Kausiketju 2020-2021 - Viimeinen kevät Hakametsässä

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 732
Oli kyllä melkoinen pannukakku ja ulospuhallus koko kausi joulukuun jälkeen. Missään vaiheessa peli ei noussut sille tasolle että oltaisiin voitu tapella menestyksestä tai no ylipäätään yhtään mistään ja koko kauden "huipennus" nämä play-offit. 180 minuuttia kesti. Ilves ei sekuntiakaan johdossa, ei lähelläkään voittoa yhdessäkään pelissä. Joka pelissä alettiin pelaamaan vasta kun oli annettu reilu etumatka Lukolle ja tämä alkoi himmata vauhtia. Lukko sen sijaan näytti kuinka pelaa joukkue joka on rakennettu VAIN mestaruutta varten. Sitä Raumalla halutaan ja haetaan. Mitä tällä sekaviritelmällä haettiin sen jälkeen kun NHL-vahvistukset poistui. Minulle ei ole selvinnyt. Sitäkö Tillu haki tämän joukkueen kasaamalla: syksyn mestaruutta. No toivottavasti on nyt tyytyväinen luomukseensa.

Saisi hallitus pyytää anteeksi kannattajilta heti huomenna. Tällaisella tekemisen tasollako tässä ollaan UROS-liveen suuntaamassa? Aika huumorissa on nyt tällä hetkellä Ilveksen uskottavuus. Vaikka Tappara on asioitaan sössinyt, niillä on kuitenkin focus kirkkaana: TUOTE ON KUNNOSSA! Meillä on sitten taas näitä selityksiä ja tekosyitä. Ihan samaa paskaa mitä Vincentin aikana meille syötettiin.

Ja Meskanen, Myttynen, Lepaus, Antonen, A. Salmela, Rockwood. HYVÄSTI. Niin paska maku jäi tästä lopetuksesta ettei liene tarvetta edes muodon vuoksi kiittää.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Oikeastaan kaikki se, mitä kirjoitin ennen kauden alkua ja syksyllä, osui oikeaan. Mutta se ei kai yllätä ketään.

Materiaali sinänsä olisi riittänyt mitalipeleihin. Puutteita toki oli, mutta niin on ollut kaikilla muillakin joukkueilla. Peltolan poissaolo oli toki iso takaisku. Ennen kaikkea Ilves olisi tarvinnut vielä yhtä hyvin liikkuvaa kiekollista puolustajaa. Mäkiniemi pystyi täyttämään ykkösvahdin paikan, kuten ennakoin.

Arvelin, että suurin kysymysmerkki ja este menestyksen tiellä olisi valmennus. Näinhän myös kävi. Pystysuunnan NHL-kiekko oli aivan käsittämätön pelitapavalinta. Maailman taktisimmassa kiekkosarjassa se antoi valtavan edun vastustajille. Vaikka Ilvekseen oli tarkotuksellisesti kasattu nopeita pelaajia, siitä ei ollut juurikaan etua, koska samaan suunnitelmaan olivat päätyneet kaikki muutkin; muilla vain oli sen lisäksi vielä tukenaan paljon parempi viisikkopelin rakenne. Sitten vielä kesken kauden ryhmään hankittiin pelaajia, jotka eivät pelitapaa tukeneet. Lopulta lähdettiin pelitapaa reivaamaan, mutta tuloksena oli vain sillisalaatti ja sellaisenaan täydellinen sekasotku.

Myrrää voidaan toki puolustella sillä, että hän ei päässyt vaikuttamaan joukkueen kokoamiseen. Suurin taustasyy urheilulliseen mahalaskuun olikin Ilveksen toimintatapa. Se on kätevä NHL:ssä, jossa joukkueiden rakentaminen tapahtuu kokonaan eri tavalla, mutta Suomessa se on ihan käsittämätön.

