Ilves 2021 - Uudelleenrakennuksen aika

Grinder

Luottopelaaja
Viestejä
3 309
Pakko sanoa että Ilves on onnistunut hyvin koulimaan kakkosessaan hyviä edustusmiehiä. Tuo nostaa varmasti työmoraalia kakkosessa entisestään. Hyvä että Ilves tuottaa laadukkaita pelaajia.
 

Seisomisurheilu

Luottopelaaja
Viestejä
2 440
Saisivat lähteä pois tosta lippu.fi järjestelmästä kun kaikki niin tökköstä puhelimella tilata
 
Viestejä
335
Aspegrenin pelit pelattu Ilveksessä, totesi Wiss Aamulehdessä. Aiemmin (seuran ja pelaajan) välit viilentyivät myös Mensahin kanssa. Onko näissä jokin yhdistävä syy taustalla?
 

Torski

Tähtipelaaja
Viestejä
10 717
Aspegrenin pelit pelattu Ilveksessä, totesi Wiss Aamulehdessä. Aiemmin (seuran ja pelaajan) välit viilentyivät myös Mensahin kanssa. Onko näissä jokin yhdistävä syy taustalla?
Wissillä ei riitä johtajuus koviempien nimien kanssa.
 

Grinder

Luottopelaaja
Viestejä
3 309
Paha sanoa onko yhteyttä, mutta eikös Wiss ollut vähän vastentahtoinen jo jatkamaan edelliskerralla Aspegrenin sopimusta? Tuolloin vain Saksela loukkaantui. Oli lähes pakko tarjota sopimusta. Voi myös olla että Aspegrenilla on nyt tarjouksia pöydällä ja neuvottelut Ilveksen kanssa päättyneet. Mutta onhan näitä ollut Felipen lisäksi ainakin Tuco. Ei tunnu miellyttävän herraa jos on tuloksentekijä.

Mensahin kanssa ongelma oli selvä, ei ilmeisesti treenannut hyvin eikä pelikään kulkenut. Aspegrenin kohdalla ei ilmeisesti tästä ole kyse. Näitä huonoasenteisia on myös siivottu tehokkaasti ja se toisaalta on hyvä asia.

On toki vaikeaa arvioida tilannetta koska ei tiedä mitä kulisseissa tapahtuu. Mutta nähdäkseni Aspegren on näitä arvonsa ymmärtäviä pelaajia, joka ei sitten Wissille käy. Helpompi peluuttaa junnuja.
 
Viimeksi muokattu:

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 244
Hetkinen, mitä Wissillä on ollut Tucoa vastaan? Lähti tykkikauden jälkeen Klubiin, mistä sitten suoraan vaihtoikin Qatariin. Eiköhän tuo ole yksinkertaisesti vaan isoimman tilipussin perässä kulkenut niin kauan kuin kysyntää oli. Käsittääkseni Ilves oli kiinnostunut Tucon palveluksista myös tämän Suomeen paluun jälkeen 2019, mutta valitsi KuPSin.

Tähän Aspegren-keissiin olisi kyllä hyvä saada joku selvyys ja lopetus mahdollisimman pian. Ylipäätään ihmetyttää, miksi seura ei voi itse selkeästi sivuillaan/somessa tiedottaa pelaajiensa tilanteista, mutta Aamulehdelle voidaan kuitenkin kertoa. Esimerkiksi Mensahin nimi on edelleen (sopimuspelaajana) kotisivuilla, mutta mitään hänen tilanteestaan ei pelkästään Ilveksen infoa seuraamalla tietäisi.
 

Rantsukoff

Luottopelaaja
Viestejä
2 704
Omasta mielestä seuralla on nyt vähän suunta hukassa. Kunnianhimo on ainakin kadonnut johonkin. Nyt tekee tiukkaa päästä edes ylempään loppusarjaan. Tästä en kuitenkaan Wissiä syyttäisi. Ollaan suunnilleen siellä missä materiaalin mukaan pitäisikin olla. Silti ainakin ulospäin vaikuttaisi, että kaikki on ok. Ehkä tässä on vähän välikausien makua, kun joutuvat Ratinassa pelaamaan.

Muutenkin jotenkin etäisemmäksi meno on muuttunut. Ratina on liian kliininen. Ei pääse tunnelmaan. Tiedotuksessa on parannettavaa jne. Sometyöskentely on sentään ihan ok- tasolla. Otsikon mukaan on uudelleenrakennuksen aika. Kauanko tämä vaihe kestää? Muuttuko mikään kun pääsee uudelle Tammelan kentälle?
 

jalkakynä

Luottopelaaja
Viestejä
1 909
Hallituksen puheenjohtaja oli viime ottelussa kulmauksen terassilla samassa seurueessa monen entisen kiekkotähden kanssa.

