Ilveksen valmentajisto ja johto

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 962
Sillä vain kun Ojasta ollaan jo viemässä ulos Myrrän sijaan vaikka mitään tietoa ei ole hänen panoksestaan.

Olen päättänyt etten edes lähde avaamaan näkemystä pelitavallisista asioista. Ei minun ole syytä avata sitä teille, kun tiedän jo millainen vastaanotto siitä tulee. Toisena olen hyväksynyt pelitavan, koska tavoittelemme Euroopan kärki seuraa olemista tulevaisuudessa. Identiteettiin ei tule kuulumaan träppi ja viivelähtö peli. Kyllä peli tulee vielä kehittymään, mutta pitää muistaa se, että rosteri ei ole top4 tasoa.
Mihin mielestäsi rosteri tasollisesti sijoittuu ja millä osa-alueella on isoimmat puutteet ?
Maalivahtiosastomme lienee ainakin lähellä sitä top4 tasoa.
Entä osaatko sanoa, mitä tulevaisuus tässä kohtaa ajallisesti tarkoittaa ?
Ymmärrän, ettei tarkkaa päivämäärää ole sanoa, mutta 5 vuotta, 10 vuotta, vai jo aikaisemmin... Voin kyllä odottaa vielä, jos strategia on selkeä ja toimiva.
Kaikella kunnioituksella.. tuo lause " tavoite on menestyä tulevaisuudessa " on aika epämääräinen ja sen voi sanoa kuka vaan. Joitain se alkaa hiljalleen jo suututtamaan. Edellisestä mestaruudesta on nyt kuitenkin jo kohta 40 vuotta ja ihmisen elinikä rajallinen.

Ei ehkä sinun, mutta ehkä jonkun pitäisi hieman avata asioita. Olisi helpompaa antaa taas aikaa ja ymmärrystä.
 

Stefan

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
485
Valmennusta olenkin jo analysoinut muihin ketjuihin. Joten laitetaan tänne vielä pientä spekulanttia joukkueenjohtajasta. Jjohtaja voi vaikuttaa voimakkaasti joukkueen ilmapiiriin. Positiivisesti sekä negatiivisesti.

Kanadan-kaataja äärimmäisen vahvana persoonana voi olla kaksiteräinen miekka kyseisessä tehtävässä. Tarpeentullen laittanee ruotuun kaverin kuin kaverin. Persoona voi olla kuitenkin ajoittain joukkueilmapiirille negatiivinen. Ellei ole selkeästi kypsynyt ja kasvanut pelaaja-ajoista. Allekirjoittanut kuullut monta tarinaa kaverista enkä niitä sen enempää tässä avaa. Mutta jokainen vanhempi fani muistanee esim. legendaarisen "hävittiin koska junioriluistelijat oli pilanneet jään erätauolla"-kommentin. Toivottavasti johtaa joukkuetta epäitsekkäämmin kuin pelkään, eikä tartu edellämainitun kaltaisiin epäolennaisuuksiin tehtävässään.

Pelaajana kuitenkin legenda ja mielelläni näen jossain roolissa Ilveksessä myös jatkossa.
 

vilperi

Luottopelaaja
Viestejä
1 162
Niin paljon on palstalla valmennusta koskevia otsikoita, mutta mennään tänne. Viesti, kun koskee koko valmennusjohtoa.

Pelistä kaikki ovat varmasti huomanneet oleellisen. Pyritään pelaamaan aktiivisesti pystyyn ja luomaan maalipaikka. Kaikkea siis muuta kuin kiekkokontrolliin perustuva pelityyli, vaikka myös hitaitalähtöjä nähdään. Täysillä ylös on kuitenkin se, joka vaatii pelaajistolla ihan helkkaristi, avauksien pitää lähteä nopeasti oikeaan paikkaan ja toisaalta hyökkääjien pitää olla menossa koko ajan kiekonriiston jälkeen ylös. Rytmit eivät ole vielä löytyneet ja se näkyy siitä, että varsinkin laiturit joutuvat vetään liinoja kiinni samaan aikaan, kun alhaalta joudutaan lyömään kiekkoa päätyyn. Vielä ei rytmit toimi. Seuraava askel lienee pelin hidastaminen ja yksinkertaiseminen, luulen ma.

