Ilveksen kokoonpano 2021-2022

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 673
Jokkehan sanoi eilen ALssa että Hifk pelissä harjoitellaan eritoten viisikkopuolustamista ja siltä se toden totta näyttikin. Kaikki hyökkääjät laskeutui vastustajan hyökätessä todella alas joka kerta ja näin tekivät hyökkäyksiin lähdöistä todella hitaan näköistä kun etäisyyksiä ei käytännössä ollut. Toki se pitää sanoa että kokoonpanosta ja uusista kavereista ei oikein kukaan tähän astisista ole aiheuttanut wau-efektiä pl. Konna ja yv. Maalivahdit ovat pelanneet hyvin ja se on tärkeää. Toivottavasti nyt vähän herkistelläänkin ennen kauden alkua ja saadaan taktiset kuviot kuntoon.

Jep eilen nähtiin vähän sellaista alistuvaa altavastaaja jääkiekkoa, missä periaatteessa vain ulosboxtaan ja kytätään vastustajan virheitä. Todella erinäköistä kuin, mitä nähtiin vastaavasti Tapparaa vastaan. Ilveksen voimakas pelipaikattomuus aiheutti myös aikamoista epäröintiä hyökkäyksissä, mikä varmaan johtui myös osittain tästä puolustus teemasta.

Yleisesti todella kaksijakoiset fiilikset. Tasapelit kahta Liigan parasta materiaalia vastaan on ihan hyvä suoritus, mutta pelillisesti työ näyttää todella keskeneräiseltä.

Kiekollista taitoa tarvitaan lisää ja tässä ollaan oltu selkeiten jäljessä Tapparan ja HIFK:n laaturostereita. Pelitavallisesti isoin aukko on hitaissa lähdöissä, missä hyökkääjät karkaavat liian syvälle, tai vastaavasti pakit eivät käytä helpon syötön optiota, vaan jäätyvät paikalleen. Toinen on alivoimaisena hyökkääminen, eli ei oikein tunnisteta tilannetta ja yritetään yksin puskea läpi puolustajista.

Summa summarum Valmennus ja Koskela saavat pitää työrukkaset vielä visusti käsissä. Aikaa toki on ja ei kenenkään muunkaan peli ole vielä kauden alusta valmista. Silti jos minulta kysytään olenko tässä vaiheessa luottavainen vai huolestunut, niin kai minä varovaisesti päädyn jälkimmäiseen.

Toivottavasti Virtanen ei pahemmin loukkaantunut. Oli hyvä Tapparaa vastaan ja HIFK pelissä oli ihan ok ennen loukkaantumistaan.
 

Ipa72

Luottopelaaja
Viestejä
6 017
Kuulostaa Tappara selitykseltä, jalat on vaan tukossa muuten ollaa ylivoimaisia.
Kauan tätä selitystä voi käyttää?? Pisteistä pelataan näillä näkymin kolmen viikon päästä jo...
Odottaisin nyt edes liigan alkuun, ennen kuin tekisin liian suuria johtopäätöksiä.
Muistuu myös mieleen historiasta kausia, jolloin Ilves on ollut sarjan kärjessä kymmenen pelin otannalla, mutta lopputuloksena lomalla ensimmäisenä. Kummasti muut joukkueet kehittyivät alkupeleistä.
Tappara on muuten aika hyvä vertaus.
 

Petelius

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
658
yksi Ilveksen oudoimmiten ylihypetetyistä pelaajista ikinä
Herätti ansaittua hilpeyttä :) Yleensä kun ylihypetys on kohdistunut pelaajiin joilla on ollut hyvä pistesaalis toisessa sarjassa ja sitten ei olekaan meillä kulkenut. Nyt asetelma on ihan toisin päin. Toki toivon, että Crewe onnistuu ja ottaa paikkansa.
 

KURITTAJA

Luottopelaaja
Viestejä
1 629
Kyllä mää vain päivä päivältä enemmän olen rakastunut tuohon meidän Panumieheen. Eilenkin molemmista paikoistaan teki. Ei tuhlaa sen edestä kuin muut. Supin ja veskareiden ohella ainoa kehen tässä joukkueessa kunnolla luotan.