Strategian mukaan jokaisena kautena on tarkoitus päästä europeleihin. Onko organisaatio tosissaan mukana tässä?
Onko pääomista (ainoa omistaja) Ilves ry myös sisäistänyt tämän tavoitteen?
Hallituksessa väkeä on kuin pipoa?

Pohjoismäki johtaa hallitusta, mutta veteleekö Erola, Hevonkorpi ja Pansio lopulta naruista?

Jatkuuko Aamulehden kautta tiedottaminen myös Pekka Aallon lähdön jälkeen?

Ovatko puolentoista vuoden takaiset haavat vieläkään umpeutuneet?
 

Grinder

Luottopelaaja
Viestejä
3 309
Olihan Wissillä ja Tucolla selkeitä erimielisyyksiä pelillisistä seikoista eikä Wiss Tucon perään kauheasti haikaillut. Se kertonee oleellisen. On se toki niin, ettei Tucon tilanne kuitenkaan ole, ainakaan välttämättä ole, mitenkään yhtenevä Aspegrenin tai Mensahin tilanteen kanssa. Mensahin kanssa ongelma lienee siinä ettei hänestä taida olla helppoa päästä eroon. Ottajia tuskin jonoksi asti. Kaiken kaikkiaan pelaajia ei vaan aina kykene pitämään tyytyväisenä. Tuossa seurajohdollakin on osansa. Ei näissä tarvitse olla suurtakaan tragediaa, rooli tai palkka ei miellytä, pelaaja vaihtaa maisemaa.

Strategisesti seura on asettanut kunnianhimoiset tavoitteet ja valitettavan usein näihin ei löydy katetta. Liian usein jäädään puheen tasolle. Ehkei toimistolla ole oikeat miehet puikoissa tai sitten vaan tapahtuu se mikä tapahtuu turhan usein ja punainen lanka katoaa. Esimerkiksi SJK on loistava esimerkki siitä miten rahaakin olisi, mutta homma lähti väärille urille Valakarin ja Sarajärven tulehtuneisiin väleihin. Suunta oli oikea muttei sitä polkua haluttu kulkea. Jostain syystä. Ehkä joku halusi olla suurempi kuin seura.

Tuloksellisesti Ilves juuri nyt on, irvokasta kyllä, täysin tavoitevauhdissa. Ilveksellä on juuri nyt lopulta kuusi pojoa kolmanteen sijaan, yläsarjapaikka täysin hollilla. Odotin huonompaa. Toki tulosta pitää tulla tavoitteen saavuttamiseksi mutta harvoin tulos tulee ilman voittoja. Europeleihin tuolla porukalla olisi toki sitten turhaa lähteä.

Ja onhan tuossa sekin että porukka nuoreni paljon. Nuoren porukan etu on siinä että se kehittyy koko ajan. Oletettavaa on, että tällä ringillä tuleva kausi on jo taatusti paljon parempi. Joukkue on jo nyt parempi kuin alkukaudesta. Toki näitä avainrooleja täytyy täyttää uudelleen, kolumbialaiset todennäköisesti lähtevät ja voi olla että ulkomaat kutsuvat pian Mömmöäkin.
 
Viimeksi muokattu:

Battery

Luottopelaaja
Viestejä
7 178
"Uuteen" stadioniin ollaan siirtymässä, mutta Tampereen ainoana pääsarjajoukkueena pelataan sijoista ynnä muut. Lisäksi pelaajia lähtee koko ajan sinne tänne, junnuilla mennään ja vain niitä hankitaan.

Miksi organisaatio ei ole jatkuvasti top-3 sijoilla varsinkin viime vuosien katsojamäärillä? Jos johtuu junnuista, ilmoittakaa vertailukelpoinen yleisömäärä erikseen.

Nostetaan nyt haiseva lihava kissa pöydälle.

Tää juna seisoo raiteillaan.
 

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
3 327
"Uuteen" stadioniin ollaan siirtymässä, mutta Tampereen ainoana pääsarjajoukkueena pelataan sijoista ynnä muut. Lisäksi pelaajia lähtee koko ajan sinne tänne, junnuilla mennään ja vain niitä hankitaan.

Miksi organisaatio ei ole jatkuvasti top-3 sijoilla varsinkin viime vuosien katsojamäärillä? Jos johtuu junnuista, ilmoittakaa vertailukelpoinen yleisömäärä erikseen.

