KHL

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 713
Kyllä veti surulliseksi tuo Auvitun ratkaisu. Oli HIFK:n finaalivuonna 2016 liigan paras pakki ja kun tietää että Ranskassa ei jääkiekolle harjoitusolosuhteet nyt ihan samaa tasoa ole kuin Suomessa niin tietää että mies on tehnyt kovasti töitä ja uhrauksia päästäkseen huipulle. Ja sitten käyttää sen lahjakkuuden siihen että lähtee nostamaan verirahoja ja tekemään itsestään putinistisen työn sankaria. Kyllä tuon tason pakille nyt seura Euroopasta olisi löytynyt.

Onpahan ainakin yksi nimi joka pyyhitään pois HIFK:n ja JYP:n historiasta.
 

Vovlo

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
8 583
"Eräs Korkin pelaajista halusi pois KHL:stä kesken viime kauden. Se näkyi pankkitilillä.

– Hän menetti noin 300 000 euroa nettona siksi, että hän lähti kaksi viikkoa aiemmin pois kuin hän olisi sopimuksen mukaan saanut lähteä. Se on todella iso summa.

Kork ei kuitenkaan niele selitystä, etteivät pelaajat olisi päässeet Venäjältä pois kesken kauden.

– En mainitse nimeltä, mutta yksi pelaaja pääsi maajoukkueeseen ja MM-kisoihin. Hän veti loppuun saakka Venäjällä ja sai rahansa. Maajoukkue uutisoi, ettei hän päässyt sieltä pois. Eiväthän nämä meidänkään pelaajat päässeet, he joutuivat lähtemään."

Vaikka itse propagandaliigassa pelaaminen viime vuonna oli jo vähän niin ja näin, onhan tuo rahallisesti kova uhraus kahden viikon takia. Joillakin on vähän enemmän selkärankaa. Lehtosen juttukaan ei yllätä, sinänsä ymmärrän myös hänen juttunsa koska ei sitä mammonaa nyt ihan niin paljon ole tienattuna. Mutta sanoisi nyt -tana suoraan sitten että rahasta oli kyse eikä mistään pakotuksista. Olisi edes suoraa puhetta eikä jotain vetelää selittelyä.
 

Reborn Lynx

Luottopelaaja
Viestejä
1 117
Tässä on Ossi Väänäsen ihan hyvä haastattelu liittyen KHL:ään.


Hienoa, että ottaa puheeksi 2014 Krimin miehityksen, että jo silloin olisi pitänyt kaikkien silmien avautua.

"Väänänen edusti kasvattajaseuraansa Jokereita, kun seura siirtyi kovan kohun saattelemana KHL:ään kaudeksi 2014–2015. Seuran taustalle tulivat presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluvat miljardöörit Gennadi Timtshenko ja Roman Rotenberg, jotka hankkivat omistukseensa silloisen Hartwall-areenan.

– Tuolloin naiivius riivasi varmaan vähän jokaista, vaikka Krimin miehityksen vuonna 2014 olisi pitänyt avata kaikkien silmät. Olin itse silloin aktiivipelaaja ja elin aikamoisessa kuplassa. Jääkiekko ja oma ammatti veivät kaiken fokuksen. Sitä ajatteli, että kyseessä olisi erittäin kova sarja ja fanit näkisivät huipputason jääkiekkoa. Toistan itseäni, mutta se on ollut hyvin naiivi tapa ajatella."
 

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 304
Liigan ylivoimaisesti parhaaksi pakiksi tällä palstalla mainostettu Yohann Auvitu siirtyi juuri ihan normaalisti murhaajien Liigaan, eli toivottavasti kukaan liigajoukkue ei enää tätä kaveria palkkaa.
Ei muuta kuin au revoir!
Toivottavasti ei pelaa ikinä enää missään euroopan sarjassa.
 

KURITTAJA

Luottopelaaja
Viestejä
1 629
Sinällään ymmärrän miksi jotkin pelaajat saattaisivat edelleen siirtyä pelaamaan Venäjälle. Esimerkiksi Auvitu. Vaikkakin varmasti KHL-seurojen maksukyky on heikentynyt, niin siltikään Euroopasta ei löydy sarjaa joka voisi palkoissa kilpailla. Auvitu on jo 33 ja mikäli Neftekhimik on kyennyt tarjoamaan hänelle kilpailusta merkittävästi erottuvan liksan ja paljon peliaikaa niin varasti kutkuttelisi. Tuolla kun uran loppuun asti (mikä Auvitulle ei välttämättä ole kuin 2-3 kautta) niin aika saatanasti rahaa siinä kerkeäisi kääriä. Jääkiekkoilijoilla varsinkaan Ranskassa ei uran jälkeen ole mitään takuita työllistymisestä ja mikäli rahaa ei ole paljoa sukanvarressa niin jotenkin se uran jälkeinenkin elämä on rahoitettava.

