Ilveksen kokoonpano 2020-2021

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Kuka pelaa alivoimaa ensi kaudella? Ei ainakaan Saarela ja Vainionpää.

Jääkiekko menee koko ajan enemmän siihen suuntaan, että parhaat hyökkääjät pelaavat paljon myös alivoimaa. Ajatuksena on se, että myös alivoimanelikko muodostaa hyökkäysuhan, joka vastustajan on otettava huomioon ja näin ollen yv-pelaamisesta saattaa tulla varovaisempaa.
 

Prophet

Luottopelaaja
Viestejä
2 817
Tämähän lähinnä kuvastaa sitten edelleen puuhastelun meininkiä. Kyllä aina pitää olla varasuunnitelma, jos ja kun tiedetään pelaajien potentiaali. Ei ole voinut tulla yllätyksenä, että niin Suomi kuin Leinokin pelaavat erinomaisen kauden ja on suuri vaara menettää heidät.

Pelästyin oikein huolella jäsen "Kunto" viestistä.

Yritin kovasti keksiä, millainen se varasuunnitelma tällaisessa tapauksessa konkreettisesti olisi. Eli jos/kun syksyllä "tiedetään" (tällaistahan ei todellisuudessa voi tietää, joskin voi aavistaa) jonkun pelaajan tulevan pelaamaan hyvän kauden, jonka seurauksena on vaara, että hänet menetetään, niin... mitä sitten tehdään?

Soitetaanko jollekin agentille syksyllä, että "nyt vaikuttaa siltä, että Pasanen vetää vahvan kauden ja lähtee varmaan kauden jälkeen muualle. Että löytyiskö korvaajaa? Mitään sopparia ei oikein vielä voida tehdä, kun meillä on soppari Pasasen kanssa, joten jos se ei lähdekään, niin eihän me sitten mitään korvaajaa tarvita. Mut jos sovittais sillain, että sanot sille edustamalles korvaajalle, ettei tee sopparia muualle ennenku Pasasen homma ratkee. Että käsket sen korvaajan odotella ihan rauhassa, niin me ilmotellaan sit, että miten kävi... Jaa, että koska tää Pasasen tilanne ratkee?... Noooo, tota... siinä voi mennä tonne ens kesäkuulle, kun niihin aikoihin noi änäriporukat alkaa kiinnitellä näitä varaamattomia ukkoja."
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
18 882
Kohtahan sieltä joutuu moni joukkue lomauttamaan pelaajia. Ehkä jopa irtisanomaan. Sitten on ostajan markkinat, jos kassassa on liitua millä piirtää.
 

sentteri

Luottopelaaja
Viestejä
2 196
Jääkiekko menee koko ajan enemmän siihen suuntaan, että parhaat hyökkääjät pelaavat paljon myös alivoimaa. Ajatuksena on se, että myös alivoimanelikko muodostaa hyökkäysuhan, joka vastustajan on otettava huomioon ja näin ollen yv-pelaamisesta saattaa tulla varovaisempaa.
Ikonen+Mieho kaksikko on ollut oikeastaan jo parin kauden ajan hyvä puolustamaan, sekä luonut välillä hyviä paikkoja/maaleja av:lla. Oikeastaan Mieho on vaarallisempi AV:lla kuin 5v5 (mutu).

Loppukaudesta AV:lle ajettiin sisään Päkkilää varmaan juuri tuon vaarallisuuden vuoksi, Päkkilä lähtee nopeeta ja on vaarallinen läpiajosta. Suomi on vähän liian hidas lähtönopeudessaan, kun vertaa esim juuri Päkkilään.

Taavi Vartiainen taas nimenomaan valmentajan ja pelaajan suulla kerrottuna hommattu pelaamaan alivoimaa, nähtäväksi jää minkälainen mies on av:lla, itse en ole häntä seurannut millään tavalla.

Alivoimalle tarvittaisiin myös aloituksia kovalla prosentilla ottava sentteri, se on suurin huolenaihe tällä hetkellä, Leinon pois lähtiessä.
 

Serve

Luottopelaaja
Viestejä
2 067
Seuraava pahan mielen aalto on tulossa, kun Tappara tulee julkaisemaan kovan joukkueensa

Siitä voit olla varma, varsinkin,jos huhuttu Heponiemi on joukkueessa. Silloin nämä tänään julkaistut "hankinnat" joutuvat entistäkin oudompaan valoon.

