Ilveksen erikoistilannepelaaminen

Pika1

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
253
Nyt sitten pelattiin ylivoimaa maalin takaa.
On tuo vaan liian hidasta. Yrittävätkö ne jotain MM95 -pakkopeliä?
Pelinopeus nykyään sitä luokkaa että sekö kiekollisen että kiekottomien pitäisi pystyä parempaan liikkeeseen. Tuo staattinen syöttely ei toimi.
 

IkuisestiILVES

Luottopelaaja
Viestejä
1 253
Ainakin valmennus on huomannut yv:n toimimattomuuden, eri asia kuinka sitä koitetaan korjata.

Pelin jälkeen Karrin haastattelussa toimittaja kysyi että mitenkä ylivoima, että mitä mieltä. Vastaus oli: mikä ylivoima? :D
 

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
2 341
Nyt sitten pelattiin ylivoimaa maalin takaa.
Tämä ei toiminut siksi että viivapelaajat seiso paikoillaan kuin täit tervassa. Eli eivät muodostaneet mitään uhkaa, joten puolustavan nelikon ylämiehet pystyivät keskittyyn sen Ilveksen keskimieheen ja oikea-aikasesti ottaa maila pois. JOS viivapelaajat liikkuis kokoajan tehden nousuja kohti neljöä, tai edes vaihtasivat paikkaa kokoajan, joutuisivat nyt maalintakanasyöttelijöitä pitävät tolppapakit huomioimaan myös keskimiestä ja ylämiehet joutuis vaihtaan vartiointiansa kokoajan. Nyt kun viivapelaajat on paikallaan, ei keskimies pääse namusyötöstäkään kovinkaan helposti ampumaan. Tolla Ikonen, Ruotsalainen, Suomi kolmiolla voi saada tollatavalla tulosta, jos viivaan saatas likettä... kiekotonta liikettä.
 

Optimisti

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
293
Tämä ei toiminut siksi että viivapelaajat seiso paikoillaan kuin täit tervassa. Eli eivät muodostaneet mitään uhkaa, joten puolustavan nelikon ylämiehet pystyivät keskittyyn sen Ilveksen keskimieheen ja oikea-aikasesti ottaa maila pois.
Telian selostaja sanoikin hyvin, että tuo on sama kuin pelaisi kolmella neljää vastaan. Viivamiehet aivan tyhjän panttina. Taisivat hyökkääjät maalin pelissä liiaksi pelätä, että kiekko menetettäisiin viivassa.
 

UglyHouse

Luottopelaaja
Viestejä
1 375
Liikettä ja nimenomaan kiekottomien pelaajien liikettä meidän yv:stä saa hakea suurennuslasilla.
En kyllä enää jaksa uskoa muutokseen. Samaa on jauhettu koko kausi.
Sinänsä on omituista, että 5vs5 pitkissä hyökkäyksissä liikettä löytyy.
Kannattaisiko hankkia ulkopuolelta projektivalmentaja laittamaan YV kuntoon, kun omat eväät on syöty.
 

EtäIpa

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
530
Nyt sitten pelattiin ylivoimaa maalin takaa.
On tuo vaan liian hidasta. Yrittävätkö ne jotain MM95 -pakkopeliä?
Pelinopeus nykyään sitä luokkaa että sekö kiekollisen että kiekottomien pitäisi pystyä parempaan liikkeeseen. Tuo staattinen syöttely ei toimi.
Kyllä, tämä on juuri asian ydin! Yveellä sun pitää pelata niin nopeasti kuin pystyt, syötöt, liike jne. Ilveksen yv on kuin hidastetusta filmistä, jokainen pystyy lukemaan sen ja se kyllä näkyy :( Koko helvetin idea yhden miehen yv:ssa on se että sulla liikettä, tilaa ja aikaa enemmän kuin vastustajalla, joten se pitää tehdä sillain että pelinopeutta lisätään!
 
  • Tykkää
Reactions: C

Jallu

Guest
Tuomas Tuokkolalla Kookoo pelaa liigan parasta ylivoimaa. Täällä ei ihan parasta.

Onko lopulta kyse pelaajista vai valmennuksesta?
 

vilperi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
603
Onko lopulta kyse pelaajista vai valmennuksesta?
Taisi paikallispelin pelinalkuhaastattelussa Ruotsalaisen Arttu todeta, että pelaajat ovat itse juonineet uusia kuvioita ja Myrrän Jokke on antanut sitten omia ideoitaan. Tämä tosin kertonee myös sitä, että Ilves harjoittelee suhteellisen vähän erikoistilanteita. Ja toisaalta, jos harjoittelevat, niin jos huono ylivoima onnistuu harjoituksissa, ei alivoimakaan voi olla kovinkaan hyvää.
 

