Ilveksen nykytilanne

Keltavihreä

Luottopelaaja
Viestejä
4 897
Haluta voi mitä haluaa, mutta tällä rosterilla ja näillä esityksillä jäällä, on realistista haaveilla top10 paikasta.
Jopa meritoitunut valmentajanero Raimo Helminen kyykyttää Ilvestä.
Ja tänäänkin Tepsin ykköketju oli nimekäs..
Pyyhtiä - Pärssinen - Intonen
Kelpaa se, kun on rosteri täynnä kovia tekijöitä.
Intonen, Pärssinen ja Anttalainen maalin Kärppien verkkoon iskivätkin. Kalliita nimimiehiä.
Niimpä. Mutta eikö tämä kerro juuri siitä, että rosterista ei Ilveksellä jää kiinni. Ei todellakaan jää. Top-4 on saavutettavissa nykyrosterilla helpostikkin, jos Mäkiniemi pelaisi tiistain kaltaisilla otteilla.

Mutta se peliesitys, mikä viime pelissä oli, ei riitä mihinkään. Vähän kyllä huolestuttaa se, että pelaamisen taso on marraskuusta lähtien ollut enemmän tai vähemmän täyttä kuraa. Mielestäni pelaamisen taso on paljon alle materiaalin tason.

Itse ajattelen myös näin, että Ilves hävinnyt Kärpille monta vuotta käytännössä joka kerta.

Kumminkin muutamia vuosia sitten, ku meijän rosteri oli ihan oikeasti jotain top-10 tasoa ja Kärpillä ylivoimasesti parempi nippu vähintään top-2 tasoa, niin silloin Ilves pelasi paljon parempaa lätkää ja pystyi haastamaan Kärpät paljon paremmin, kuin nyt tässä neljän ottelun putkessa.

Silloin rosteri oli vaan sysipaska, että vaikka Ilves hallitsi jotain puolia kaikista matseista ja osa selvästi, niin maalintekotaitoa ei vaan ollut pätkääkään.

Kyllähän nykyryhmä on materiaaliltaan jopa Kärppiä edellä mun mielestä, mutta Kärpät pelaa organisoidumpaa ja järkevämpää kiekkoa, kuin Ilves.

Eli mun mielestä materiaalietu on kääntynyt Ilvekselle järjettömästä takamatkasta, mutta Kärpät dominoi tällä kaudella enemmän kuin ikinä Ilvestä pelillisesti. Se vituttaa todella suuresti.
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 932
Pelaajamateriaalin pitäisi riittää topkutoseen. Ongelma sen suhteen on pelaajien loppuminen, jos jostain syystä päästäisiin toiselle play offs kierrokselle.
Se ettei olla ehkä topkutosessa on valmennuksen heikkoutta ja maalivahtipelin ailahtelu.. muutama hyvä peli maalivahdeilta ei poista sitä, että heidän takiaan on pisteitä menetetty.
Mikään ei ole onnistunut loistavasti.. Dostal esim. pelasti monta huonoa peliä meille. Ajatus silloin oli itselläkin, että hyvät joukkueet voittavat välillä vähän huonommallakin pelillä. Ei osannut kuvitella, että se huono peli olikin ihan hyvää pelaamista, verrattuna tuleviin otteisiin.
Itse kaipaan vain 1-2 pelaajaa tuomaan leveyttä ja varmuutta.
Loput.. jo rosterissa olevat.. ryhdistäytykää.
Ja valmennus.. kädet pois taskuista.
 

ipa1970

Luottopelaaja
Viestejä
8 694
Juuri näin. Sääleihin riittää reilu pisteen keskiarvo, mutta kuuden joukkoon tässä halutaan. Siihen ei riitä enää pelkkä sporttinen tsemppaaminen, vaan pelejä pitää pystyä kääntämään itselle enemmän kuin joka toinen tahdilla. Sellainen 1,7 pinnan keskiarvo tarvitaan lopuista peleistä.
Vaikka sääleihin mentäisiin sillä että joulusta kerätään reilu pinna per peli keskiarvolla niin sillä pelillä pudotaan sieltä saman tien.
On oltava liki 2 pinnan tahdissa kun tosipelit alkaa jos halutaan menestyä.
Seuraavat pelit kerhoa ja spårtia vastaan elintärkeät. Tappiot niin saadaan tosissaan pelätä näiden nousua.
 

