Ilveksen valmentajisto ja johto

Okafani

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
526
Vs: Ilveksen valmentajisto ja johto

Kyllä palaute Ikalta pelaajalle on "suoraa" ja roskakori saa kyytiä. Ei jatkoon.
 

VP

Luottopelaaja
Viestejä
5 463
Vs: Ilveksen valmentajisto ja johto

Joo jotenkin on jäänyt sellainen kuva että Ikalla on tietty itse luotu ja laskelmoitu mediapersoona ja mies itse on sitten päivittäisessä toiminnassa jotain ihan muuta.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
4 515
Vs: Ilveksen valmentajisto ja johto

Vuoden 2004 jälkeen Lehkonen on ollut SM-liigassa vain yhden kauden, silloinkin apulaisvalkkuna. Se ei ole mitään sattumaa. Kun ottaa huomioon sen, kuinka suurta valmentajien vaihtuvuus on ollut, kyse täytyy olla joistakin ihan perustavanlaatuisista syistä, ettei Lehkonen ole saanut uutta tilaisuutta; sellaisista syistä, jotka ovat kaikkien seurapomojen tiedossa.
 

jalkakynä

Luottopelaaja
Viestejä
1 340
Vs: Ilveksen valmentajisto ja johto

Brooks sanoi:
Vuoden 2004 jälkeen Lehkonen on ollut SM-liigassa vain yhden kauden, silloinkin apulaisvalkkuna. Se ei ole mitään sattumaa. Kun ottaa huomioon sen, kuinka suurta valmentajien vaihtuvuus on ollut, kyse täytyy olla joistakin ihan perustavanlaatuisista syistä, ettei Lehkonen ole saanut uutta tilaisuutta; sellaisista syistä, jotka ovat kaikkien seurapomojen tiedossa.
Lehkonen on suorapuheinen kaveri ja ilmeisen herkästi palaa välit seurajohtoon. Taktisessa mielessä Lehkonen on ollut Meidän Pelin yksi suurimpia lähettiläitä. Siinä mielessä Lehkonen olisi hyvä valmentaja, mutta vain pelitavallisesti.
 

Tammi 30

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
465
Vs: Ilveksen valmentajisto ja johto

Lehkonen on räväkkä ja tulisieluinen persoona. Sanoo asiat suoraan kaikki eivät siitä pidä. Viimeisellä liigavisiitillä suunnitelmat olivat suuret. Virmasen kanssa ei homma toiminut. Lehkosen tavoite oli voittaa Jokeri junioreilla mestaruus. Vieläkin hullumpi mutta terve tavoite oli voittaa kaikki mestaruudet Jokereissa c junioreista liigaan asti samalla kaudella. Virmasen kanssa meni kuitenkin sukset ristiin mikä oli Jokereiden kannalta huono mutta meidän muiden kannalta hyvä asia. Siitä sitten siirtyikin Tps C nuorten valmentajaksi missä oli hieman vastaavat tavoitteet sai sitten kesken kauden paremman sopimuksen.
 

ifor74

Luottopelaaja
Viestejä
1 014
Vs: Ilveksen valmentajisto ja johto

Kyllä mää toivon että Myrrä olisi Karrin seuraaja, tiettyä jatkuvuutta tulisi ja turha kouluttaa muille tulevia päävalmentajia.
Tietysti jos joku tietää syyn miksi ei niin sitten joku toinen.

Mää en paremmin Myrrästä ole perillä mutta mitä kuullu onlen niin kovalla työmoraalilla on ainakin kaveri varustettu ja tykkää tehdä nuorten kanssa töitä. Voihan se olla että taktisella puolella sitten antaa etua mutta valmennustiimi pitää olla semmoinen että muut paikkaa toisten puutteita.
 

Tammi 30

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
465
Vs: Ilveksen valmentajisto ja johto

Myrrä on varmasti hyvä jatkaja niinkuin Salokin. Toistan kuitenkin edellisiä sanomisiani. Ilveksen kaltaisessa seurassa valmentajan tarvitsee olla kova nimi enkä tarkoita sellaista kovaa nimeä joka ollut yli kymmenen vuotta sitten kova nimi. Sellaisista meillä on kokemusta takavuosilta. Valmentajan täytyy olla Kiven kaltainen menestynyt tai kokenut koutsi koska Kivihän on vielä nuori valmentaja. Silloin voi pelaajien kohdalla olla seuraan imua joka ei ole vuosiin menestynyt. Muutoin se on todella vaikea houkutella ketään.
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
1 241
Vs: Ilveksen valmentajisto ja johto

No tiedä häntä. kuinka paljon tuo valmentajan imukyky sinänsä vaikuttaa pelaajatarjontaan. Meillä on nyt jo useamman vuoden ollut peräsimessä ainakin Liigatasolla tarkasteltuna kovan luokan valmentaja. Eikä mitään tavatonta ryntäystä seuramme suuntaan ole pelaajamarkkinoilla ollut havaittavissa.