Melarus

Rivipelaaja
Viestejä
70
Oli kyllä mielenkiintoista kuulla Kiven kommentteja ylivoimasta. Mikä ylivoima? Ei ole kuukauteen toiminut ylivoima. Kehtasi sanoa, että kaikkea on kokeiltu, mutta mikään ei tunnu auttavan. Suomi taas sanoi haastattelussa, että ei ne ylivoimat kovinkaan vaarallisia paikkoja tuota. Ihmettelen syvästi miten heikkoa ylivoimapelaamista Ilves harrastaa ja miten vähän sitä pystytään muuttamaan.

Itse en ainakaan ole nähnyt, että olisi kokeiltu ihan vaikka käyttää koko hyökkäysaluetta ja pakottaa av puolustamaan isoa aluetta. En ole nähnyt, että kiekollisena tai kiekottomana tehtäisiin murtavia liikkeitä. En ole nähnyt, että kiekollisena tai kiekottomana tehtäisiin liikkeellä tilaa ja täytettäisiin sitä. Sen sijaan olen nähnyt, kuinka paikallaan olevat pelaajat syöttävät paikallaan olevalle pelaajalle. Olen nähnyt kuinka peli viedään joko viivaan tai maalin taakse antaen alivoimalle mahdollisuuden puolustaa tiiviisti pientä aluetta, samalla yritetään tehdä väkinäisiä ratkaisuja jotka tylsistyvät juuri tuon vastustajan tiiviyden takia. Olen myös nähnyt kuinka kiekon vastaanottava pelaaja ottaa kiekon haltuunsa ja pitää sitä hallussaan joitakin sekunteja, antaen vastustajan asemoitua rauhassa uudelleen kiekollisen suhteen. Olen myös vahvasti samaa mieltä kuin Lehkonen eilen, että Ilveksen maskipelaaminen on hirveää, tai oikeastaan se ei ole maskipelaamista lainkaan.

Ilveksen ylivoimassa ei ole oikeastaan yhtään toimivaa osaa. Siksi on erikoista kuulla koutsin sanovan kuinka kaikkea on kokeiltu. Myrrän piti olla erikoistilanteista vastaava, mutta ei siihen hirttäytyä kannata jos se ei kerran Myrrän näpeistä lähde kulkemaan. Pisteiden kannalta puhutaan kuitenkin elintärkeistä pelinosista ja on silkkaa typeryyttä viitata sen kuntoon laittamiselle kintaalla.
 

Reborn Lynx

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
133
Oli kyllä mielenkiintoista kuulla Kiven kommentteja ylivoimasta. Mikä ylivoima? Ei ole kuukauteen toiminut ylivoima. Kehtasi sanoa, että kaikkea on kokeiltu, mutta mikään ei tunnu auttavan.
Kivi bluffaa. Antaa vihollisen ymmärtää ettei asialle enää tehdä mitään...
 

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
1 502
Tuota ylivoimaa on nyt puoli kautta tuherrettu ilman minkäänlaista eteenpäin menoa. Haetaan vajavaisella liikkeellä liian hienoa kuviota. Flood ja Leimu ovat kykeneviä toimittamaan kiekkoa maalille mutta maski-pelaaminen on olematonta. Tuohon pitäisi saada hyvä maskimies joka änkee perseensä veskarin naaman eteen. Suoraviivaista peliä laukausten ja reboundien kautta.

Helppoa toki täältä huudella ja korvien välissähän tuo ongelma on myös. Onnistumisten kautta ylivoima on mahdollista saada raiteilleen. Se vaatii nyt vaan kaverin joka on valmis ottamaan kiekkoja ja poikkareita maalin edessä. Ahtola, Tamminen, Mieho?
 

Arzamas

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
234
Niin - tuskin minkään seuran valmennusjohto ei muka huomaa että ylivoima ei toimi ja sitä ei yritettäisi laittaa kuntoon. Se mitä medialle sanotaan on eri asia mitä taustalla tapahtuu.

Ilveksessäkin on sen verran paljon pelaajia jotka ovat koko peliuransa pelanneet ylivoimaa, että vika lienee enemmän korvien välin jumissa, kuin siinä ettei tiedettäisi miten sitä ylivoimaa oikein tulisi pelata.

Mitä tulee ylivoiman harjoitteluun, niin sen loputon hinkkaaminen harjoituksissa ei yleensä johda mihinkään. Toki tiettyjä kuvioita hiotaan, mutta oikeaa pelitilannetta ja painetilaa ei saada ikinä 100% simuloitua.

Ehkä helpoin tie Ilveksen tapauksessa olisi mennä palstaohjeen ja Lehkosen mielipiteen mukaan - ei edes yrittää mitään ylihienoa kuviota, vaan panosta yksinkertaiseen maskipelaamiseen ja toimittaa kiekkoa maalille. Sen myötä yleensä alkaa syntyä myös luovempia ratkaisuja pelaajien selkäytimestä.

