoa aikaa. Pientä helpotusta helsinkiläisjoukkue sai tuskalleen keskiviikkona kotiottelussa SaiPaa vastaan. Sarjan heikoin vierailija nujertui kotiyleisön edessä jatkoajan jälkeen 4-3 numeroin ja ottelun jälkeisistä tuuletuksista aisti, että voitto todella teki poikaa. Voitto katkaisi HIFK:n kolmen ottelun mittaisen tappioputken. Maalinteossa SaiPaa vastaan onnistuivat Juha Jääskä, hyvävireinen Iikka Kangasniemi sekä illan ensimmäisestä ja viimeisestä maalista vastannut Juhani Tyrväinen. Kangasniemen ohella hyvässä vireessä on ollut kaksi syöttöpistettä saalistanut Erik Thorell. Kolmeen edelliseen otteluun on syntynyt viisi tehopistettä (2+3).

HIFK:n kotihalli ei ole tällä kaudella ollut haastava paikka vierasjoukkueille. HIFK on sarjan neljänneksi heikoin kotijoukkue ja seitsemästä edellisestä kotiottelustaan joukkue on voittanut vain kaksi. Ilves vastaavasti on sarjan neljänneksi vahvin vierailija. Tamperelaiset hävisivät neljä vieraskamppailua putkeen, mutta kaksi viimeisintä matkapeliä on päättynyt taas voitokkaasti. Kauden 14 vierasottelustaan Ilves on onnistunut voittamaan kahdeksan. Ilves on löytänyt marraskuussa kadoksissa ollutta maalivirettään. Kolmeen viimeiseen otteluun joukkue on tehnyt kolmetoista maalia, kun marraskuun kahdeksassa ottelussa maaleja syntyi kaksi vähemmän. Ilveksellä on mahdollisuus parannella maalilukemiaan HIFK:ta vastaan, jolla alakerta on vuotanut viime otteluissa. Neljään edelliseen otteluun helsinkiläisten verkko on heilunut 18 kertaa, joka on auttamatta liikaa. Petrattavaa on niin puolustuspelissä kuin maalin suulla.

Ylivoima: Ilves 16,67% (13.) / HIFK 21,95% (4.)
Alivoima: Ilves 77,98% (11.) / HIFK 80,37% (7.)
Maaliero: Ilves 80-79 (+1) / HIFK 83-92 (-9)

Ilveksen TOP5-pistemiehet:

1. Arttu Ruotsalainen, 28 ott. 10+14=24
2. Teemu Lepaus, 28 ott. 8+15=23
3. Joose Antonen, 27 ott. 10+9=19
4. Joona Ikonen, 28 ott. 8+8=16
5. Teemu Rautiainen, 27 ott. 7+6=13

HIFK:n TOP5-pistemiehet:

1. Erik Thorell, 19 ott. 10+12=22
2. Teemu Eronen, 29 ott. 5+15=20
3. Iikka Kangasniemi, 17 ott. 11+8=19
4. Joonas Rask, 29 ott. 9+10=19
5. Tommi Santala, 29 ott. 4+14=18

Maalivahdit:

Ilves: #31 Riku Helenius, 19 ott. 2,53 - 89,55% / #35 Antti Lehtonen, 11 ott. 3,24 - 87,25%
HIFK: #36 Markus Ruusu, 13 ott. 2,90 - 87,54% / #53 Atte Engren, 17 ott. 2,92 - 87,60%

Veikkauksen kertoimet:

1 1,85 - X 4,40 - 2 3,10

Seuraa heitä:

#28 Jerry Ahtola, Ilves - Kuudella kaudella HIFK:ta edustanut hyökkääjä palaa viime kauden kotiluolaansa. Laukoi edellisessä ottelussa kaksi maalia ja kolmeen viimeiseen otteluun maaleja on syntynyt kolme. Syntyykö kauden neljäs osuma ex-seuran verkkoon?

#4 Iikka Kangasniemi, HIFK - Loukkaantuminen sotki alkukautta, mutta pisteitä on syntynyt siitä huolimatta hyvällä tahdilla. Kahdeksaan edelliseen otteluun on kertynyt kymmenen tehopistettä (7+3). Piinasi Ilvestä Pelicansin paidassa. Jatkuuko sama punaisessakin peliasussa?

Ilveksen kokoonpano:

Eemeli Suomi - Jerry Ahtola - Teemu Rautiainen
Mike Halmo - Panu Mieho - Joona Ikonen
Teemu Lepaus - Juhani Tamminen - Joose Antonen
Eero Savilahti - Samuli Vainionpää - Juho Liuksiala

Jarkko Parikka - Oskari Laaksonen
Tuomas Salmela - Mark Flood
Juha Leimu - Matt Generous
Olli Vainio

Riku Helenius
(Antti Lehtonen)

HIFK:n kokoonpano:

Erik Thorell - Juhani Tyrväinen - Joonas Rask
Niklas Nordgren - Tommi Santala - Iikka Kangasniemi
Lennart Petrell - Henrik Koivisto - Miles Koules
Ilmari Pitkänen - Juha Jääskä - Teemu Engberg

