• Moro! Perinteinen Ilvesfoorumin kevätveikkaus järjestetään nyt jo kuudetta kertaa. Suuren suosion saavuttanut veikkaus järjestetään omassa osiossaan täällä. Kaikki joukolla mukaan, ja veikkausonnea!

Matias Mäntykivi

Koikkaaja

Luottopelaaja
Viestejä
1 349

Mäntykivi on 19-vuotias hyökkääjä, joka kykenee pelaamaan laitahyökkääjänä ja keskushyökkääjänä. SaiPan kasvatti on pelannut kaikissa ikäkausimaajoukkueissa. Mäntykivi on Boston Bruinsin kuudennen kierroksen varaus vuodelta 2019.

– Mäntykiveltä löytyvät poikkeukselliset taidot ja pelipää. Hän on pelannut lähes sata liigaottelua, vaikka ikää on edelleen alle 20-vuotta. Pitkällä aikavälillä näemme hänet sentterinä, kun fysiikka ja suora luistelu kehittyvät, luonnehtii uutta pelaajaa Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.


 

Pika1

Luottopelaaja
Viestejä
1 149
Kahden vuoden soppari on hieno uutinen.
 

Puujalka

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
181
Noniin, laituri joka voi pelata myös keskellä! Ei vaan, hieno uutinen tuo 2-vuotinen soppari.
 

Mobutu Sese Seko

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
187
Kausi
Pisteet
Ilman yv
YV
Tasak-aika
Yv-aika
Yht.
Lauk Maalia kohti/yht
Maalia kohti tarkkuus
L/O
19-20​
42 3+3=6 -9​
0,14​
3+2=5​
0,12​
0+1=1​
0,02​
10:23​
1:12​
11:36​
18/28​
64,29%​
0,67​
20-21​
43 1+8=9 -18​
0,21​
1+4=5​
0,12​
0+4=4​
0,09​
11:17​
1:53​
13:12​
29/55​
52,73%​
1,28​
- Ihan mukavasti saanut yv-vastuuta. Tehoja ei vielä kovin ihmeellisesti ole liigan puolella syntynyt. AV-aika näillä kausilla on ollut yhteensä 75 sekuntia. Mestiksessä toissa kaudella oli varsin tehokas ylivoimalla tehtyään 0+6 vain 23 minuutin yv-ajalla.

- Eniten pakkasen puolella SaiPan pelaajista. Kaikista liigan hyökkääjistä kahdeksanneksi eniten pakkasella koko sarjassa. Välillä pelannut myös keskellä aloitusprosentilla Rockwood. Helmikuussa 2021 oli neljän pelin pisteputki (0+4), lopuissa 39 ottelussa 1+4.
- Laukauksen sihti melko epätarkka.
- Rangaistuslaukauskisoissa saldo 1/2. Rankkarispesialisti viime kauden yhteen ongelmakohtaan ;)

Mitään pikavoittoa Mäntykivestä ei välttämättä kannata odotella, mutta pidempi sopimus mahdollistaa hänestä jonkinlaisen projektipelaajan. Leveyttä joka tapauksessa tarvitaan ja onhan siellä mm. NHL-varausta ja U20-turnaustakin taustalla.
 
Viimeksi muokattu:

jurgen

Luottopelaaja
Viestejä
7 812
Potentiaalipelaaja nro 2. Kaikki kivet ja kannot on käännettävä, jotta saadaan Matiaksesta kaikki irti.

Tervetuloa Ilvekseen Matias Mäntykivi!
 

mirasane

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
318
Mäntykivi voi olla Ilvekselle Tamin sanoin high risk - high reward -tyyppinen hankinta. High risk siinä mielessä, että hän teki sopparin Tampereelle jo viime kauden alussa, jolloin odotukset olivat, että kausi 20-21 tulee olemaan hänen läpimurtokautensa. Tulevan kauden palkka lienee siksi korkeampi kuin mitä tuo päättynyt floppikausi olisi oikeuttanut tienaamaan.

Näkisin Mäntykiven hyvin ilvesmäisenä pelaajana. Siis varsinkin vanhaan ilvesläisyyteen kuuluu sellainen taitopelaaminen ja luovuus, mitä parhaimmillaan Raipet ja Veikko Niemiset ovat edustaneet. Mäntykiven pelaaminen lähtee nimenomaan taidosta ja kiekonkäsittelystä. Hänellä oli myös heti 18-vuotiaana Liiga-tulokkaana röyhkeyttä lähteä välillä kikoilla haastamaan kokeneitakin liigapakkeja hyökkäysalueella tilanteessa, jossa moni pelaaja tyytyisi vain heittämään kiekon päätyyn. Monesti nuo haastot eivät onnistuneet, mutta sellainen terve röyhkeus ja kunnianhimo, mitä hyökkääjältä vaaditaan, oli kuitenkin läsnä.

Päättynyt kausi oli Mäntykiven kohdalla täydellinen katastrofi. Syksyllä hän pääsi pelaamaan ykkösylivoimassakin Zaborskyn rinnalla, mutta tehot puuttuivat täydellisesti. Ja kauden edetessäkin kasvoi lähinnä miinussarake. Hän ei yksinkertaisesti ollut valmis ottamaan Liigasta hyökkäävää roolia ja puolustavaan rooliin luistelu ja fyysiset valmiudet asettivat rajoituksia. Siksi onkin hyvä, että sopimus Tampereelle on kaksivuotinen, sillä voi olla, että ensi kausi menee vielä kasvaessa ja kehittyessä. Koska kyseessä on puhtaasti kiekollinen pelaaja, tarvitsee hän kiekollista vastuuta kehittyäkseen ja nelosketjun laita lienee siihen huono paikka. Joku Joonas Oden luisteluvoimaisena energiapelaajana sopii sinne paremmin.

Joten jos ja kun Mäntykivi ei pysty heti murtautumaan Ilveksen ylempiin kenttiin, voi Mäntykiven kehityksen kannalta olla parempi käydä välillä pyörittämässä KooVeen ykkösylivoimaan. Mäntykiven kohdalla herkullisinta on se, että hän on valmis tekemään töitä menestyksen eteen, ja että hänen puutteensa ovat sellaisia, joihin voidaan harjoittelulla vaikuttaa. Ekalla liigakaudellaan hän oli fyysiseltä voimaltaan aivan raakile. Sen eteen tehtiin töitä ja viime kaudella hän jo voittikin välillä kulmavääntöjä. Kiekollista taitoa taas tässä iässä olisi vaikea enää pelaajalle opettaa, jos se olisi puutteena.

Mielenkiinnolla seuraan, miten Mäntykivelle Tampereella käy.
 
Ylös