Ilveksen nykytilanne

LentsunIpa

1931
Viestejä
745
Vs: Ilveksen nykytilanne

rysty sanoi:
Kyllä sen Tampereen murteen sitten ehtii opetella vaikka kansalaisopiston kursseilla jos sitä haastatteluihin tarvitaan.
Taikka Tambereen kiälisistä uutisista ::)
 

rysty

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
280
Vs: Ilveksen nykytilanne

Lupaavimmille omille nuorille voisi kyllä tehdä tulokassopimuksia mutta ensisijaisesti edettäisiin Lekin kautta. Ellei tulosta tule Lekissä ei sitä tule Liigassakaan. Nyt poikaparat joutuvat heti liian suuriin saappaisiin ja sitten näillä palstoilla vedetään kaveri pöntöstä alas kun ei olla vielä valmiita suuriin valoihin. Toisaalta se voi myös sekoittaa nuoren miehen pään kun heti ollaan ykköskentässä ja aletaan kuvittelemaan itsestä liikoja.
 

Jarno Saarinen

Luottopelaaja
Viestejä
1 667
Vs: Ilveksen nykytilanne

Eilen jo aloittelin vastaamaan jäsen Brooksille, mutta jotenkin nukuin asiani päälle. lyhyesti kuitenkin, peräänkuulutat innovatiivista valmennusta ja organisaatiota. Ilveshän on toki itsensä näköinen, mutta eikö ihan oikean suuntaisia askeleita ole otettu?
* Meillä on yksi kovimista talenteista päävalmentajana, kaikkine vikoineenkin juuri nyt mielestäni parasta mitä saatavilla on.
* Nuoriin ja heidän valmennukseensa satsataan, esimerkkinä Myrrän toimenkuvan laajentaminen.
* Ry toki jatkaa melko samalla rakenteella, mutta pidän kuitenkin jääkiekkojaoston kokoonpanoa varsin edistyksellisenä.

Toki parannettavaakin varmasti löytyy, mutta miten ja miksi organisaatiota nyt pitäisi sitten muuttaa? Vai riittäisikö Brooksin palkkaamminen ry:n valmennuspääliköksi?

ry:n toiminta lienee lopultakin suuren murroksen edessä, ikäluokat pienenee tai ovat jo pienentyneet. Organisaatio ja toiminta on ohjattava huippujen valmennuksen tielle ja haihattelut suurista ikäryhmistä lienee syytä unohtaa. Harrastajia ei yksinkertaisesti enää ole ja vielä vähemmän resursseja niitä pyörittää. Mistä ja miten ne talentit Ilves polulle sitten naarataan onkin vaikea kysymys, ja mikä on se oikea ikäluokka ne sisään tuoda? Miten Ilves polusta saadaan niin kiinnostava, että maajoukkuetason kaverit tulevat ympäristöstä meille eivätkä naapuriin.

Oy:n pitää siis auttaa ry:tä luomaan se kiinnostavuus, ensinnäkin omalla urheilullisella menestyksellä, ja resursseilla joita toimintaan panostetaan.
Edustusjoukkue organisaatioineen on vain se kruunun jalokivi, sen asiat, valmennuksen ja muun toiminnan osalta näen ihan positiivisessa valossa, mutta tämä ry:n hallinnoima junioriorganisaatio pitää saada uuteen loistoonsa.
Espoossa on tehty vuosia loistavaa juniori ja kasvatustyötä, siitä työstä pitäisi poimia parhaat ja ilvekseen sopivat palat ja innovoida myöskin jotain uutta, mutta mitä?

olis viisas henkilö ku tietäs.
 

Urho Kaleva Kekkonen

Luottopelaaja
Viestejä
1 738
Vs: Ilveksen nykytilanne

Brooks sanoi:
Ilves-Hockey Oy on laatinut strategian, joka on tietenkin jonkinmoinen alku, mutta siinä esiteltiin lähinnä tavoitteita. Parastaikaa pitäisi seurajohdon ilmoituksen mukaan olla työn alla strategisten tavoitteiden toteutussuunnitelmien laadinta ja seuranta. Työ on jaoteltu koko yhtiön toiminnan kattavaan viiteen teemaan – myynti, viestintä, urheilutoiminta, hallinto sekä palveluiden ja tuotteiden laatu ja elämyksellisyys.