Otaksun kuitenkin, että lainamiesten ansiosta Ilves-Hockey Oy tulee olemaan yksi koronakriisin vähiten koettelemia kiekkoyrityksiä. Se on ilman muuta kaikkein tärkein asia tämän kauden osalta, varsinkin, kun edessä on arvoituksellinen siirtyminen UROKSEEN. Mutta mitali olisi varmaankin tuota siirtymistä helpottanut, jos ajatellaan kausikortti- ja yritysmyyntiä.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
14 007
Tulee kyllä valitettavasti mieleen entinen Ilves, jota lyötiin joka suunnalta. Niin hengetöntä ja päämäärätöntä Ilveksen meno oli "lainojen" lähdettyä.

Koko Ilves -johto epäonnistui ja pahasti. Valmennus epäonnistui totaalisesti. Joukkue epäonnistui karmeasti. Siinäpä sitten lopputulos, joka ei jätä millekkään selitykselle pineintäkään palstatilaa.

Ilves on taas yleinen naurunaihe ja varmaa on, että junnu valitsee jonkin muun seuran, kuin ramman Ilveksen.

Ilves pettää vuosi toisensa jälkeen. Tämä firma ei nosta kannua ikinä. Ei ikinä.

Kiitos kestämisestä ja hyvää kesää kaikille.
 

Kisqar

Luottopelaaja
Viestejä
1 328
Kyllähän tossa kaiken kaikkiaan kova kurimus ollut koko kausi, ei katsojan katsojaa loppukauden peleissä. Rahat tiukilla täällä ja jotkut seurat vetää vielä meitäkin ohuemmalla rosterilla ens kautta. Jos korona syö katsoja tulot heiltä enskaudellakin niin voi olla, että konkurssiin menossa useita seuroja. Tällä "NHL lainapelaajilla" pidettiin kausi alkukaudesta mielenkiintoisena. Saatiin yleisölle nähtävää niihin peleihin, mitä pääsi katsomaan. Loppukausi koitettiin saada säästöjä enemmän, ei hommattu mitään super pelaajia, sukset tais mennä ristiin sen kanssa pahemman kerran, joka oli tulossa ja koronan takia ei päässytkään. Lainat maksaa itsensä kyllä takaisin. Rosteriltahan meidän porukka oli tasoa Jyp tällä kaudella. Kyllä mulle parempi maku jäi suuhun kun kaaduttiin Lukolle kuin Tapparalle. Tapa millä se tapahtui näytti kyllä enemmän kuin helpolta Lukon kannalta. Tasoituksen jälkeen lukko alkoi pelaamaan ja nopeasti se tekikin ne omat maalit.

Ei päästy kuskin paikalle, ei saatu irtopaloja. Ei ollut taivaanmerkit superpomput oikeissa peleissä ja ties mitkä pienistä tuureista kiinni olevat toivon rippeet kasassa. Mäkiniemi sai upeita torjuntoja, pelillisesti jouduttiin hakemaan omasta päästä kaikki, tietynlaisia tšekki pelaajien tyylisiä vastahyökkäyksiä ei päästy tekemään missään pelissä. Lukon hyvyydestä ja meidän liikkeestä johtuen.
 

Samhay

Rivipelaaja
Viestejä
61
Jos omia aatoksia hakamettän vikasta kaudesta.

Heti karvaaltaan Lukko tappion jälkeen. Ehkä kaudesta sellanen tuttu turvallinen 7 arvosanaks. Sikäli järkevä ratkaisu mennä lainoilla alkukausi kun ei missään mielessä edes ollut selvää pelataanko kautta edes kokonaan ja jos pelataan niin minkälaisella systeemillä. Kausi mihin ei ehkä omasta mielestä olis ollu järkevä paukkuja laittaa ja olettaisin että ei liiasti laitettu vaan pelattiin enemmänkin turvallisella linjalla. Lainojen ja huippupelaajien lähdön jälkeen luonnollisesti palikat enemmän tai vähemmän sekaisin kuten odotettua etenkin kun joukossa oli myös loukkaantumisia.

