Ilveksen kokoonpano 2021-2022

Rouhija

Luottopelaaja
Viestejä
5 054
Tämän ketjun voinee aloitella. Alla tämänhetkinen sopimustilanne.

Maalivahdit

Eetu Mäkiniemi 2021+1

Puolustajat

Santeri Airola 2022
Aleksi Elorinne 2021+1
Tuomas Salmela 2021+1
Jarkko Parikka 2021+1
Karri Aho 2022+1
Niko Peltola 2022
Santeri Hatakka 2021+1

Hyökkääjät

Joni Ikonen 2022
Ville Meskanen 2021+1
Roby Järventie 2021+1
Panu Mieho 2022
Miro Nalli 2021+1
Antti Saarela 2021+1
Taavi Vartiainen 2022+1
Eetu Päkkilä 2021+1
Joona Ikonen 2022


Option alaisia on iso liuta. Tällä hetkellä ei haittaisi vaikka kaikki ensi kauden optiot laitettaisiin käytäntöön ja muutamalle varmasti mahdollista saada lisävuosia. Parikka, Meskanen sekä Järventie (NHL) mahdollisestii ulkomaille. Paljon puuttuvia palasia. Tommi Huhtala palaa Tampereelle. Peter Tiivolaa voisi houkutella muun muassa. Isoin kysymys on jälleen ykkössentterin sekä ykkösmaalivahdin hankinta. Onko Mäkiniemestä vielä ensi kaudella kantamaan isoa vastuuta? Eemeli Suomen poistuessa suurella todennäköisyydellä kuka astuu hänen saappaisiinsa? Korona tuo hankalia aikoja myös ensi kauden rakentamiseen.
 

El Reino

Luottopelaaja
Viestejä
7 050
Yksi no-brainer jatkosopimustoiveiden osalta: Suomi (ulkomaanoptionkin uhalla)

Jatkosopimus Antoselle voisi myös olla paikallaan hinnantarkistuksella. Ihan hirveästihän paikkoja ei ole auki, koska jo näillä nimillä:

X - X - Joo. Ikonen
Järventie - Saarela - Meskanen
Mieho - X - Vartiainen
Päkkilä - Jo. Ikonen - Nalli

Peltola - Parikka
Hatakka - Elorinne
Airola - Salmela
Aho


Mäkiniemi
X

Useampi kova nimi ja reservejä tarvitaan. Odotuksissa on myös monen pelaajan kehityksen jatkuminen suotuisasti. Selvä downgrade on tulossa tähän kauteen, kun NHL-lainoja ei oletettavasti ole.
 

Grinder

Luottopelaaja
Viestejä
1 122
Hankintoja tullaan taatusti lykkäämään niin pitkään, että tulevaisuus on varmistettu. Eipä tuo runko niin huonolta näytä. Päkkilä on varmasti korkeammalla hierarkiassa.
 

sentteri

Luottopelaaja
Viestejä
2 196
Toivottavasti noista optioista alettaisiin joskus ilmoittamaan vakiona, että minkälainen optio kyseessä, onko Seuran/Pelaajan nyt ainakin alkuunsa.
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
11 900
Varmasti on Tillulla jo sainattuna joku tulevaisuuden nimi. Aina on ollut.

Sentterin paikalle kolmoseen toivottavasti Koppasen Joona ja ykköseen joku profiilihankinta.

Supin ja Maccen korvaamisesta tulee hankalaa..
 

Ikone

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
210
Ensi kaudella Ilves kasvatteja joilla ei ole sopimusta. Marko Anttila, Matias Myttynen, Tommi Huhtala, Joonas Rask, JM järvinen.
 
  • Tykkää
Reactions: 17

Rouhija

Luottopelaaja
Viestejä
5 054
Joko se Platt tulis? Ikää kuitenkin ensi vuonna 36v ja onko edes mikään sateentekijä? Mörkö voi hyvinkin pelata Jokereissa uran loppuun. Kelpaisi kyllä vielä.
 

Blackwolf

Luottopelaaja
Viestejä
1 920
Ensi kautta on hankalaa miettiä Koronan vuoksi, mutta yritetään nyt hieman. Lähden siitä liikkeelle, että kaikki optiomiehet jatkavat, se helpottaa hahmottamista huomattavasti.

Aloitetaan maalivahtitilanteesta, joka on kaikista selvin.
Mäkiniemi
X

Eli Mäkiniemelle pariksi laadukas maalivahti jakamaan pelit, tai jos rahaa on käytössä, niin mieluiten liigan top 5 maalivahti ykköseksi, ja Mäkiniemi kakkoseksi. Todennäköisesti kuitenkin tuo ensimmäinen vaihtoehto, ja X saattaa hyvinkin olla Kolppanen.

Puolustus on myös hyvin kasassa.

Peltola-Parikka
Hatakka-X
Elorinne-Airola
Salmela
Aho
Y

Tässä X:n paikalle tarvitaan ylivoiman pyörittäjä, jolla on hyvät kiekolliset taidot. Hyökkäys suuntaan pätevä puolustaja, joka ei myöskään omassa päässä ole täysin hukassa. Mielellään pelaa rightin kätisyydellä.
Toisinsanoen tämä on puhtaasti Maalahden korvaaja, joka voi myös hyvinkin olla Maalahti. Pidän puolustuksen kasassa pysymistä todella positiivisena asiana, joten sen suhteen Ilveksellä on pullat hyvin uunissa. Väittäisin sen olevan joka tapauksessa liigassa top 5 tasoa.
Y on puhdas rotaatio pakki, mielellään kuitenkin sellainen, joka todistettavasti liigassa pärjää, esimerkiksi Matinpalo.