Jouko Myrrän rooli: Jokke seisoo vaihtoaitiossa kuin toteemi ja vetää samoja juttuja lehdistötilaisuudessa. Vttu, mikä ukko. Mutta onko näin? Veikkaan, että Myrrä tietää, ettei pelaajat ota tarpeeksi huomiota vinkkeihin pelin aikana. Myrrä voi myös tietää, että paras palaute annetaan erätauolla ja treeneissä, miksei myös kahden keskisissä keskusteluissa pelaajien kanssa. Pelaajilla on tällä hetkellä oikeus sopia, mitä tehdään. Se ei tarkoita sitä, että Myrrä on menettänyt kopin. Se tarkoittaa sitä, että vastuuta on jalkautettu ja on annettu lupa tehdä virheitä. Se ei vielä tuota hedelmää, mutta jossain kohtaa voi tuottaa.

En näe tönötystä päävalmentajan kohdalla vaihtoaitiossa huonoksi ratkaisuksi, jos palautetta pelistä annetaan erätauolla ja harjoituksissa.

Myrrästä saa myös kuvan, että lehdistötilaisuuksissa puhutaan mukavia eikä syytellä ketään. Täyttä paskaa? Itse tulkitsen tilanteen niin, että peli on ohi ja tehtyä ei saada tekemättöksiä. Lisäksi Myrrä lienee vähän samanlainen kuin Juupe Pajuoja, joka aikoinaan tokaisi "minulla ei ole pelikirjaa" ja tästä alkoi miehen lähtölaskenta Ässissä. Vaikken Juupea tunne, veikkaisin miehen huumorilla heittäneen pelikirja, pelikirja, pelikirja-keskustelulle vastapalloon, että mitään pelikirjaa ei ole, mutta on taktiikka ja tietynlaiset raamit pelata. Toiset käyttävät termiä pelikirjaa, toiset taktiikkaa, toiset pelityyliä.

Marko Ojasen rooli: Luonut Ilveksen pelityylin. Tai ainakin näin väitetään. Ilveksen alivoima ja viisikkopuolustus on tällä hetkellä kunnossa. Päästettyjä maaleja seitsemään peliin on tällä hetkellä 19 seitsemään otteluun. Alle kolme siis peliin. Tappiopeleissä maalimäärät ovat olleet 4, 5 ja 3 (yksi tyhjiin). Onko tämä maalivahtien hyvyyttä vai viisikkopuolustuksen hyvyyttä.

Sport-pelissä ainakin näki, että vaasalaiset saivat lukuisia ylivoimahyökkäyksiä toisen pakin ollessa ylhäällä ja taas syyttävä sormi näyttää hyökkääjien suuntaan. Osaako hyökkääjät tunnistaa pelitilanteita, jossa puolustajat nousevat jopa hyökkäyksen kärjeksi? Tai onko heille opetettu näitä tilanteita?

Koostaa ilmeisesti myös videot, mutta tuskin sentään pelin aikana. Tuleeko videot liian myöhään pelaajien katsottavaksi pelin jälkeen vai pitäisikö esimerkkitilanteita katsoa myös erätauolla? Varmasti avainkohtia kohtia katsotaan erätauolla, mutta mikä on tässä kohtaa tarkkuustaso?

Entisenä naapurin valmentajana Pomo Ojanen pystyy pistämään kyllä puolustuksen kuntoon, mutta miten on hyökkäyksen laita? Edeltäjä Salo piirteli kuvioita mainoskatkolla jonkin verran, Marko Ojanen ei sen sijaan juurikaan kuvishetkiä harrasta. Onko Myrrän linjausta, että pelaajien pitää pelin aikana ratkoa itse pelit.

Pasi Saarisen rooli: Saarinen on mielestäni ollut valmennustiimin täysi mysteeri koko ajan. Entinen pakki peluuttaa pakit, mutta siinä se. Varmasti oman uransa perusteella osaa neuvoa puolustajia, miten kannattaa missäkin tilanteessa toimia, mutta siihen se jääkin. On vieläkin latteampi haastatteluissa kuin Myrrä.

Mitä pitäisi tehdä: Myrrän ja valmennuksen poispotkiminen on ilvesmäinen tapa. Menestystä se ei ole koskaan tuonut. Sitä on tosin vaikea sanoa, mihin Myrrän joukkue olisi yltänyt Karri Kiven potkujen jälkeen. Eikä sitä tiedä, mihin Köpi Kallio vie Ilveksen jalkapallon puolella tänä vuonna.

