Osakeanti

ipa1970

Luottopelaaja
Viestejä
8 719
Vs: Osakeanti

Muistanko väärin , vai sanoiko pääomistajamme syksyllä rehvakkaasti "voin luvata että tämä seura ei enää tappiota tee".
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Vs: Osakeanti

Mahdollinen tilikauden tappio selittyy sillä yksinkertaisella syyllä, että tämän kauden pelaajabudjetti oli, kuten usein olen todennut, toivotaan, toivotaan -budjetti. Se olisi toteutunut vain, jos kaikki olisi sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, eikä sekään olisi välttämättä riittänyt, kun otetaan huomioon tietyt rakenteelliset tekijät.

Pysyttäytymällä 1,5 miljoonan budjetissa tappiota olisi kaikitenkin tullut paljon vähemmän - eikä menestys välttämättä olisi ollut nähtyä huonompi, kun otetaan huomioon, että nimen omaan kalliit kärkihankinnat pettivät.
 

Dirty deed

Luottopelaaja
Viestejä
1 255
Vs: Osakeanti

Ilveksen johdossa on ollut yleensä talousammattilaisia ei kiekkoammattilaisia, silti taloudenhoito on käsittämättömän huonoa. Ostaako Ilves surkeita pelaajia ylihintaan? Todennäköisesti.

Mihin se nollatulos katosi?
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 717
Vs: Osakeanti

Joo, enää puuttuu vain Topi, joka tulee tänne huuteleen kuinka hienoa on kun ei tehty turskaa miljoonaa vaan vain palttiarallaa puolet siitä.

Karseita lukuja. Pelastaisikohan edes mestaruus tätä seuraa enää taloudelliselta syöksykierteeltä?
 

SaulBrother

Luottopelaaja
Viestejä
1 623
Vs: Osakeanti

ipa1970 sanoi:
Muistanko väärin , vai sanoiko pääomistajamme syksyllä rehvakkaasti "voin luvata että tämä seura ei enää tappiota tee".
Marko Sjöblom muistaakseni sanoi, että Ilves ei tee tappiota minun omistuksessani.
 

-sk-

Luottopelaaja
Viestejä
1 451
Vs: Osakeanti

Koikkaaja sanoi:
ipa1970 sanoi:
Muistanko väärin , vai sanoiko pääomistajamme syksyllä rehvakkaasti "voin luvata että tämä seura ei enää tappiota tee".
Marko Sjöblom muistaakseni sanoi, että Ilves ei tee tappiota minun omistuksessani.

" Tämä on ainoa bisnekseni, joka on tuottanut tappiota. Lupaan, että jatkossa tappioita ei enää tehdä."

- Vincent Manngard, Aamulehti 29.11.2013
 

merkkari

Guest
Vs: Osakeanti

Katos. Narsistikin ilmesty paikalle kertomaan ennustuksistaan.
7.11.2013 VM julkaisi tiedotteen. Tässä on yksi kohta siitä boldattuna.
Ymmärrän hyvin, että näillä vakavilla sanoillani Ilveksen tukemisesta tulen löytämään itseni jälleen tilanteesta, jossa Ilves tarvitsee rahoitustukeani, ennen kuin sen liiketoiminta saadaan vakiintumaan normaalin, positiivisen kassavirran tasolle.
Positiivisena yksityiskohtana voin kuitenkin ilolla todeta, että ennustamme positiivista operatiivista tulosta tältä tilikaudelta.


Sen jälkeen on ilmaantunut puheet 0-tuloksesta ja nyt sitten 400ke tappiota.