Hyökkäys on eniten auki. Aloitellaan siinä senttereistä.

X
Saarela
Jon. Ikonen
Y
(Mieho)
(z)

Senttereissä lähden liikkeelle siitä, että keskiketjut annetaan rohkeasti kahdelle nuorelle pelaajalle, olettaen että Ikonen on vihdoin ja viimein kunnossa. Mieho on lähtökohtaisesti laidalla, mutta kyvykäs kantamaan esimerkiksi kolmoskentän vastuuta tarvittaessa.

X on ensi kauden tärkein hankinta, eli liigan mittapuulla kärkitason ykkössentteri. Nimiä tähän ei ole nyt takataskusta heittää, mutta laadultaan mallia Kunyk/Kontiola.

Y on laadukas nelosketjun sentteri, joka pystyy pelaamaan alivoimaa ja kaapimaan aloituksia. Parhaassa tapauksessa pystyisi kantamaan myös kolmosketjun vastuun, jos Ikonen hajoaa/floppaa. Haetaan siis ilvekselle omaa Juhani Jasua, esimerkiksi Koppanen olisi tähän ruutuun ihan unelmahankinta.

Z on laituri joka pystyy vetämään sentterinä loukkaantumisia paikaten, esimerkkinä tältä kaudelta Lepaus, ja aikaisemmin Jasse Ikonen.


Sitten nuo sentterit ketjuihin koodinimillä

X-"Kunyk"-Meskanen
Järventie-Saarela-Joo. Ikonen
Mieho-Jon.Ikonen-Y
Nalli-"Koppanen"-Päkkilä
Vartiainen, "Lepaus", A

Ensimmäisenä pakko sanoa, että Meskanen on niin hankala pelaaja tasakentin etten keksi sopivaa pelaajatyyppiä hänen kanssaan samaan ketjuun. Tietenkin Eemeli Suomen jatkolla tämä ratkaistaisiin, mutta pidän sitä suhteellisen epätodennäköisenä. Ilman Suomea näen Meskasen ennemmin kolmosketjun laiturina suurella yv vastuulla.

X on siis joukkueen ykköslaituri, unelmatilanteessa Suomi, mutta pahoin pelkään, että tähän tulee nyt se kotiin palaava Huhtala. Ei mitään Huhtalaa vastaan, varmasti hyvä pelaaja liigaan, mutta ei mikään joukkueen ykköstykki.

Y on jo tämän kauden joukkueessa, eli tähän ehdottomasti Antonen, jos vain kiinnostusta sopuhintaan löytyy. Tämä voisi toisaalta olla myös se Huhtala, ja silloin mies olisi itselleen sopivammassa roolissa.

A on sitten rotaatiopelaaja, joka taistelee pelipaikasta toiveena tähän uusi "Päkkilä" jostain.

Näin päästään siihen, että joukkue on muodossa.

Huhtala-"Kunyk"- Meskanen
Järventie-Saarela-Joo. Ikonen
Mieho- Jon. Ikonen- Antonen
Nalli- Koppanne- Päkkilä
Lepaus, Vartiainen, "jokujunnu"

Parikka-Peltola
Elorinne-Hatakka
Maalahti-Airola
Salmela
Matinpalo
Aho


Mäkiniemi
Kolppanen


Pidän tätä itseasiassa suhteellisen todennäköisenä, sekä taloudellisesti realistisena kokoonpanona, ja jätin kaiken oman fantasioinnin pois. Saa nähdä kuinka lähelle osutaan, uskoisin tuon olevan kuitenkin yllättävän lähellä todellisuutta.

Tällä kokoonpanolla ilves taistelisi realistisesti sijoista 5-10, kärkisijat vaatisivat ainakin sen, että
-Saarela/Ikonen on sarjaan erinomainen kakkossentteri
-Toinen maalivahdeista on sarjan kärkitasoa
-Ylivoimalle löydetään uudet toimivat kokoonpanot
-Hankinnat olisivat suht onnistuneita, eivätkä mallia Roman
 

ifor74

Luottopelaaja
Viestejä
2 650
Puhuu mies joka haikailee Luceniusta Ilvekseen. Huhtala on monipuolinen pelaaja, joka on oiva kakkosketjun mies.
Oli, ikä rajoittaa kun luistin ei kulje Ilveksen edellyttämällä pelitavalla. Sama kun turha haaveilla mistään Mörkö Anttilasta, ei sovellu joukkueeseen tällä peli tyylillä.
Jos kattelit viime vuoden DEL:ää niin ei todellakaan pitäs mahtua Ilveksen kahteen ensimmäiseen kenttään jos pelataan mitalleista.
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
11 900
Olisko nyt sen Hannes Björnisen aika? Ihme jos vieläkin jatkaa Pelsuissa. Olisi juuri sopivan ikäinen, hemmetin luotettava soturi. Mutta varmasti on ns. kaikki saman miehen perässä.
 

ipa1970

Luottopelaaja
Viestejä
5 351
En usko että huhtalaa, anttilaa tai plattia tullaan näkemään ipassa tillun aikana.
Selkeä hankintapolitiikka on ison potentiaalin omaavat, uransa alkupuolella olevat pelaajat.
Tillu ei satsaa vanhoilla meriiteillä hinnoiteltuihin pelaajiin.
 

sentteri

Luottopelaaja
Viestejä
2 196
Ensi kauden senttereistä ei voi sanoa mitään ennen kuin näkee Ikosen vauhdissa. Lähinnä että riittääkö kakkoseksi, vai tuleeko mies edes kuntoon ollenkaan.
 
Ylös