Ilveksen yleisömäärien kehitys

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 352

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
3 358
Kyllä, mintissä on Liigan kannalta. Ei kuitenkaan kannattajan kannalta.

Otteluthan on Liigan järjestämiä, ei seuran. Liigassa omistajat, eli seurat, on päättäny, että näin se sarja kerää oman rahotuksensa. Välierillä ja finaaleilla


Eikä ne halvat liput kannattajienkaan etu yksiselitteisesti ole, jos nyt muistellaan puuhastelijoiden aikakautta, niin liput oli halpoja, vaan niin oli joukkuekkin
 

Atso Keskiviiva

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
227

38 Special

Luottopelaaja
Viestejä
1 310
Ilves hinnoitteli Atso-sedän ulos peleistä.

Millä tavalla lipunhinnat nousivat semeihin puolivälieriin nähden? Kysyn ihan vilpittömästi, kun en tiedä.

Mielestäni ainakin playoff-kausikorteissa hinnoittelu tai kysyntä/tarjonta kohtasivat hyvin.
 

The Contortionist

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
501
Ilves poisti välierälipuistaan alennukset, aiheutti hämmennystä ja kiukkua – syynä väärinkäsitys

Maksumuuri, mutta Ilves vastaa käytännössä hinnoittelusta ja alennusten puuttuminen johtuu väärinkäsityksestä; toimistolla luultiin ettei muillakaan niitä ole. Mahdollisiin 5- ja 7-peleihin tulee alennusryhmät takaisin ja ehkä myös alennuslippujakin.
Minua ei muutaman euron erot lippujenhinnoissa korpea mutta tämä vitun puuhastelu kyllä vituttaa.

Tampereella on helvetisti opiskelijoita jotka tulevat jostain pikkupaikkakunnilta ja ketkä eivät kannata oikeastaan mitään joukkuetta.
Tiedän nyt jo useamman opiskelijan jotka haluavat mennä katsomaan uutta areenaa ja jääkiekkoa, ja ovat ostaneet siksi lipun Tapparan peleihin koska niihin saa opiskelija-alennuksen. Nämä ovat juuri niitä kannattajia mitä voitaisiin houkutella uudestaankin halliin ja tiedä vaikka millaisia tulevia kausikortin omistajia heistä voisi tulla, useat kun tänne jäävät pysyvästi asumaan opiskelujen jälkeen.
 

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 352
Enemmän kuin halveksitaan Tapparan kyvyttömyyttä koota kannattajia, pitäisi enemminkin huomioida se kuinka häkellyttävän kiinnostavan ja innostavan tuotteen Ilves on saanut aikaan.

Se on luonut 2-3 vuoden aikana historiallisesti, urheilullisesti ja taloudellisesti nuorekkaan modernin, seksikkään brändivetoisen tuotteen, joka on liittänyt yhteen uinuvat, mutta myös kerännyt lukuisia uusia kannattajia.
Tämän tekstin pystyn allekirjoittamaan aivan 100%. Ne kaikki uudet kannattajat jotka ovat käyneet esimerkiksi tänä vuonna ensimmäisen kerran hallilla ovat jatkossa niitä potentiaalisia kausikorttilaisia, ja tästä kuuluu kiitos moneen eri suuntaan.
Monet ovat nyt kirjoittaneet tästä että "nukkuva jättilainen on herätetty" mitä tulee Ilveksen kannattajiin, vaikka todellisuudessa kirjoitusten pitäisi olla mallia "nukkuva jättiläinen on heräämässä"
Edelleenkin on niin paljon niitä Ilveksen kannattajia jotka eivät vielä ole esimerkiksi halliin löytäneet, varsinkin sieltä vanhemmista sukupolvista. Niin pitkä se korpivaellus oli, mutta kun Ilves jatkaa tekemistään tällä tasolla ne vanhatkin kannattajat heräävät uudestaan. Kun näin käy, meille ei riittäisi edes 2 Nokia Areenaa kaikille halukkaille.
 

seba

Rivipelaaja
Viestejä
24
Millä tavalla lipunhinnat nousivat semeihin puolivälieriin nähden? Kysyn ihan vilpittömästi, kun en tiedä.

Mielestäni ainakin playoff-kausikorteissa hinnoittelu tai kysyntä/tarjonta kohtasivat hyvin.

Opiskelija- ja eläkeläisalennusten poistuminen tais olla isoin muutos hinnoissa. Yläkulhon pitkälle sivulle liput on näihin peleihin about tuplasti kalliimmat opiskelijoille kuin vaikka ekaan Kärpät peliin.

