Ilveksen nykytilanne

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
13 984
Eiköhän kaikki selviä aikanaan. Näin ainakin yrityselämässä. Vastuu on tekijöiden, jos homma ei toimi.
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 607
Nimimerkki Kuntohan on tunnettu tästä tavastaan "keskustella": hän keksii omasta päästään väitteitä, joita vastaan alkaa sitten polemisoida. Silloin on tietenkin helppo olla oikeassa.

Hilpeyttä. Taisin joskus sinun kirjoituksestasi näin mainita ja sen jälkeen oletkin minua vastaavasta syyttänyt. Lukijat saavat itse päättää, että onko tuo minun tapani keskustella.

Tässä kyseisessä viestissä vastasin esimerkin muodossa jurgenille parin päivän mietinnän jälkeen, ettei seura vaihda tavoitettaan ainakaan siinä vaiheessa, kun kausi on pahasti kesken.

Itse olen edelleen sitä mieltä, että ammattilaisseuran on hassua asettaa itselleen muuta tavoitetta kuin mestaruuden. Jalkapalloseura voi toki tavoitella myös paikkaa Mestareiden liigassa (tosin Suomessa se edellyttää mestaruutta.)

Tuo on ihan hyvä mielipide. Käytäntö taitaa kuitenkin olla toinen eli yleinen käytäntö seuroissa on, että runkosarjasijoitukselle joukkueet asettavat tavoitteen ja pilkkovat vielä välitavoitteita. Ilves, tässä strategiassaan, julkaisi myös ääneen urheilulliset tavoitteensa. Tämä oli näin jälkikäteen ajatellen ehkä typerääkin.

Karri Kivi mainitsikin haastattelussa, että ylhäältä tavoitteeksi on annettu kuuden joukkoon pääsy runkosarjassa. Jukurit ovat vastaavaksi tavoitteeksi asettaneet kahdeksan joukkoon.

Joukkue puolestaan lähtee voittamaan jokaista ottelua. Seurasta riippumatta pelaajat jauhavatkin haastatteluissa hokijargonina, että edetään peli kerrallaan.

Kausiennakoissa sai ainakin ennen lukea, kuinka kunkin seuran edustaja asetti mestariksi tai ainakin mitaleille lähes poikkeuksetta oman seuransa.
 

-mesag

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
954
Minähän olen sellainen otus, että kritiikkiä tulee, jos hommat kusee. Jälleen kerran hommat kusee.
Mikä kusee? Kauheasti syytellään, mutta mitään faktoja ei koskaan tarjota.

Kaikista eniten ihmetyttää, miten sinulla on kääntynyt takki. Täällä kun tykätään mutuilla ja vihjailla asioita, niin osallistutaan siihen myös sitten itsekin. Kesäkuussa 2017 kysyin sinulta, että kehen Ilveksen hallituksen jäseneen tai muuhun toiminnassa mukana olevaan kannattaisi ottaa yhteyttä liittyen Ilvekseen ja e-urheiluun, niin neuvoit laittamaan viestiä Nurmikolun Antille. No otin yhteyttä, sain yhden vastauksen, jonka jälkeen kertoi, että asiaa käydään tarkemmin läpi 2017 elokuussa. Kuitenkaan Ilveksen puolelta ei ole julkaistu mitään asiaan liittyen, enkä saanut enää sen jälkeen mitään vastausta asiaan liittyen. Tämä aiheutti todella suurta kummastusta itsessäni, sillä itsekin pelasin e-urheilua eräässä pelissä maailman kärjessä, sekä seuraan todella paljon e-urheilua muutenkin, ja olen tietoinen sen potentiaalista ja järkyttävän nopeasta ja suuresta kasvusta.

Sitten täällä nousi "haloota" Ist0n ja sinun suunnalta, kun Nurmikolu joutui lähtemään hallituksesta, ja kuinka tämä oli ollut todella hyvä ja strategia tämän suunnittelemaa jne. Oma kokemukseni oli melko päinvastainen, toki vain yhden asian otanta, mutta jotenkin jäi kuva, että teitä jäi kovastikin kalvamaan tämä Nurmikolun tapaus.