Potkujen vaatiminen on hitsaanntunut Ilves-kannattajan DNA:han. Lajista riippumatta. Pitkäjänteisyyttä ei ole ja menestys on pääosin kiertänyt joukkuetta kaukaa ellei lasketa 2000-luvulla jääkiekon puolella yhtä pronssimitalia, yhtä Tampere Cupin mestaruutta, jalkapallon puolella paria nousua ylempään sarjaan ja näistäkin yksi kabinetissa, yksi pronssi ja Suomen Cupissa nostamista Maarianhaminassa.

Potkujen tie on siis mielestäni Ilveksen kohdalla nyt kuljettu, jos suuria asioita ei kopin puolella tapahdu. Valmentaja menettää kopin, valmentaja ei hoida hänelle linjattuja tehtäviä (faneille tämä on voittoja, mutta johtoportaalle tämä voi olla sijoitus sijojen x joukkoon, pelaajien kehitys, seuraan valitun pelityylin noudattaminen, seuran arvojen noudattamien yms. indikaattorit).

Tällä hetkellä peli näyttää heikolta. Uskon ja toivon, että se parantuu ilman Myrrän potkuja. Mutta johtoportaan pitää pohtia pitääkö valmennusta vielä vahvistaa. Minkälaisella miehellä? Se onkin tässä kohtaa hyvä kysymys. Pitääkö sen olla "Meidän pelin" -pelitapaguru, joka opettaa pystysuunnan kiekkoon tottuneille pelaajille täysin erityylistä kiekkoa? Tiilikainen vapautui Kerhosta ja hän lienee jalosmaisen perinnön jatkajia. Pitäisikö sen olla pystysuunnan kiekkoon tottunut valmentaja, joka yksinkertaistaa peli. Ja tässä kohtaa tulee mieleen kaikkien tuntema numero 41. Tai jos halutaan tunteella peliin elävää peliin, miten olisi Ville Nieminen tai Juhani Tamminen? Ainakin viimeisessä kohdassa valmennus saisi työrauhan, kun kaikki haluavat verbalitiikastaan tunnetulta valmentajalta kommentit, mutta samalla vaarana on, että näiden ego vie imun joukkueelta.

Mikäli valmennusta vahvistetaan vielä, mikä on Marko Ojasen rooli? Mikä on Pasi Saarisen rooli? Pystyisikö esim. Marko Ojanen näkemään pelin vieläkin selkeämmin pelin ylhäältä ja tätä kautta jo erätauoille koostamaan pätkiä joukkueen pelaamisesta? Onko Pasi Saarinen vain kiekonkeräilijä, jolla on hyväveli-soppari, kun ei homma lähtenyt B-junioreiden kanssa liikkeelle vai onko Raaka-Patella oikeasti annettavaa?

Elämme mielenkiintoisia aikoja, mitä tapahtuu.

Ja vaikka viesti onkin pitkä kuin nälkävuosi, niin pitää nostaa sekin ylös, että Ilveksellä on tällä kaudella varsinainen muukalaislegiona joukkueena. Mutta niinhän oli TPS:lläkin viime vuonna ja hopeaa nappasivat, saattaa joku miettiä. Mutta pelkästään tämä ei ole Raipen ansiota. Valmennuksessa oli myös Sami Salo ja Kimmo Rintanen. Helmisellä on peliurallaan takana kolme kautta Atlantin tuolla puolen ja päälle 7 kautta Ruotsissa, sekä valmentajan pari kautta Kazakstanissa ja yksi Latviassa, sekä kolme kautta kansainvälisessä Jokereissa, Rintasella 10 kautta pelaajana Sveitsissä, Salolla noin 15 kautta pelaajana lätäkköjen toisella puolella.

Ilveksen penkintakana taitaa ainoa ulkomailla oleillut olla päävalmentaja Myrrä kuudella kaudellaan. Jossain kohtaa saattaa olla siis pientä kielimuuria menossa.

Kaikkihan Suomessa osaavat lontoon murretta sen verran, että tulevat toimeen, mutta työympäristössä, kun pitäisi kommunikoida enemmän, voikin tulla vaikeuksia. Silloin ei kopin fak tö sit fak tö sit härmäläisenkään suusta täysin toimi.