Teemu Eronen - Johan Motin
Kyle Quincey - Ryan O'Connor
Ville Varakas - Aleksi Laakso
Joe Finley

Atte Engren
(Markus Ruusu)
 
Viimeksi muokattu:

Tero

SM-liiga 2001
Viestejä
4 236
Ottelusta ei varmasti tule paraatimarssia Ilvekselle, kolmen ottelun voittoputki ei helpolla jatku IFK:ta vastaan, sillä toissapäivänä kovakuntoinen SaiPa poistui tappio niskassaan Nordikselta. Helsinkiläisillä on yksi Liigan suurimmista pelaajabudjeteista ja luulisi jossain vaiheessa kautta pelaajien alkavan pelata palkkansa edestä, toivottavasti se ei tapahdu vielä tänään.

HIFK on alisuorittanut huolella: sen jälkeen kun Salmelainen ilmoitti 23. lokakuuta, ettei Atu Selin jatka ensi kaudella vaan hänen apuvalmentajansa Pikkarainen nostetaan päävalmentajaksi, on HIFK pelannut 16 ottelua ja kerännyt niistä 15 pistettä.

Ei siellä asiat hyvin ole, mutta vaarallinen porukka se silti on.
Huolellisuutta vaaditaan.
 
Viimeksi muokattu:

Jallu

Guest
Katsoin Hifk-SaiPa pelin ja siinä kotijoukkue ei säväyttänyt ennen kolmatta erää, jolloin se sai hengen päälle.

Vaarallinen vastustaja mutta haavoittuva.
 

LalaTa

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
521
Saipa on kovakuntoinen vain kotonaan, vieraissa ei juuri säväytä eli siihen ei kannata vertailuja perustaa. Tällä hetkellä sarjasijoitukset ovat niinkuin pitääkin ja Ipa hienoinen suosikki otteluun.
 

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 351
Ottelusta ei varmasti tule paraatimarssia Ilvekselle, kolmen ottelun voittoputki ei helpolla jatku IFK:ta vastaan, sillä toissapäivänä kovakuntoinen SaiPa poistui tappio niskassaan Nordikselta. Helsinkiläisillä on yksi Liigan suurimmista pelaajabudjeteista ja luulisi jossain vaiheessa kautta pelaajien alkavan pelata palkkansa edestä, toivottavasti se ei tapahdu vielä tänään.
Ymmärrän kyllä, että perjantaihan se monella on jo mielessä, mutta maltetaan vielä yksi yö nukkua. ;)

Tänään nautittakoon siitä, kun Hakametsässä Ruotsalainen & Rajala kaksikko pyörittelee Tshekkiä.

Ruotsalaisen poissaolo tekee kyllä ikävän loven keskikaistalle, mutta uskotaan siihen, että ilmankin kyetään pisteistä taistelemaan sekaisin olevaa kotijoukkuetta vastaan.
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
1 240
Kolmen kevyen sarjan joukueen jälkeen on vastaan nyt asettumassa jo selvästi järeämpi laitos. Vaikkei sarjataulukko sitä ihmeeksemme ilmennäkään.

Viime Saipa pelissä Hifkin kolmannen erän pyöritys oli vakuuttavaa, joskin tuloksetonta. Mikäli jatkavat samanlaisella otteella, ovat pisteet vaarassa jäädä tuohon satamakaupunkiin.

Selin vaikuttaa Kiveäkin väsyneemmältä, joten valmennuksella onkin nyt oivallinen tilaisuus väläytellä erinomaisuutta.
 

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 351
Helenius tosiaan aloittaa (ja toivon mukaan ottelun jälkeenkin) maalilla. Ruotsalaisen maajoukkuekutsu ja Antosen sekä Vainionpään paluut tuoneet muutoksia kaikkiin ketjuihin. Ahtola ykkösen keskelle, Ikonen kakkosketjun oikeaan laitaan, Tammisen ketju tutussa muodossa ja Vainionpää sekä Liuksiala Savilahden kavereina nelosessa. Lisäksi Generous ja Vainio toipuneet pelikuntoon. Kokoonpano(t) kokonaisuudessaan päivitetty avausviestiin.

Harmillinen tuo Ruotsalaisen maajoukkuekutsu siinäkin mielessä, että peliputki Ilveksessä menee poikki. Viime kaudella pelasi kauden kaikissa otteluissa ja samoin on ollut tälläkin kaudella, mutta nyt tämä peli jää välistä. No, tyydytään 59 otteluun + pudotuspeliottelut siihen päälle.

Veikkaan, että tänään molemmissa päissä verkko heiluu useampaan kertaan.
 

#68

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
354
Sentteriosasto herättää kyllä kauhua. Ruotsalainen pois niin Ahtola - Mieho - Tamminen - Vainionpää. 4kpl 3-4 ketjun ukkoja.
 