Tästä puuttuvat kuitenkin sellaiset aika tärkeät asiat kuten Ilveksen brändi, tarina ja ylipäänsä se, miten Ilves aikoo asemoida itsensä suomalaisessa jääkiekkoilussa tulevina vuosina.

Ja kuten edellä kirjoitin, "omat pojat" olisi toki aika ymmärrettävä linjaus, mutta kyllähän siitä väistämättä tulee sellainen kuva, että ideat ovat loppuneet heti alkuunsa ja on lähdetty menemään siitä yli, missä aita on matalin. Siis vähän sellaista näpertelyä.

Tämä on hyvä alku, varsinkin kun asioita toteutetaan ja seurataan. Tärkeintä olisi olla näille kaikille asioille myös välitavoitteet ja "säätävät" liikkeet elleivät asiat näytä toteutuvan. Itse en ole vastaan tuota "omat pojat" ideaa tai siis sen jatkamista, koska kyllähän Ilves tunnetaan omista kasvateistaan. (Toinen asia on sitten miltä junioritilanne näyttää tällä hetkellä).

Brooks sanoi:
Ilveksen tunnuslause ei voi olla enää "taitokiekkoa vuodesta 1931", koska taidon sisältö ja määritelmä ovat muuttuneet siitä, mitä ne olivat vuosikymmeniä sitten. Kaikille palloilulajeille yhteinen piirre on se, että nykyään pelin evoluutio laukkaa hirmuista vauhtia, ja vauhti sen kuin koko ajan kiihtyy. Myös pelajien ominaisuudet menevät koko ajan eteenpäin. Toimintaympäristökin on jatkuvassa muutoksessa.

Jos Ilves haluaa kehittää itselleen toimivan brändin, sen on oltava innovatiivisuus, ja seuran on alettava elää sen mukaisesti.

Omasta mielestäni tässä on otettu kuitenkin askelia siihen suuntaan, mikä voisi viedä Ilvestä huipuille. Pelaajapuolella ollaan menty enemmän taitopuolelle kuin aikaisemmin, erityisesti hyökkääjissä tehty sopimuksia (ja jatkosopimuksia) suht' pienikokoisten, taitavien pelaajien kanssa (Liuksiala, Rautiainen, Ruotsalainen, Ikonen, Suomi, Haapanen) ja Lepaus, Koivula, Meskanen ja Sandell menevät selkeästi perustaitavien pelaajien kastiin. Hyökkäyspelihän on ollut yllättävän hyvässä kuosissa tällä kaudella. Luistelunopeutta ja peliälyä on selkeästi painotettu pelaajavalinnoissa. Ehkä kaikki pelaajat eivät vielä ole fyysisesti valmiita liigapeleihin, mutta ensi kaudella moni on entistä vahvempi ja ainakin kokeneempi. Pakiston osalta täytyisi löytää "köyhän miehen" Tappara/Kärpät-kokoonpano eli 3-4 kovaa, fyysistä pakkia (tyyliin Vittasmäki/Mikkola/Eloranta tai Kukkonen/Hakanpää/Heshka) ja sitten 3-4 kiekollisempaa pakkia (Rantakari/Lehtonen/Salonen/Kemiläinen tai Koivisto/Kivihalme/Heshka menee tässäkin). Tuossa pakiston keräämissä ensi kaudeksi on haastetta.

