Nick Baptiste

Toutain

Luottopelaaja
Viestejä
6 860
Baptiste on yhden kauden Ilveksessä pelannut ulkomaalaispelaaja, joka sen jälkeen halusi keski-Eurooppaan. Nyt Tapparalla tarvetta ja varmaankin tarjottu sen mukainen lappu, niin palaa Tampereelle.

Ei tällaista miestä voi miksikään Ilves-sydämeksi olettaa, vaikka varmasti viihtyi ja arvosti kannattajia.

Pelaajahan ei tässä ole tehnyt mitään erikoista tai pahaa, mutta asiaan kuuluu silti, että saa kuulla tästä ja menettää esim. Osaston kunnioituksen :)

Ihan turha jeesustella kellekään siitä, kuinka vakavasti tähän pitäisi suhtautua. Jos sille tielle lähdetään, niin saman tien voi kyseenalaistaa intohimoisen urheilukannattamisen ylipäätään. Voidaan alkaa kysellä, että onko se nyt muka vakavaa, kun noi keltavihreissä paidoissa pelaavat ukot ei voittaneet noita sinioransseissa pelaavia jne.

Tunteistahan tässä on kyse ja jos Baptisten meno Tapparaan vituttaa, niin kyllä ne tunteet saa näyttää ja antaa palaa, (kunhan ei ole apina ja ylitä tiettyjä rajoja).
 

Vesli

Guest
Okei, eli siinä kohtaa se ei siis ole ammatti. Kuhan vähän kyseenalastan tätä hommaa.

Mää en oo Raipea dissannut millään tapaa.
 

Konnan lämäri

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
432
No olisi mennyt vaikka Kerhoon, ihan sama, mutta ei nyt ainakaan tätä mihin nyt päätyi.
Sulle on tarjolla duuni siellä missä haluat, mahdollisuus menestyä, toimintaympäristö viimeisen päälle ja palkkapussikin enemmän kuin naapurin kylän ladossa pelaavassa pikku jengissä. Tottakai sä lähdet sinne latoon pelaamaan. Ihan vaan ettei fanit suutu.

Mä luulen että Nick ois halunnut Ipaan, mut joutui Tapparaan. Se oli vähän kuin next best thing hänelle.
 

Toutain

Luottopelaaja
Viestejä
6 860
olis todellakin mahtunut

No ei enää tässä vaiheessa, kun rooleja katsotaan. Toki se, että mitä mahtumisella tarkoitetaan, mutta jos Baptiste olisi tullut saataville vasta tässä vaiheessa, niin ei tuosta kyllä oikein sopivaa paikkaa olisi löytynyt. Ei tässä ole kyse vain pelaajan tasosta, vaan niistä rooleista. Mun mielestäni tuohon kokoonpanoon Baptisten hankkiminen olisi ollut äärimmäisen outo veto.
 

Mr. Torrance

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
884
Kyllä ne InstaEtsivät taas tän haisteli oikein. Olisi mahtunut mun Ilvekseen, mutta haistapa vittu nick!
 

Vesli

Guest
Et varmasti näin tehnytkään, mutta otit nyt vain kaikista huonoimman mahdollisen kaverin vertailuksi.
Anteeks siittä, mun mielestä mää en olis voinu parempaa kaveria vertailukohdaks saada jos uskollisuutta ja sanoja mitataan. En nää tossa ''se on vaan ammatti, ei väliä'' asenteessa mitään järkee.
 

AQ21

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
3 698
Toivottavasti on saanut lypsettyä todella rahakkaan sopimuksen.
Täällä kaikki taas haukkuu näkemättä pystyyn. Tämä sataa suoraan meidän laariin, kun Tappara joutuu heittämään puoli milliä (huom kuivat markkinat) Kankkulan kaivoon. Naapuri ei saa mitään vastinetta rahoille, kun BDN käy koko talven vaan kaljalla ja siivillä. Varmaan katsoo meidän pelejä telkusta siinä samalla. Sitten kun Tappara tippuu sääleissä ulos, niin taas ensi keväänä pääsee katsomaan meidän pelejä paikan päälle. Jos Tappara kysyy, niin syyksi voi antaa kun ei muita Liigan pleijaripelejä pelata Tampereella.

Ikuisesti Ilves.
 
Viimeksi muokattu:

Rouhija

Luottopelaaja
Viestejä
6 697
Heikoille jäille ja sitä rataa mutta nää ketkä sanoo että se on ammatti niin olisko samaa mieltä ku Raipe olisi tehny joskus loppuvuosilla sopimuksen tapparaan?
Näitä turha verrata keskenään. Älä tee itsestäsi hölmöä.
 

Meklari

Luottopelaaja
Viestejä
6 544
olis todellakin mahtunut
Ylivarustelu yhdellä alueelle voi syödä muilta alueilta. Sentteri on paljon tärkeämpi kuin Ikonen, Meskanen, Nyman joukon jatko. Meskanen ja Nymankin sen verran yksipuolisia, että mitään Baptistea ei tarvita tuohon vielä lisäksi.
 

El Reino

Tähtipelaaja
Viestejä
10 327
Hyvin todennäköistä on, että Baptiste on kytännyt kesään asti pestiä Keski-Euroopassa. DEL-kausi ei kuitenkaan sujunut ihan nappiin kärkirooliin hankitulta pelaajalta. Joukkueen sisäisen pistepörssin 7. sija 34 pisteellä ei ole huono suoritus, mutta vertailun vuoksi joukkueen ykköstykki Thuresson teki 26 pistettä enemmän. Isoa tiliä ei siten ole ehkä ollut tarjolla Saksasta tai Sveitsistä. Kaikki muut Kölner Haien kärkinimet jatkavat joukkueessa, mikä voi kieliä toki muistakin kuin pelillisistä haasteista.