Kummallinen kausi käänteineen ja lopun pistekeskiarvoineen. Lopulta Ipa jäi pisteen päähän suorasta playoffpaikasta ja myöskin helpommasta vastuksesta. Runkosarja oli pettymys vaikka paremmat sijoitukset jäi kiusallisen lähelle. Omat toiveet tälle koronakaudelle olis ollu sellanen pronssi tai mitali ylipäänsä. Missään nimessä en olis halunnu että tämä paska-kausi olis ollu se pitkään janottu mestaruuskausi ja torille saa lähtee ehkä ne 8 ihmistä. Ehkä pronssi olis ollu tälle kaudelle tälle vuodelle mikä olis ollu se oma toive.

Lukko sarjassa ei vaan riittäny. Ehkä pikku pompuilla ja hyvällä alulla olis voinu olla jonkulainen sauma saada henki päälle ja mennä jatkoon. Nyt lähes kaikki valu lukon laariin. Taidolla, pompoilla ja tuomareidenkin avustuksella välillä joka pelissä alkuun helppo johto ja hyvä fiilis lukolle eikä paljon jääny jossiteltavaa kokonaisuudessaan. Ei sillä olihan lukko selkeesti parempi kokoajan. Positiivisia asioita jos lukko sarjasta ajattelee niin Ikoset näyttää kuntoutuneen joten jos ei takapakkia tai uusia loukkaantumisia tule niin saa odotella ens kaudelle hyviä otteita. Positiivisena vois ehkä myös ajatella sen että Maccellin taso ei ehkä vielä riitä isompiin kuvioihin silloin kun on tosipelit kyseessä (ehkä vois saada vielä yhden kauden pitseriaa). Lepaus vajos takas kuolevaisten joukkoon ja ehkä sinänsä tuleva siirto ässiin? ei niin pahasti kirpaise.

Kokonaisuudessaan pettymys. Joskin oli linjassa koko covid-vuoden kanssa. Paska vuosi, paskat tulokset. Odottavaisin mielin siis kohti tulevaa sekä jääkiekon että kaiken muun osalta. Lähtijöiden osalta ei liian suuriamenetyksiä ehkä ole luvassa (jossain määrin harmittaa Lepi ja Maalahti) ja ens kaudelle uusia kiinnostavia ukkoja on varmasti (Virtanen) ja oletettavasti (Kontiola) tulossa ja mistä sitä tietää miten muuten ens kauden joukkue kasautuu. Mukavaa runkoo löytyy.

Sitten alkaa se perinteinen Ilves fanin paras aika eli kesä. Joskin tällä kertaa on enemmänkin oikeesti rehellisen odottava fiilis ens kauteen. Uusi areena, uusi joukkue, uusi kausi ja ennen kaikkea kausi ilman rajoituksia.
 

-mesag

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
954
Myrrän 2 vuoden lappu on käytännössä ainoa mikä tämän estää.

Ainoa skenaario missä tämä voisi tapahtua on se että päävalmentaja olisi jälleen Ilveksessä menettänyt kopin ja pakotettu lähtemään. Tämä ei ole edes kaukaa haettua sillä niin poikkeuksellisia ovat Parikan ulostulot surkeasta joukkuehengestä.
Viime vai tällä kaudella oli puhetta, että Ilveksessä oli paras joukkuehenki ns ikinä (kumpi huoltajista sen sanoikaan), niin onko noille Parikan sanomisille jotain taustaa/lähdettä?
 

Lappa-Juha

Tulokas
Viestejä
5
”Oikeastaan kaikki se, mitä kirjoitin ennen kauden alkua ja syksyllä, osui oikeaan. Mutta se ei kai yllätä ketään.”

Uskomatonta ylimielisyyttä, Brooks.

Olen tykännyt ja väliin en tykännyt sun kirjoituksista. Mutta jos oikeasti panet julki tuollaista halveksuntaa kaikkia muita kohtaan, olen pettymyksestä kalpea. Nyt on aika surra. Ei nostaa nenää muita korkeammalle.

Et ole suurempi kuin seura. Et ole ”oikeassa”.

Ilves murisee! Taas syksyllä...
 

Yohan

Luottopelaaja
Viestejä
1 516
Oikeastaan kaikki se, mitä kirjoitin ennen kauden alkua ja syksyllä, osui oikeaan. Mutta se ei kai yllätä ketään.