Luulin,että Ilveksen kohdalta alelaarin tonkiminen olisi ohitse, mutta väärässä näemmä olin
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 607
Ilveksen varmat lähtijät ovat Rautiainen, Ruotsalainen, hyvin todennäköiset Thomson, Dostal, Ja. Ikonen ja Leino, Suomen lähtöä ei voi poissulkea ja jossain vaiheessa varmaan Buffalo haluaa Laaksosenkin mukaan. Maalahdenkin jatko on vielä epäselvä. Siinä on iso rivi lähtijöitä.

Tuossa luettelemassasi isossa rivissä lähtijöitä on useampi pelaaja, jotka ovat edelleen Ilveksen ensi kauden rosteriin merkittynä. Itse en tiedä heidän lopullista kohtaloaan, mutta Ilveksessä tieto saattaa olla ja todennäköisesti onkin.

Joka kausi fanit itkevät hyvien pelaajien lähdön perään. Suomessa totuus on se, että hyvät pelaajat karistavat Liigan, kun siihen tulee mahdollisuus. Ennen Ilves menetti muille liigaseuroille, mutta nyt lähtijät lähtevät pääosin ulkomaille. Mikäli nyt kohdemaa suostuu ottamaan Suomesta henkilöitä tänä vuonna.

Joukkuetta ei koota lähtijät vs tulijat ajatuksella. Ilves lähti rakentamaan tulevaisuuttaan pari kautta sitten nuoriin satsaten. Tuskin täällä monikaan aikoinaan julisti, että Ruotsalainen nousee 0+1 kauden jälkeen parissa kaudessa NHL-sopimukseen. Mazzellia puolestaan sijoiteltiin lähinnä 3-4 kenttään. Kun nuorten kanssa tehdään töitä pieteetillä, niin silloin heitä rakennetaan suurimpiin saappaisiin. Ilveksessä on useampikin nuori, jotka ovat valmiita nousemaan hierarkiassa eteenpäin. Esimerkkinä: Eetu Päkkilällä on suuri mahdollisuus nousta ensi kaudella tasolle, jossa huomaat, ettet kaipaa Jasse Ikosta.

Ensi kauden joukkueen uskottavuutta ei siis ole rakennettu Taavi Vartiaisen tai Joni Ikosen varaan, vaan kokonaisuuden, johon kuuluu koko joukkue valmentajineen

Koskela tänään ilmoitti ettei Ilves tällä hetkellä katsele pelaajia aktiivisesti. Siihen ilmoitukseen on fanien luotettava vai vihjaatko että Koskela valehtelee.

En vihjaa mitään, mutta uskon, että Korona-viruksen vuoksi monet etsinnät ja sopimusneuvottelut on laitettu jäihin. Monet urheiluseurat ovat vähävaraisia ja haluavat minimoida nyt riskinsä. Tällöin palkkalistojakin pidetään mahdollisimman pienenä. Luotan itse siihen, että Koskela etsii Leinon tilalle korvaajan, mikäli Leino lähtee.

Jos Ilves tekee tällä kaudella positiivisen tuloksen ja Tappara tappiota mutta silti Tappara satsaa ensi kauden joukkueeseensa ja Ilves ei pyri paikkaamaan lähtijöitään, siinä ei enää selittelyille ole sijaa.

Itse, kun en kuulu Ilvekseen, mutta olen tutustunut aikoinaan molempien seurojen taloudellisiin tilanteisiin, voin selitelläkin. Tämän kauden tulos olisi täysin merkitsevä vain siinä tapauksessa, että molemmat seurat olisivat aloittaneet toimintansa viime vuonna. Esimerkkeinä (luvut noin arvoja): Tapparalla on rahaa 1,5 miljoonaa euroa pankissa ja päättynyt kausi toisi 200 t€:n tappion. Varoja olisi siis noin 1,3 miltsiä jäljellä. Ilveksen lähtöluku on noin sata tonnia pankissa, velkaa on reilu 400 t€ (josta lyhennetään kauden aikana x €, esim 100 t€) ja Vinnielle maksetaan n 200t€. Kausi tuottaisi 200 t€ voiton, niin kummalla on kauden jälkeen rahaa takataskussa? Jos historiaa ei olisi, niin olisimme huomattavasti Tapparaa varakkaampia. Mutta historia on olemassa ja Tappara on Liigan suurien joukossa.

Liigassa on neljä rikasta (Lukko, Kärpät, HIFK ja Tappara). Tepsillä puolestaan erittäin varakkaat omistajat.