Ps. Kuulostaako tutulta ? Oliko 2010 vai 2011, Meskasen aikana ensin puheet 0-tuloksesta joka vaihtui Minnesota pelin myötä eka pikkusen 300ke miinukselle ja sitten hupsista keikkaa semmonen reilu puolen milliä takkiin kun ei me osattu laskee tv-rahoja oikein :)

Mielelläni kuulisin nyt siis että mihin Ilveksessä voi luottaa ? Mielestäni vastaus on yksinkertainen. Ilveksessä voi luottaa vain siihen että mikään luvattu, puhuttu tai mainittu asia ei pidä paikkaansa tai vähintään sitä on syytä voimakkaasti epäillä.
Puheet budjetin ylittämisestä voi esim Brooks lopettaa heti alkuunsa. Voidaan kyllä kaivella hieman lisää arkistoja joita syksyllä puhuttiin. Pelaajabudjetti on ollut tiedossa jo syksyllä. Lisäksi Pajuoja puhui lähinnä vaihtokauppojen olevan mahdollisia. Olisiko Korpisaloon ja Mustoseen hukattu esim 400 000 € ? Epäilen.
Talvella lisäksi sanottiin sponsoritilaisuudessa että Corson ulostaminen ei tullut kalliiksi.

Miten helvetissä esim tuo hallitus voi jatkaa vaikka osaaminen on 0 ja tulokset järkyttäviä ? Vai onko niin että lopulta Jösse & kumppanit kusettaa Vinnietäkin niin että raikaa ja vanha ukko maksaa kiltisti ? Uskomatonta tää jokatapauksessa on.

Kuningas Salomonin sanoin, ei muuta uutta auringon alla, paitsi tuntematon historia.
Summa summarum..VM merkkailee 300k osakkeita ja bileet jatkuu.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
14 002
Vs: Osakeanti

Karseita tappiolukuja vuodesta toiseen... uskomatonta, mutta Ilveksessä tämä on täyttä totta ! Näyttää siltä, että osakeanti on kyllä kaikessa hienoudessaan samalla viimeinen hätähuuto seuran pelastamiseksi. Hirveää on tämän legendaarisen seuran syöksykierre. Koska tälle kierteelle saadaan loppu ?
 

ipa1970

Luottopelaaja
Viestejä
8 719
Vs: Osakeanti

Tavallaan hienoa että joukkueeseen haetaan lupaavia nuoria tulevaisuuden kiekkoilijoita mutta samalla täytyy sanoa että nämä "nimettömät" pelaajat eivät juurikaan houkuttele yleisöä, sponsoreita eikä myöskään paranna medianäkyvyyttäkään. Eli vaikea tällä systeemillä on nousta taloudellisesti, urheilullisesti ehkä. Ei näytä huominen ruusuiselta, ei sitten millään.
 

Colo Colo

Rivipelaaja
Viestejä
10
Vs: Osakeanti

Tulipa nämä jutut taas yllätyksenä....

"Nollatulos" vaihtui "pikku tappioon". Eipä olis uskonu.
 

WingMan

Rivipelaaja
Viestejä
73
Vs: Osakeanti

Viime kaudella tappiota tuli "enää" 270 000 € ja suunnan piti olla parempaan päin. Monissa eri yhteyksissä tappioita selitettiin menneisyyden haamuilla, oli tosiaan Minnesota-peliä, TV-rahojen väärinlaskua, valmentajien ulostuksia jne. Kainulainen kommentoi syksyllä tulosta seuraavasti: "Viime tilikauden operatiivista tulosta voidaan pitää hyvänä olosuhteisiin nähden. Talouden vakauttamiseksi tehty ohjelma näkyy selkeästi tilinpäätösluvuista ja kuluvan tilikauden ennusteesta". Ilmeisesti tämä talouden vakauttamiseksi tehty ohjelma on sittemmin heitetty romukoppaan ja tilalle otettu jotain muuta. Nyt puhutaan osakeannin yhteydessä, että tavoite on, että Ilves on velaton seura vuonna 2020. No tulevaisuudessa pitäisi varmaan viivan alle jäädäkin sitten kanssa jotain, jos tavoitteeseen meinataan päästä. Tästähän saisi kivan uuden sloganin, millä markkinoida ensi kautta: "Tampereen Ilves - Viiri Viidessä Vuodessa, Velaton Kuudessa."