Materiaali sinänsä olisi riittänyt mitalipeleihin. Puutteita toki oli, mutta niin on ollut kaikilla muillakin joukkueilla. Peltolan poissaolo oli toki iso takaisku. Ennen kaikkea Ilves olisi tarvinnut vielä yhtä hyvin liikkuvaa kiekollista puolustajaa. Mäkiniemi pystyi täyttämään ykkösvahdin paikan, kuten ennakoin.
Väitätkö nyt tosiaan, että kärkisenttereillä Lepaus ja Klesa-Ikonen taistellaan mitaleista? Myttynenkin ilmeisen puolikuntonen. Saarela ainut joka saa sentteröinnistään edes lähelle puhtaat paperit, vaikka olisikin parempi laiturina. Tähän kun lisätään, että suuren osan kaudesta Väyrynen kakkosen keskellä kertoo kaiken oleellisen.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 211
Torstaille pitää kaikki kivet kääntää.

Palataan nyt näihin sen verran, että eipä näistä juuri mitään nähty. Kolmas peli oli Ilveksen paras sarjassa kyllä pelillisesti, mutta surkea sekin. Ilves sai sen pari ylivoimaa, mutta edelleenkään ei koitettu Suomea ja Maccellia samassa ylivoimassa vaan pelattiin ne yv:t pois ja mitään hanskalla hieromisia ei myöskään nähty. Pikkuisen oli ketjuja sekoitettu, Saarela ykkösketjuun oli ihan ok veto. Eikä laitettu Kolppasta edes viimeiseksi minuutiksi maaliin. Rankkareita ei nähty, mutta olen varma, että ei Toteemi mitään maalivahtia olisi sellaiseen vaihtanut ja vetämään olisi mennyt satavarmasti rankkarin hankkinut pelaaja. Maalivahdinkin poisottoon oli tilaisuus jo puoli minuuttia aiemmin kuin se lopulta tehtiin.


Tasakentällisin Ilves oli todella tehokas sarjassa naurettavan vähiin paikkoihinsa nähden ja hävisi itse asiassa tasakentällisin maalit vain yhdellä. Sen ansiosta joka pelissä päästiinkin maalivahdin poisottoetäisyydelle, mutta ei kuitenkaan pyörittämään ilman molaria. Ekassa ja kolmannessa pelissä Ilves nousi tehokkuudellaan tasoihin, mutta Lukko pisti ruuvia heti kireämmälle ja pari maalia. Viimeisessä pelissä toki avitti Väyrysen täysin ääliömäinen jäähy ja eihän Ilveksen surkealta av:lta voinut edes yhden av:n tappoa tänään vaatia. Numerollisestihan Ilves roikkui ihan suht. hyvin mukana tässä puolivälieräsarjassa, mutta pelillisesti oli yhtä kaukana kuin vuoden 1996 puolivälierät Jokereita vastaan. Nykyään vaan perustaso on pelaajilla sen verran parempi, että perässä juostessakin maalimäärät pysyvät aisoissa.



Sentteriosasto oli lopulta liian surkea tällä kaudella mitalipeleihin. Siihen on tulossa parannusta ensi kaudeksi ja aika hyvin lähtee meneen niitä surkeimpia pelaajia, mutta ei oikein jaksa vielä ensi kautta miettiä. Todellinen pettymys nämä puolivälierät, kun ei pistetty niin sanotusti kaikkea peliin, vaikka tuskin sekään olisi mihinkään riittänyt.


Ensi kauden suurin epävarmuustekijä on tämä Toteemi aitiossa.
 
Viimeksi muokattu:

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
2 290
Tyhjä olo. Kaikki on jo sanottu ja ongelmakohdat joukkueessa on tiedossa, tai näin ainakin oletan. Nyt mitataan taas kerran tämän organisaation kykyä uudistua ja mennä urheilullisesti eteenpäin. Tämä kausi ei vienyt Ilvestä senttiäkään oikeaan suuntaan.

