Lahden Pelicans

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
10 000


Siirrot:

+ Miro-Pekka Saarelainen, Kiekko-Vantaa
+ Frank Gymer, KalPa
+ Jonatan Tanus, SaiPa
+ Otto Nieminen, TPS
+ Janos Hari, Fehervar AV19
+ Topi Jaakola, ei joukkuetta
+ Matteo Pietroniro, Chicago Steel
+ Jaakko Haarti, Blues U20
+ Pavel Vorobey, Avtomobilist Yekaterinburg
+ Atte Tolvanen, Syracuse Crunch
+ Tomi Karhunen, Kunlun Red Star

- Miska Siikonen, JYP
- Lauri Heino, Peliitat
- Niko Kivelä, Ässät
- Hynek Zohorna, Amur Khabarovsk
- Roope Mäkitalo, Ketterä
- Jesse Saarinen, HIFK
- Henrik Nilsson, IK Oskarshamn
- Mikko Kousa, HIFK
- Oliwer Kaski, Detroit Red Wings
- Miro Keskitalo, Rødovre Mighty Bulls
- Jordan Rowley, Guildford Flames
- Juho Olkinuora, Admiral Vladivostok
- Jakub Skarek, New York Islanders

Kokoonpano:

Otto Nieminen - Hannes Björninen - Juhamatti Aaltonen
Jonatan Tanus - Aleksi Mustonen - Jesse Mankinen
Frank Gymer - Janos Hari - Jesse Ylönen
Taavi Vartiainen - Artturi Toivola - Antti Tyrväinen
Severi Lahtinen - Roope Elimäki - Miro-Pekka Saarelainen

Casimir Jürgens - Pavel Vorobey
Topi Jaakola - Santtu Kinnunen
Miihkali Teppo - Alexander Shchemerov
Aleksi Ek - Matteo Pietroniro
Jarkko Pynnönen - Jaakko Haarti

Tomi Karhunen
Atte Tolvanen
Jasper Patrikainen

Sopimuksettomat pelaajat:

- Mikko Laine
- Nico Manelius

Tilanne 5.9.2019 klo 15:30
 
Viimeksi muokattu:

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
10 000
Maalivahdit

Pelicansin ensi kauden maalivahtitandemin muodostanevat Jakub Skarek ja Atte Tolvanen, vaikka molempien vahtien yllä leijailee mahdollisuus pelata ensi kaudella myös Pohjois-Amerikassa. Vuosi sitten New York Islandersin toimesta varattu Skarek torjui viime kaudella Pelicans-maalilla 22 ottelussa. Torjuntaprosentti näytti kauden päätteeksi lukemaa 90,58%. Nuori tshekkivahti esiintyi tolppien välissä alkukaudesta erinomaisesti, mutta marraskuun jälkeen taso alkoi putoamaan ja vastuu jäi vähäiseksi. Tolvanen on kiekkofaneille puolestaan hieman vieraampi nimi, sillä kuusi edellistä kautta 24-vuotias torjuja on pelannut Pohjois-Amerikassa. Neljä viimeistä kautta on sujunut NCAA:ssa, mutta viime kaudella kertyi myös kuusi ottelua AHL:ssa Sycacuse Crunchissa, jossa torjuntaprosentti oli mainio 92,8%. Tolvasen vyöltä ei löydy vielä yhtään liigaottelua. Pelicansissa tullaan käymään kova kamppailu ykkösvahdin paikasta. Maalivahtitrion kolmas lenkki on lupaava Jasper Patrikainen.

Viime kaudella joukkueen ykkösvahtina ollut Juho Olkinuora suuntaa kolmen Suomessa vietetyn kauden jälkeen ulkomaille ja KHL-seura Admiral Vladivostokiin. Olkinuora torjui erinomaisesti kevään puolivälierissä HIFK:ta vastaan ja vahva loppukausi poiki lopulta paikan MM-kisoihin. Tuore maailmanmestari pääsi torjumaan yhdessä ottelussa ja piti maalinsa puhtaana. Olkoonkin, että vastassa oli vain Iso-Britannia.