#13

Luottopelaaja
Viestejä
1 379
Hyvin se menee, ja ripa on paras, vai miten sitä nyt on täällä tapana nykyään heitellä...
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
8 523
Halmo vedellyt Niklas Nordgrenin kylmäksi ja näin tämä ei pääse lähtemään huomenna nuorten mm-leiritykseen. Itseltä meni tuo tilanne kyllä ohi, täytyypä kaivella pätkää tuosta.
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
1 240
Nii, ei asia tietenkään mulle kuulu, mutta ny tarttis Kiven soittaa Jalolle, että täälä tarvitaan miähiä; ny ei riitä mikää valmiiksi väsyny ryhmä...
 

jurgen

Luottopelaaja
Viestejä
4 989
En tiedä mikä tossa Ilves -logossa on niin vaikeaa... on voittoputkia todella heikkoja porukoita vastaan, sitten on tappioputkia hyviä joukkueita ja vähemmän hyviä vastaan.

Hifki oli tänään surkea ja täysin voitettavissa, jos olisi ollut halua pelata. Mutta ei. Ilves se osaa aina yllättää, mutta pääsääntöisesti negatiivisessa mielessä.

Kuinkahan kauan tätä kurjuutta vielä kestää... voisiko jäsen Kunto arvailla tahi tietää. Olisin kiitollinen.
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
1 240
Joku kirjoittikin tuossa syksyn mittaan, että joukkueeseen on rakennettu leveyttä, vaikka kärki onkin ohuehko. Nyt sitä leveyttä olisi hyvä jatkojalostaa terävyyden suuntaan.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
4 488
Ensimmäiset kaksi punanuttujen maalia menivät aika pitkälle Heleniuksen heikonpuoleisen syvyys- ja sivuttaisliikkumisen piikkiin, mutta kyllä tupsukorvien suorittaminen jätti muutenkin paljon toivomisen varaa.

Pienten marginaalien Liigassa ottelut ratkeavat usein siihen, miten pelaajat selviävät niistä näennäisen pienistä, mutta kuitenkin kokonaisuutta määrittävistä yksityiskohdista. Esimerkiksi HIFK:n kolmannessa maalissa Eronen näytti mallia puolustajan erinomaisesta pelipaikattomasta pelaamisesta, mutta toiselta puolen Antosella oli kaikki aika reagoida Erosen liikkeeseen, jos hän olisi ollut valmis ja halukas. Ei ollut.
 

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
2 341
Brooks on jäljillä tuossa huolellisuus ja tinkimättömässä taktiikan toteutuskritiikissään. Sillä ekan erän jälkeen pelin olisi pitänyt olla 0-3, oli 2-0 ja ihan sen takia, että pelaajien fokus ei pysynyt kummassakaan päässä olennaisessa ja sovitussa. Liike riitti hienosti ekassa erässä, mutta eihän tommoisessa maalipaikkamäärässä voi alkaa neppailleen ja hakeen viä parempaa paikkaa tai vastaavasti omassa päässä katella vähän sinne päin.. toki joku Leimun henk. koht moka on asia, joita tapahtuu matsheissa väsitämättä, mutta jatko pelattiin myös päin honkia. Salmelalta erittäin synkkää suorittamista läpi ottelun, kuin myös Antoselta omiin päin...


Kurinalaisuutta ja kyllä tästä hyvä tulee. se vaan, että IFK olisi ollut voitettavin näistä joulunaluspeleistä vrt. TPS, Krpt, Tpr
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 304
Vastaan Kunton puolesta, tosin ilman valtuutusta: 3-5 vuotta ja tarvitaan uusi halli.
Riippuu mikä on kurjuutta. Annoin ennustukseni ennen omistajamuutosta, että kun +10 vuotta ollaan perseilty, niin taloudellisesti ja urheilullisesti ylempi keskikasti sijat 6-7 voisi olla saavutettavissa uuteen halliin mennessä. Mutta se vaatii onnistumista. Sellaista kestävää jokavuotista onnistumista, jota Ilves-Hockeyn aikana ei ole kertaakaan ollut.

Se, että toimitaan kestävällä taloudella ei kuitenkaan estä sitä, etteikö Liigan loppusijoitus voisi olla parempi kuin kuudestaiseiskas. Ja tietenkään en pahastuisi, vaikka muutamaan seuraan saataisiin johtoon tällaisia Honkkisvesajössejä. Se nopeuttaisi voimasuhteiden muutosta.
 

El Reino

Luottopelaaja
Viestejä
4 593
Ensimmäiset kaksi punanuttujen maalia menivät aika pitkälle Heleniuksen heikonpuoleisen syvyys- ja sivuttaisliikkumisen piikkiin, mutta kyllä tupsukorvien suorittaminen jätti muutenkin paljon toivomisen varaa.
Vaikeaa tuossa Raskin maalissa on liikkua mihinkään, kun Leimu kolaa Heleniuksen maalin taakse.

Salmela saa mennä parin maalin osalta peilin eteen. Toisaalta myös hyökkäyspään viimeistelynkin osalta voidaan moni pelaaja laittaa pohdiskelemaan syntyjä syviä, koska aika hyviä viimeistelypaikkoja tarjottiin. Ylivoimapelikin oli huonointa aikoihin.
 
Ylös