KOOVEE

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 328
Kooveen kannalta tosiaan ymmärrettävä juttu, koska olivat viime kauden todella ohuella rosterinsa kanssa. Tämän tosin arvasi jo kesällä, koska oma runko oli luokattoman huono ja jo harjoituspelien tulokset olivat katastrofaalisia. Kun Ilves vielä vei Ahopellon jne. niin hyvä kun saivat kautensa kunnialla loppuun rämmittyä.

JYP-Akatemian lopettamisen aikaan syyksi kerrottiin mm. sen puntarointi, mikä on "taloudellisen rasituksen" ja "urheilullisen lisäarvon" välinen suhde. Toisin sanoen kukaan ei nähnyt järkeväksi pyörittää omaa farmia, joka kuluttaa 300k vuodessa budjettia tuomatta pöytään kovin montaa liigapelaajaa eikä juuri lainkaan tuloja. Eiköhän tämä konsepti osoittanut, että ilman mahdollista ASM + Mestis-fuusiota tämä tie on kuljettu loppuun.

Mestiksen kannalta LeKin mahdollinen poistuminen on pelkästään hyvä juttu. Kukaan ei kaipaa siellä 50 pelaajan rinkiä kierrättävää, alkeellisessa aaltopeltihallissa pelaavaa farmijoukkuetta, jonka matsit vetävät 200-300 katsojaa.

Mielenkiintoista nähdä, miten Ilves muuttuneeseen tilanteeseen reagoi.
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 916
Kysymys ei kai olekaan siitä, etteikö KOOVEE:lla olisi oikeutta ottaa pelaajia mistä tahansa, vaan siitä miten merkittävä tämä sopimus on enää Ilvekselle. Tätähän on markkinoitu nuorten pelaajien pelaajapolkuna, mikä on Ilveksellä tarjottavana. A-nuoret, KOOVEE, Liiga. Kyllähän Ilves saa pelaajiansa väliaikaisille lainoille moniin mestisseuroihin, mutta alkuperäinen sopimuksen idea ei varmaankaan ollut tämä.
Eiköhän ensikeväänä asia katsota uudelleen. Voi se farmiseura olla kauempanakin. Tosin hankalaa ja kaikki alkaa olemaan varattu.
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 607
Aikaisemmin talvella tästä kirjoitinkin eli ennakoiko Kuuselan tulo koutsiksi sitä, että Tappara tekee myös KOOVEE:n kanssa sopimuksen. Meni hyvin odotetusti eli sopimus tuli.

Viimeksi vastaavassa tilanteessa LeKin kanssa Kuuselan peluutus aiheutti närää eli Tapparan pelaajat olivat selkeästi etusijalla Ilveksen pelaajiin nähden.

KOOVEE:ssa tiedettiin LeKin tilanne, joten tuskin Ilveksen kanssa oltaisiin jatkettu sopimusta mikäli oltaisiin oltu täysin tyytymättömiä tilanteeseen.

Sääntöuudistus tarkoittaa entistä tukalampaa tilannetta aikuisikäisille pelaajille. Esimerkiksi Ilveksen kohdalla Savilahti ja Vainio ovat Kiven hierarkiassa alhaalla ja söisivät farmissa pelatessaan jo 2/3 rajoituksesta. Sen sijaan mm Mäkiniemi ja Hatakka saisivat pelata vapaammin Mestistä (10 matsin karenssi) ja Järventie ilman rajoitusta. Samoin Simontaival saisi Tapparasta pelata vapaasti Mestistä.
 

Satunnainen

Luottopelaaja
Viestejä
1 870
Kaiken lisäksi Ilveksellä oli tosiaan tarjota Juupe. Ei mitään häntä vastaan, mutta mites Tami ? Eikö oikeasti löytynyt ketään uutta, nuorekasta ja eteenpäin pyrkivää valmentajaa.
Siis maksoiko Ilves Pajuojan palkan, vai mitä tarkoitat? Minä olin siinä uskossa, että hän oli ihan vain normaalisti KOOVEEn oma palkkaus.
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 916
Siis maksoiko Ilves Pajuojan palkan, vai mitä tarkoitat? Minä olin siinä uskossa, että hän oli ihan vain normaalisti KOOVEEn oma palkkaus.
Ok. Saattaa olla, että oli KooVeen suora palkkaus, ilman mitään Ilves kytkentää.
Pahoittelut.
 
