Ilveksen fanit

LentsunIpa

1931
Viestejä
744
Lapsellista ja typerää provosoitumista ja jälkeenpäin kiukuttelua. Edustatte Ilvestä kuitenkin.
 

HekeK

Administrator
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 234
Toimii itsenäisesti kyllä, mutta seuran tapahtumissa ja näin ollen seuran/hallin sääntöjä noudattaen.

Tietysti. En ole muuta väittänyt. Jos rikkoo sääntöjä, jaa sanktioita.

Yhdistys myös vähintään epävirallisesti edustaa koko Ilveksen kannattajakuntaa, jolloin myös seuralla pitää imagosyistä olla jonkinasteinen määräysvalta sen toiminnassa.

Minkälaista määräysvaltaa? Osasto41 ei ole Ilveksen virallinen kannattajayhdistys, joten sitä kautta määräysvaltaa on aika vähän.

Toki he saavat ilmaista mieltään niin paljon kuin lystäävät, mutta onhan tämä nyt helvetin noloa että ensin perseillään pelissä ja sitten kun tulee sanomista niin laitetaan oman joukkueen kotipelit boikottiin. Eikös muuten Osaston koko tarkoitus ole kannustaa joukkuetta?

Osassa tapauksista syyksi annettiin tapahtumia, jotka eivät pitäneet paikkaansa kyseisien henkilöiden osalta. Osastoa ei ole toimiston eikä järjestyksenvalvonnan taholta asiasta kuultu, joten päätimme tuoda tällä tiedotteella myös oman näkökantamme esille.

Pelissä on perselty, mutta eikö sanktiot tulisi rajata perseilijöille?

Heidän boikottinsa kusee vain ja ainoastaan heidän omiin muroihinsa.

Mitä tässä sitten sen enempää murehtimaan? Lopulta vain ja ainoastaan Osaston oma häpeä.
 

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
3 355
Siis Osaston useat kymmenet jäsenet pyrkivät fyysisellä voimalla vastustamaan järjestyksenvalvojan toimintaa.

Älkää mulle alkako väittää, että ei, kausaripaikaltani näin tämän täysin selvästi (meinasin kuvata, mutta ajattelin yhteisen edun nimissä että en).


On täysin selvää, että järjestyksenvalvonnasta vastaavaa tahoa EI vastusteta, eikä varsinkaan fyysisesti. Jos näin tehdään, on täysin oikeutettua poistaa tällaiset henkilöt tapahtumasta.

Tapahtumajärjestäjällä on myös oikeus estää näiden henkilöiden pääsy jatkossa tapahtumiinsa yleisen turvallisuuden perusteella (porttikielto on ”ikuinen” mutta tietysti purettavissa).



On täysin merkityksetöntä kuka provosoi, kuka huuteli, ennaltaehkäiskö järjestyksenvalvonta riittävästi, onko osallisia kuultu jälkeenpäin tms.



Tapahtunut tosiasia on, että fyysistä voimaa käytetiin Järjestyksenvalvontaa vastaan.

Siitä loogisesti rangaistaan.


Ottakaa rangaistus miehekkäästi ja selkäsuorana vastaan. Seisokaa tekojenne takana (niin onnistumisissa kuin mokissa), älkää selitelkö.


Se, että Osasto päättää olla pois peleistä on täysin heidän itsensä päätettävissä, mutta älkää syyllistäkö päätöksestä toisia tahoja. Te mokasitte, Te kärsitte seuraukset. Te itse päätätte osallistumisestanne. Älkää itkekö!



Jäälläkin tuota kutsuttaisiin ”itkemiseksi”, ”eikö kuuppa kestä” jne.
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 673
Jutusta ei oikein tullut ilmi onko Osaston vääryyttä kokeneet itse ottaneet yhteyttä Ilveksen turvallisuus vastaaviin vai onko vain odotettu toimiston päästä jotain yhteydenottoa?