Kärkiosaamista on tultava muutenkin kuin Kontiolan muodossa. Yhdellä Eemeli Suomella ja Kontiolalla ei kuuhun edelleenkään mennä. Jäämme odottamaan mitä sieltä tulee. Päävalmentajaan en osaa ottaa kantaa, sillä en Myrrän aivoituksista saa mitään selvää tällä hetkellä..

Kiitos palstalaisille taas yhdestä kaudesta. Vedetään hetki happea ja suunnataan katseet sitten joskus ensi kauteen. Ja hatun nosto jälleen Tupsukorvalle ansiokkaasta työstä ennakoiden kanssa!
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
14 018
Ymmärrän kaikkien pettymyksen tässä hetkessä.
Kuitenkin.. ei kaikkea kannata romuttaa, kaudessa oli paljon hyvääkin. Ei tämä mikään katastrofikausi ollut.

Ensikauteen tarvitaan..
Valmennukseen apua koodinimellä " Salo ".
Neljä sentteriä, jotka ovat oikeasti senttereitä.
Kokemusta ja hiekkapaperia rosteriin.
Lukko-sarjassa ja muutenkin kauden aikana kaipasin koodinimi " Tyrväistä ".. en minä tyhmiä jäähyjä kaipaa, mutta vähän jätkäkiekkoa. Joukkue on liiaksi virkamieskiekkojoukkue. Suomi yrittää sytyttää tekemisellään, mutta ketään ei ole sytyttämässä pienellä ryminällä. Vai onko joukkue vaan valmentajansa näköinen.. yliampuvan korrekti kaikessa.
Joukkue on ihan liian hajuton ja mauton.
Kontiola - Koppanen - Ikonen - Saarela
Noin esimerkkinä.. siinä olisi jo sentteristö.
Ja meillä on farmijoukkue.. KooVee. Nyt pitää miettiä, että miksi meillä on farmijoukkue, jos pelaajat loppuvat kesken jo parin play offs pelin jälkeen. Ei siinä koskaan mennä pidemmälle tällä sapluunalla.
Tarvitaan siis se viideskin sentteri, sillä kausi on pitkä.. eikä mitään " täytemiehiä löytyy kesken kaudenkin " ajattelua.. johan tämäkin nähtiin, että mitä sitä kesken kauden löydetään.
Tästä päästäisiin siihen jauhamaani scouttausorganisaatioon, mutta se ei taida vielä ensikaudelle olla realistista.
Hyvä kakkosmolari, kiekollinen pakki, senttereitä, muutama äijä ja pelitapa.
Ja niillä mennään.
 

AksuSusi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
456
Oikeastaan kaikki se, mitä kirjoitin ennen kauden alkua ja syksyllä, osui oikeaan. Mutta se ei kai yllätä ketään.Materiaali sinänsä olisi riittänyt mitalipeleihin. Puutteita toki oli, mutta niin on ollut kaikilla muillakin joukkueilla. Peltolan poissaolo oli toki iso takaisku. Ennen kaikkea Ilves olisi tarvinnut vielä yhtä hyvin liikkuvaa kiekollista puolustajaa. Mäkiniemi pystyi täyttämään ykkösvahdin paikan, kuten ennakoin.Arvelin, että suurin kysymysmerkki ja este menestyksen tiellä olisi valmennus. Näinhän myös kävi. Pystysuunnan NHL-kiekko oli aivan käsittämätön pelitapavalinta. Maailman taktisimmassa kiekkosarjassa se antoi valtavan edun vastustajille. Vaikka Ilvekseen oli tarkotuksellisesti kasattu nopeita pelaajia, siitä ei ollut juurikaan etua, koska samaan suunnitelmaan olivat päätyneet kaikki muutkin; muilla vain oli sen lisäksi vielä tukenaan paljon parempi viisikkopelin rakenne. Sitten vielä kesken kauden ryhmään hankittiin pelaajia, jotka eivät pelitapaa tukeneet. Lopulta lähdettiin pelitapaa reivaamaan, mutta tuloksena oli vain sillisalaatti ja sellaisenaan täydellinen sekasotku.Myrrää voidaan toki puolustella sillä, että hän ei päässyt vaikuttamaan joukkueen kokoamiseen. Suurin taustasyy urheilulliseen mahalaskuun olikin Ilveksen toimintatapa. Se on kätevä NHL:ssä, jossa joukkueiden rakentaminen tapahtuu kokonaan eri tavalla, mutta Suomessa se on ihan käsittämätön.Otaksun kuitenkin, että lainamiesten ansiosta Ilves-Hockey Oy tulee olemaan yksi koronakriisin vähiten koettelemia kiekkoyrityksiä. Se on ilman muuta kaikkein tärkein asia tämän kauden osalta, varsinkin, kun edessä on arvoituksellinen siirtyminen UROKSEEN. Mutta mitali olisi varmaankin tuota siirtymistä helpottanut, jos ajatellaan kausikortti- ja yritysmyyntiä.

