Ondrej Roman

ifor74

Luottopelaaja
Viestejä
3 530
Huikeaa maalitolppien siirtelyä taas. Eri asia olisi kyllä jos Roman höntsäilisi tai olisi ihan paska, niin nyt ei kuitenkaan ole. Ei tarjoa hyökkäyssuuntaan vieläkään tarpeeksi, mutta omissakaan ei kuitenkaan kolise, siihen päälle on tehnyt muutaman pisteen ja voittanut koko kauden meillä olleista senttereistä parhaalla prosentilla aloituksia. Onko tämä tarpeeksi kärkijoukkueen kakkossentterille? Ei missään nimessä. Onko näytöt suhteessa Romanin palkkaan? En usko, mutta varmaksi en voi sanoa kun tiliotetta en ole nähnyt. Se kai ensimmäisen kirjoituksen pointti oli, riittääkö tällä hetkellä nyt se, että et erotu hyvässä etkä pahassa, Ilveksen johdon täytyy nyt miettiä sitä, sillä heillä pelkästään on tiedossa kokonaiskuva meidän talouden realiteeteista.



No hohhoijjaa. Miksiköhän joukkueen kapteeni, jolla on 11 tehopistettä kasassa ei huilaa? Tai Liigan pistepörssin ykkönen? Tai NHL-puolustaja? Antonen, Päkkilä, Mieho ja Lepaus ovat kuitenkin Romanin lisäksi huilannut. Miksi Roman suostuisi sopimuksen purkuun 60% palkan maksulla? Ihan yhtälailla voisi kysyä onko järkevämpää vain purkaa Romanin sopimus 0% palkan maksulla kuin pitää joukkueessa, mutta kun ei ne asiat vain mene ihan noin. Viime peleissä, jotka Roman pelasi sai myös alivoima-aikaa.

No miksi joukkueen vanhimpia pelaajia ja varmasti parhaiten palkattuja jolla pitäisi olla kokemusta niin niin joutuu huilaamaan pelin? Miksi hänellä ei ole sitä 11 pistettä jota esim. Kapulla on niin ei tarvitsisi edes tätä keskuskustelua käydä tai että hän toisi jotain speciaalia joukkueeen suorattamiseen?
 

ifor74

Luottopelaaja
Viestejä
3 530
Niin jos Roman heivataan nyt vaikka sitten, sillä 60% palkalla ja kaikki kolme poistuvat on meidän sentteristö. Saarela-Mieho-?-? ja mahdollisesti Joni Ikonen + laituri Lepaus. Tarvittaisiin siis ykkös- ja kakkossentteri, mutta Romanin 60% olisi edelleen meidän maksettavana. Olisiko siis järkevämpää vaan pitää Roman ja maksaa se 40% prosenttia enemmän, mutta tarvitsisi etsiä vain ykkössentteri?

Nimen omaan, virheistä pitää maksaa. Siksi onkin tärkeätä että ei mitään "Romaneita" oteta paikoille mitä he eivät pysty täyttään.
Thas we call ammattitaito
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 706
Ottamatta sen enempää kantaa Romaniin - vaikka tämä onkin hänelle pyhitetty ketju -, voitaneen sanoa, ettei Romanin poissaolo tainnut juurikaan näkyä Ilveksen pelisuorituksessa suuntaan tai toiseen. Altavastaajana tuosukorvat Kuopiossa kuitenkin olivat, ja jälleen kerran Dostal pelasti kolme pistettä. Nyt ei tainnut asenteessa tai valmistautumisessakaan olla vikaa. Ehkä joku nostaa esiin pitkän bussimatkan? Nykykiekossa ratkaisevaa on kuitenkin viisikkopeli, sen organisoiminen (lue: pelitapa) ja toteuttaminen.

Tämä pelitapafundamentalismi ja siihen liittyvät kehäpäätelmät alkavat olemaan jo huvittavaa luettavaa. Ilves oli 1. erässä enemmän peliä hallitseva osapuoli ja liikkuvampi, toisessakin hyvin pelissä mukana 1-0 maaliin saakka kunnes sitten Saarelan vastaisku ja ylivoimalla tullut 1-2 maali käänsivät pelin taas Ilveksen puolelle. Kolmannessa oltiin sitten altavastaajia kun varsin luonnollisesti KalPa oli takaa-ajajana jolloin sen pitikin pelata ylöspäin ja liikuttaa kiekkoa ja pelaajien nostaa pelinopeutta. Dostal joutui venymään kyllä parhaimpaansa, mutta niin se huippujoukkueen takana pitääkin olla huippumaalivahti koska ei paraskaan pelitapa ole aukoton eikä immuuni yksilöiden tekemille virheille.

Yritätkö jotenkin sanoa ettei Ilves ollut pelitavallisesti edellä KalPaa eilen? Miksi sitten Ilves voitti ja KalPa hävisi? Onko Ilves jotenkin voittanut väärin kun pelitapa ei ollut omaa silmää miellyttävä? Jos yrität vihjata että Ilveksen pelitapa ei ole riittävän hyvä tähän sarjaan, niin mielenkiintoista olisi kuulla mihin tässä pitää verrata. 12 pelistä 8 voittoa ja sarjan 2. tila on aika hyvin pelitavallisesti mielikuvituksettomalta porukalta.

