• Viime aikoina on hälyttävästi yleistynyt foorumilla ns. multinickit eli useammat tunnukset samoilla ihmisillä, jopa ihan arvosteltuilta nykyisiltä ja entisiltä nimimerkeiltä. Niitä on ylläpidon puolelta poisteltu aika ahkerasti. Yrittäkääpäs nyt ryhdistäytyä, niin ei tarvitse esimerkiksi vaikeuttaa rekisteröitymistä palstalle turhaan.

Ilves Kävelyjalkapallo

Tero

SM-liiga 2001
Viestejä
3 941
#1
Niiden lajien kirjo on huikea, jossa Ilveshenkistä väkeä voi kohdata.
Ikurin Virelän kentällä pelattiin tänään kävelyfutisturnaus, jossa naisten sarjan voitto meni Ilves Ladies –joukkueelle.
Ilves Ikuisesti -joukkue puolestaan esiintyi miesten sarjan loppuottelussa.

Tyly rangaistus juoksuaskelista, myös liukutaklaukset ja pääpallot ovat pannassa – Tällaista on kävelyfutis Reinot jalassa

Kävelyfutis

Kävelyfutis on vuonna 2011 Isossa-Britanniassa kehitelty jalkapallon muoto, jossa loukkaantumisriskiä on pyritty pienentämään erinäisin sääntömuutoksin. Tärkein eroavaisuus perinteiseen jalkapalloon käy ilmi jo lajin nimestä: ainoa sallittu etenemismuoto on kävely. Juokseminen on kielletty ottelun käynnistymisestä aina loppuvihellykseen saakka. Muita tärkeitä sääntömuutoksia ovat fyysisen kontaktin minimointi sekä pääpelin kieltäminen.

Matalan aloituskynnyksen sekä pienen loukkaantumisriskin vuoksi kävelyfutista voi harrastaa kuka tahansa ikään, sukupuoleen tai taustaan katsomatta, ja siksi laji onkin saavuttanut suuren suosion muun muassa eläkeläisten, työyhteisöjen sekä päihde- ja mielenterveyskuntoutujien joukkueliikuntamuotona.

Kävelyfutista voi harrastaa käytännössä missä ja milloin tahansa. Aloittamiseen tarvitset ainoastaan pallon, kaveriporukan ja kentän. Kentän koko kannattaa mitoittaa ryhmälle sopivaksi. Esimerkiksi seitsemällä seitsemää vastaan pelatessa sopiva koko on noin neljännes jalkapallokentästä. Kahdeksan hengen joukkueiden kohtaamiseen soveltuu puolikas jalkapallokenttä. Pallokooksi suositellaan aikuisten kokoa 5, ja sisätiloihin käytettäväksi futsalpalloa.
Tärkeimmät säännöt

Ei juoksemista
Ei liukutaklauksia
Ei pääpalloja
Pallon tulee pysyä joka hetki yläriman alapuolella
Ottelu alkaa keskialoituksella. Myös jokaisen tehdyn maalin jälkeen peliä jatketaan keskialoituksella
Ei paitsioita
Sivurajaheiton sijaan suoritetaan sivurajapotku
Edestakaiset pelaajavaihdot ovat sallittuja
Maalivahtia saa vaihtaa koska tahansa
Maalipotku annetaan, kun pallo ylittää päätyrajan koskettaen viimeksi hyökkäävän joukkueen pelaajaa
Kulmapotku annetaan, kun pallo ylittää päätyrajan koskettaen viimeksi puolustavan joukkueen pelaajaa
Maali- tai kulmapotkua ei anneta, mikäli ottelu pelataan aidatulla kentällä
Pallon ylittäessä sivurajan, jatketaan peliä sivurajapotkulla
Pallon korkeusrajoitus ei koske tilanteita, joissa pallo kohoaa ilmaan maalivahdin torjunnan tai kimmokkeen seurauksena
http://kävelyfutis.fi/kavelyfutis/
 
Ylös