Baptiste on hieman yhden tempun poni, mutta niin on toki moni muukin maalintekijätyyppi. Odotan mielenkiinnolla, miten hän sopeutuu Grönborgin pelitapaan. Puolustuspelistä luistamista ei välttämättä katsota sormien läpi kuten Myrrän Ilveksessä.
 

Dirty deed

Luottopelaaja
Viestejä
1 255
Olis kelvannut toki meillekin, no ammattimies menee sinne missä parhaiten maksetaan. Tuttu kaupunki, helppo tulla. Eipä yksi kausi Ilveksessä nyt mihinkään seurauskollisuuteen velvoita, jos sitä nyt enää hirveästi on edes olemassa edes omilla junnuilla saati sitten ulkeilla.

Harmittaa, mutta SDN nyt valitsi näin.
 

Torski

Tähtipelaaja
Viestejä
11 007
Ensin Ässien seuralegenda menee Lukkoon ja nyt Ilveksen seuralegenda menee naapuriin. Oi mitä aikoja elämme..
 

Kampi

Rivipelaaja
Viestejä
47
Naisystävä on Tampereella niin jos saat sopimuksen sieltä niin kyllä varmaan kelpaa kun vaihtoehtona on reissaaminen. Harmittaa urheiluromantikkona itteäkin, mutta pitäskö ajatella niin että ei voi yhden kauden pelanneena ulkkarina tulla Tampereelle toiseen seuraan?
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 732
Baptiste on ammattilainen, ja siihen ammatin harjoittamiseen kuuluu tietysti itsekunnioitus ja että sinne mennään missä palveluksista eniten maksetaan ja on parhaat puitteet. Pelaaja saa olla ammattilainen ja ajatella ammattilaisesti, mikä tarkoittaa että tekee päätökset järjellä eikä tunteella. Siitä ei pelaajaa tuomita.

Sitten on olemassa myös sellainen asia, ei pelkästään jääkiekossa, vaan muussakin elämässä, kuin tyylikkyys. Se on sitä, että osaa ajatella muutakin kuin itseään, tekee päätöksiä pidemmällä ajanjaksolla eikä mene aina siitä mistä se aita on matalin. Jos olet kaveriporukalla baarissa ja näet upean mimmin/hemmon, mutta tiedät että myös kaverisi on ollut siihen jo pitkään ihastunut, niin tyylikkyyttä on se, ettet lähde heti sitä pokaamaan vaan annat kaverille mahdollisuuden. Koska naisia ja ukkoja tulee aina, mutta kavereita ei niin vaan uusia hommata.

Bapin tasoinen pelaaja olisi voinut saada varmasti hyvän sopimuksen Euroopastakin ja liigassakin olisi ollut ottajia. Mutta silti, Bapi halusi kaikista seuroista juuri Tapparaan vain vähän yli vuosi sen jälkeen kuin on Ilves-sopimus päättynyt. Koska Tampereen asetelmat on tuttuja, on Bap tiennyt tasan varmasti mitä on mennyt tekemään. Ja se edustaa juuri tyylittömyyttä. Koska tietää ettei Ilves-taustaisena tule saamaan täysin Tapparan fanien luottamusta ja Ilves-päädylle tuolla hommallaan osoitti että Ilves oli vain seura muiden joukossa. Selitellä saa aina, arvot ja arvostukset on vain sanoja niin kauan kuin niitä ei tarvitse teoilla osoittaa eikä niistä mitään maksaa.

Ei tästä mielestäni verkkareita tarvitse repiä mutta pettynyt saa olla, koska ei Nickiltä sitten sitä tyylikkyyttä löytynyt.

Ja jos ajattelee että kyseessä on vain yhden kauden ajan Ilveksessä pelannut ulkkari, niin kyllä sellainenkin voi vaikutuksen tehdä. Perrin tuli Suomeen vuosituhannen vaihteessa ja pelasi Jokereissa, Ässissä ja HPK:ssa. JYP:ssa mies ei pelannut kuin yhden kauden 02-03, mutta lupasi tulla sinne takaisin päättämään uransa sitten kun on ne isot tehnyt rahat, ja piti lupauksensa ja päätti uransa JYP:ssa. Ei toki ihan niin kuin oli alunperin ajatellut, mutta päätti kuitenkin. Eli kyllä yhdessäkin kaudessa voi joukkueesta tulla pelaajalle merkityksellinen ja toisinpäin.
 

Rautakorven haamu

Luottopelaaja
Viestejä
1 160
En tiedä oletko huomannut mutta jokainen pelaaja aina kehuu niitä sen jengin faneja missä sattuu sillä hetkellä pelaamaan.
Näin se menee. Baptiste kehui siinä soppariuutisten haastattelussa jo Tapparan fanitkin. Pohjoisamerikkailaiseen kulttuuriin kuuluu tällainen superlatiiveilla kuorrutettu "kaikki täällä on maailman parasta" -tyylinen puhe, oli asia mistä tahansa maan ja taivaan välillä siinä missä suomalaiset ovat "emmäänyttiiä" -kansaa. Kulttuurieroja.
 
Ylös