(PS. Pelitapakuningas Mannerkin oli sitä mieltä että Kärppien tappio Pelicansille johtui ylimenneestä latauksesta. Eikö se pelitapa olekaan vain automaattinen vastaus kaikkeen?)
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 932
Nimen omaan, virheistä pitää maksaa. Siksi onkin tärkeätä että ei mitään "Romaneita" oteta paikoille mitä he eivät pysty täyttään.
Thas we call ammattitaito
Mikä on se paikka mikä Romanin mielestäsi pitäisi täyttää ja oletko varma, että Ilveksessä on ajateltu samoin ?
Entäpä jos nuoreen joukkueeseen haluttiinkin kokenut rauhallinen sentteri, joka voittaa aloituksia isolla prosentilla, eikä tee isoja virheitä.
Ehkäpä hän olikin edullinen, eikä ole edes kaavailtu missään kohtaa ykkössentteriksi.
 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 351
Romanin mahtumista kokoonpanoon valmennuksen silmissä kannattanee muutenkin arvioida tarkemmin majoukkuetauon jälkeen. Nyt oli kaikkiaan turhan looginen paikka pistää ukkoa rotaatioon, kun Hayton otettiin Kuopioon ja Roman taas on menossa maajoukkueen matkaan. Toki tuskin Roman valmennuksenkaan silmissä on odotuksia täyttänyt ainakaan hyökkäyspään pelaamisessa.

Mutta ei kai siinä, 50 sivua kohta täynnä äijästä. Kiinnostaisivatpa vaikka jalkapalloilijat foorumisteja samoissa määrin.
 

ipa1970

Luottopelaaja
Viestejä
8 694
Oletko harkinnut pelaajatarkkailijan uraa?
Voin myös omasta puolestani sanoa että kukin voi katsoa romanin ensimmäisestä pelistä oma vahva mielipiteeni joka tosin palstan ”pelaajatarkkailijat” lyttäsivät täysin. Väitän yhä että olen osunut 100% oikeaan.
Näitä alusta asti romania liputtaneita lähes järjestäen yhdistää myös täydellinen tietämys ilveksen taloudellisesta tilanteesta. Esimerkkinä jäsen arzamas faktana tietänyt kertoa että ipan taloudellinen tilanne on että lainamiesten lähtiessä korvaajat tulevat kooveesta tai junnuista, sekä kaikki mahdollinen sponsori/yhteistyökumppaneilta mahdollisesti tuleva raha menee vain ja ainoastaan tappioiden minimoimiseen.
Kovin ihmettelen mistä tällaiset tiedot on saatu, todennäköisesti tillulta tai ripalta.
Kuitenkin , koppasen hankinnan jälkeen oletan että jotakin virityksiä olisi romanin suhteen.
Aika näyttää onko roman lähtötelineissä ja kenen väitteet osuu ja kuinka paljon shaibelia kukin kirjoittaa.
 

ifor74

Luottopelaaja
Viestejä
3 530
Mikä on se paikka mikä Romanin mielestäsi pitäisi täyttää ja oletko varma, että Ilveksessä on ajateltu samoin ?
Entäpä jos nuoreen joukkueeseen haluttiinkin kokenut rauhallinen sentteri, joka voittaa aloituksia isolla prosentilla, eikä tee isoja virheitä.
Ehkäpä hän olikin edullinen, eikä ole edes kaavailtu missään kohtaa ykkössentteriksi.

Jos Roman hankittiin sentteriksi jonka tehtävä on voittaa aloituksia suurella prosentilla niin miksi hän häviää niitä enemmän kun voittaa? En sano että ykkössentteriksi hankittiin mutta kakkoseksi korvaamaan Leinoa. Ja eihän EHT sentteri voi olla edullinen, vai meinaatko että maajoukkuemies tsekeistä tulee rakkaudesta Ilvekseen pelaan halvalla??
 

Artsi

Luottopelaaja
Viestejä
3 228
1604244970157.png


1604245097402.png


Olisimmeko tyytyväisiä Tapparan "kakkossentteriin"? Pisteitä vähän enemmän, mutta vastaavasti +/- huonompi.
 

Arzamas

Luottopelaaja
Viestejä
1 857
Ajattelin itse niin että maajoukkuetauko ja ensimmäiset 10 sarjapeliä on hyvä aika nähdä lähteekö kulkemaan vai ei. Kirjoitin ennen kauden alkua että Romanin vahvuudet ovat pelisilmä ja hyvä laukaus, aloittajana kohtalainen. Kirjoitin myös että ei ole erityisen säkenöivä pelaaja, vaan tasainen suorittaja. Lisäksi heikkouksista kommentoin että ajoittain vaivaa tietty pehmeys. Potentiaali on ottaa kakkosentterin tontti myös liigatasolla.