Suomi - Kontiola - Mieho

I rest my case!
 

ipa1970

Luottopelaaja
Viestejä
8 715
No jaa a. Tässä on kyllä aihio olla yksi Ilveksen oudoimmiten ylihypetetyistä pelaajista ikinä. Mikään ei viittaa, että kyseessä olisi kovin erikoinen lätkän pelaaja. En näe pistepotentiaalia juurikaan, mutta se nyt ei ilmeisesti ole edes se jutun juoni. Ihan hirveästi nyt ei kolmen pelin aikana näkynyt sitä ”kovaa peliä” ja t-rexiä myöskään.
Grewestä tulee mieleen Jiri Veistola. Tosin sillä erotuksella että jotkut uskovat että nyt Albin on kovakin kaappaus.
Energinen pelaaja mutta ottaisinko viimekauden väyrysen mieluummin samaan rooliin. Varmasti täyttää roolinsa
Välieräjoukkueesta tappelevan rosterin nelos- täysin onnistueessaan kolmosen laidassa.
Kontiola kuten molaritkin vahvistuksia, sebök ja mäntykivi lupaavat haut.
Muutoin tässä vaiheessa vakuuta yhtään.
Kalle olisi tuossa kokoonpanossa yhä se kiekollisin pakki ja laituriosasto heikentynyt keväästä yllättävänkin paljon.
Huutaa sitä 50 pinnan laituria.
Olihan eilen ifkn rosteri todella kova. Innala- palola , palolalle maali ja molemmat tekivät sen kylmän viileän rankkarimaalin. Tulevat olemaan molemmat pörssissä korkealla. Nämä meiltä selvästi puuttuvat.
Ja kyllä se 20 pinnan raja on iso haaste kelle tahansa meidän pakille.
Itse ottaisin mieluummin maalahden kuin lancasterin, ja hatakan mieluummin kuin johanssonin.
Joku muu voi verrata laiturit.
 

hartsa41

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
677
Eilen olin paikanpäällä ekaa kertaa. Huomioita, maalivahtipeli on kunnossa jos meillä on lähtökohtaisesti tuon luokan 2 veskari... Sanotaan näin että joukkueen ehdottomasti suurin tukijalka on kunnossa mikä ei aina ole ollut itsestäänselvyys ennen dostalin aikaa..
Puolustuksessa Parikka on mennyt entisestään eteenpäin. Huikea itseluottamus, nopea jalalla. Selkeä ykköspakkimme. Johansson, hyvä haku ruotsinmaalta,nopea,osaa lukea ja tukea hyökkäyksiä, avut eri kuin parikalla mikä ihan hyvä juttu. Lancaster, ihan ok haku myös tämä. Yv. llä pyörittää kiekkoa hyvin, hyvä liike. Salmela ja elorinne takuuvarmoja. Lööf kooveesta, rotaatiossa. Meillä on puolustuspeli kunnossa.
Hyökkäys, konna, Suomi on vaarallinen tutkapari. Voi että kun babtiste olisi ollut tuohon kolmanneksi se snaipperi. Pahalta näyttää että ei ole. Ei tuonut mitään oveluutta tms ollessaan kentällä. Jos tuossa kentässä olisi kolmantena innalan tyylinen pelaaja niin siinä olisi liigan tehonyrkki.
Meidän laituri osastossa on paljon samasta puusta veistettyjä pelaajia tyyliin Nalli, päkkilä, Oden, Virtanen, Mäntykivi, ikonen. Kaikki osaa luistella lujaa mutta pelin rytmitys, pelin luku on vajavaista. Meidän hyökkäyksessä on maccellin kokoinen aukko, joka omilla vahvuuksillaan pystyisi pelaamaan ikoselle, päkkilälle ym tontteja, variaatioita hyökkäyspeliin.
Veikkaukseni on että babtiste ei joulua meillä näe ja Tillu naaraa jonkun uuden arvan hänen tilalleen
 

S_Kuusisto

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
536
Joni Ikonen on jo nyt edellä viime kauden tasoaan. Uskon, että voi tehdä hyvätkin tehopisteet pysyessään ehjänä.
Taidot ovat eittämättä erinomaiset, mutta luistelukestävyys näyttäisi olevan ylivoimaisesti porukan heikoin. Piiputti eilen jokaisessa vaihdossa, aivan kuin Marko Anttila ensimmäisillä Ipan kausillaan..
 