Puolustus

Pelicans-puolustus vahvistuu kokeneella 35-vuotiaalla Topi Jaakolalla. Vuonna 2011 maailmanmestaruutta juhlineen puolustajan viime kausi meni pilalle loukkaantumisen takia. Jaakola pelasi yhden ottelun TPS:n takalinjoilla, mutta muita otteluita ei kaudella kertynyt. Jaakola on pelannut urallaan 352 liigaottelua ja on tehnyt näissä 46 tehopistettä (9+37). Kokemusta löytyy lisäksi yli 200 ottelun verran niin KHL:sta kuin SHL:ssa. Lahtelaisten toinen puolustajahankinta toistaiseksi on Matteo Pietroniro, joka omaa sekä Kanadan että Yhdysvaltojen kansalaisuudet. Kaksi edellistä kautta Pietroniro on pelannut USHL:ssa ja Chicago Steelissä. Viime kaudella 62 ottelua tuottivat 49 tehopistettä (18+31) ja Pietroniro oli sarjan neljänneksi tehokkain puolustaja. Tehojen lisäksi on kertynyt myös jäähyminuuteja. Kahden viime kauden aikana jäähyminuutteja on kasaantunut yhteensä 240.

Pelicans menettää viime kauden kaksi tehokkainta puolustajaansa. Puolustajien pistepörssin voittanut ja pistepörssissä kuudenneksi sijoittunut Oliwer Kaski matkaa NHL:ään ja Detroitiin. Olkinuoran tavoin MM-kisoissa pelannut Kaski tehtaili 59 ottelussa komeat 51 tehopistettä (19+32). Kolme viime kautta tehokkaasti Pelicans-puolustuksessa luutinut Mikko Kousa puolestaan siirtyy HIFK:hon. Ruotsalaispuolustaja Henrik Nilsson palaa takaisin Ruotsiin, jossa edustaa SHL:ään ensi kaudeksi noussutta IK Oskarshamnia. Kesken kauden Lahteen siirtyneiden Jordan Rowleyn ja Aleksandr Shtshemerovin ensi kauden pelipaikka on auki.

Takalinjoilla jatkavat viime kaudella 49 ottelussa 16 tehopistettä (5+11) tehnyt Casimir Jürgens, toisen kautensa Lahdessa aloittava Miihkali Teppo sekä isompaa roolia ensi kaudella hakevat nuoret Santtu Kinnunen, Jarkko Pynnönen ja Aleksi Ek. Kolmannen kautensa Liigassa starttaavalta Jürgensilta varmasti odotetaan steppiä seuraavalle tasolle.

Hyökkäys

Pelicansin hyökkäys täydentyy viidellä varsin mielenkiintoisella nimellä. 27-vuotias unkarilaishyökkääjä János Hári siirtyy Pelicansiin EBEL-liigassa pelaavasta Fehérvár AV19:sta, jossa Hári on pelannut kaksi edellistä kautta. Viime kaudella hyökkääjä teki 53 ottelussa 67 tehopistettä (22+45) ja oli EBEL-liigan kolmanneksi paras pistemies. Hári on tuttu kasvo liigakentiltä kaudelta 2013-2014, jolloin pelasi HIFK:ssa. Kaksi edellistä kautta SaiPassa pelannut Jonatan Tanus liittyy pussinokkiin kaksivuotisella sopimuksella. Ensimmäisellä SaiPa-kaudella pisteitä syntyi 33, kun taas viime kaudella 21 kappaletta (10+11). TPS:sta Pelicansiin siirtyy 23-vuotias Otto Nieminen, joka laukoi viime kaudella 36 ottelussa 12 maalia ja teki 20 tehopistettä. Lisäksi viidessä pudotuspeliottelussa Nieminen kirjasi tehot 2+3. Lopullista läpimurtoa Pelicansissa hakee hyvin luisteleva Frank Gymer, joka teki viime kaudella 46 ottelussa 19 tehopistettä (7+12). Viime kaudella Mestiksen maali -ja pistepörssin 66 tehopisteellä (36+30) voittanut Miro-Pekka Saarelainen on Pelicansin viides hyökkääjävahvistus.

