Ondrej Roman

Ipa72

Luottopelaaja
Viestejä
5 985
"Parru" tarkoittaa kai Haytonia? Yksinomaan alleviivaa lainaamasi viestiäni, jota ilmeisesti et ole kunnolla onnistunut sisäistämään.

Muuten olen sitä mieltä, että Romanin ja Haytonin vertailu on turhaa, koska jälkimmäinen ei käsittääkseni ollut vapailla markkinoilla keväällä ja tuskin näkee myöskään ensi kevättä Tampereella.
Kyllä Parrulla tarkoitan Haytonia ja kyllä mielestäni sisäistin viestisi. Joukkueen pelisuoritukseen pelaajien vaihto Hayton ja Roman ei vaikuttanut suuresti. Kuitenkin omaan mieleeni jäi, että Hayton oli esillä pelissä ja esiintyi tavalla, jota Roman ei ole tehnyt vielä kertaakaan tällä kaudella. On olemassa näkyviä pelaajia ja näkymättömiä pelaajia. Hayton on näkyvä pelaaja ja uskon, että näkyvyys tulee vain lisääntymään. Romanin ongelma on tekeminen, sitä ei vain tahdo näkyä tai pelaaja erottua. Voi olla arvokaskin pelaaja joukkueelle, mutta en vain tahdo nähdä häntä kentällä.
 

Tervaskanto

Luottopelaaja
Viestejä
1 213
Veikkaan että Romanin tasapaksujen otteiden edelleen notkahtaminen ja poppareille siirtyminen johtuu siitä että hänelle on annettu lupa etsiä uusi seura.
 

Simma

Luottopelaaja
Viestejä
1 284
Onneksi Roman ei tiettävästi osaa suomea, muutoin saattaisi olla tukala fiilis. Jo 50 sivua kaverista. Todellakin menee tunteisiin kyseinen herra.
 

Aho26

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
798
No tokihan se on nyt nähty, että Roman ei ole täyttänyt ainakaan tähän mennessä niitä odotuksia joita johto, valmennus ja fanit ovat häneltä odottaneet, mutta hyvä että kaverille on kuitenkin annettu aikaa näyttää osaamistaan ainakin se reilu 15 ottelua harjoituspelit mukaan lukien. Itse en jaksa uskoa, että hänen osalta mitään suurta muutosta tullaan näkemään, vaikka urakka jatkuisikin.

Sitä en sen sijaan jaksa ymmärtää että toiset viitsivät hokea samaa mantraa ja päivystää täällä 24/7 dissaamalla Romania. Jos kirjoittajat respektiä tavoitelevat, niin multa hatunnosto teille kaikille jotka jo ekan harkkapelin jälkeen näitte että on turhake jolla ei käyttöä.
 

Ipa72

Luottopelaaja
Viestejä
5 985
Eikös se, että mielenkiintomme ja kirjoituksemme kohdistuu paljon samaan aiheeseen kerro, että asiat ovat aika hyvin, kun muuta muristavaa ei löydy ;)
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 938
Eikös se, että mielenkiintomme ja kirjoituksemme kohdistuu paljon samaan aiheeseen kerro, että asiat ovat aika hyvin, kun muuta muristavaa ei löydy ;)
Isoin huolenaihe juuri nyt on Tsekkien maajoukkuehyökkääjä, joka huilasi yhden pelin. Onko lähdössä, kuten moni haluaisi...
Koronasta, sen taloudellisista vaikutuksista ja 5-6 kärkipelaajan lähtemisestä vuodenvaihteessa selviämme kyllä.
Alkaa Roman kohta olemaan ns. kulttipelaaja.
 

Satunnainen

Luottopelaaja
Viestejä
1 871
Käänteisesti voisi ajatella että jos kaveri olisi pelimies niin nämä 50 sivua häntä lähinnä kehuttaisiin.
No ei todellakaan kehuttaisi tällaista sivumäärää. Tämä ketju on luotu kesäkuussa 2020. Sivuja on nyt 50. Juuso Välimäen ketju on luotu toukokuussa 2015. Sivuja on nyt 8. Samoin Ruotslaisen ja Dostalin ketjuissa on vähemmän viestejä kuin tässä, vaikka ovat olleet Ilveksessä selvästi pidempää. Voidaan siis pitää liki varmana, että tämä ketju olisi tuskin puoliakaan nykypituudestaan, jos Roman olisi osoittautunut huippuhankinnaksi.
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 658
Olisi kieltämättä hyvä tietää Koskelan aivoitukset Romania skoutatessaan. Roman ei ole milloinkaan ollut tunnettu fyysisenä pelaajana, ja niin kauan kuin muistan, hänen luistelunsa on nuoresta pitäen perustunut enemmän liukumiseen kuin tikkaamiseen.

Ensiksi täytyy sanoa, että nyt on kyllä kovaa vihkiytymisen tasoa jääkiekkoon ja pelaajiin, jos muistaa miten välimallin EHT-Tsekki on nuoruudessaan luistellut.