Kirpasee ihan kivasti kun kahteen peliin halvimmatkin liput on sellanen viidesosa opintotuesta. Onneks oon jo päässy oman alan hommiin, ei ois muuten varaa näitä karkeloita kokea. Eipä se toki Ilveksen ongelma ole, kun selkeesti käy liput kaupaks ilmankin alennuksia, minutkin saivat katsomoon näilläkin hinnoilla. Hyvä ilvekselle että rahaa tulee, niin saadaan kovemmat joukkueet jatkossakin. Toki joitain mahdollisia fanei voidaan menettää ilman näitä aleja, kun pienemmiltä paikkakunnilta tulleet opiskelijat miettii kumman joukkueen välieriä menis kattoon, ja toteevat tapparan perusteella että täälä mitään kiekkokulttuuria ole
 

Serve

Luottopelaaja
Viestejä
2 081
Mistä Liiga sitten hankkisi rahansa sarjan pyörittämiseen?
Keräsi jotain "veroa" seuroilta tai ottaisi isomman siivun TV rahoista?

Tuo "vero" pääsylipputuloistabolisi ok, kunhan se olisi kaikille sama.

Mutta kuten todettua, jakaisin yhteisen potin käänteisesti, eli eniten pleijareista pudonneille seuroille, jotta nää ois suhteessa vahvempia seuraavana vuonna.

Ei voi olla sellaista tilannetta, että viimeinen sija on parempi, kuin esim. sija 11.
 

Dieselman

Rivipelaaja
Viestejä
91
Väärinkäsityksestä johtuen muutama alennuslippuluokka on jäänyt pois ja tämä on heti puuhastelua ja ties mitä. Nyt vähän jäitä hattuun.
 

Konnan lämäri

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
432
Otettiin Turusta sunnuntaille about samat paikat kuin meillä on Areenalla. Täällä melkein 40€ ja Turusta 23,50€ ja viereinen paikka tyhjä kun siinä on anniskelukatsomossa pöytä toisella puolen

Tämä ei ole mutinaa, vaan toteamus. Ei tunnu pahalta maksaa tuota 40€ hyvästä paikasta välierissä.
 

S_Kuusisto

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
536
Kokolailla ainahan liigassa on ollut niin, että puolella (usein enemmälläkin) joukkueista eioo käytännössä mitään jakoa vaikkapa välieriin.
Eihän ole. Nytkin siellä on KooKoo välierissä. 2019 HPK voitti mestaruuden. Suurin piirtein joka toinen vuosi joku näistä pienen budjetin joukkueista yllättää, ja pelaa mitalipeleissä. Sen mahdollistaa se, että erot isojen ja pienien välillä ovat riittävän pienet. Pienimmät pelaajabudjetit ovat noin puolet isoimmista, ero jonka hyvällä urheilujohtamisella voi yksittäisellä kaudella vielä kuroa. Mutta jos tulevaisuudessa erot kasvavat isommaksi, ei pienillä ole enää todellista yllätyssaumaa.
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 348

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
3 358
Tuo "vero" pääsylipputuloistabolisi ok, kunhan se olisi kaikille sama.

Ei voi olla sellaista tilannetta, että viimeinen sija on parempi, kuin esim. sija 11.

Veromalli ei juuri Liigaa kannustaisi kehityämään toimintaansa ja tässähän vasta isojen hallien joukkueet kärsiskin, subventoimalla muita koko kauden...

Ja siis Esim NHLssä se viimenen sija on parempi, saat aikasemman varausvuoron... nythän ditä on muutettu niin, ettei viimesex kannata pyrkoä, vaan järjestys arvotaan viimesten kesken. Mutta tälöä tavalla ne viimeset saamahdollisuuden nostaa tasoaan. Draft ri tosiaan onnistu, vain rahalla voudaan tasottaa.. toisaalta, ehkä ne NHL:ssä ei vaan ymmärä.
 

W124

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
315
Voiko olla totta että Ilveksen kannattajat maksavat nyt liigan toiminnan. Pahimmillaan levännyt tappara vie ilvesläisten lippurahat. Lisäksi tapparalaisilta säästyy rahat kausikorttiin ehkä toiseenkin! Eihän tämä nyt voi näin mennä. Samat säännöt pitäisi olla rahastamisessa. Ilveksen etu olisi ilman muuta edullinen lippu ja paljon myös vähempivaraisia kannattajia hallille.
 

Torski

Tähtipelaaja
Viestejä
10 984
Mistä tieto että 12k huomenna rikki?
 

Jalmari

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
838
Miten muuten toi areenan kapasiteetti koko aika pienenee kun alussa oli 13300 sitten 13000 ja nyt 12700.
 
Ylös