Kaksinkamppailupelaamiseen Ilveksen joukkuetta ei ole optimoitu ja sen takia varmasti kovia fyysisiä joukkueita vastaan (Tappara, Pelicans ehkä myös Jukurit) on olut vaikeaa ellei luistin liiku erityisen hyvin. Omasta mielestäni kuitenkin tässä on otettu selkeämpää linjaa pelaajavalinnoissa ja nyt kun omista junioreista on tullut tämän tyyppisiä pelaajia niin se on sopinut hyvin tähän. Muutama v-mäinen(ja nopea) pelaaja olisi tietysti kiva saada kokoonpanoon, jotta ei tehtäisi liian otteluita liian helpoksi vastustajalle. Pieni pelko siitä, että joku "ajaa vastapalloon", hiljentää kummasti vastustajan vauhtia.

Toivottavasti Koivula ja Sandell saataisiin jatkamaan ja sitten muutama vahvistus lisää ensi kaudeksi. Kyllä tässä ideaa on tai ainakin olisin sellaista näkevinäni.

Brooks sanoi:
Jos Ilves haluaa kehittää itselleen toimivan brändin, sen on oltava innovatiivisuus, ja seuran on alettava elää sen mukaisesti.

Olisi tiedettävä, mitä se innovatiivisuus tarkoittaa. ;) Nykyään tuota innovatiivisuus-sanaa käytetään (jääkiekon ulkopuolella) aina silloin, kun pitäisi tehdä jotain, mutta ei tiedetä mitä. ;)
 

551304

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
360
Vs: Ilveksen nykytilanne

Brooks sanoi:
En tainnut kommentoida Kiven asemaa touko-kesäkuussa mitenkään, sikäli kuin tämän foorumin hakutyökalua uskomme - ja miksi emme uskoisi?
Heittoni oli hieman provokatiivinen ja muunnellun totuuden mukainen huomiosi varmistamiseksi. Uskon hyvinkin työkalun tuloksia ja pahoittelut jos poltit turhaa aikaasi vanhan datan läpikäyntiin.

Brooks sanoi:
Viime kaudella kiittelin Kiveä siitä, että toisin kuin edeltäjänsä, hän ei hirttäytynyt tiettyyn systeemiin, vaan oli valmis tekemään runkosarjan kuluessa tarvittavia korjausliikkeitä. Kivi pystyi myös reagoimaan pelin sisällä, kuten pudotuspelisarja Tapparaa vastaan osoitti.

Toisaalta kritisoin häntä jo viime kaudella samoista asioista kuin nyt. Viisikkopelin rakenne oli enemmän tai vähemmän kateissa koko runkosarjan ajan. Samoin yksityiskohtien hallinnassa oli puutteita. Tällä kaudella olen vielä lisäksi alkanut epäillä Kiven vaatimustason ja sitoutumisen löystyneen.

Huolimatta Ässien yllätysmestaruudesta Kiven näytöt seuravalmentamisesta ovat aika vähäiset. Uskonkin hänen sopivan paremmin lyhytkestoisempiin projekteihin, kuten vaikkapa maajoukkueiden koutsiksi. Tällöin Kiven kyky motivoida pelaajia ja luoda innostunutta ilmapiiriä pääsevät paremmin oikeuksiinsa.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että Kiven tulee saada jatkaa vielä ensi kauden - jos ei muusta syystä niin siksi, että Ilves ei kuitenkaan löydä parempaa miestä tilalle. Ilves-johdon valinta olisi todennäköisesti Jouko Myrrä, ja se merkitsisi hyppyä ojasta allikkoon.

Hyviä huomioita, Kivellä ei taida olla selkeitä ehjiä, menestyksekkäitä kausia vielä takana vaan eräänlaisia suonenvetoja millä joukkueet on saatu hetkellisesti kovaan lentoon. Tämä kausi näyttää menevän samaa rataa ja sitä suonenvetoa nyt odotellaan tapahtuvan.
Kivellä on vielä uraa jäljellä sen verran ettei varaa vaatimustason tiputukseen olisi, eritoten kun ringissä on nuoret pelaajat joille esimerkkiä pitää näyttää. Mitkä havainnot ovat saaneet sinun epäilemään sitoutumisen ja vaatimustason heikentymistä?
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
14 106
Vs: Ilveksen nykytilanne

