Ilveksen valmentajisto ja johto

Rouhija

Luottopelaaja
Viestejä
2 385
Jalosen motivaatiota epäilen suuresti. Salo tai joku muu eteenpäin menevä niin kuin pelaajissakin pitäisi olla. Eilispäivä "tähdet" on nähty vaikka tietty on helpoin scoutata.
Salon jälkeen Jalonen. Sanonut haluavansa vielä valmentaa Ilveksessä.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
4 388
Ilves yritti Jalosta viimeksi syksyllä 2015, ja silloin keskustelut olivat Pajuojan mukaan "positiivisia", eli Jalonen "ei tyrmännyt asiaa." Oli vielä laittanut tekstiviestin, että "kerran Ilves, aina Ilves."

Kuinka vakavasti tällaiset kohteliaisuudet sitten pitää ottaa, onkin jo eri juttu.

Siinä vaiheessa, kun Ilves siirtyy uuteen halliin, Jalonen on noin kuusikymppinen. Jos Jalonen olisi siinä vaiheessa kotimaisten seurojen käytettävissä, ottajia lienee muitakin kuin vain Ilves; isojen seurojen lisäksi mahdollisesti myös HPK, joka saattaa olla pikkuseuroista se, jota kohtaan Jalonen tuntee eniten lukkarinrakkautta; siellä Jalonen valmensi kuusi vuotta, ja se aika pelasti Jalosen valmentajanuran.
 

Arzamas

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
228
Mielestäni Ilveksellä on valittu oikea linja valmennnusjohdon suhteen, ja kesällä tehdyt vastuunjaon muutokset olivat yksi naksu enemmän oikeaan suuntaan. Nykytrendin mukaisesti pyritty kasaamaan mahdollisimman toimiva kokonaisuus, yksi henkilö kantaa vastuun kokonaisuudesta (Kivi), ja taustalla on pelitapaan orientoitunut valmentaja (Salo) ja kokonaisuuden täydentää mm fysiikkapuolella Myrrä. Valmennustyö on nykymaailmassa ennenkaikkea tiimityötä, toki jonkun on kannettava päävastuu.

En ole varma esim että olisiko taktisena osaajana tunnettu Salo valmis jo kokonaisvastuuseen. Kiven joukkueiden tavaramerkkinä on ollut vahva kevät, ja Ilveksessä se on parina edelliskautena alkanut vasta helmikuun puolivälissä. Mielenkiintoista nähdä toteutuuko sama jälleen.

Esim jos kasaisin palstavalmentajista valmennustiimin, en laittaisi Brooksia päävastuuseen, mutta ottaisin hänet ilomielin pelitapaexpertiksi. Päävastuuseen heittäisin jonkun Kunnon tapaisen kokeneen sotaratsun jolla on hyvä kokonaisnäkemys ja jonka parkkiintunut nahka ei pienestä heilahda, koska pitkän kauden aikana tarvitaan myös malttia tappioputkien aikana. Kokonaisuuden voisi täydentää vahvalla intohimolla menestykseen suhtautuva Paatelainen, joka toisi viimeisen draivin ja voitonhimon. Luultavasti kauden aikana kehittyisi joitakin ristiriitoja valmennusryhmän kesken, mutta erilaisten näkemysten ja rakentavien keskustelujen kautta homma menisi eteenpäin.
 

bruttokansantuote

Luottopelaaja
Viestejä
1 128
Vähälle huomiolle jäänyt, että Ilveksen nykyinen fysioterapeutti on Ilveksen entinen peruspakki Juha Lampinen. Oon jo pitempään kattonut, että onko se Ilveksen vaihtoaitiossa otteluissa oleva mies "Beni" Lampinen, ja kyllähän se on, kun äsken tarkistin Ilveksen nettisivuilta. TPS:illä on huoltajana Aki Berg, ja meillä fysioterapeuttina melkein yhtä kovan tason entinen pakki.;) No Beni ei häikäissyt kiekollisilla taidoillaan, eikä muutkaan taidot riittäneet NHL:ään, mutta eikös Beni kuitenkin jonkin asteinen kulttipelaaja ollut Ilveksessä. Tosin, niin taisi omalla tavallaan olla Petri Sullanmaakin.:D
 

sentteri

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
453
Benihän veivas koko Wayne Gretzky all starssin solmuun ja heitti nätin kaapin. Ainakin muistaakseni.
 

sämpylä

Luottopelaaja
Viestejä
3 835
Söhäsy kusiaispesään. Salo ois voinu otttaa päävalmentajan vastuun kauden päätteeksi, Kolme kautta on nyt menty haukotellen kädet taskussa ja suu auki. Tän kauden loppuhuipennus viä näkemättä mutta jotenki Kiven tekemisestä näkyy tehää vaan töitä ja jatketaan matkaa. Äijä ei koskaan oo sanunu/uhonnu että me tullaan voittaan jotain isoo. Karrilla on isoja mestaruuksia mut mää en äijässä nää sitä voittamisen paloa.
 

Rookie76

Rivipelaaja
Viestejä
62
Tän kauden loppuhuipennus viä näkemättä mutta jotenki Kiven tekemisestä näkyy tehää vaan töitä ja jatketaan matkaa. Äijä ei koskaan oo sanunu/uhonnu että me tullaan voittaan jotain isoo. Karrilla on isoja mestaruuksia mut mää en äijässä nää sitä voittamisen paloa.
Pystyykö Kivi (lue: kallis päävalmentaja) johtamaan Ilveksen kärkijoukkueiden joukkoon tällä kassatilanteella ja materiaalilla? Onko liian kallis mies vain kehittämään pelaajia? Ottaisin mallia Sportista, missä kuitenkin lähes samanlainen tilanne kuin Ilveksessä. Kassa ei meinaa kestää, joten päätökset sen mukaiseksi
 

S_Kuusisto

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
127
Pystyykö Kivi (lue: kallis päävalmentaja) johtamaan Ilveksen kärkijoukkueiden joukkoon tällä kassatilanteella ja materiaalilla? Onko liian kallis mies vain kehittämään pelaajia? Ottaisin mallia Sportista, missä kuitenkin lähes samanlainen tilanne kuin Ilveksessä. Kassa ei meinaa kestää, joten päätökset sen mukaiseksi
Mielestäni Kivi ei ole liian kallis (~150k) meriitteihin nähden. Mieluummin Kivelle maksaisin tuon verran, kuin vaikkapa Selinille tai Rautakorvelle. Sportistakaan en mallia ottaisi, jos siellä maksettiin Tomekille päälle 180 kiloa. Toki Vaasassakin löysi nyt sokea kana jyvän Pajuluomasta. Luvut verotiedoista, täytyy toki muistaa että tuloja voi kaikilla tulla muualtakin kuin valmentamistyöstä.

Ilveksellä on erinomainen valmennustiimi, joka on hyvin roolitettu. Tiimistä löytyy monipuolisesti taktista osaamista, fysiikkavalmennusta ja johtajuutta. Näytöt nuorten pelaajien kehittämisestä ovat ko´vaa luokkaa, samoin tämän kauden viisikkopelistä. En yrittäisi säästää 50-100k euroa korvaamalla Kiven jollain nuorella lupauksella.
 
  • Tykkää
Reactions: M_M
Ylös