Todella vähän on osaston puolelta nöyrytty, ja olisi varmasti ollut jonkinsortin kannanotto tarpeen heti tuon ottelun jälkeen, koska aika selvästi moni ihan niistä Ilveksen omista kannattajista oli kokenut olonsa epämukavaksi/turvattomaksi fanikatsomon tapahtumien johdosta.

Toki oli ne syyt sitten mitä tahansa, niin kaikillahan on oikeus mennä tai olla menemättä matseihin. Tässä tapauksessa olisi vain toivottavaa etteivät nyt vain nämä porttikiellot osuneet niihin "vääriin" tyyppeihin, eli keillä on valta vetää koko porukka mukaan tällaiseen tempaukseen.

Tuollaisessa jyrkässä seisomakatsomossa tuollainen humalainen henkillö on aina turvallisuusriski niin itselleen kuin etenkin alapuolella seisoville. Voi toki olla mahdollista, että järjestysmies on arvioinut tilanteen väärin, mutta vastaavasti olisiko tilanne voinut mennä myös niin että tämä henkilö olisi kaatunut ja loukannut itsensä ja muita?
Tällöihän järjestyksenvalvonta olisi laiminlyönyt tehtäviään, ja todella pahan virheen millä olisi voinut olla vaikka mitä seurauksia.

Se jos joku on saanut porttikiellon täysin väärin perustein voi varmasti mennä henkilökohtaisesti asiasta keskustelemaan näistä vastaavien kanssa. Onko siitä sitten apua tai ei on toinen juttu, mutta ehdottomasti aloitteen pitää tulla näiltä porttikiellon saaneilta henkilöiltä.
 

AQ21

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
3 695
Osassa tapauksista syyksi annettiin tapahtumia, jotka eivät pitäneet paikkaansa kyseisien henkilöiden osalta. Osastoa ei ole toimiston eikä järjestyksenvalvonnan taholta asiasta kuultu, joten päätimme tuoda tällä tiedotteella myös oman näkökantamme esille.

Pelissä on perselty, mutta eikö sanktiot tulisi rajata perseilijöille?

Kuten sanoin, sana sanaa vastaan, ja silminnäkijänä uskon ennemmin järjestyksenvalvojien sanaa. Joka tapauksessa he käyttäytyivät viikko sitten asiattomasti, ja kuten muut ovat jo sanoneet, eivät he tiedotteessaan edes yrittäneet tätä myöntää. Sen jos olisivat tehneet, voisivat syytökset aiheettomista porttikielloista olla uskottavampia. Toki voi olla, että joitain porttikieltoja on vääryydellä annettu, ja jos joku yhtään minkäänlaisia todisteita tästä antaa, olen valmis muuttamaan mielipidettäni asiasta.
Mitä tässä sitten sen enempää murehtimaan? Lopulta vain ja ainoastaan Osaston oma häpeä.
Niin no, näinhän se lopulta on. Ehkä minua vaan harmittaa, että paras asia peleissä osoittautui olevansa oikeasti vähän jotain muuta.
 

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
4 384
Eilisessä pelissä joku huusi kentälle kovalla äänellä jotain veehen liittyvää. Järkkäri kävi sanomassa asiasta, niin tämä mies taisi pyytää anteeksi tjsp. Fanikulmaus oli muutenkin aika tiukas tarkkailussa. Musta vähän tuntuu että tässä enemmän on pelisäännöt hakusessa, eli mikä on sallittua huutelua ja mikä ei. Ihan sovittavissa olevia asioita niin Järkkärien, osaston ja Ilveksen puolesta.
 

Paatelainen

Guest
Onneksi huomena on jälleen uusi mahdollisuus. Upea lätkälauantai tulossa ja osastolla paikka näyttää mistä puusta ovat veistetty.
 

Luchs

Guest
Jollain lailla huvittavaakin tällainen totinen oman statuksen yliarviointi ja fanittamisen muuttuminen fanatismiksi. Missähän vaiheessa yksilölle valkenee, että tiukemmankin ilvessoturin elämään saattaa sisältyä muutakin kun tälläinen komiikkaan vaipuva draama.
Uskon kuitenkin rauhan vielä palaavan, ilman valtakunnnansovittelijan väliintuloa, mutta jos pojat istuvat pubissa vielä ensi helmikuussa, kukaan ei voi pakottaa minua sitä suremaan.
 