Yhtään Kiveä väheksymättä on pakko jälleen kerran muistuttaa...
Lukekaa se Kiven kovat. Mestaruus Ässissä oli monien tekijöiden summa ja Kivi itse monessa kohtaa jo taka-alalla.
Joukkueena voitetaan ja hävitään. Korostan Ilveksessäkin valmennuksen vastuuta.. Salo ja Myrrä ovat myös isossa asemassa, kun parempaa tulevaisuutta etsitään.
Ja mistä meille " Uusitalo " ?
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Vs: Ilveksen nykytilanne

551304 sanoi:
Mitkä havainnot ovat saaneet sinun epäilemään sitoutumisen ja vaatimustason heikentymistä?

Kaudesta on kulunut kaksi kolmasosaa, ja Ilveksen viisikkopelaaminen on melkein alkutekijöissään, samoin alivoima. Nämä ovat asioita, jotka valmentajien pitää opettaa joukkueelle. Pelaajat tekevät jatkuvasti samoja virheitä. Tällaisiin kokonaisuutta nakertaviin yksityiskohtiin valmentajan pitää puuttua ja ohjata pelaajia kädestä pitäen. Fysiikkakaan ei vaikuta olevan Liigan kärkitasoa. Vastustajan pelaamiseen reagointi ei ole samalla tasolla kuin viime kaudella, mikä viittaa siihen, ettei vastustajaa ole skoutattu riittävästi.

Kyllä nämä kaikki viittaavat siihen, että asioihin ei ole paneuduttu valmennuksen taholta sillä perusteellisuudella kuin nykyään pitäisi.
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
3 595
Vs: Ilveksen nykytilanne

Aivan tuotapikaa nähdään Oulusta, mitä Kivi on saanut taotuksi pelaajien kalloihin. Tämän kauden aikana ei kovin paljon uutta ehditä enää opiskella. Brooks määritteli pahimmat puutteet: viisikkopelaaminen, alivoima, fysiikka ja vastustajan pelaamiseen reagointi. Katsotaa, mitä Ruutu meille näyttääkään.
 

Jäähöylä

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
246
Vs: Ilveksen nykytilanne

Kivi puheli ennen kautta, että ensimmäistä kertaa urallaan tiedä mitä joukkueelta voi odottaa. Tietyllä tapaa on vain näyttänyt siltä, että tämä kausi lasketellaan läpi. Jos menestystä ei tule niin ei väliä, mutta kiviä ei käännetä jos jäädään kelkasta. Tuntuu että urheilulluseen puoleen panostetaan myöhemmin. Ehkä tästä johtuu brooksin esiintuoma alhainen vaatimustaso. Jotenkin vain tuntuu ettei Karri ihan täysillä ole tällä kaudella vielä käynyt. Organisaatiota on nyt rakennettu joten ensikaudella on aika taas palauttaa pudotuspelit ohjelmistoon.

Laitetaan kysymys tähän ketjuun. Muutama kirjoittaja on tuonut esiin kauden jättitappiot. Mistä nämä jutut tulevat? Ovatko puhdasta omaa mutua? En ole löytänyt asiasta yhtään kommenttia tahoilta joilla voisi olla tietoa.
 

Levoton Tuhkimo

Rivipelaaja
Viestejä
53
Vs: Ilveksen nykytilanne

Peli on taas sillä tasolla, että väkisin tulee miettineeksi mitä se valmennus siellä puuhaa. Moneen kertaan täälläkin kerrotut asiat eivät vaan voi vielä tässä vaiheessa kautta olla noin hemmetin sekaisin.

Sitten kun siellä olisi vielä 18 matsia jäljellä, niin jotain pitäisi pohtia millä loppukausi sujuu edes sinnepäin mielekkäästi.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
14 073
Vs: Ilveksen nykytilanne

Organisaatiotasolla tämän kauden osalta on luovutettu. Välikausi ja kakki maku kannattajille. Tästä on Ilves tehty. Hävetkää ja pyytäkää edes anteeksi!
 