Mutta toisaalta se mainehaitta mikä tästä ratkaisusta seuraa, ja toki ansaitustikin seuraa, on sen tasoinen, ettei Euroopan sarjoihin tuolta enää ainakaan tuohon 2-3 kauteen ole todennäköisesti mitään asiaa. Outoa että monet ovat edelleen valmiita ankkuroimaan tod-näk loppu-uransa tuonne. Varsinkin kun Venäjä ei varsinaisesti ole tunnettu varmoista, turvallisista sekä tasapainoisista työolosuhteista.
 

Puujalka

Luottopelaaja
Viestejä
2 893
Luuletteko että kukaan muistaa, tai Auvitua kiinnostelis paljo paskaakaan, kun tienaa ensin hyvät eläkerahat, ja elää herroiksi.. meitä tottakai, ei toivottavasti Suomeen enää pääse, mutta häntä itseään varmaan ei.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 176
Katsotaan nyt mitä rahoja KHL-seurat loppujen lopuksi edes maksavat vihollismaitaan edustaville pelaajille. Varsinkin jos peliotteet eivät miellytä, niin mitä joku Auvitu voi tehdä jos Neftehimikiä ei kiinnosta palkkaa maksaa tai sopimusta kunnioittaa? IIHF on jo lyönyt maksimipakotteet Venäjälle.

Minun mielestä Venäjällä pelaamisessa suurin ongelma ei ole mainehaitta vaan se, että tällä hetkellä sinne menemällä tuet ihmisten julmaa murhaamista aivan kiistattomasti. Läheskään kaikkia ei saada murhaajien ystäviksi millään rahalla ja itse esimerkiksi en pystyisi sen faktan kanssa elämään edes miljoonasta. Ei kyllä kutkuttelisi tippaakaan ja onneksi valtaosaa pelaajistakaan ei kutkuttele.

Ne jotka sinne siirtyvät nyt, ovat säälittäviä ja pieniä ihmisiä, enkä toivo heille mitään hyvää. Olisi aivan oikein heille jos KHL-seurat lopulta pyyhkisivät persettään sopimuksilla, kun palkanmaksun aika on.
 

TaikuriLuttinen

Luottopelaaja
Viestejä
4 022

Valkoinenvieraspaita

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
214
Aika velikulta tämä Broadhurst: "He ymmärsivät sarjan olevan hyvä. Tajusimme tämän olevan hieno mahdollisuus jääkiekon näkökulmasta. Saatko usein mahdollisuutta elää Venäjällä ja pelata KHL:ssä? "

Toivottavasti ei saa enää mahdollisuutta pelata missään muualla.
 

Penkinlämmittäjä22

Luottopelaaja
Viestejä
2 516
Aika velikulta tämä Broadhurst: "He ymmärsivät sarjan olevan hyvä. Tajusimme tämän olevan hieno mahdollisuus jääkiekon näkökulmasta. Saatko usein mahdollisuutta elää Venäjällä ja pelata KHL:ssä? "

"Haluan paremmaksi ja päästä eteenpäin urallani."
Ei taida KHL olla oikea paikka tuolle... Harjoittelu aivan lastekengissä muihin Euroopan huippusarjoihin verrattuna johtuen etenkin suurista etäisyyksistä, ja tuskin ihan hirveästi eteenpäin pääsee urallaan näinä aikoina KHL:stä. Taitaa saada mahdollisuuden elää Venäjällä vähän pitempäänkin, mahtava tilaisuus!
 

Raipe - The Great One

Tähtipelaaja
Viestejä
11 422


Tätä myös ihmetellyt ettei ole pidetty mitään isompaa meteliä. Miten ne suomalaispelaajat kehtaa enää olla siellä jopa ”osittaisen” liikekannallepanon jälkeen?
 

Janko

Luottopelaaja
Viestejä
5 185
Jos yksikin pelaaja kohelosta siirtyy liigaan niin lupaan henkilökohtaisesti käydä päivittäin kusemassa sen seuran toimiston oven eteen joka tämän rekryn suorittaa.
 

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 304
Minulla on tähän kyllä erittäin vahva näkemys. Ei pitäisi löytyä euroopasta työpaikkaa näille pelaajille.
EDIT: Siis ainakaan tällä kaudella.
 

Riksu

Tähtipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
14 103
Ylös