Lisäksi on todettava että vaikka Ilveksen peruspelaaminen on parantunut, niin kyllähän tuo maalinteon kipsi edelleenkin näkyy monen pelaajan harteilla. Yleensä toimiva tehokas 5vs5 pelaaminen parantaa myös ylivoimaa kun itseluottamus on kunnossa. Tällä hetkellä rentous ja sen myötä tehokkuus puuttuu edelleen - Lepaus on tästä malliesimerkki.
 

Lerppu

Rivipelaaja
Viestejä
30
Nyt kun on tullut selväksi että valmennus on täysin kyvytön kehittämään ylivoimaa pitäisi asioita yksinkertaistaa. Kiekkoa ja miestä maalille niin tulokset voivat olla jopa kohtuullisia. Kohta mennän jo tammikuuta ja ylivoimaviisikko pyörii ympyrää ja homma päättyy joko Lepauksen kiekonmenetykseen tai Rautiaisen ranteeseen pienestä kulmasta.

Flood, Vainio, Laaksonen ja Leimu pystyvät toimittamaan kiekkoa maalille. Esimerkiksi Salmelaa ei pitäisi päästää kentälle yv:llä jos kyvyt eivät riitä näin vaikeaan suoritukseen.

Ruotsalainen-Suomi-Ikonen kolmikolla on ymmärrys kuinka kiekko laitetaan pussiin ja tähän ympärille pitäisi löytää loput sopivat pelaajat.
 

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
2 341
ylivoimaviisikko pyörii ympyrää .


Pyörisikin, eli siinä olisi liikettä. Mutta kun ei ole. 5vs5 peliassa miehet liikkuu ja kiekko liikkuu pitkissä hyökkäyksissä. Eihän YV:llä tarvitsisi kuin pelata samalla liikkeellä ja syöttöfrekvenssilä kuin 5vs5 pelissä ja YV olisi heti taatusti tehokkaampaa.

Joku sitä Lavrovin kuviotakin ehdotti, ja se olisi hyvä alku.
Meillä olisi kuitenkin Lepaus ja Ruotsalainen jotka pystyisivät tähän Lavrovin osuuteen, eli lähteä kiertämään maalia ja samalla perässä tulisi hyökkääjä, sanotaan nyt vaikka Antonen ja samalla siniviivasta nousisi toisella puolen pakki, vaikkapa se Leimu (kun Laaksosta ei ole) ja Näiden liikkeiden yhtäaikaisuudella Lepaus sitten katsoisi kumpi jää vapaaksi ja syöttää tälle.

Tässä kuviossahan puolustava nelikko reagoi joko nousevaan hyökkääjään (mutta eivät voi maskimiestä kuitenkaan "hylätä", esim Ahtola tai Suomi siinä neliön keskellä) tai nousevaan puolustajaan. Jommallekummalle tulee se vetopaikka, kunhan syöttäjä liikkuessaan maalintaitse on tarpeeksi hyvä ja taitava antaan kiekkoa jommankumman lapaan.Idea on yhtäaikanen liike jonka maalia kiertämään lähtevä käynnistää.. paremmin sekin viä nykyaikana toimisi kuin tuo passiivinen seisoskelu
 

Kaukofani

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
419
Varmaan on montaa variaatioo treenattu mut jos 6 sakkiin pyritään niin tehoja on löydyttävä. Ei vaan joukkueesta löydy riittävän kylmäpäistä pyörittäjää. Niin kuin Sandel viimekaudella.
 

jurgen

Luottopelaaja
Viestejä
4 990
Yvstä puuttuu Sandell-Meskanen... eipä ihme, että on hieromista. Kyllä noilla nykyisilläkin jätkillä pitäisi saada onnistumisia huomattvasti enempi.
 

pelikirja

Luottopelaaja
Viestejä
1 282
Maskimiehiä nähdäkseni ylivoimalle on viisi..Ahtola,Savilahti,Mieho,Halmo,Suomi.Sinne kun edes tehtäis kunnon maski ja vetoja ni ainakin sitois yhden vastapuolen pelaajan.Nyt hakataan pieneen tilaan maalin eteen tai maskittomia laukauksia b pisteen kaarelta.Hitusen kaipais myös kovempaa haastamista pelaajilta.Tää ylivoima on syöny sen verran että oltais varmasti sarjassa kolmantena paremmalla ylivoimalla.
 

#13

Luottopelaaja
Viestejä
1 379
Kyl se vielä aukee, nyt tarvitaan vaan sitä rentoutta ja uskallusta haastaa.

Ihan kohtalaisesti saatiin kuitenkin vietyä kiekkoa alueelle ja vähän rauhoitettuakin (suomi ja ruotsalainen), mutta pakkopulla paistaa vielä tekemisessä.

Enemmän vapautta ja imrovisaatiota kehiin, ja laukauksia, vielä se aukeaa...
 
Ylös