Viimeksi muokattu:

Satunnainen

Luottopelaaja
Viestejä
1 870
Ok. Saattaa olla, että oli KooVeen suora palkkaus, ilman mitään Ilves kytkentää.
Pahoittelut.
Ei minulla ole asiasta sen kummempaa tietoa. Jos Ilves on maksanut palkan, niin olisin kyllä kuvitellut, että tehtävä olisi annettu jollekulle nuorelle ja nousevalle valmentajalle (ja joka ajattelisi peliä samoin kuin Ilveksen valmennus) ennen kuin naftaliinista kaivetulle Juupelle. Toisaalta taas nousijaseuralle tuollainen kokenut ja kuitenkin tunnettu nimi saattaisi olla jonkinmoinen tekijä uskottavuuden ym. osalta, vaikka valmentajana ei olisi mikään edelläkävijä.
 

levokivi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
745
KOOVEE on rakentamassa kilpailukykyistä joukkuetta 90 -vuotisjuhlakaudelle. Näin he kertovat sekä kotisivuillaan että tässä taannoin myös Aamulehdessä. Joukkue on kuitenkin vielä hyvin keskentekoinen: Joukkue | KOOVEE
Vaihtuvuus on suurta - ainoastaan 5-6 pelaajaa viime kauden rosterista on jatkamassa. Mielenkiintoisia pelaajiakin joukkueesta löytyy, kuten uudet puolustajat Ilveskasvatti Markus Västilä ja Jimi Kuronen. Hyökkäyksessä jatkavat viime kaudella tehoilleet Vili-Jesper Koivula ja Ville Saloranta. Uusia mielenkiintoisia hyökkääjiä ovat puolestaan TUTO:sta siirtynyt Tapparakasvatti Otto Mäkinen ja Ilveksestäkin tutut Jere Helenius ja Janne Seppänen. Harjoitusvahvuuteen on otettu myös Ilveksen viime kauden A-nuorista puolustajat Arttu Flinck (-98) ja Arttu Niemi (-00) sekä hyökkääjä Lassi Korpela (-99). Try outilla on lisäksi myös viime kaudella Pyryssä pelannut Aleksi Niemi (-96), joka kaudella 2013-14 voitti Ilveksen B-nuorissa SM-sarjan pistepörssin (48. 24+46=70). Mihin näillä sitten päästään. Sopimuksia on vasta 13, joten sopimusuutisia odotan mielenkiinnolla. Jos menestystä haetaan, niin tulevien pelaajien tason tulee olla myös em. pelurien luokkaa, koska liiga-apujen käyttöä on taas rajoitettu.
Tämän hetkisessä kokoonpanossa silmiinpistävää on ilvestaustaisten pelaajien suuri määrä, vaikka valmentaja ehkä onkin enemmän Tapparan suuntaan kallellaan ja yhteistyösopimuskin on myös Tapparan kanssa.
Tappara tosin teki yhteistyösopimuksen myös TUTO Hockeyn kanssa, mutta olisiko Tapparan pidempiaikaisena tavoitteena kuitenkin farmijoukkueen saaminen Nokialta, kun Lempäälä putosi mestiskartalta. Nokialla Pyry Hockey on kovasti panostamassa kiekkoiluun ja oli jo viime kauden päätteeksi lähellä Mestiskarsintoja ja seura on nyt mm. palkannut kehitysjohtajaksi Juha Pajuojan: www.pyryhockey.com/uutiset.html?160409. Tapparan yhteistyö nokialaisten kanssa on jo nyt kovin tiivistä ja mm. Pyryn pääomistaja on taannoisen osakeannin jälkeenkin tapparalaisena tunnettu Mika Tonttila.
 
Viimeksi muokattu:

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 128
Kiinnostavinta tuossa raportissa musta on se,että vaikka entinen lupaus Olli Henriksson ei lopulta seurannutkaan isäänsä liiga- saati maajoukkuepelaajaksi,niin on kovassa vauhdissa yrittämässä seurata häntä sen sijaan liigatuomariksi.
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 610
Tänään KooVeen mukana ovat:Mäkinieni, Hatakka, Vainionpää ja Salmela

Samalla voidaan lukita Ilveksen huominen kokoonpano samaksi mitä se oli Kalpaa vastaan pl mahdollinen Kolppasen startti. Joukkue isolla todennäköisyydellä lähtee jo tänään Ouluun, joten tästä porukasta ei enää siihen kyytiin ole.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
13 889
Elikäs samat "hasardit" jatkavat, no kaippa valmennusjohto tietää paremmin kuin reippaat 4000 katsojaa.
 

Artsi

Luottopelaaja
Viestejä
3 223
Elikäs samat "hasardit" jatkavat, no kaippa valmennusjohto tietää paremmin kuin reippaat 4000 katsojaa.
Keskiviikkona oli eka peli tuolla koostumuksella ja kauden eka voitto tuli. Valmennuksen lisäksi siis ainakin minä hyväksyn ratkaisun.
 

S_Kuusisto

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
536
Pelaako Ahopelto,Nalli ja Laitamäki nyt missään? Hekin tarvitsisi jostain peliaikaa...
Nalli ja Laitamäki ovat myös tänään Kooveen kokoonpanossa. Olisiko Ahopelto liigajoukkueen mukana siltä varalta, että tulee huomenna aamureeneissä joku kolhu jollekin? Tai voihan olla myös niin, että Ahopelto on Ilveksen kokoonpanossa huomenna ja joku muu varamiehenä.
 
Ylös