Mutta katsotaan nyt vielä, saisiko Kivi viimein aikaan myönteistä kehitystä. Jos näin ei nytkään tapahdu ja Ilves jatkaa siellä josskin alakolmanneksessa, voitaneen siitä vetää johtopäätös, ettei valmentajalla ole erityisen suurta merkitystä menestyksen takojana ainakaan nykyisen Liigan puitteissa. Liigan pelaajataso on käsittääkseni laskenut siinä määrin, että kutakuinkin kaikki potentiaaliset valmentajat ovat riittävän hyviä. Silloin kannattaisi kiinnittää hieman "nimettömämpi" ja huokeampi valmentaja ja kohentaa näin seuran taloutta entisestäänkin. En kyllä tiedä, onko Kivi maineensa mukaisesti myös kovin kallis kapistus.

Mutta aika pian näihin asioihin alkaa tihkua valaistusta. Totuus paljastuu sitten sarjataulukkoa lukemalla. Muuta ei tarvita. Lukekaa siis sarjataulukkoa!
 

Ratto

Rivipelaaja
Viestejä
48
Kyllä tämä ilvestausta on ilvesläisille plussaa , siksi näkisin ja toivoisin että Kivi voinee hyvinkin jatkaa ... Mutta kukaties siellä on pian Peltomaakin
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
4 515
Tämän päivän Aamulehdessä valotetaan hieman Ilveksen nykykunnon taustoja.

Valmentajat pitivät viime kauden pettymyksen jälkeen palaverin, jossa pohdittiin, mitä voitaisiin tehdä paremmin. Myrrän mukaan:

Lähtökohta oli rakentaa pelinopea, luisteluvoimainen joukkue, joka puolustaa hyvin kentän jokaisella alueella. Tärkeä asia oli myös puolustajien hyökkäyssuuntaan pelaamisen aktivoiminen. Pakeilla on lupa hyökätä ja toteuttaa itseään hyökkäysalueella.

Fysiikkaharjoittelussa on lisätty tieteellisyyttä. Kaupin Sports Centerissä on erinomaiset harjoitusolosuhteet ja testausmenetelmät. Pelaajille tehtiin erittäin kattavat testit, joissa mitattiin voimaa ja kestävyyttä. Aiempaa tarkempien testien avulla valmentajat pystyivät kohdentamaan harjoittelua entistä paremmin niin, että se palvelee pelaajien tekemistä jäällä. Myrrä sai UKK-instituutista ja Urheiluakatemiasta tutun Juha Koskelan aisaparikseen vetämään fysiikkaharjoittelua. Sitä kautta tuli uusia juttuja vanhojen treenien rinnalle. Myös pelaajien ruokavalioon kiinnitettiin entistä enemmän huomiota, sillä Jyväskylän yliopiston dosentti Juha Hulmi on ollut apuna merkittävällä tavalla.

Luonnollisesti Ilves-koutsit korostavat myös hyvän joukkuehengen merkitystä. Tiivis henki juontaa erityisesti siitä, että harjoitusringissä on ollut niin paljon omia kasvatteja.

Myrrä tyrmää myös epäilykset siitä, että Ilveksen lentokeli johtuisi kevyestä harjoittelusta. Myrrän mukaan Ilves ei ole vielä herkistellyt päivääkään.

Lopuksi Myrrä korostaa: "Arjen tekeminen ratkaisee. Pitää olla jäällä ja jään ulkopuolisissa harjoituksissa sataprosenttisesti läsnä. Fyysistä tai henkistä löysyyttä ei saa näkyä pätkääkään."

Tuosta käy hyvin ilmi, että Ilveksessä on ryhdytty juuri niihin toimenpiteisiin, joita on jo niin pitkään kaivattu: liikkuva viisikkopeli, parempi puolustaminen, puolustajien kiekollinen pelaaminen, tieteen hyödyntäminen ja ennen kaikkea kova vaatimustaso.

Peleissä Kivi peluuttaa puolustajia, Myrrä hyökkääjiä, Salo vahtii kokonaisuutta ja pelitaktisia asioita. Kivi ja Salo vastaavat alivoimasta, Myrrä ja Salo yv-kuvioista.
 

Soho

Luottopelaaja
Viestejä
1 170
...Ja Myrrä antaa lausuntoja valmennuksen tekemistä muutoksista. Ota tuosta nyt sitten selvää, jompikumpi se varmaankin on. Molemmat edustavat jatkuvuutta. Vähän sellainen fiilis, että jos ykkönen on Myrrä, niin koko valmennus menee uusiksi, sillä Salo tuskin jää kakkoseksi enää. Myrrällä taas on organisaatiossa muitakin hommia, joten ehkä kakkosen rooli Salon vetämässä tiimissä sopisi hänelle.
 