Ilves jää Tampereella suosiolla soittelemaan kakkosviulua

Itse olen eri mieltä. Ei Tappara jäänyt päättyneellä kaudella suosiolla Tampereen kakkosseuraksi, eikä Ilves puolestaan jäänyt suosiolla sarjataulukossa Tapparan taakse.
 

eetuilves1

Rivipelaaja
Viestejä
36
Ilves ei ole hankkinut uutta sentteriä näin Koskela sanoo Aamulehdessä, eikä mikään seura ole ollut Leinoo liittyen kuulemma vielä yhteydessä. Jatkaa ilveksessä todenäisesti, mutta mikään ei ole varmaa
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 659
Kysymys: mitä tapahtuu sitten, jos pandemia laantuu kesän aikana ja elämä palautuu normaali raiteille. Silloin isot ovat isoja -markkinat ovat pelaajien ja rahalla saa. Äkkiä huomataan, että kun kausi alkaa niin markkinat olivatkin aika kuivat Ilvekselle?

Ilmeisesti tässä tarkoitat tilannetta missä maasta riippumatta on selvitty tästä tilanteesta voittajana? Jos näin kävisi en näe, että tilanne millään tavalla muuttuisi normaalista tilanteesta missä Ilves kuuluu Liigan top 6 seuroihin houkuttelevuudessa. Niin kuin aikaisemmin totesin tämä tilanne voi suosia rohkeaa pelaajamarkkinoilla, mutta uskoisin Ilveksen nykyisen arvomaailman olevan tämän yläpuolella.

Itse en oikein vieläkään ymmärrä mitä täällä osa porukasta odotti julkaistavan, koska oli jo muutama kuukausi sitten ihan selkeästi nähtävillä ettei Liigan sisällä tulla näkemään kovinkaan kummoisia siirtoja. Hyvät pelaajat tekivät todella kovalla prosentilla jatkoja ja astetta kovemmat lähtevät muutamia poikkeuksia lukuunottamatta muihin sarjoihin. Hieman tähän liittyen muistuttaisin näitä nyt maansa myyneitä siitä ettei Ilves ole enää vuosiin menettänyt yhtään hyvän kauden pelannutta pelaajaa toiseen seuraan Liigassa.

Ymmärtäisin kritiikin ja oikeastaan olisi ihan mukavaakin saada keskustelua jos joku näistä "kriittisistä" edes väittäisi, että Ilveksen olisi pitänyt ottaa esim Ainali ennen Ikosta tai miksi Mankinen meni HPK:n eikä Ilvekseen. Nyt tuli vain valitusta kun Ilves ei julkaisut pelaajaa x tai y ja tätä tuli myös ihan asiallisilta kirjoittajilta.

Ehkä Krivosik, Ainali, Mustonen yms ovat Ikosta varmempia kortteja, mutta Ikonen omaa mielestäni ehdottomasti kovimman potentiaalin. Itse olen todella tyytyväinen, että Ilves tämän kortin haluaa katsoa esim Ainaliin verrattuna.

Vartiaiseen liittyvät perustelut allekirjoitan, mutta en ole täysin varma onko Vartianen itse sitten se oikea pelaaja tälle osastolle? Toki täytyy muistaa hänen olevan 25v, joten tämän puolesta voi vielä tapahtua vaikka mitä. Muutenkin puhutaan pelaajasta jolle nyt ei pitäisi antaa kovinkaan isoa merkitystä, niin hyvässä kuin pahassa.

Toki on ihan luonnollista, että etenkin tässä tilanteessa pettymys on monelle ihan normaali reaktio.
 
Viimeksi muokattu:

pelikirja

Luottopelaaja
Viestejä
4 453
Ei kaikki ole tässä ja miten markkinoilla oleviin pelaajiin reagois seurat jonka rosteri on täynnä?Hyvä esimerkki nyt on vaikka KÄRPÄT joka ilmoitti et saattaa jättää2hankintaa tekemättä ja nostaa junnuja tilalle.Malttia nyt.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Vaikka pandemia taittuisikin kesällä, maa makaa vielä syksylläkin eri asennossa kuin nyt. Seuroilla on todennäköisesti pitkäaikaisia sponsorisopimuksia, mutta monet firmat joutuvat harkitsemaan, onko urheilusponsorointiin varaa - ja onko se edes järkevä kohde tällaisessa tilanteessa, kun yritysten pitää ottaa yhteiskuntavastuullisuus aina vain enemmän huomioon.

Koskela sanoi aiemmin, että Leinon siirto on mahdollinen "tietyin ehdoin", ja nyt alkaa entistä enemmän tuntua siltä, että SHLn värväyskielto on kariuttamassa sopimuksen.