Ilves97

Luottopelaaja
Viestejä
6 762
Eiköhän se Hatakka tuohon palaa, kunhan leiritykset on takana ison veden tuolla puolen.

Melko varmasti. Sharksin pakistossa on viime kausien parhaat suorittajat olleet Ferraro, Simek ja Knyzhov ja nämä varmasti ovat ylhäällä, Karlssonin, Vlasicin tai Burnsin sopimuksia eivät varmasti saa liikutettua joten nämä täyttävät loput kolme paikkaa. Rinkiin jonain 7/katsomopakkina pääsyynkin on tiellä Jaycob Megna, Jacob Middleton, Nicolas Meloche ja Brinson Pasinchuk, jotka kaikki ovat jo NHL:ää pelanneet. Vaikka joku tuolta vielä liikkuisikin on varmasti ykkösvaihtoehto ajaa 2018 1.kierroksen varausta Ryan Merkleytä sisään. En näe mitään skenaariota jossa Hatakka pelaa ylhäällä ensi kaudella.
 

Emmett_Brown

Luottopelaaja
Viestejä
1 674
Kyllä mää vain päivä päivältä enemmän olen rakastunut tuohon meidän Panumieheen. Eilenkin molemmista paikoistaan teki. Ei tuhlaa sen edestä kuin muut. Supin ja veskareiden ohella ainoa kehen tässä joukkueessa kunnolla luotan.

Suomi - Kontiola - Mieho

I rest my case!
Just olin tätä tulossa sanomaan. Mieho ykköseen ja sassiin!
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 188
SM-liigassa 73 peliin 64 pistettä. Eli todistetusti huippunimi tässä sarjassa. Baptistella vielä 0 peliä ja 0 pistettä. Baptistn arpakorttia ei ole vielä raaputettu. Mingoian raaputettiin jo kaksi vuotta sitten ja palkinto löytyi.

Mutta turha Mingoian perään on itkeä. Baptiste tuli ja toivottavasti tulee vielä joku toinenkin laituri. Sopimuksenalaiselle Meskasellehan ei tunnetusti löytynyt tilaa.
 

Puujalka

Luottopelaaja
Viestejä
2 897
Meskanen on hyvä maalintekijä jos joukkue tavoittelee sijoja 6-10, Ilves on rämpinyt nyt sen verran kauan, että Meskasen viime kautisilla esityksillä ei kannata roikottaa mukana koska on "oma poika". Tavoiteltaisko vaikka joskus muutakin kun sijaa 6/säälit ja puolivälierässä laulukuoroon? Yhden laiturin tarvis jo ihan senkin vuoksi, että kärki on ohut, harjoituspeleistä en tee päätelmiä kautta varten, sivusilmällä katsoin eilisen HIFk-matsin ja kyllä laiturille tarve on, mutta kyllä HIFKinkin pelissä oli kamalaa säätöä, niinkuin elokuussa vielä on! Luulen että toimisto odottaa rauhassa jos löytyisi joku varmempi suoritttaja, enää ei kannata hankkia arpoja tai potentiaalia vaan varma tekijä, tuli sitten mihin rooliin tahansa.
 

ipa1970

Luottopelaaja
Viestejä
8 715
Ottamatta muihin tässä kohdassa kantaa, niin Ilves kävi tarjouskilvan Sebőkistä loppumetreillä Kärppien kanssa. Olisi siis mahtunut sinnekin.
Onko sitten kärpät top-4 joukkue? Nippanappa? Ja miksi valitsi ipan, tuskin paksumman rahatukun vuoksi.
Pointti kuitenkin että listassa 20 nimeä…
 
Ylös