C

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
465
Olen hämmentynyt.

Muistan kuin eilisen ajat, jolloin Ilves oli kentällä lammas, jonka johto sekoili mediassa ja kaikki nauroivat meille. Kannattajat eivät tuolloin(kaan) hylänneet seuraa, vaan Ilveksen kannattajia kutsuttiin ansaitusti nimellä Suomen uskollisimmat.

Sittemmin seuran suunta on muuttunut: joukkue menestyy kentällä esittäen iloista ilvesläistä lätkää, seurajohto ei möläyttele mediassa, pelaajauutisten lähde on nykyään Ilves.com ja mediaväkikin pääsääntöisesti kehuu Ilveksen otteita niin kentällä, toimistolla kuin sosiaalisessa mediassa.

Sitten ainoa asia mistä tulee negatiivista värinää on Ilveksen kannattajatoiminta, joka on vuodesta toiseen on ollut meidän seuran selkäranka? Onko tässä nyt käynyt niin, että kun seura on alkanut menestymään, niin osa kannattajista on unohtanut sen kannattamisen tarkoituksen ja uho on kasvannut liian suureksi? Kysyn vain.

Tuntematta taustoja, olen todella hämmentynyt.


Lisätään vielä sen verran, että siinä vaiheessa kun Ilveksen ottelutapahtumasta katoaa tunnelma, on peli TeliaTV:lle hävitty lopullisesti.

Mikäli ymmärsin oikein, niin eilisessä ottelussa ei ollut paikalla Osastoa, eikä rumpuryhmää. Silti, ainakin TV:n välityksellä kolmannessa erässä tuntui olevan oikein hyvä tunnelma.

Oikaiset asioissa aika paljon, jos ajattelet Ilveksen ottelutapahtuman olevan kiinni itsenäisestä toimijasta (kuten itse Osastoa kutsut).

Osasto on tehnyt upeaa työtä tuodessaan ääntä ja väriä Hakametsään. Toivon, että myös jatkossa he tuovat sitä jäähalliin. Nyt, kun joukkuekin pelaa hyvin ja menestyy, niin tässä olisi ainekset luoda Hakametsästä paikka, joka ottelutapahtumana olisi Liigan tasolla täysin ylivertainen ja vastustajalle mahdollisimman epämiellyttävä paikka pelata.

--

Mikäli nämä jäsen Brooksin ja jäsen Tarinankertojan viestit pitävät paikkaansa, niin suosittelisin Osaston haukkaamaan pienen palan nöyryyttä ja myöntämään mahdolliset virheensä.

Osastosta on tällä kaudella ollut Ilvekselle enemmän haittaa kuin hyötyä. Ensin protestoidaan Red Bullin tuloa Liigaan, vaikka Ilves on korkeimman omakätisesti ollut sen hyväksymässä, sitten rettelöidään paikallispelissä ja kaiken huipuksi esitetään ukaasi, että Ilves-johdon pitäisi painaa järjestysmiesten vastustaminen villaisella.

Jos Ilves ei huolehti järjestysmiesten turvallisuudesta, saattaisi olla tulevaisuudessa vaikeaa saada järkkäreitä peleihin.

Ottakaa rangaistus miehekkäästi ja selkäsuorana vastaan. Seisokaa tekojenne takana (niin onnistumisissa kuin mokissa), älkää selitelkö.


Se, että Osasto päättää olla pois peleistä on täysin heidän itsensä päätettävissä, mutta älkää syyllistäkö päätöksestä toisia tahoja. Te mokasitte, Te kärsitte seuraukset. Te itse päätätte osallistumisestanne. Älkää itkekö!

Jäälläkin tuota kutsuttaisiin ”itkemiseksi”, ”eikö kuuppa kestä” jne.
 
Viimeksi muokattu:

Ist0

Guest
Toivottavasti toimisto ei anna yhtään siimaa näille kiristäjille! Anna pikkusormi, kohta lähtee koko käsi.