Pika1

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
258
Voihan Kivi jatkaakin. Ainakin tuli sellainen fiilis kun kuuntelin sen rantasen Supla-lähetyksen.
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
1 241
Nyt ollaan sikäli paremmisssa asemissa, ettei heti parin tappion jälkeen tarvitse alkaa rummuttaa Kiven kenkimistä. Korkeintaan voinee suositella vaihtoehtojen harkintaan paneutumista!
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 315
Tuossa puhutaankin, että pelien aikana. Kivi varmaan tätä isoa kuvaa katselee sitten pelien välissä.
Käsittääkseni Salo vastaa Ilveksen pelin kehittämisestä. Tämän takia jokunen aika takaperin muutinkin ennustetta, että Salo taitaa olla todennäköisempi päävalmentaja kuin Myrrä. Ellei sitten ole tehnyt sopimusta jo muualle.
 

bruttokansantuote

Luottopelaaja
Viestejä
1 171
Joku joka on enemmän seurannut Jokereiden asioita, niin mikä on Raipen työmaata apuvalmentajan ominaisuudessa Jokereissa? Ja onko Raipe kehittynyt kuinka siitä, kun oli Ilveksen päävalmentajana? Ei se nyt ihan mikään turhakevalmentaja voi olla, kun on Jokereissakin kelvannut sekä Jaloselle että Marjamäelle. Ja sitä ennen Selinille muualla. Millä aikavälillä voisi tulla kyseeseen Raipen Ilvekseen paluu, mutta apuvalmentajaksi? Mikä voisi olla Raipen tuoma hyöty Ilveksen valmennustiimissä? Henkinen puoli (tsemppaus jne.) varmaan ainakin, mutta kai nyt jotain muutakin toisi? Ehkä ylivoimaan jotain? Tosin silloin, kun Raipe valmensi Ilveksessä, niin taisi se ylivoima silloinkin olla sitä samaa paskaa, mitä se on Ilveksessä ollut jo vuosikausia valmentajista riippumatta.

Jos vaikka Kivi lähtee ensi kauden jälkeen, ja Salo nousisi ykkösvalmentajaksi, niin voisiko Raipe olla Myrrän kanssa apuvalmentajina. Jotenkin tympii, että Raipe tekee hommia muulle seuralle, kuin rakkaalle Ilvekselle, vaikkei Jokerit Ilveksen kilpailija siinä mielessä ole, että eri sarjassa pelaavat. Toki ei sitä Raipe nyt pelkäksi "maskotiksi" voi valmennukseen tulla pelkästään siksi, että on kaikkien aikojen suurimpia Ilves-legendoja, mutta jos Raipesta olisi nykyään jotain todellista hyötyä valmennuksessa. Ja luulisi olevan, kun jopa Jokereillekin on kelvannut jo useamman vuoden.
 
Viimeksi muokattu:

Rouhija

Luottopelaaja
Viestejä
2 419
Joku joka on enemmän seurannut Jokereiden asioita, niin mikä on Raipen työmaata apuvalmentajan ominaisuudessa Jokereissa? Ja onko Raipe kehittynyt kuinka siitä, kun oli Ilveksen päävalmentajana? Ei se nyt ihan mikään turhakevalmentaja voi olla, kun on Jokereissakin kelvannut sekä Jaloselle että Marjamäelle. Ja sitä ennen Selinille muualla. Millä aikavälillä voisi tulla kyseeseen Raipen Ilvekseen paluu, mutta apuvalmentajaksi? Mikä voisi olla Raipen tuoma hyöty Ilveksen valmennustiimissä? Henkinen puoli (tsemppaus jne.) varmaan ainakin, mutta kai nyt jotain muutakin toisi? Ehkä ylivoimaan jotain? Tosin silloin, kun Raipe valmensi Ilveksessä, niin taisi se ylivoima silloinkin olla sitä samaa paskaa, mitä se on Ilveksessä ollut jo vuosikausia valmentajasta riippumatta.

Jos vaikka Kivi lähtee ensi kauden jälkeen, ja Salo nousisi ykkösvalmentajaksi, niin voisiko Raipe olla Myrrän kanssa apuvalmentajina. Jotenkin tympii, että Raipe tekee hommia muulle joukkueelle, kuin rakkaalle Ilvekselle, vaikkei Jokerit Ilveksen kilpailija siinä mielessä ole, että eri sarjassa pelaavat. Toki ei sitä Raipe nyt pelkäksi "maskotiksi" voi valmennukseen tulla pelkästään siksi, että on kaikkien aikojen Ilves, mutta jos olisi nykyään todellista hyötyä valmennuksessa. Ja luulisi olevan, kun jopa Jokereillekin on kelvannut jo useamman vuoden.
Jalonen-Helminen jossain vaiheessa.
 
Ylös