Kahden tehokkaimman puolustajan lisäksi Pelicansista poistuvat kaksi tehokkainta hyökkääjää. Liigauransa parhaimman kauden pelannut Jesse Saarinen siirtyy Kousan tavoin viime kauden puolivälierävastustaja HIFK:hon ja tshekkihyökkääjä Hynek Zohornan kiekkoura jatkuu KHL:ssä. Neljän kauden ajan Pelicansia edustanut Miska Siikonen siirtyy Jyväskylään ja 12 maalia laukonut Niko Kivelä Ässiin.

Vaikka Pelicans menetti muutaman tärkeän hyökkääjän, niin tärkeitä hyökkääjiä myös jatkaa Suomen Chicagossa. Aleksi Mustonen rikkoi viime kaudella ensimmäistä kertaa 30 tehopisteen rajan (8+28) ja kapteeni Hannes Björnisellä (58 ott. 14+20), Antti Tyrväisellä (49 ott. 13+16), Severi Lahtisella (50 ott. 5+17) sekä Taavi Vartiaisella (58 ott. 11+8) on takanaan uran paras liigakausi. Jesse Ylösen debyyttikausi Liigassa oli vahva. Toisen polven kiekkoilija teki 53 ottelussa 27 tehopistettä (13+14). Hyökkäyksen moottorina kuitenkin jatkaa viime kaudella Lahteen palannut Juhamatti Aaltonen. 34-vuotias taituri teki viime kauden 11 runkosarjaottelussa 13 tehopistettä (9+4). Viime kaudella Pelicans teki sarjassa toiseksi eniten maaleja ja hyökkäystä katsoessa on selvää, että hyökkäysvoittoista peliä on Lahdessa luvassa ensi kaudellakin.
 
Viimeksi muokattu:

4ever1

Luottopelaaja
Viestejä
1 250
Kohtalaisen vahvalta näyttää Pelikaanien meno parhaillaan Sibiriä vastaan.
Eikös khl-kausi ole ihan ovella joten luulisi että sen sarjan joukkueella kulkisi jo aika liukkaasti mutta lshtelaiset vie matsia ja ilman Säteriä Sibiri olisi jo useamman maalin häviöllä.
 

Pok

Luottopelaaja
Viestejä
3 689
Schmerov palasi Pelicansiin ja viikko sitten tuli Vorobei.

Kumpikohan näistä on se ykköspakki Kousan korvaaja jonka kannattajat uhosivat ihan varmasti olevan tulossa ennen kauden alkua?
 

Ake

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
349
Nurmisen pitää olla varovainen siellä piippuhyllyn rappusissa , ettei kieri niitä alas asti.
 

#13

Luottopelaaja
Viestejä
1 738
Nurmisen pitää olla varovainen siellä piippuhyllyn rappusissa , ettei kieri niitä alas asti.
Tämä. Olis vaan streitisti kertonut, että vanha nilkkavamma esti peliliikkeiden toteutuksen penkin takana.
 

Tero

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 568
Tomi Karhunen siirtyy Sveitsin suurseura Berniin ja Riku Helenius liittyy lahtelaisryhmään. Heleniuksen sopimus kattaa loppukauden, mutta sisältää koeajan, joka kestää tammikuun 12. päivään.
 

Bakteeri

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
730
Tomi Karhunen siirtyy Sveitsin suurseura Berniin ja Riku Helenius liittyy lahtelaisryhmään. Heleniuksen sopimus kattaa loppukauden, mutta sisältää koeajan, joka kestää tammikuun 12. päivään.
Melkeinpä uskallan väittää, että Pelicansin maalivahti peli ei ainakaan ota askelia parempaan tämän myötä..
 

Raipelätty

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
113
Ei kuulu viestiketjuun mut onkohan Tirronen lähdössä TPS:stä , tosin ilmoitettu sairastuvalle pv-pv. Veikkaisin vahvasti kuitenkin Rasmus kypsyny tilanteeseen. Olis ny Pelsut ollu hereillä,parempi kun Hele!
Katotaan kui käy....
 
Ylös