Roman itse kommentoi tänne tullessaan Tsekkijulkaisun haastattelussa että Ilveksen tarjous tuli yllätyksenä, ja tarkkailua oli tehty, ja lupailtu ykkös-kakkossenttetin tonttia. Parin päivän harkinnan jälkeen Roman päätti hyväksyä tarjouksen, koska oli viimeisiä saumoja lähteä ulkomaille. Tietäen Ilveksen tarkan markan politiikan, olen melko varma että millään mottipäisellä summalla Romania ei ole kosiskeltu, mutta varmasti palkkansa tienaa. Roman ei myöskään ole sitä "ykköskoria" tsekkipelaajista jo ikänsäkin puolesta, kuten nimim Noma kommentoi. Ei varmasti ole Smejkalin liksoilla, joka on enemmän "top prospect" -kategoriaa näyttönsä jo antaneeseen Romaniin verrattuna.

Nyt maajoukkuetauolla on hyvä katsoa miltä näyttää:
- Roman on vetänyt suht tasaisella suoritusvarmuudella oman pään puolustuspelin ja aloitukset
- Ennakoitu pehmeys on selkeä heikkous fyysisessä liigassa, mihinkään isompaan vammaan en usko
- Romanin vahvuudet, etenkin laukaus on loistanut poissaolollaan. Hyviä passeja on nähty vain väläksittäin.
- Omasta mielestäni Ilveksen vauhtikiekko ei sovi Romanille pätkääkään, peliä ei rakenneta perinteisesti sentterin kautta, eikä juurikaan palautella ja haeta parempia syöttölinjoja. Ilveksen pelityyli myös vaatii sentteriltä kovaa fyysisyyttä, mikä on kaikkea muuta kuin Romanin vahvuus - tämä menee kyllä skouttauksen piikkiin.

Romanista tulee mieleen Marek Vorel Ilveksessä v2.0. Ei nyt ole täysin pettänyt, mutta ei ole kyllä ottanut sitä roolia mitä odotettiin. Varmasti hoitaa kolmossentterin tontin NHL apujen lähdettyä, mutta sitä tuskin haetaan. Ja sitä tuskin Roman on tullut hakemaan.

Jossain liigan alakastin perinteisissä trap porukoissa Roman varmasti tekisi riittäävää tulosta. Siksi hakisin vaihtokauppaa johonkin potentiaaliseen kaveriin joka voisi tässä tilanteessa vetää myös laidalla. Ihan suorilta käsin en tässä tilanteessa päästäisi Romania täydellä palkalla poppareille, etenkin kun jollain on varauduttava NHL leireihin, oli se sitten Roman tai joku muu.

Sopimuksen purkuun ei Roman varmasti suostu ellei Tsekin liiga ala. Tilluna pitäisin silti linjat kuumana Vitkovicen suuntaan, siltä varalta että extra-liiga vielä alkaa. Vitkovice ottanee ykkössentterinsä mielellään takaisin, varsinkin jos Ilves maksaa pienen osan palkasta. Se on sitten eri asia että haluaako Roman palata seuraan joka ei pysty sitä omaa osaansa liksasta hoitamaan. Mutta esim Trineciltä löytyy kyllä massia, terästehtaat pyörii myös koronan aikana.
 

Rouhija

Luottopelaaja
Viestejä
6 674
Tulee mieleen, että ehkä nämä antipatiat johtuvat sii, että on ulkomaalainen pelaaja. Mitä jos hän olisikin Oskari Romppanen?

Lähtökohtaisesti ulkomaalaisen on oltava ihan mukiinmenevästi pisteitä tekevä pelaaja ja esitettävä muutenkin edes jonkinlaisia merkkejä kovista pelaajasta. Nolla-nollaa pelaavat Väinö Väinämöiset löydetään kyllä kotimaastakin. Eli Roman on saanut ihan aiheesta noottia.
 

El Reino

Tähtipelaaja
Viestejä
10 289
Kummasti Jokke pisti miehen vilttiin heti kun tuli korvaajia tilalle, vaikka täällä asiantuntijat kertoivat kuinka "edistyneiden tilastojen valossa Roman on joukkueen parhaimmistoa".

Viittaat ilmeisimmin minun viesteihini, joten vastaan tähän.

Olen tuonut tämän esiin suurelta osin ihmettelynä sen osalta ja huomiona siitä, että Romanin aikana joukkue on kuitenkin menestynyt tulosten valossa jäällä. Ei se siis ole pelaajan fanittamista, puolustelua, otteiden selittelyä, tms., vaan tilastollisten faktojen esiintuomista.

Olen sanonut aiemminkin, että Roman ei ole sopeutunut Ilveksen pelitapaan. Hän tuskin on siihen edes oikeanlainen pelaaja. Jossain muussa liigajoukkueessa hänestä voitaisiin saada suurempi lisäarvo. Nyt hän on Ilveksessä 5. sentteri.
 
Ylös