Yksi kysymys? Tämä nimilistako mitalipeli joukkue? Ei!
Helvetin hyvällä valmennuksen onnistumisella olisi voitu nousta mitalipeleihin, mutta lähtökohtaisestihan tuolla nimilistalla voimme olla tyytyväisiä tulokseen. Ensi vuonna tuo joukkue voi jo olla mitalipeli joukkueen runko.

Kuten aiemmin jo maininnut hyökkäyksessä vain kaksi tasapainoista ryhmitystä saisi aikaiseksi. Puolustus kyllä olisi riittänyt.

Suomi, Eemeli
Saarela, Antti
Ikonen, Joona

Hatakka, Santeri
Elorinne, Aleksi

Maccelli, Matias
Lepaus, Teemu
Järventie, Roby

Salmela, Anssi
Parikka, Jarkko

Päkkilä, Eetu
Ikonen, Joni
Meskanen, Ville

Maalahti, Kalle
Salmela, Tuomas

Rockwood, Adam
Myttynen, Matias
Väyrynen, Teemu

Antonen, Joose

Mäkiniemi, Eetu
Kolppanen, Ville
 

LalaTa

Luottopelaaja
Viestejä
2 526
Hypoteettisesti, jos Lukossa todetaan tartunta huomenna, voiko Ilves päästä sarjasta jatkoon vaikka olisi hävinnyt kaikki kolme?

Taitaisi valitettavasti käydä niin, että Lukkoa vastaan seuraavaksi asettuva joukkue pääsisi suoraan jatkoon.
 

W124

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
315
Tämä oli oikea vuosi ja oikea aika pelata huonot pudotuspelit. Ei yleisöä, ei huutoja, ei tunnetta. Ei syttynyt joukkue aavehallissa. Ensi kaudella Myrrä ja kumppanit voittamaan kaikki.
 

Suurustettu Laatikko

Luottopelaaja
Viestejä
1 774
Tämä oli oikea vuosi ja oikea aika pelata huonot pudotuspelit. Ei yleisöä, ei huutoja, ei tunnetta. Ei syttynyt joukkue aavehallissa. Ensi kaudella Myrrä ja kumppanit voittamaan kaikki.

Tuota pelitapaa ei olisi parantanut, vaikka täysi halli olisi mesonnut kituset ammollaan ja pukamat pitkällä.
 

Vasen pakki

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
618
Tämä oli oikea vuosi ja oikea aika pelata huonot pudotuspelit. Ei yleisöä, ei huutoja, ei tunnetta. Ei syttynyt joukkue aavehallissa. Ensi kaudella Myrrä ja kumppanit voittamaan kaikki.
Ja tähän voi lisätä vielä sen, että todennäköisesti rahallinen korvaus menestymisestä on aika minimaalinen.

Vaikea kuitenkaan nähdä, että edes ensi kaudella Ilves voisi kamppailla tosissaan mestaruudesta, jollei potentiaali lunastu lähes kaikilla. Hifk, Kärpät, Tappara ja Lukko saivat tälle koronakaudellekkin kovemman rosterin, mitä meillä ensi kaudella tulee todennäköisesti olemaan. Erittäin loistavaa valmennusta ja pelitapaa menestyminen vaatii, kun nimellisesti kovempia joukkueita on useita.
 
Ylös