Ilveksen nykytilanne

Deleted member 1871

Guest
Omistaja vaihdosten ja myyntimiesten näkökulmasta ei olisi näyttänyt kauniilta iltapäivälehtien lööpit "Ilves uhmaa Liigaa tms".

"Ilves uhmaa Liigaa, maksoi sakon!"

Mitä se kellekään kuuluu mitä siitä on sovittu jos sakko laittomaksi todetaan?

PS. Tuota sun tilinpäätösviestiäsi kannattaa ehkä vähän miettiä. Siis velkojen maksamisen vaikutuksesta tulokseen. Perusasiat kannattaa ottaa haltuun.
 

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
4 384
"Ilves uhmaa Liigaa, maksoi sakon!"

Mitä se kellekään kuuluu mitä siitä on sovittu jos sakko laittomaksi todetaan?

PS. Tuota sun tilinpäätösviestiäsi kannattaa ehkä vähän miettiä. Siis velkojen maksamisen vaikutuksesta tulokseen. Perusasiat kannattaa ottaa haltuun.
No kyllä se voi vähän vaikka monelle kuulua ja näkyä. Ei semmosta hyvällä katota jos Ilves on lööpeis että "taas Liigan kans napit vastakkain tms." Miten tämä uusi aika onkaan niin erilaista ollut ja vaan positiivises mieles. Tottahan sitä voi Liigalta kysellä että oliko tämä Keräs juttu kohtuuton, mutta jos on sovittu ni sillon pidetään asioista kiinni.

Ps, kandee perusasioista vaikka lukemista harjoitella. (?) (ehkä).
 

Deleted member 1871

Guest
…kyllä se JFK kysymys, miksi?, on aiheellinen. Kuka hyötyy ja missä tarkoituksessa?

Jotta osakas tietää että asioista päätetään oikein = osaavat ihmiset puikoissa. Ehkäpä vaikka siksi?

Sakkoon ei ole enää sanottavaa. Toivottavasti osakas saa yhtiökokouksessa hyvät vastaukset kysymyksiinsä.

Ps, kandee perusasioista vaikka lukemista harjoitella. (?) (ehkä).

Millä järjellä velkojen maksaminen vaikuttaa voittoon?
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 607
Huonosti kyllä päättelit. Aikaisemmin kirjoitin että olisin maksanut sakon. Koska uusi johto syytön sopimuksen syntyyn ja sen rikkomiseen olisin maksamisen yhteydessä vaatinut liigalta takaisinmaksua mikäli KKV tulkitsee tehdyn sopimuksen laittomaksi.

Eihän uusi johto ole kusettanut ketään. Se on muiden ongelma jos menevät tekemään laittomia sopimuksia ja niitä rikkomaan.

Liiga on omaa osaamattomuuttaan urpoillut tälläisen sopimuksen. Kaiken lisäksi he pitävät sopimusta laillisena. Jos sopimus laittomaksi todetaan niin löytyyhän sieltä palleja myöntää virhe ja palauttaa sakkomaksu?

Osakakastahan voi kiusata tietyn määrän, mutta jos em. ehdoin maksettu sakko johtaa kiusaamiseen niin jopas on toimintaa.

Siitähän meillä ei taida olla mitään näyttöä/tietoa, vaikka Ilves olisi kysynyt tuota sakkoa takaisinmaksettavaksi useammankin kerran suljettujen ovien takana? Ja uskon, että siinä missä herrasmiessäännöt velvoittavat maksamaan, niin suoraselkäiset kaverit myös palauttavat maksun, jos yhdessä kokevat, että Ilvestä on kohdeltu ainoana joukkueena väärin. Tai maksavat niille, joita on kohdeltu väärin.

Mutta Ilves ei voi toimia ottamalla herrasmiessopimuksesta vain ns rusinat pullasta. Pojat, Ilves täysin rinnoin mukana, ovat yhdessä kehittäneet sääntöviidakon, jossa on varmuudella useampi pykälä, joka on päivänvalolle arka. Ilves on hyötynyt paljon näistä säännöistä, sillä näiden avulla rakennettiin heidän mielestään vahvempaa brändiä sekä Liigaa, joka ei ole mikään KHL-farmi, ja joka ansaitsee suuremmat TV-korvaukset.

Mutta, yleisesti siellä missä herraseurat tekevät näitä omia päätöksiään, niin moni asia on päivänvalolle arka. Jokereiden ollessa puheenaiheena, niin Harkimo kertoi ennen vaalia, miten hänen kävi, kun hän äänesti kerran eri tavalla mitä Kokoomuksen kesken oli päätetty. Kyykkyyn vei miehen tie. Ja sen jälkeen mentiin sanelun mukaan. Koska yksilön päätäntävalta oli Kokoomuksessa kielletty, niin hän perusti oman jenginsä.