Samassa uutisessa todetaan myös seuraavaa: "Kainulaisen mukaan tämä kausi on lähtenyt taloudellisesti hyvin käyntiin, ja hallitus ennustaa kassavirran kasvavan". Kun kerran kausi lähti siis taloudellisesti hyvin käyntiin, niin missä vaiheessa ruvettiin tekemään persnettoa? Jos kerran Corsosta päästiin eroon halvalla ja kauden loppupuolella hankitut Dimitrakosit ja Männiköt olivat niin halpoja hankintoja kuin yleisesti puhuttiin, niin miten helkkarissa pystyttiin ottamaan 400 000 € takkiin? Normaalissa osakeyhtiössä varmaan asiasta vastuussa olevat tajuaisivat erota, mutta kun on kyseessä Ilves-Hockey Oy niin normaalius on vaikea sovittaa samaan lauseeseen. Ja toisaalta esim. Tj:n vaihdolla ei merkitystä varmasti ole, tappiota on kuitenkin tehty aika monen toimarin aikana. Kroonisen miinustuloksen syyt ovat varmasti syvemmällä rakenteissa. Ilves-Hockey Oy on tainnut edellisen kerran tehdä + -merkkisen tuloksen kaudella 2007-2008 (1000 €), mikäli Wikipediaa on uskominen.

Linkki syksyn HS-uutiseen Ilveksen edellisestä tilikaudesta: http://www.hs.fi/urheilu/a1384922466568
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 717
Vs: Osakeanti

Ja tämä sama porukka siis nälvi Sjöblomille tämän 3000 hotellilaskusta ja ovat aiheuttaneet Ilvekselle 135-kertaisen tappion? Samaten Jösse I suuri kommentoi että Sjöblomista oli pakko päästä eroon kun "puheet ja teot eivät vastanneet toisiaan"! Ja tämä sama porukka Manngard, Jääskeläinen ja muu hallitus on siis jälleen kerran osoittanut sanojensa painoarvon! Ei voi kuin kertakaikkiaan ihmetellä kuinka HÄRSKIÄ porukkaa Ilveksen ympärillä liikkuu. Käsittämätöntä! Kuinka nuo tyypit edes kehtaa kaupungilla kulkea?

Omassa tiedotteessaan muuten Manngard ilmoitti että Hockey Oy:n hallitus nauttii täysin hänen luottamustaan. No, tämä on siis Manngardin tahtotila että Ilves on tehnyt tämän verran persnettoa, mutta en kyllä kertakaikkiaan ymmärrä mitä tämä sitten tästä seurasta haluaa, kun kerran on valmis antamaan velkojaan anteeksi, mutta tekee sitä samalla lisää.

Ja siellähän tuo on mustaa valkoisella: "Osakkeiden eteenpäin myymiseen liittyvistä riskeistä yhtiö toteaa, että ”on mahdollista, että osakkeille ei ole löydettävissä ostajaa, joka maksaisi siitä käyvän hinnan. Saattaa myös käydä niin, että ostajia ei ole lainkaan”."

Kyllä tästä kaikesta paistaa ihan puhdas epätoivo, että tulkaa nyt joku ja lyökää rahaa tiskiin. Ihan sama kuka.

Ilveksen tiedotteesta muuten: "Uusittu Liigan sarjajärjestelmä on Ilves-Hockey Oy:n kannalta mahdollisuus joustavaan talouden hallintaan." Siis Ilves myöntää ihan suoraan että ensi kaudelle ei ole minkäänlaisia urheilullisia tavoitteita, koska sarjasta ei voi pudota ja kevään korvalla tullaan suorittamaan tyhjennysmyynti! Kannattaa huomoida kun soittelevat kausikortin uusimisen perään.

Hyvät naiset ja herrat, Tämä OLI Tampereen Ilves.

Ilveksellä ei ole tulevaisuutta
 

Battery

Luottopelaaja
Viestejä
7 303
Vs: Osakeanti

Lisäksi iso ja paha Sjöblom hankki kuulemma Tommi Kivistön Ilvekseen. Siis miehen joka pääsi ainoana uutena pelaaja tämän kauden Suomen maajoukkueeseen. Marko veisi näköjään kaikkia Ilveksen toimistolla ja johdossa ja aivan joka postilla.