Mutta tosiaan Romanin isoin ongelma löytyy tuosta liiaksi vapaalla käyvästä luistelusta. Kun et ole kovin fyysinen, niin silloin pitäisi edes olla sähäkkyyttä luistelussa voittaakseen irtokiekkoja tai päästäkseen irti miesvartioinnista. Epäilenkin, että tuossa mentiin Ilveksen puolelta harhaan ja Romania pidettiin paljon nyt nähtyä parempana/työteliäämpänä luistelijana.

Tässä tapauksessa kyse on hyvin usein joko huonosta kondiksesta tai asenteesta ja tässä tapauksessa veikkaankin ensimmäistä. Tämä näkyy myös siinä, että pelaa aika lyhyitä vaihtoja jolloin ketjun hyökkäykset kärsivät alivoimaisuudesta. Mitkään pelitapa eroavaisuudet ovat mielestäni huono selitys, koska ei nyt nähdylle kaverille löydy sopivaa pelitapaa ainakaan Liigan sisältä.

Se mitä taas Romanissa todennäköisesti nähtiin oli tasaisuus ja tarkat kovat syötöt, mitkä korostuvat Ilveksen nopeassa kääntöpelissä. Ongelma vain tosiaan on, että se kiekon saaja käännössä on hyvin harvoin itse Roman.

Nyt kun sentteristön muodostaa: Ruotsalainen, Hayton, Koppanen ja Saarela, niin on hyvin vaikea löytää Romanille tonttia ainakaan seuraavaan pariin kuukauteen. Tätä vasten olisikin eriomainen juttu, jos uusi ottaja löytyisi ja Ilves voisi rauhassa katsoa uutta kaveria siihen asti kun lainamiesten kuviot selkenee.

Ongelma tosiaan vain on, että todella harva sarja on tällä hetkellä edes käynnissä ja tämä tilanne tuskin tulee tämän vuoden puolella paremmaksi muuttumaan.
 
Viimeksi muokattu:

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Romanilla on jännä luistelutyyli, josta hänet hyvin tunnistaa. Miten sitä nyt kuvailisi? Välillä hän ikään kuin polkaisee kaksi kertaa peräkkäin samalla jalalla.
 

Emmett_Brown

Luottopelaaja
Viestejä
1 673
Aika pehmeän oloinen surffailija on Roman, mutta tämän kanssa nyt ollaan naimisissa kuitenkin. Jotenkin haluan uskoa että keväällä lähtee vielä peli rullaamaan kun vastuu kasvaa.
 

LuikuriTattinen

Luottopelaaja
Viestejä
3 320
Alkaa muistuttamaan jo kiusaamista, kun nyt analysoidaan jo luistelutyylejäkin.

Roman on paras, Roman on äijä, Roman osaa kiakkoilla, Roman on nopea, kuin maantiekiitäjä ja Romanin mollaajat ovat, kuin kelju k kojootteja. Roman alistaa muita jumalaisella kosketuksella kiekkoon ja on ohessa paras vahvistus mihinkä tahansa Liiga joukkueeseen.
 

Grinder

Luottopelaaja
Viestejä
3 458
Miten keskustelu ammattilais-jääkiekkoilijan luistelutyylistä on mielestäsi kiusaamista? Näkisin sen olevan aika olennainen osa, jos halutaan keskustella pelaajan ominaisuuksista.

Eikä se ole miestä estänyt ennenkään pisteitä tekemästä. Tyylejä on monia, pääasia että toimii itsellä.

Jos pelaaja on skoutattu oikeasti, niin luulisi näiden pelilliseen profiiliin liittyvien asioiden olevan urheilujohdon tiedossa kun hankintaa analysoidaan. Jos asiat on poimittu puhtaasti Elite Prospectin pelaajakuvauksesta, olisi sieltä voinut sen nopeuden, joka ehkä ymmärretty väärin, ja hyvien puolustavan sentterin ominaisuuksien lisäksi myös poimia taipumuksen epätasaisuuteen. Sinänsä hän vastaa kuvattua, ja statseja katsellen ei ole mikään varsinainen maalintekijä ollut koskaan, peliä rakentaa mielummin. Ei häntä myöskään luistimilla erityisen hitaaksi voi kutsua, mutta varmasti pelirytmi on täällä erilainen.

Toki ei sitä ole myöskään avattu, mitä häneltä on edes edellytetty, ja milloin on laskettu olevan parhaimmillaan. Kautta kuitenkin pelataan kevät tähtäimenä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
3
Sinänsä hän vastaa kuvattua, ja statseja katsellen ei ole mikään varsinainen maalintekijä ollut koskaan, peliä rakentaa mielummin.
Noista tilastoista yksi aika erikoinen poiminta Romanin WHL-ajalta; Hänellä oli tulokkaana WHL:stä raipemaisesti 70 pelistä neljä maalia ja 44 syöttöä. Hyökkääjälle harvinainen maalien ja syöttöjen välinen jakauma etenkin juniorisarjassa. Kolmen WHL-kauden aikana tuli yhteensä 174 pelissä 29 maalia ja 112 syöttöä. Tosiaan tuo syöttäminen on ollut hänelle kyllä muutenkin uralla selvästi isommassa roolissa tilastojen mukaan.
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 938
Eikös senttereille ole aika yleistä kerätä enemmän syöttöjä, kuin maaleja ?
Ei välttämättä ihan noin isolla erolla ehkä...
 
Ylös