Kiekkomaailmassa huomaat nopeasti pienenkin kiusan eskaloitumisen. Agenteille ilmoitetaan, että Ilves on boikotissa ja yllättäen tänne eivät saavukaan artturuotsalaiset. Maajoukkueeseen eteneminen voidaan tehdä hankalammaksi, joka johtaa siihen, ettei tänne saavu artturuotsalaiset. Tai sitten yllättäen ilvesläiset saavatkin hieman ylimitoitetusti kutsuja Moskovan turnaukseen kesken peliruuhkan.

Paluu kevääseen 2017. Muutkin päättivät seurata Ilveksen esimerkkiä ja rikkoa herrasmiessääntöä. Ilves pääsi hurjalla loppukirillä pudotuspeleihin, mutta Sakari Salmisella vahvistunut Ässät oli liikaa. Ässät kyselivät myös Jesse Joensuuta ja Mika Niemiä loppukaudeksi vuokralle. Tarina ei kerro olivatko he upottamassa Ilvestä tässä rautalangalla väännetyssä mallissa.

Ja edelleen pitää ymmärtää, että tässä ryhmässä kukaan ei kannata lain rikkomista.
 
Viimeksi muokattu:

Pattura

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
151
Täälläkin jonkin verran keskustelua herättäneeseen uuden areenan kustannustasoon sain jonkinlaista näkemystä tällä viikolla Tapparan hallituksen puheenjohtaja Heikki Penttilältä. Tapparan tuorein arvio on, että kustannukset nousevat uudessa areenassa miljoonalla eurolla versus Hakametsän kustannukset.
Jos miljoona pitäisi haalia lisää, niin se voisi kertyä vaikka näin:
- yleisökeskiarvo +500, lipun keskihinta 20€ => 300k€,
- oheismyynti peleissä: +150k (30 peliä x 500 x 10€),
- yhteistyökumppaneilta +550k€.
 

Artsi

Luottopelaaja
Viestejä
3 228
Agenteille ilmoitetaan, että Ilves on boikotissa ja yllättäen tänne eivät saavukaan artturuotsalaiset.
Uskotko ihan aikuisten oikeasti, että pelaaja-agentit alkavat Liigan juoksupojiksi? Itse asiassa juurikin Ilveksen aiheuttama Keräs-kohu on ollut agenttien etu.
 

Optimisti

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
831
Kerro mitä tarkoittaa tässä asiassa oman pyllyn varjelija niin osataan vastata.

Viittasin tuolla toverisi Johtotähden (mistä lie Martti Servolta napannut tuon tuoreimman nimimerkkinsä) edellisellä sivulla olevaan toteamukseen ”omakin selusta olisi turvattu”.

Kysymyshän sinänsä oli puoliretorinen, mutta jos intoa riittää, niin kyllä palstalla vastauksellekin löytynee tilaa (ylläpito korjatkoon jos olen väärässä).
 
Viimeksi muokattu:

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 607
Uskotko ihan aikuisten oikeasti, että pelaaja-agentit alkavat Liigan juoksupojiksi? Itse asiassa juurikin Ilveksen aiheuttama Keräs-kohu on ollut agenttien etu.

Liigaseurat ovat agenteille äärimmäisen tärkeä sidosryhmä. Toki jo lähtökohtaisesti pelaajankin haluja hillitsee tulla seuraan, joka oli menossa konkurssiin ja, joka olisi aloittanut uuden aikakautensa asettumalla Liigaa vastaan. Itse näen sen niin, että mm maksamalla sakon Ilves teki selvän pesäeron aikaisempaan Ilvekseen.

Täytyy myöntää, että en ole edes huomannut käydä läpi sitä, että kuinka monta pelaajaa Jokereista on siirtynyt kesken kauden Liigaan case-Keräsen jälkeen. No nyt nopeasti vilkaistuna näyttää siltä, että ei yhtään. Helenius siirtyi toissa kaudella KalPaan, mutta hänenkin Jokerit-sopimus purettiin kesäkuussa 2017.

Jo aikaisin syksyllä liigaseurat juoksivat K-Vantaan Monton perässä, mutta hän ei ollut saatavilla tai vaihtoehtoisesti ei saanyt siirtyä Jokereista Liigaan. Eli tässä mielessä hanat Jokereiden suunnasta ovat edelleenkin kiinni ja agenttien etu ei ole siinä mielessä realisoitunut.