Jäähykuningas18

Luottopelaaja
Viestejä
4 720
Kyllä parasta saadaan pistää että voitot viikonloppuna irtoaa. Sport tulee ärsytettynä kun hävisivät viime hetken maalilla ja hieno nousu jäi vaille palkintoa. Kerho taas on tällä liigan kovakuntoisin joukkue. Kahta enempää ei passaa päästää kummassakaan pelissä.
Kun nyt tehtäisiin itse enemmän kun se kaksi.
 

ilvesperhe

Luottopelaaja
Viestejä
2 483
Vaikka sääleihin mentäisiin sillä että joulusta kerätään reilu pinna per peli keskiarvolla niin sillä pelillä pudotaan sieltä saman tien.
On oltava liki 2 pinnan tahdissa kun tosipelit alkaa jos halutaan menestyä.
Seuraavat pelit kerhoa ja spårtia vastaan elintärkeät. Tappiot niin saadaan tosissaan pelätä näiden nousua.
Kun tosipelit alkaa, nollasta lähtee joka joukkue liikkeelle. Mestaruus ei ole varma vaikka olisi pelannut koko kauden 3pistettä/peli tahdilla. Pleijareissa katotaan eteenpäin, ei taakse.
 

ipa1970

Luottopelaaja
Viestejä
8 694
Jos vedät joulusta asti tasaseen pinnan tahtia niin ei ole palaa.
Tuossa tapauksessa joudutaan aina aloittaan vieraskentältä ja kärkijengejä vastaan.
Kaikki on tietysti mahdollista ja jopa todennäköistä ja varsinkin niille jotka lottoavat säännöllisesti.
Omat horinat perustuu vanhanaikaisesti vain todennäköisyyksiin.
 

ilvesperhe

Luottopelaaja
Viestejä
2 483
Juu. Eihän se ollu todennäköistä, kerho tiputti runkosarjan ykkösen ja kakkosen. Todennäköistä on että tänäkin vuonna mestaruus jaetaan, sen mukaan miten pelit menee. Todennäköistä on myös että korona voi lyödä pari joukkuetta karanteeniin ja kausi on paketissa.
 

Aho26

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
798
Kyllä tässä kohtaa kautta kääntyy katse valmennukseen. Esim. Kärpät karvasi ylhäältä kahdella ja tämä hyydytti Ilveksen avauspelaamisen, lisäksi ylivoimalla löivät todella tiukan prässin kiekolliseen pelaajaan. Näihin olisi valmennuksen pitänyt keksiä lääkkeet, kuten yleisesti myös tuohon tehottomuuteen.
 

Puujalka

Luottopelaaja
Viestejä
2 885
Lisätään vielä:
Edellisen kannun vei kerho, pelattuaan kauden 1,65 pistettä/peli tahdilla.
Jep, muistan kun niillä taisi alkukausi mennä heikosti, ja sitten tammi- helmikuussa rupesin katsomaan että muutamalla tähtipelaajalla ja loput perustason kavereita saa pelattua pirun hyvää lätkää! Se oli jotenkin niin yhtenäistä... Ilves ei valitettavasti näytä siltä ollenkaan. Nyt pitäisi korjausliikkeen tapahtua.
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 651
Suomi, Mieho, Meskanen, Myttynen, Antonen, Lepaus, Väyrynen, Elorinne, Parikka, Salmela x 2, Maalahti, Kolppanen.

Minusta tuota nuoruutta ei saa käyttää tekosyynä enää kovin pitkään. Joukkueesta yli puolet on miehiä parhaassa peli-iässä tai kuuluvat "kokenut konkari" -kategoriaan.

Jep ja ei Ilves ole myöskään joukkueen keski-iän puolesta mikään nuori, vaan osuu tuohon noin 24v:n sumaan, missä on suurin osa joukkueista. Poikkeuksen tekevät lähinnä HIFK, Sport ja Tappara joiden keski-ikä on selkeästi muita korkeampi.
 

LuikuriTattinen

Luottopelaaja
Viestejä
3 320
No, johto vaihtunu ja paskanjauhaminen jatkuu, puheet nousemisesta TOP4 joukkueeksi on samanlaista lätinää, mitä honkkis ajalta. Jos joukkue ei tuosta vahvistu, niin metsässä ollaan ja pahasti, korona ei ole selitys, koska muut ovat vahvistuneet kauden mittaan.

Mutta kaippa sielä kuullaan voivotteluja, kun korona, talous, ja Ukraina, niin se vaikutti 99%lainapelaajien poistumiseen, joka yllätti tillun täysin.

Huomista kauhunsekaisin tunnelmin odottaen.
 

