Lahden Pelicans

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 486
Kyseisessä striimissä selvisi, että tshekkihyökkääjä Lukas Jasek Pelicans-paitaan.

 

ilvesperhe

Luottopelaaja
Viestejä
2 472
Tälläistä huhua alkanut kiertämään lahden kylillä "Jonkinlainen Kotimainen tulossa naapurimaasta kaiketi. Pelipaikka hyökkäjä" Jotenki Ruohomaa huhu saa uutta tulta pesää. HUHU: Pasi Nurminen olisi myynyt osakkeensa. Toivottavasti Bottakselle tai Venäjän oligarkeille..
Venäläisille myyty ja lähtö KHL-ympyröihin, kuulin tästä pispalassa Vaakon nakin-luukulla lauantaiyönä. Huhu oli kertojaansa selvempi.
 

Jakpot

Luottopelaaja
Viestejä
5 391
Tapparassa flopannut Jiri Smejkal Pelicansiin

Hyvä haku tai sitten ei

Aina tämäkin parempi kuin suoraan Tsekin Liigasta hankittu kaveri.

Yksi kausi täällä alla jo, niin tietää sarjan vaatimukset.

Veikkaan että tekee +30 pistettä.
 

Jakpot

Luottopelaaja
Viestejä
5 391
Hmm. Ehkä Ilveksessä enemmän maalintekijöitä kaivataan, tuskin tämä Smejkal siihen olisi ollut ratkaisu.

Varmaan ihan hyvä yleishyökkääjä tulee olemaan Lahdessa...
 
Viestejä
336
Flopannut ja flopannut. Toki jos odotettiin kultapottaa, niin sitten. Tapparan sisäisen pistepörssin kutonen. MM-kisat kauden päätteeksi.

Isokokoinen (192/92), mutta jäi mieleen lähinnä pehmeenä ja varovaisena. Ja olikos pleijareissa se yksi ulosajon arvoinen niitti...

Nuori sälli vielä, silti Tsekin liigassa 30 pinnan kausi ja Liigasta lähes vastaava vyöllä.

Mielenkiintoinen tapaus, hyvä haku Pelsuilta, jos hintalappu sopiva.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 133
Flopannut ja flopannut. Toki jos odotettiin kultapottaa, niin sitten. Tapparan sisäisen pistepörssin kutonen. MM-kisat kauden päätteeksi.

Alkoi hyvin, mutta viimeiseen 41 peliin teki 4+8=12 pistettä Tapparassa ja plusmiinus -13, niin kyllä tuo nyt flopiksi kääntyy.

Mutta niin kuin sanottu, uusi kausi ja uusi joukkue ja yksi vuosi jo Liigaa takana nuorella kaverilla niin voi onnistuakin. Tai sitten tuo viime kausi jo indikoi, että ei vaan riitä Liigaan.
 
Viimeksi muokattu:

ifor74

Luottopelaaja
Viestejä
3 530
Varmasti pelikaaneille hyvä hankinta mutta me tarvittaisiin varmempi nimi, mutta tuntuu että ei Tillun verkkoihin ketään tartu vaan karkaavat muihin seuroihin mutta odotellaan, kun ei muutakaan voida.
 

Takaisku

Luottopelaaja
Viestejä
2 392
Varmasti pelikaaneille hyvä hankinta mutta me tarvittaisiin varmempi nimi, mutta tuntuu että ei Tillun verkkoihin ketään tartu vaan karkaavat muihin seuroihin mutta odotellaan, kun ei muutakaan voida.
Pelikaanille varmaan ihan sopiva kala mutta Tillu todennäköisesti tyytyy vain jalokalaan ja kunnon vonkaleeseen.
 

Neljätoista

Luottopelaaja
Viestejä
1 434
Minulle jäi Smejkalista mielikuva hermoheikkona, jolla meni tapparamaisesti tunteisiin, kun piti hakea tasoitusta pelien loppuhetkillä. Sekoili ja otti jäähyjä. Voin toki muistaa väärinkin.

Kuumentuessaan viihdyttävä pelaaja seurata vastustajan faneille. :D
 

Satunnainen

Luottopelaaja
Viestejä
1 870
Smejkal pelasi 9 pudotuspeliä, tosin pronssipelissä nopeasti ulosajo, ja keräsi noissa pisteitä 0+0. Ja itse asiassa myös plussien määräksi jäi nolla. Jos pelaa noin monta peliä ihan reilulla peliajalla (yli 16 min), niin luulisi jo ihan vahingossakin osuvan jäälle edes yhden oman joukkueen tasakentällisin tekemän maalin aikana, mutta siis ei.

Eväät on olla ihan kelvollinen pelaaja Pelicansille, mutta ei mikään ihan varma tapaus kuitenkaan.
 