Tuo virran vähyys Jokereista Liigaan on niin silmäänpistävää, että olisiko herrasmiessääntö yhä voimassa?

Sekin lienee varmaa, että Liiga saattaisi luoda lisää sääntöjä seinien sisällä, mikäli Jokerit haluaisi jostain syystä takaisin.

Varmasti lähes me kaikki pyörittelemme päätämme näiden herrasmiessääntöjen vuoksi. Vastapainoksi todettakoon, että Liiga on tehnyt seurojen - myös Ilveksen - kannalta hyvää työtä. Liiga ei ole alistunut KHL:n farmiksi.
 
Viimeksi muokattu:

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 673
Onkos jollain esittää faktaa, että Ilves on yleensä tällaisen sakon saanut, ja sen sanan varsinaisessa merkityksessä maksanut?

Tarkoittaen ettei tuota 100k:ta vain vähennetty Ilvekselle tulevista TV yms rahoista?

Toki tämä ei asiaa varsinaisesti muuta, mutta nähdäkseni käsitteellä maksaminen on merkitystä liittyen jääviyteen tai laskun hyväksymisprotokollaan.

Johtotähdellä on täysi oikeus tiedustella asiaa yhtiökokouksessa, mutta sitten kannattaa vain muistaa ettei käsitelty informaatio ole julkista.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
En pidä mitenkään yllättävänä, että jos yli 15 vuoden ajan osakkeenomistajat saivat tottua siihen, että yhtiökokouksissa asiat päätettiin korkeintaan lyhyen keskustelun jälkeen yksinvaltiaan tai hänen edustajansa esittämällä tavalla, niin nyt ainakin jotkut osakkaat odottavat avoimempaa toimintaa. Luulisi, että se olisi myös Ilveksen etu, jos oikeasti halutaan luoda yhtenäisyyttä ja luottamusta kannattajien välille.

Jos ajatellaan tätä viime päivinä vellonutta keskustelua, tuntuu jotenkin lohdulliselta, kun tietää, että täällä Ilvesfoorumilla operoivat ovat vain pieni osa koko Ilveksen kannattajakunnasta, ja osakkeenomistajiakin lienee vain joitakin, ellei Sharelaisia oteta lukuun.

Niin .comin keskustelupalstalle kuin tälle foorumillekin on aina ollut tyypillistä ahdasmielinen ja autoritäärinen yhtenäiskulttuurin vaade, joka nostaa erityisesti päätään silloin, kun Ilveksellä sattuu menemään hyvin. Jostakin syystä viime kuukausina tämä vaade on saavuttanut suorastaan stalinistiset mittasuhteet. Joku manipulaattori heilauttaa Ripa-korttia, ja lauma seuraa huutaen perässä. Tuomitsemiseen riittää pelkkä epäilys siitä, että jollakulla saattaa olla pahoja ajatuksia Isä Aurinkoista kohtaan. Länsimaissa stalinistisia perässäjuoksijoita kutsuttiin "hyväntahtoisiksi hölmöiksi."

Tämä foorumilla vallitseva tilanne ei tietenkään ole Ilves-johdon tai Risto Jalon syy. Mutta se on kuitenkin oire siitä, ettei Ilves-perhe, sikäli kuin sellaista on edes olemassa, vieläkään ole yhtenäinen. Itse olen edelleen sitä mieltä, että uudella johdolla oli kaikkien aikojen tilaisuus jonkinlaisen yhteistunteen luomisessa eikä se onnistunut käyttämään tilaisuutta parhaalla mahdollisella tavalla hyväkseen.
 

Luchs

Guest
Kuinka monella sadalla tuhannella olet merkinnyt Ilveksen osakkeita? Helppo huudella jos ei ole omat pennit pelissä.


Kuinka monella Sinä?

Haluaisin korostaa että tämä on keskustelupalsta ja sen lainalaisuuksiin kuuluu, että täällä huudellaan.

Hyvitystä menetetylle pääomalle ei tästä toimintaympäristöstä saa, katkeruus saattaa toki lievittyä, ja onhan sekin jotain se.

Kirjoituksen ja kirjoittajan arvo ei kuitenkaan siitä happane vaikka ei olisikaan ne "omat pennit pelissä"
 

Deleted member 1871

Guest
Kirjoituksen ja kirjoittajan arvo ei kuitenkaan siitä happane vaikka ei olisikaan ne "omat pennit pelissä"

Kirjoittajat joilla ei ole penniäkään kiinni voisit kuitenkin edes yrittää ymmärtää miksi sellaisia saattaa kiinnostaa joilla on pennit pelissä. On helppo tulla tänne vähättelemään asioita ja vinkua "nillityksestä" jos omia pennejä ei ole pelissä.
 