UglyHouse

Luottopelaaja
Viestejä
4 359
Vs: Ilveksen nykytilanne

Jäähöylä sanoi:
Organisaatiota on nyt rakennettu joten ensikaudella on aika taas palauttaa pudotuspelit ohjelmistoon.


Ensikaudella sitten kaikki on toisin, ihan totta - kuulostaako tutulta
 

Torski

Tähtipelaaja
Viestejä
11 102
Vs: Ilveksen nykytilanne

Facebookissa vallitsevan tiedon mukaan talouden osalta tappiota ei tule tai jos tulee niin erittäin vähän.
 

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
2 290
Vs: Ilveksen nykytilanne

Torski sanoi:
Facebookissa vallitsevan tiedon mukaan talouden osalta tappiota ei tule tai jos tulee niin erittäin vähän.

Toivotaan niin. Tosin tuo kyseinen lause kuulostaa pelottavan tutulta aiemmilta kausilta. Uskon toki,että nyt ainakin tämän asian osalta kaikki on toisin ja "ylläreitä" ei talouspuolelta tule!
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
3 595
Vs: Ilveksen nykytilanne

Voisiko tämän "ensi kaudella sitten" -hokeman jättää hieman tauolle. Odotellaan kevään uljaita julkistuksia ja ihmetellään sitten, löytyisikö aihe uuteen, yhtä lennokkaaseen ja kannustavaan tunnuslauseeseen.

Ylihuomenna taas Hallille vaan joka heppu. Toivottavasti marginaalikin jaksaa pysytellä iloisesti kelkassa.
 

Kaukofani

Luottopelaaja
Viestejä
3 039
Vs: Ilveksen nykytilanne

Torski sanoi:
Facebookissa vallitsevan tiedon mukaan talouden osalta tappiota ei tule tai jos tulee niin erittäin vähän.
Uskoo ken haluaa paska puhetta. Kyllä tämä tarvi jo tietää 2 kuukautta sitten. Ja olisi pystynyt reakoimaan ja ehkä oltaisiin 10 sakissa paremmilla hankinoilla. Ei muuta kun äijää pihalla ettei tule sitä pientäkään tappioo...pelithän on ollut niitä suuria....
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Vs: Ilveksen nykytilanne

Täytyy toivoa, että tämän kauden tulobudjettiin ei ole laskettu mahdollisia play offs -tuloja.

Ei ainakaan pitäisi, mikäli uskomme Ilves-Hockey Oy:n strategiaa. Siinä nimittäin luvataan: "Joukkueeseen tehtävien panostusten on oltava taloudellisesti kestäviä siten, että suurimmaksi osaksi pelaajapalkkioista koostuvat henkilöstökustannukset kasvavat korkeintaan samaa tahtia runkosarjaan kohdistuvan tulobudjetin kanssa."
 

Luchs

Guest
Vs: Ilveksen nykytilanne

jurgen sanoi:
Aluksi voisi lähteä vaikka pelitavan luomisella ja sen harjoittelulla. Sitä tukemaan hommataan oikeat pelurit ja valmennuksen vaatimustaso pitää olla tapissa. Löysäilyä ei suvaita, vaan ihan jokaisen on annettava kaikkensa, myös "kokeneiden" pelureiden.

Tuosta on hyvä lähteä tekemään ensi kautta.

En oikeen tiedä..tosta pelitavastakin on jankutettu niin pitkään, viimeiset parikymmentä, mutta erityisesti viimeiset kymmenen vuotta, sitä pelitapaa on opeteltu ja haeskeltu erilaisten valmentajien ja erilaisten pelaajien kanssa, eikä sitä pelitapaa tunnu mistään löytyvän, minne lienee kadonnut ja mistä ne löytyy ensinnäkin ne ukot, jotka sen pelitavan vuorostaaan sitten jostain löytävät?
 
Ylös