WillieGunn

Luottopelaaja
Viestejä
3 547
Säästöt ja säästöt. Ei se kituuttaminenkaan ole se järkevin vaihtoehto. Jos on akuutteja puutteita rosterissa pitää niitä paikata. Mitä se pelaajan palkkaaminen maksaa tulevalle 3 kuukaudelle? Se maksaa vähemmän, kun pyyhkeen kehään heittäminen ja sääliplayoffeissa taistelu keväällä. Ei uudelle hienolle areenalle voi lähteä runkosarjasijoitus 8-10 alla. Sinne pitää mennä playoff-joukkueena. Se on ihan sama tulevaa areenaa ajatellen onko tämän kauden tappio 500 vai 600 k€. Nyt ei kuitenkaan voida mitenkään säästää semmosia summia, millä olisi mitään oleellista merkitystä areenaa ajatellen. Eli siis toisin sanoen sitä faktaa, että areenassa pelaajabudjetin on oltava top5 tasoa.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 160
Joo, eiköhän asiaa sivuta ja mainita, että Tillu painaa duunia siirtorajan viime hetkille asti ja meillä on hyvä miehistö eikä ketään oteta ottamisen ilosta.

Ketään ei sitten löydy, koska markkinat ovat kuivat ja apajilla on muitakin joukkueita. Keväällä Ilves kaatuu maalivahti- ja sentteriosaston ohuuteen sääleissä niukasti tai puolivälierissä selvästi. Arvosana kaudesta 7+ ja ensi kaudella sitten.
 

#13

Luottopelaaja
Viestejä
3 024
Tälle kaudelle en rahaa paljon kiinni laittaisi.
Tää leikki voi loppua parin viikon sisään, kun tartunnat nyt lähtee lapasesta, ja riittävän moni pelaaaja sairastuu.
Lisäksi kauden talous varmasti ruvella odotuksiin nähden ja areenan alkaa ens kaudella vaatia omiaan.

Ja kyllähän se jurppii. Oikein nyppii. Varsinainen antikliimaksi syksylle. Ja mitä näitä oli.
 

Jäähykuningas18

Luottopelaaja
Viestejä
4 720
On tämä hauskaa luettavaa. Nopeasti on monilta unohtunut se että koko seura oli vielä pari vuotta sitten lähellä konkurssia ja uuden johdon aikana on laiva saatu käännettyä ja seuran julkista kuvaa paremmaksi, silti niitä perustuksia vasta rakennetaan. Jos tässä nyt panostettaisiin isolla riskillä kautena jolla, anteeksi nyt vain, ei hirveästi ole väliä niin riskeerataan jälleen mahdollisesti koko seuran tulevaisuus ja vielä juuri ennenkuin uuteen areenaan ollaan edes ehditty ensimmäistäkään luistimen piirtoa piirtää.
"Mutta jos nyt ei panosteta ja olla top4 joukkue kauden päätteeksi niin kuka sinne uuteen areenaan haluaa tulla pelejä katsomaan"?
No ihan varmasti suurinosa haluaa, pelkästään jo siksi kun kyseessä on uusi areena. Myös sponssit varmasti siihen haluavat mukaan koska näkyvyyttä tulee aivan varmasti.
Ei minulla ole mitään sitä vastaan että nyt jotain pelaaia hankitaan mutta kyllä ne pitää järjellä tehdä eikä siksi että on muka pakko hankkia kun kannattajat niin vaatii.
Itse ainakin käyn ennemmin katsomassa menestyvää Ilves-kiekkoa pitkällä aikavälillä siellä uudessa areenassa yleisön kanssa kuin se että nyt otetaan iso riski, päästän playoffeihin, voitetaan ehkä mitali ja sitten juhlitaan sitä kotona eikä torilla.
 

ipa1970

Luottopelaaja
Viestejä
8 694
Ja mielestäni on jälleen turha höpötellä että ensikaudella sitten.
Luuleeko joku että ensi syksynä on korona tämän talven lumia.
Rajotuksilla mennään ja ”samat” nimimerkit alkavat ensin kesän mittaan puolustelemaan ”nimettömiä mutta sitäkin potentiaalisempia hankintoja” ja syksyn mittaan toistamaan tuttua ”ensikaudella sitten” jupinaa.
 

#68

Luottopelaaja
Viestejä
2 777
Minusta on kummallinen ajatus, että panostus nyt olisi pois ensi kausilta ja jos nyt hankitaan yksi tai kaksi pelaajaa muutamalla tonnilla se olisi muka jotain isonkin riskin venäläistä rulettia. Koko ajan myydään myös sitä ensi kautta ja sitä helpompi sitä on myydä, mitä paremmalta meno näyttää siellä kaukalossa.
 
Ylös