Arzamas

Luottopelaaja
Viestejä
1 862
En pidä mitenkään yllättävänä, että jos yli 15 vuoden ajan osakkeenomistajat saivat tottua siihen, että yhtiökokouksissa asiat päätettiin korkeintaan lyhyen keskustelun jälkeen yksinvaltiaan tai hänen edustajansa esittämällä tavalla, niin nyt ainakin jotkut osakkaat odottavat avoimempaa toimintaa. Luulisi, että se olisi myös Ilveksen etu, jos oikeasti halutaan luoda yhtenäisyyttä ja luottamusta kannattajien välille.

Jos ajatellaan tätä viime päivinä vellonutta keskustelua, tuntuu jotenkin lohdulliselta, kun tietää, että täällä Ilvesfoorumilla operoivat ovat vain pieni osa koko Ilveksen kannattajakunnasta, ja osakkeenomistajiakin lienee vain joitakin, ellei Sharelaisia oteta lukuun.

Niin .comin keskustelupalstalle kuin tälle foorumillekin on aina ollut tyypillistä ahdasmielinen ja autoritäärinen yhtenäiskulttuurin vaade, joka nostaa erityisesti päätään silloin, kun Ilveksellä sattuu menemään hyvin. Jostakin syystä viime kuukausina tämä vaade on saavuttanut suorastaan stalinistiset mittasuhteet. Joku manipulaattori heilauttaa Ripa-korttia, ja lauma seuraa huutaen perässä. Tuomitsemiseen riittää pelkkä epäilys siitä, että jollakulla saattaa olla pahoja ajatuksia Isä Aurinkoista kohtaan. Länsimaissa stalinistisia perässäjuoksijoita kutsuttiin "hyväntahtoisiksi hölmöiksi."

Tämä foorumilla vallitseva tilanne ei tietenkään ole Ilves-johdon tai Risto Jalon syy. Mutta se on kuitenkin oire siitä, ettei Ilves-perhe, sikäli kuin sellaista on edes olemassa, vieläkään ole yhtenäinen. Itse olen edelleen sitä mieltä, että uudella johdolla oli kaikkien aikojen tilaisuus jonkinlaisen yhteistunteen luomisessa eikä se onnistunut käyttämään tilaisuutta parhaalla mahdollisella tavalla hyväkseen.

Niin, toisaalta joidenkin mielestä tuo "avoin toiminta" vaikuttaa enemmän henkilöön, eli tässä tapauksessa viitaten Isä Aurinkoiseen kohdistuvalta katkeroituneelta ajojahdilta, joka estää osaltaan yhtenäisyyden ja luottamuksen rakentumisen kannattajien välille.

Kritisoimalla tuota ajojahtia tai sen ympärillä leijuvaa keskustelua, leimautuu sitten stalinistiseksi perässäjuoksijaksi ja hyväntatahtoiseksi hölmöksi.

Itse tykkään leimautua nimimerkki Kunnon perseennuolijaksi, ja olen sitä ilomielin.
 

JörgenJönssön

Luottopelaaja
Viestejä
1 652
Kirjoittajat joilla ei ole penniäkään kiinni voisit kuitenkin edes yrittää ymmärtää miksi sellaisia saattaa kiinnostaa joilla on pennit pelissä. On helppo tulla tänne vähättelemään asioita ja vinkua "nillityksestä" jos omia pennejä ei ole pelissä.

Voittehan te omistajat laittaa oman palstan ja jutella siellä keskenänne. Miksi tulette lesottelemaan tänne prolepuolelle?
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 673
En pidä mitenkään yllättävänä, että jos yli 15 vuoden ajan osakkeenomistajat saivat tottua siihen, että yhtiökokouksissa asiat päätettiin korkeintaan lyhyen keskustelun jälkeen yksinvaltiaan tai hänen edustajansa esittämällä tavalla, niin nyt ainakin jotkut osakkaat odottavat avoimempaa toimintaa. Luulisi, että se olisi myös Ilveksen etu, jos oikeasti halutaan luoda yhtenäisyyttä ja luottamusta kannattajien välille.

Täysin totta, mutta täytyy myös muistaa ettei Ilveksen toimintaympäristössä, ja erittäin "monipuolisesta" omistajakunnasta johtuen kaikkea informaatiota ei voida jakaa edes yhtiökokouksissa.

Jos ajatellaan tätä viime päivinä vellonutta keskustelua, tuntuu jotenkin lohdulliselta, kun tietää, että täällä Ilvesfoorumilla operoivat ovat vain pieni osa koko Ilveksen kannattajakunnasta, ja osakkeenomistajiakin lienee vain joitakin, ellei Sharelaisia oteta lukuun.