Ennustus tulevalla viikolle: Ilvekselle ei ole koskaan sopinut Risto Duffan joukkuetta vastaan pelaaminen. Ei varsinkaan, kun Duffan joukkue tulee vieraaksi. Vastustajan veskarista tehdään sankari. Mutta torstaina Ilveksellä on koston paikka. Sport ei tule sumputtamaan kotona noin paljon kuin menneenä lauantaina. Veikkaan tiukkaa voittoa Ilvekselle, kunhan ei rankkareihin jouduta.

Ilveksellä on myös lauantain mahdollisuus näyttää kiekkokontrollin ihailijoille (myös minulle) linnun pelivehkeet toimiiko nykyinen pelityyli SaiPaa vastaan. Mahdollisuudet voittoon ovat suuret, sillä ottelua ei pelata marraskuisena tiistaina, kun ennen peliä sataa alijäähtynyttä vettä ja pelin jälkeen räntää.
 
Viimeksi muokattu:

Lima

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
999
Tahtoo vastata.
6-8. Laituriosastolla ja isot.
En itse saa kuin Hifkin ja Tapparan selkeästi paremmiksi pelaajamateriaaliltaan. Kärpät nyt taisi mennä viimmeisten hankintojen ansiosta ohi Ilveksen, mutta puutteita siellä on keskushyökkääjissä ja puolustajissa. Lukko on mielestäni aika tasoissa Ilveksen kanssa. Tepsillä on vähän heikompi materiaali. Loput joukkueet tulevat kaukana perässä. Laiturit ovat Ilveksellä heikot, mutta keskushyökkääjät, puolustajat ja maalivahdit ovat liigan Top 4. Ja huippuyksilöinä Ilveksellä on heittää liigan paras tai parhaita maalivahti, keskushyökkääjä, laituri, puolustava puolustaja ja hyökkäävä puolustaja.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 173
Mutta jokainen vanhempi fani muistanee esim. legendaarisen "hävittiin koska junioriluistelijat oli pilanneet jään erätauolla"-kommentin. Toivottavasti johtaa joukkuetta epäitsekkäämmin kuin pelkään, eikä tartu edellämainitun kaltaisiin epäolennaisuuksiin tehtävässään.

Pelaajana kuitenkin legenda ja mielelläni näen jossain roolissa Ilveksessä myös jatkossa.


"Onhan tässä ollut peliruuhkaa, mutta onneksi seuraavana vastaan tulee helppo Jyppi"

ja turpiin tuli 1-2

No, itse en näe joukkueenjohtajan pestissä olevaa kaveria uhkakuvana. Ei tuossa roolissa olla kuitenkaan samalla tavalla kopin sisällä kuin pelaajana, niin ei oteta pelitapahtumia samalla tavalla henkilökohtaisesti, ja hyvä jätkä kyseessä.
 

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
4 365
Tän päivän Peltomaasta saa hyvin kuvaa kuuntelemalla vaikka Tinke talksia Ilves kiakkoradiosta pelipäivinä. Hyviä juttuja tulee, ja pitäisin ihmeellisenä jos hänessä olisi joku ongelmana.
 

Stefan

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
485
Mietin tänään mikä tässä itsestäänselvyydessä on johdolle niin vaikeaa. Ei johdossakaan niin tyhmiä voida olla ettei osata peilata valmennuksellista historiaa nykyhetken kautta tulevaisuuteen. Löysin hyvinkin todennäköisen skenaarion. Mitä enemmän mietin kaikkia vaihtoehtoisia skenaarioita sitä varmempi olen että homma on tod.näk. mennyt suurinpiirtein näin.

Herra K saa vision jonka esittelee herra J:lle: Aletaan pelaamaan lätkää samaan tyyliin kuin ison veden takana. On pohdittu sen tuomia hyötyjä. Haittoja ei välttämättä olla osattu kartoittaa riittävän kattavasti. Herrat K ja J esittelee hallitukselle strategiansa koko edustusorganisaation kattavasta siirtymästä pystysuunnan jääkiekkoon. Strategiaa viedään osittain myös junnupuolelle sekä farmiin jotta pelaajat ovat valmiita pelitapaan mikäli yltävät edustukseen. On tuore märkäkorvavalmentaja jolle käy seuratason uusi pelillisen identiteetin nahan luonti. Tästä on hyvä aloittaa NHL-unelmilta kuulostava projekti! Eli melko lailla kaikki vanha toimimaton ja toiminut on vedetty vessasta alas. Tilalle on otettu tuntematonta uutta joka on korulauseissa saatu kuulostamaan kultakehyksiseltä.