Minä näkisin jääkiekko Ilveksen mielummin vaikka sitten KHL:ssä Sjöblomin omistuksessa, kuin näiden nykyisten syöpäläisten raiskattavana SM-Liigan pohjalla urheilullisesti ja taloudellisesti.
 

Takatolppa

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
218
Vs: Osakeanti

Nyyh, Marko sitä ja Marko tätä. Voi helvetti. Se on voi vitun voi, jos ei ole rahaa ostaa haluamaansa. Niin käy joskus.

Tilikauden tulos on tyly, mutta operatiivinen tulos oli siellä nollan tietämillä. Se on kuitenkin ihan kiva asia.

BTW. Tuo Kainulainen alkaa olla melkoinen sammakkomies noiden kommenttiensa kanssa. Välillä ollaan vittuuntuneita siitä, että Ilves kiinnostaa. Välillä ollaan tekemässä nollatulosta, vaikka oikeasti tulee helvetisti turpaan. Lopuksi kerrotaan vanhoille ja uusille osakkeenomistajille, että Ilveksen omistaminen on muuten sitten tosi paska bisnes. Rahaa ei tule, mutta sitä menee.

Aivan varmasti on paska bisnes, jos johdossa tuolla asenteella työskentelevä herrasmies. Vaihtoon ja vähän äkkiä!
 

NoGood

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
234
Vs: Osakeanti

toskala sanoi:
Ja siellähän tuo on mustaa valkoisella: "Osakkeiden eteenpäin myymiseen liittyvistä riskeistä yhtiö toteaa, että ”on mahdollista, että osakkeille ei ole löydettävissä ostajaa, joka maksaisi siitä käyvän hinnan. Saattaa myös käydä niin, että ostajia ei ole lainkaan”."

Oli kuka mitä mieltä asiasta tahansa, mutta tämä ja muiden riskien maininta lienee pääosin lakiteknisiä juttuja. eli kaikki tämän kaltaiset asiat pitää olla mainittuna jotta niistä ei pääse kukaan nostamaan juttua myöhemmin. Ko. kohdan toteutuminen tietenkin saattaa olla realismia ts. kaikkia osakkeita ei merkata.
 

näsinneula

Luottopelaaja
Viestejä
1 684
Vs: Osakeanti

Surullista, mutta "meille" ipa- mielisille niin kovin tuttua, ettei enää herätä edes tunnukuohua - puuro on sekoitettu samoilla leseillä jo niin monta kertaa ja samalla palanut pohjaan. Viiriä, poikaa, ym. Vuosi sitten oli viimeinen "mahdollisuus" ja se meni MS:n mukana - nyt sitten osakeanti loistaa kuuna taivaalla.

Laitaan kesälomilla ja katsotaan rauhass luisteleeko Hallin toisesta päädystä vihreä joukkue (ja millä roosterilla??) "parketille" syksyllä ......
 

WsQ

Luottopelaaja
Viestejä
1 255
Vs: Osakeanti

Budjetti oli alunperin laadittu liian suureksi. Ei ylitetty budjettia, mutta tulopuoli oli kaukana yltiöoptimistisista luuloista.
 

merkkari

Guest
Vs: Osakeanti

Brooks sanoi:
merkkari sanoi:
Puheet budjetin ylittämisestä voi esim Brooks lopettaa heti alkuunsa.

Olenko sitten puhunut jossakin budjetin ylittämisestä?

Mahdollinen tilikauden tappio selittyy sillä yksinkertaisella syyllä, että tämän kauden pelaajabudjetti oli, kuten usein olen todennut, toivotaan, toivotaan -budjetti. Se olisi toteutunut vain, jos kaikki olisi sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, eikä sekään olisi välttämättä riittänyt, kun otetaan huomioon tietyt rakenteelliset tekijät.

Tämä on edelliseltä sivulta. Jos tässä et tarkoita budjetin ylittämistä niin voit sitten varmaan tarkentaa että mitä vittua toi sitten tarkoittaa ?

Taidat olla samaa kategoriaa jössen kanssa että kun tarpeeks uskottelee ittelleen ja muille paskaa niin siihen alkaa itsekin uskoa lopulta.
 
Ylös