Usein sanotaan, että Liigassa joukkueita aletaan kasata jo syksyllä, mikä pitääkin paikkansa seurojen osalta, mutta se ei tarkoita, että kaikki pelaajat pistäisivät nimen paperiin jo silloin.
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
18 882
Alkaa kuulostaa tosiaan siltä, että SHL:n siirtokielto romuttaa Leinon siirron sinne. Jos jää tänne, niin toivottavasti omasta halustaan.
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 659
Vaikka pandemia taittuisikin kesällä, maa makaa vielä syksylläkin eri asennossa kuin nyt. Seuroilla on todennäköisesti pitkäaikaisia sponsorisopimuksia, mutta monet firmat joutuvat harkitsemaan, onko urheilusponsorointiin varaa - ja onko se edes järkevä kohde tällaisessa tilanteessa, kun yritysten pitää ottaa yhteiskuntavastuullisuus aina vain enemmän huomioon.

Koskela sanoi aiemmin, että Leinon siirto on mahdollinen "tietyin ehdoin", ja nyt alkaa entistä enemmän tuntua siltä, että SHLn värväyskielto on kariuttamassa sopimuksen.

Usein sanotaan, että Liigassa joukkueita aletaan kasata jo syksyllä, mikä pitääkin paikkansa seurojen osalta, mutta se ei tarkoita, että kaikki pelaajat pistäisivät nimen paperiin jo silloin.

Näinpä ja tämän vaikutuksen suuruus tulee hyvin pitkälti riippumaan seurojen oman sidosryhmän portfoliosta. Enemmän sponsorien tuesta elävät seurat (pienemmät kaupungit) tulevat todennäköisesti kärsiä enemmän kuin esimerkiksi hyvin yleisöä vetävät isojen kaupunkien seurat.

Kävi miten kävi, niin Ilveksen asema tuskin tulee muuttumaan Liigan sisällä mihinkään. Erot toki saattavat kasvaa, vaikka isojen tappiot tulevat tältä kaudelta olemaan todella isoja.
 

Simma

Luottopelaaja
Viestejä
1 285
Ilves ei ole hankkinut uutta sentteriä näin Koskela sanoo Aamulehdessä, eikä mikään seura ole ollut Leinoo liittyen kuulemma vielä yhteydessä. Jatkaa ilveksessä todenäisesti, mutta mikään ei ole varmaa
No mitäs ne ruottalaiset sitten tiedotti? Ihan piruuttaan vaan hämmensivät, että Leino olisi heille tulossa?
 

S_Kuusisto

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
536
Joni Ikonen on äärimmäisen lahjakas rightin sentteri, joka pelasi ensimmäiset miesten pelinsä jo 18-vuotiaana Frölundassa. Ilman loukkaantumisiaan nyt olisi ajankohta, jolloin Ikonen suuntaisi Liigasta kohti isompia kaukaloita. Pelaako hän ensi kaudella 0 peliä vai 60 peliä, on tässä kohtaa arvoitus, mutta tässä lajissa jokaisella pelaajalla on tämä sama epätietoisuus. Pelaaja tietenkin lähtee siitä, että hän pelaa runkosarjassa 60 peliä. Ennen toissa kauden loukkaantumista mikään ei ennustanut sitä, että kaksi kautta menisi ohi. Leino/X - Ikonen - Saarela - Vainionpää - Mieho kestää vertailun Liigan keskikastin joukkueiden senttereiden suhteen.
Haastan muuten hyvästä viestistä tämän kohdan. On mielestäni melkoinen yksinkertaistus väittää, että jokaisella pelaajalla olisi sama epätietoisuus ensi kauden pelimäärästään kuin Joni Ikosella. Huippu-urheilussa se vaan tuppaa menemään niin, että tietyille pelaajille loukkaantumisia kasautuu toisia enemmän. Jonin loukkaantumisriski on moninkertainen verrattuna vaikkapa Joona Ikoseen.

Itse kuulun siihen koulukuntaan, jonka mielestä sentterin rooli on kenttäpelaajista tärkein. Olisin valmis antamaan muilla osa-alueilla enemmän tasoitusta, mikäli sillä hinnalla saisi kärkiporukoihin vertailun kestävän sentteriosaston. Valitettavasti maailma ei näin yksinkertainen ole, vaan laatusenttereistä on huutava pula. Siksi Ilveksen on tyytyminen Joni Ikosen kaltaiseen "high risk - high reward" hakuun.

Leinon jatko on nyt äärimmäisen tärkeää. Jos pitäisi valita, pidänkö joukkueessa mieluummin Suomen ja Maccellin vai Leinon, valitsisin jälkimmäisen vaihtoehdon. Tämä yhtään em. pelaajia vähättelemättä - kummankin poistuminen olisi isku vyön alle. Laituriosastolla on kilpailua, ja korvaajia helpompi löytää kuin kärkisenttereille.
 
Ylös