Unohdetaan yksi olennainen asia. Yksikään suomalainen huippuvalmentaja ei ole valmis sitoutumaan tälläiseen projektiin mikäli Myrrä saa kenkää. Kärkivalmentajilla on omat menestystä tuoneet pelitavalliset konseptinsa sekä tuloksellisesti varmemmat pelitapansa. Eivät vuoren varmasti ala radikaalisti muuttamaan niitä. Lyhennettynä: Mikäli halutaan pätevä valmentaja, pystysuunnan lätkä projekti joudutaan heittämään romukoppaan.

Kyse on siis paljon isommista asioista kuin pelkästään valmennuksen vaihdoksesta. Ideahan olisi ollut hyvä mikäli Myrrällä olisi ollut kapasiteettia toteuttaa tätä visiota. Nyt johdolla ei ole oikeastaan muuta mahdollisuutta kuin työntää pää per***seen ja rukoilla ihmettä Myrrän suhteen. Hallituksen eteen tuskin marssitaan korvat luimussa ja todetaan että uuden pelillisen identiteetin idea olikin oikeastaan aika paska.
 

Caleido

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
195
Mietin tänään mikä tässä itsestäänselvyydessä on johdolle niin vaikeaa. Ei johdossakaan niin tyhmiä voida olla ettei osata peilata valmennuksellista historiaa nykyhetken kautta tulevaisuuteen. Löysin hyvinkin todennäköisen skenaarion. Mitä enemmän mietin kaikkia vaihtoehtoisia skenaarioita sitä varmempi olen että homma on tod.näk. mennyt suurinpiirtein näin.

Herra K saa vision jonka esittelee herra J:lle: Aletaan pelaamaan lätkää samaan tyyliin kuin ison veden takana. On pohdittu sen tuomia hyötyjä. Haittoja ei välttämättä olla osattu kartoittaa riittävän kattavasti. Herrat K ja J esittelee hallitukselle strategiansa koko edustusorganisaation kattavasta siirtymästä pystysuunnan jääkiekkoon. Strategiaa viedään osittain myös junnupuolelle sekä farmiin jotta pelaajat ovat valmiita pelitapaan mikäli yltävät edustukseen. On tuore märkäkorvavalmentaja jolle käy seuratason uusi pelillisen identiteetin nahan luonti. Tästä on hyvä aloittaa NHL-unelmilta kuulostava projekti! Eli melko lailla kaikki vanha toimimaton ja toiminut on vedetty vessasta alas. Tilalle on otettu tuntematonta uutta joka on korulauseissa saatu kuulostamaan kultakehyksiseltä.

Unohdetaan yksi olennainen asia. Yksikään suomalainen huippuvalmentaja ei ole valmis sitoutumaan tälläiseen projektiin mikäli Myrrä saa kenkää. Kärkivalmentajilla on omat menestystä tuoneet pelitavalliset konseptinsa sekä tuloksellisesti varmemmat pelitapansa. Eivät vuoren varmasti ala radikaalisti muuttamaan niitä. Lyhennettynä: Mikäli halutaan pätevä valmentaja, pystysuunnan lätkä projekti joudutaan heittämään romukoppaan.

Kyse on siis paljon isommista asioista kuin pelkästään valmennuksen vaihdoksesta. Ideahan olisi ollut hyvä mikäli Myrrällä olisi ollut kapasiteettia toteuttaa tätä visiota. Nyt johdolla ei ole oikeastaan muuta mahdollisuutta kuin työntää pää per***seen ja rukoilla ihmettä Myrrän suhteen. Hallituksen eteen tuskin marssitaan korvat luimussa ja todetaan että uuden pelillisen identiteetin idea olikin oikeastaan aika paska.

Niin paitsi että strategisissa linjauksissa ei edelleenkään puhuta pystysuunnan kiekosta, vaan että halutaan olla aktiivisia ja puolustaa etuperin. Se ei sulje vaikkapa paljon mainostettua Meidän peliä pois.
 

dorsku

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
671
Niin paitsi että strategisissa linjauksissa ei edelleenkään puhuta pystysuunnan kiekosta, vaan että halutaan olla aktiivisia ja puolustaa etuperin. Se ei sulje vaikkapa paljon mainostettua Meidän peliä pois.

Jep. Voi katsoa vaikka Ahokkaan tai Virran joukkueiden pelitapoja, pelaavat aktiivisempaa lätkää kuin Ilves. Johtuu pitkälti siitä, että jotta voit prässätä organisoidusti, joukkueen pitää hyökätä laadukkaasti. Myrräkiekko ei tätä toteuta.
 