Rouhija

Luottopelaaja
Viestejä
6 666
Ilmeisesti Tapparassa ei ainakaan oltu tyytyväisiä, kun eivät halunneet tämän kanssa jatkosopimusta.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 486
pelicans_uusi.png


Pelicans - Niemelä ja pojat

Pelicans saa maalilleen mieluisan paluumuuttajan, kun kevään 2019 mestarimaalivahti Emil Larmi tekee paluun kasvattajaseuraan. Pohjois-Amerikassa homma ei sujunut toivotulla tavalla ja tutusta pelipaidasta Larmi hakee uutta nousua uralle. Viime kaudella Larmi piipahti lainalla HPK:ssa, eikä lainavisiitillään suoranaisesti häikäissyt, vaikka toki edessä pelannut joukkue oli varsin sekaisin tuossa vaiheessa. Toisena maalivahtina toimii Jasper Patrikainen, joka pääsi viime sesongilla pelaamaan 18 ottelussa.

Puolustuksen kärkinimeksi Pelicans hankki 30-vuotiaan Teemu Erosen. Edellisellä liigakaudellaan, 2018-2019 Eronen kirjasi 35 tehopistettä, joka on myöskin Erosen paras liigakausi. Viime kaudesta Ruotsissa ei juuri jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Tulopuolelta löytyvät lisäksi Tapparassa pieneen rooliin jäänyt Toni Utunen sekä Jukureista siirtyvä Mikko Kokkonen. Viime kausi oli Kokkoselta heikompi, joten maisemanvaihdos saattoi olla paikallaan. Erosen ohella liigakokemusta puolustukseen tuovat Joonas Jalvanti ja Aleksi Laakso. Mielenkiintoisia seurattavia on 18-vuotias Matias Rajaniemi. Puolustuksen "erikoisuutena", että riveistä ei löydy yhtäkään rightin pakkia.

Hyökkäykseen on tullut paljon sisään nuorta taitoa, joista kiinnostavin on tshekkihyökkääjä Lukas Jasek. 23-vuotias hyökkääjä aloitti kauden kotimaansa pääsarjassa ja siirtyi lainapestiltään takaisin Pohjois-Amerikkaan kesken kauden. AHL:ssä 28 ottelua tuottivat mainiot 23 tehopistettä (4+19). Tehoja oikealta puolelta laukovalta tshekiltä on lupa odottaa. Tshekkiläistä verta joukkueeseen tuo myös Jiri Smejkal, joka esiintyi viime kaudella Tappara-paidassa. Alkukausi Tampereella oli väkevä, mutta loppukaudesta tehotahti hyytyi. Turkoosipaitaan lopullista läpimurtoa tulivat metsästämään Otto Kivenmäki Ässistä ja Henri Nikkanen Jukureista. Kivenmäki iski viime kaudella 29 otteluun 18 pistettä, joten kiinnostava on nähdä tulos, jos pääsee kauden terveenä pelaamaan. Vastuusta tuskin tulee jäämään homma kiinni. Viihdyttävä Iikka Kangasniemi lukeutuu luonnollisesti myös hyökkäyksen kärkinimiin. Kiintoisiin seurattaviin nostettakoon myös Aleks Haatanen (45 ott. 7+12) ja Elias Vilén (25 ott. 7+7). Hyökkäyksen kokenutta osastoa edustavat Miika Roine ja Antti Tyrväinen.

Joukkueen merkittävin lähtijä on ehdottomasti Jokereihin siirtynyt Hannes Björninen, joka jättää ison aukon pelikaanien hyökkäykseen. Muita isompia menetyksiä ovat 21 maalia latonut Rudolf Cerveny ja sarjan parhaimpiin maalivahteihin lukeutunut Patrik Bartosak, jotka matkasivat KHL:ään. 27 pistettä tehnyt Waltteri Merelä ja joukkueen tehokkain puolustaja Casimir Jürgens jatkavat puolestaan uraansa Tapparassa.

Hyvin nuori on Pelicansin joukkue. -80 luvulla syntyneitä pelaajia on vain kaksi, kun taas 2000-luvulla syntyneitä pelaajia löytyy peräti 16. Pelicans on tästä syystä melkeinpä vaikein arvioitava kaikista liigajoukkueista. Potentiaalia on jopa taistella suorasta pudotuspelipaikasta, mutta touhu voi päättyä myös runkosarjaan. Luulenkin sen olevan tältä välilltä ja Pelicans tulee sijoittumaan sijoille 8-9. Valmennus on laadukas ja Lahdessa tullaan takuulla näkemään vauhdikasta sekä viihdyttävää lätkää.

Kokoonpano:

Iikka Kangasniemi - Lukas Jasek - Jiri Smejkal
Miika Roine - Henri Nikkanen - Otto Kivenmäki
Antti Tyrväinen - Sakke Hämäläinen - Aleks Haatanen
Konsta Hirvonen - Elias Vilén - Niklas Nordgren
Leevi Tukiainen - Juuso Jämsen - Aatu Jämsen

Teemu Eronen - Joonas Jalvanti
Mikko Kokkonen - Matias Rajaniemi
Toni Utunen - Aleksi Laakso
Alex Lindroos - Topias Vilén

Emil Larmi
Jasper Patrikainen
 
Viimeksi muokattu:
Ylös