Toivottavasti osasto41 ei peräänny boikotissaan vaan menee ihan sinne päätyyn asti. Nöyrtymällä vain nöyryyttää itsensä.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Paikallispelin rettelöissä on siis ollut mukana kymmeniä Osasto 41:een kuuluvia, ainakin, jos jäsen Tarinankertojaa uskomme - ja miksi emme uskoisi?

Useimmat käsittänevät, kuinka vakavasta asiasta tässä on ollut kyse. Ei vain Ilvekselle, vaan myös rähinöintiin osallistuneille. Kaiken lisäksi voi vielä käydä niin, että joku tekee tapahtuneesta tutkintapyynnön poliisille, jolloin tilanteen vakavuus valjennee myös kaikkein pahimmille umpiluupäille.

Jos pahimmat rettelöitsijät ovatkin saaneet porttikiellon, se lienee pieni vaiva siihen verrattuna, jos kielto olisi langetettu kymmenille. Puhumattakaan siitä, jos asiaa käsiteltäisiin leivättömän pöydän ääressä.

Sen sijaan, että kiristää Ilves-johtoa, Osasto 41:n luulisi olevan kiitollinen sitä, että Jalo päätti pitää asian seuran sisäisenä. Mannermaalla jalkapalloseurat sanoutuvat suorin sanoin irti rasisteista ja muista huligaaneista.

Sivumennen sanoen herää kysymys, olivatko kaikki nuo kymenet osastolaiset humalassa? Vai pettääkö heidän suhteellisuudentajunsa niin pahasti, että he ihan oikeasti kuvittelevat jääkiekon olevan jokinlaisen "omalakisen" elämänalueensa, johon yhteiskunnan säännöt, normit ja lait eivät päde? Että jääkiekkoilun "koodisto" ja "eetos" ulottuvat kaukalon sisäpuolelta myös sen ulkopuolelle silloin, kun kyse on ultrafaneista? Jos näin kuvittelee, pitää myös kantaa vastuu tekojensa seurauksista.
 

HekeK

Administrator
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 234
Paikallispelin rettelöissä on siis ollut mukana kymmeniä Osasto 41:een kuuluvia, ainakin, jos jäsen Tarinankertojaa uskomme - ja miksi emme uskoisi?

Kuinka tällaisen Osaston jäsenen tunnistaa katsomosta? Hihamerkki kenties? Vai kävikö niin, että seisomakatsomo = osasto?
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Kuinka tällaisen Osaston jäsenen tunnistaa katsomosta? Hihamerkki kenties? Vai kävikö niin, että seisomakatsomo = osasto?

Olet oikeassa. Mutta eivät porttikiellotkaan kohdistuneet Osasto 41:een kokonaisuudessaan, vaan yksittäisiin henkilöihin.
 

Urho Kaleva Kekkonen

Luottopelaaja
Viestejä
1 736
Vaikka aina en voi yhtyä jäsen Brooksin "kaikkitietäviin" kirjoituksiin, ylläoleva on ehkä parasta tälle palstalle postattua vähään aikaan. Itsekin katselin noita ikäviä tapahtumia ja todella ihmettelin niitä. Nuo vaan pitää karsia pois kovalla kädellä.
 

HekeK

Administrator
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 234
Olet oikeassa. Mutta eivät porttikiellotkaan kohdistuneet Osasto 41:een kokonaisuudessaan, vaan yksittäisiin henkilöihin.

Juu, eikä minua vaivaa sitten niin pätkääkään niiden ihmisten puolesta, jotka ovat porttikiellon ansainneet. Aika monesti olen tämän jo ilmi tuonut. Oikeustajuuni ei kuitenkaan mahdu se, että mahdollisesti myös väärin perustein on sanktioita jaettu eikä näitä tapauksia ole puhuttu halki.

Kyllä itseäni vähän harmittaisi, jos joutuisin keskelle tuollaista mylläkkää ja kiitoksena siitä saisin porttikiellon.
 
Ylös