Niin .comin keskustelupalstalle kuin tälle foorumillekin on aina ollut tyypillistä ahdasmielinen ja autoritäärinen yhtenäiskulttuurin vaade, joka nostaa erityisesti päätään silloin, kun Ilveksellä sattuu menemään hyvin. Jostakin syystä viime kuukausina tämä vaade on saavuttanut suorastaan stalinistiset mittasuhteet. Joku manipulaattori heilauttaa Ripa-korttia, ja lauma seuraa huutaen perässä. Tuomitsemiseen riittää pelkkä epäilys siitä, että jollakulla saattaa olla pahoja ajatuksia Isä Aurinkoista kohtaan. Länsimaissa stalinistisia perässäjuoksijoita kutsuttiin "hyväntahtoisiksi hölmöiksi."

Ettet nyt vain vähän liioittelisi, koska nähdäkseni isompi osa keskustelusta velloo ihan asiallisesti sakon takaisin perinnän ympärillä, missä kummallakin osapuolella on ihan hyväksyttävät omat näkemyksensä?

Tämä foorumilla vallitseva tilanne ei tietenkään ole Ilves-johdon tai Risto Jalon syy. Mutta se on kuitenkin oire siitä, ettei Ilves-perhe, sikäli kuin sellaista on edes olemassa, vieläkään ole yhtenäinen. Itse olen edelleen sitä mieltä, että uudella johdolla oli kaikkien aikojen tilaisuus jonkinlaisen yhteistunteen luomisessa eikä se onnistunut käyttämään tilaisuutta parhaalla mahdollisella tavalla hyväkseen.

Ei ole Jalon syy, ja mielestäni on myös ihan hienoa että Ilvestä johtaa tällä hetkellä henkilö kuka nauttii ainakin valtaosin Ilveksen toimintaympäristön luottamusta. Mitä yhtenäisyyteen tulee, niin on todella vaikea arvioida kuinka yhtenäinen tai epäyhtenäinen Ilves on, mutta täydellisyyteen ei varmasti päästä koskaan. Tämä ei toki poista sitä mahdollisuutta etteikö virheitä olisi tehty, mutta harvemmin sitä kukaan täydellinen on.
 
Viimeksi muokattu:

Keltavihreä

Luottopelaaja
Viestejä
4 905
Kirjoittajat joilla ei ole penniäkään kiinni voisit kuitenkin edes yrittää ymmärtää miksi sellaisia saattaa kiinnostaa joilla on pennit pelissä. On helppo tulla tänne vähättelemään asioita ja vinkua "nillityksestä" jos omia pennejä ei ole pelissä.
Aika monellakin varmaan täältäkin ihan vain muutama penni kiinni niin kuin itsellänikin. Valtaosa täältä laittaneista niin kuin varmasti moni muu, joka laittanu vähän enemmänkin, on laittanut penninsä likoon ihan vain tukeakseen Ilvestä odottamatta yhtään mitään kasvua sijoituksellensa.

Väittäisin, että valtaosaa sijoittaneista pääasiassa kiinnostaa kuitenkin vain se, että joukkue menestyy ja firma pysyy pystyssä. Ei jonkun sakkosadankilon kohtalo.
 

Deleted member 1871

Guest
Väittäisin, että valtaosaa sijoittaneista pääasiassa kiinnostaa kuitenkin vain se, että joukkue menestyy ja firma pysyy pystyssä. Ei jonkun sakkosadankilon kohtalo.

Valtaosaa ei varmasti sen enempää kiinnosta. Annetaan heidän olla kiinnostuneita jotka ovat kiinnostuneita. Ymmärrän hyvin miksi osakastasta kiinnostaa se että päätökset yrityksessä tehdään lain ja yhtiöjärjestyksen mukaisesti. Ilves Hockey on ihan oikea yritys. Ei Tuiren pitsinnyplääjät ry.
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 607
Tuskin täällä keskusteltaisiin tuosta sakosta juuri lainkaan, mikäli Antti Nurmikolua ei olisi siirretty pois tai häntä ei olisi valittu alkuunkaan IH:n hallitukseen. Ei pitänyt sanoa tätä ääneen, mutta lipsahti.
 

pelikirja

Luottopelaaja
Viestejä
4 468
Nurmikolulla ole mitään vaikutusta ainakaa minulle.En ole kyseisestä tyypistä mitään mieltä.Varsinkaan kun en tunne kyseistä henkilöä paremmin.
 
Ylös