Blackwolf

Luottopelaaja
Viestejä
3 686
Tahtoo vastata.
6-8. Laituriosastolla ja isot.
Pystytkö nyt kerrankin luettelemaan nuo Ilveksen edellä olevat joukkueet niin päästään vertailemaan niitä pelaajamateriaaleja. Tähänhän et ole aiemmin missään kyennyt, voidaan mielellään tehdä se
Vaikka liigajoukkueiden voimasuhteet ketjussa.
 

ipa1970

Luottopelaaja
Viestejä
8 706
Pystytkö nyt kerrankin luettelemaan nuo Ilveksen edellä olevat joukkueet niin päästään vertailemaan niitä pelaajamateriaaleja. Tähänhän et ole aiemmin missään kyennyt, voidaan mielellään tehdä se
Vaikka liigajoukkueiden voimasuhteet ketjussa.
Kyllä olen mutta tässä jälleen, tappara,ifk, lukko, kärpät, tepsi.
Tämän voi nähdä kuinka haluaa ja joku ei tainnut löytää merkittävää eroa edes tapuun. Molareissa ja senttereissä näille pärjätään.
 

Blackwolf

Luottopelaaja
Viestejä
3 686
Kyllä olen mutta tässä jälleen, tappara,ifk, lukko, kärpät, tepsi.
Tämän voi nähdä kuinka haluaa ja joku ei tainnut löytää merkittävää eroa edes tapuun. Molareissa ja senttereissä näille pärjätään.
Kiitos, nämä hyväksyn, enkä koe tarvetta perustella Ilvestä näiden edelle, vaikka Lukkoon ja TPS:n materiaaliero onkin hyvin pieni.

Kerrotko vielä mistä ne kaksi muuta joukkuetta tulevat, jotka materiaaliltaan ovat Ilveksen kanssa yhtä hyviä?
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
18 894
Kiitos, nämä hyväksyn, enkä koe tarvetta perustella Ilvestä näiden edelle, vaikka Lukkoon ja TPS:n materiaaliero onkin hyvin pieni.

Kerrotko vielä mistä ne kaksi muuta joukkuetta tulevat, jotka materiaaliltaan ovat Ilveksen kanssa yhtä hyviä?

Kookoo? Nyt on pokkaa, jos tuon pistää edelle.
 

ipa1970

Luottopelaaja
Viestejä
8 706
Kookoo? Nyt on pokkaa, jos tuon pistää edelle.
En edelle laita mutta erot pieniä. Samoin kalpa ja pelsut. Myös sportin rosteri on paras mitä näillä on liigassa ollut.
Ottaisin muuten nykyrosteriimme heti meskasen tai antosen ykkösen laitaan.
 

Blackwolf

Luottopelaaja
Viestejä
3 686
En edelle laita mutta erot pieniä. Samoin kalpa ja pelsut. Myös sportin rosteri on paras mitä näillä on liigassa ollut.
Ottaisin muuten nykyrosteriimme heti meskasen tai antosen ykkösen laitaan.
Eli Ilves on siis kuitenkin lopulta sijalla 6 jos katsotaan vain rosteria? Ei ne erot sen isompia sinne ylöspäinkään ole, joten lopputulemana kysynkin, että miksi yrität vedättää rosterin tason sijoille 6-8, etkä esimerkiksi sijoille 4-8?

Meskasen tai Antosen voisit ottaa ykkösen laidalle. Muistutan sinua siitä, että kovassa arvossa pitämäsi valmentaja ei viime kaudella nähnyt Antoselle sijaa kokoonpanossa lainkaan. Oliko Jokkesiis väärässä?
 

Stefan

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
485
Niin paitsi että strategisissa linjauksissa ei edelleenkään puhuta pystysuunnan kiekosta, vaan että halutaan olla aktiivisia ja puolustaa etuperin. Se ei sulje vaikkapa paljon mainostettua Meidän peliä pois.
En ajatellutkaan että jostain paperista löytyy valmennukselliset strategiat kumileimasimen kanssa. Kuitenkin näkemäni ja kuulemani kanssa olen ollut noin 99,9% varma tästä pystysuunnan strategiasta. Mielenkiintoista, jotain linkkiä missä kerrotaan tälläisistä strategisista linjauksista?
 
Ylös