Nostetaan nyt haiseva lihava kissa pöydälle.

Tää juna seisoo raiteillaan.

HJK, ylivertaiset resurssit, ansaitusti.
KuPs miljonääri Ari Lahti takaa, että resurssit ei lopu kesken. Liigan ja palloliiton johtohahmoja.
SJK, miljonääri Sarajärvi pitää huolen, että resurssit ei lopu kesken. Maksoi mm uuden stadionin omista taskuistaan.
Inter, miljonääri Håkans pitää huolen, ettei resurssit lopu kesken. Uhkana toki pappa Håkansin ikä, kiinnostaako poikia pitää yllä futisseuraa.
Lisäksi miljonääri Anders Wiklöf pitää huolen, että Maarianhaminan kokoisessa kaupungissa pelataan Veikkausliigaa

Omillaan toimeen tulevista seuroista sitten Ilves on ollut liigaan nousun jälkeen erittäin hyvin menestynyt seura (8, 5, 3, 5, 4, 5 + cup mestaruus 19) , huippujunnutuotantoonsa nojaten. Strategia olla ponnahduslauta myös muiden joukkueiden kasvateille on hyvin rakennettu (Soisalo, Vertainen esim). Kuten kiakkolilveskin tekee. Futiksessa rahamäärät ulkomaillesiirtymisissä saattaa vaan olla omiin resursseihin nähden huomattavasti isompia,

Tälle kaudelle kävi vaan niin, että runko hajosi poikkeuksellisen pahasti. Huippujunnut Skyttä ja Stjopin ulkomaille, liigatähti Lämmi italiaan. Oma kasvatti Tomas ikävänä tappiona Kupsiin ja Jair.. ulkomaalaiset menee missä parhaiten maksetaan. HJK ja miljonääriseurat nokittaa tässä aina "vapaasti hengittävää" joukkuetta.

Ei sillä, etteikö tän kauden joukkueen kokoamisessa olisi epäonnistuttu, mutta kuitenkin edelleen tapellaan ylemmän loppusarjan paikasta, ja sitä kautta top4 sijasta, eli europaikasta.

Aika liioittelua puhua raitilla seisovasta junasta tai vaade jokakautisesta TOP3 paikasta... toki uuden stadionin pitäsi tuoda resurssit sille tasolle, jossa top3 paikan pitäisi olla selviö.. ellei miljonäärit laita takataskusta omileen taas lisäää
 
Viimeksi muokattu:

Grinder

Luottopelaaja
Viestejä
3 309
Ilves joutui tällä kaudella huonoon paikkaan jouduttuaan nuorentamaan ja menetettyään avainmiehiä kuten Ala-Myllymäki ja Skyttä. Näitä kärjen alla operoijia hankalaa yksi yhteen paikata. Hankinnat eivät ole täyttäneet aukkoa. Kuinka usein vaikka Lämmi pelasti pisteet tasaisessa väännössä menneinä kausina?

Resurssimielessä Ilves ei ole automaattinen top 3 -joukkue realistisesti ajatellen sillä samoista sijoista taistelee hyvillä resursseilla varustettuja joukkueita ja muutama tasavahva joukkue. Silti näkisin että top 6 sijoittuminen minimitavoitteena on tavoitteellista realismia. Ja tuohon Ilves pääsääntöisesti on sijoittunutkin. Eikä tälläkään kaudella ole mahdotonta sijoittua sijalle kuusi tai sen yläpuolelle.

Edellisessä viestissä on oivasti esitelty nuo joukkueet joilla rahoitus on kunnossa. Ilveksen strategia on hivenen toinen. Nuoria kehittämällä pitää pyrkiä eteenpäin saaden myytyä lahjakkuuksia ulkomaille. Se on Ilveksen tie menestykseen. Nuoriin luottamalla voi myös pärjätä. Kokemustakin toki tarvitaan. Klubihan otti etumatkaa muihin nimenomaan erinomaisilla pelaajakaupoilla ja käyttämällä saadut rahat viisaasti. Myös euromenestys toi rahaa, ja nosti pelaajien markkina-arvoa. Ilves kehittyy koko ajan organisaationa, muttei ole vielä siinä pisteessä, jotta voitaisiin sanoa, että Ilves voi resursseissa haastaa nämä Suomen isot. Silti Ilves pärjää paremmin pääsääntöisesti kuin osa isommista. Jollain osa-alueilla teemme asioita oikein.
 
Viimeksi muokattu:

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
13 767
Jalkapallossa, jos haluaa edes Suomessa pärjätä on oltava taustalla rikas henkilö. Näin ei ole Ilveksellä ja siksi on tyytyminen jämäsijoihin ja kasvattaseurastatukseen.

Mua ei henkilökohtaisesti tämä tie kiinnosta. Odotan Ilveksen pärjäävän ja ottavan mitalin joka vuosi. Pitäisiköhän futispuolellakin uudistua ja mennä hattu kourassa. Tampere on riittävän iso paikkakunta menestykseen. Pitää vaan valikoida oikea tie.

Ilves on futiksessa jämähtänyt seura. Jotain uutta kaivataan ja nopeasti. Muuten uusi areena ei tuo mitään muuta kuin karseat velat.

Parasta olisi se, että sekä kiekko ja futispuoli menestyisivät... mestaruuksia tulisi. Kaipa sekin on joskus mahdollista.

Pitäisi jo panostaa eikä vaan tyytyä ynnä muta sijoihin.
 

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
3 327
Jalkapallossa, jos haluaa edes Suomessa pärjätä on oltava taustalla rikas henkilö. Näin ei ole Ilveksellä ja siksi on tyytyminen jämäsijoihin ja kasvattaseurastatukseen.

Täyttä potaskaa!

HJK:lla ei ole taustalla rikasta henkilöä. On rakenettu brändiä, junnutoimintaa, joukkueatta ja businesta. Mikään ei estä Tampereen kokoisessa kapungissa tehdä samaa. Se, että Tampereella on mokattu pariin otteeseen isosti, Ilves 80/90 lukujen taitteesaa tai TaMu 2000 luvulla, Ei tarkoita sitä, etteikö jalkapalloseuraa voisi saada menestymään hyvällä organisaatiotyöllä.

Toki muistaen se tosiasia, että jalkapallossa (toisin kun kiakossa) Suomi on pohjasakkaa, muiden armoilla pelaajahankinnoissa, toisaalta pelaajakauppojen kautta mahdollisuudet on monta kertaluokkaa kovempia kuin kiakossa.

Kun olosuhteet tulee uuden Tammelan tasolle, on Ilveksellä ihan hyvät mahdollisuudet haastaa mesenaattiseurat ja itse Kulbi. Matkaa tasoon "ruotsi" toki on, mutta suomifutis Huuhkajien kera on kuitenkin noususuuntaisessa kierteessä. Se pitää vaan kyetä Tampereella hyödyntämään, ja Ilves on meidän yhä isompi ympärivuotinen nautinto.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
13 767
Täyttä potaskaa!

HJK:lla ei ole taustalla rikasta henkilöä. On rakenettu brändiä, junnutoimintaa, joukkueatta ja businesta. Mikään ei estä Tampereen kokoisessa kapungissa tehdä samaa. Se, että Tampereella on mokattu pariin otteeseen isosti, Ilves 80/90 lukujen taitteesaa tai TaMu 2000 luvulla, Ei tarkoita sitä, etteikö jalkapalloseuraa voisi saada menestymään hyvällä organisaatiotyöllä.

Toki muistaen se tosiasia, että jalkapallossa (toisin kun kiakossa) Suomi on pohjasakkaa, muiden armoilla pelaajahankinnoissa, toisaalta pelaajakauppojen kautta mahdollisuudet on monta kertaluokkaa kovempia kuin kiakossa.

Kun olosuhteet tulee uuden Tammelan tasolle, on Ilveksellä ihan hyvät mahdollisuudet haastaa mesenaattiseurat ja itse Kulbi. Matkaa tasoon "ruotsi" toki on, mutta suomifutis Huuhkajien kera on kuitenkin noususuuntaisessa kierteessä. Se pitää vaan kyetä Tampereella hyödyntämään, ja Ilves on meidän yhä isompi ympärivuotinen nautinto.

No, tätä ei usko edes ukko ylijumala.

KUPS ja HJK molemmilla on rahaa takana, se jos jokin tuo menestyksen. Ei mikään muu.

Lapsenusko... se on usko parhaista, Mutta ei sillä menestystä tule.
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
3 560
Kylläpä Rieväkylässäkin ainakin takavuosina oli joitakin vauraita jalkapalloilun tukijoita luoden vähintäänkin suotuisia olosuhteita. Eräskin neuvos rakennusalalta.

Rahahenkilöt saattavat paljonkin oikoa mutkia seuran matkassa. Varakkaan rakkaus lajiin ja seuraan voivat olla hyvinkin merkittäviä menestysajureita. Toivottavasti Ilves kiinnostaa tehtailijoita ja suursijoittajia yhä enemmän.
 
Ylös