Viestini idea (jos tässä edes mitään ideaa on) onkin, että asioita kannattaa pyrkiä katsomaan monelta kantilta. Se mikä teistä näyttää hyvältä ja toimivalta, voi taas toisesta näkökulmasta olla epäonnistunutta. Ja toisaalta kun täällä haukuitte esimerkiksi Jalon NHL-pelin matkaa, oli se toisesta näkökulmasta katsottuna selkeästi plusmerkkinen ratkaisu.

Ja vielä lopuksi, osaisiko joku, esimerkiksi @Kunto (?) kertoa, onko Ilveksellä mitään aikeita hakeutua e-urheilun pariin, tai kannattaisiko vielä ottaa yhteyttä johonkuhun esimerkiksi hallituksessa asian tiimoilta? Ja jos kannattaisi, kuka mahtaisi olla sopiva henkilö? Ja jos joku osaa näihin kysymyksiin antaa vastauksia, niin keskustelu onnistuu myös yksityisviestien kautta, jossa voin valoittaa asiaa tarvittaessa lisää.
 

Fleda

Luonteeltani olen optimisti.
Viestejä
1 944
Näin mahtavaa vessatuokioo en ookkaan hetkeen viettänyt.

Tässä ketjussa on kaikkea: konkurssin uhkaa, yleistämistä, pippelien mittailua, itsekehua, kinailua, vanhojen kaivelua.

Melkein (mutta onneksi vain melkein) tekis mieli istua pidempäänkin tässä. Taidan kuitenkin lähteä juhlimaan.

Lopuksi täydellisen OT:n välttääkseni totean, että kyllä tätä Ilvestä mieluummin kannattaa kuin sitä shortsipoikien vetämää yleistä vitsiä. Tämä riippumatta siitä, kenen muroihin kukakin pissi ja kenen pippeli mittaillaan pisimmäksi. Ilveksen menestys pitäisi olla täälä kaikilla se pääasia. Kuten Raipekin sanoi: Ilves on Ilves ja me muut ollaan muita vaan.
 

Lynx

Uusi Ilves since 2017
Viestejä
988
Surullista nähdä kuinka aiemmin joukkueen tukipilarina toiminut puolustava sentteri on valahtanut vuosien myötä kiukuttelevaksi prinsessaksi, joka hakkaa mailaansa jäähän syötön merkiksi joukkuekavereille mutta kuitenkin kämmii ne kiekot, jotka hänelle uskalletaan lopulta antaa. Ja samaan aikaan pukuhuoneeseen on päätynyt myös loppukauden sopparin saanut ex-tapparalainen neloskentän laitajyrä, joka myrkyttää ilmapiirin eikä valkkukaan uskalla laittaa miestä kuriin (tai Lekiin).

Ei tämä ei kertonut Ilveksen joukkueesta vaan jostain muusta.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Hilpeyttä. Taisin joskus sinun kirjoituksestasi näin mainita ja sen jälkeen oletkin minua vastaavasta syyttänyt. Lukijat saavat itse päättää, että onko tuo minun tapani keskustella.

Aina vaan paranee. Laitapa vaihteeksi vähän todisteitakin peliin: kaiva tuo huomautuksesi esiin, niin sitten lukijat tosiaankin voivat päättää.

Sinultahan taas pukkaa jatkuvasti tällaista: "Palstalla valistunein arvaus syksyllä oli, että Ilvekselle erääntyisi tämän vuoden lopulla pahimmillaan jopa puoli milliä velkoja maksettavaksi." Saattaa olla, että joku kirjoittaja (ehkä Ist0?) on tällaista väittänyt, mutta että se olisi valistunein arvaus tällä foorumilla; ja jos vielä itse satut olemaan toista mieltä, niin sitä typerämpää käyttää tuollaista argumenttina.

Näistähän voi sitten jokainen päätellä sinun tapasi keskustella. Sehän on mitä tyypillisin esimerkki passiivis-aggressiivisesta tyylistä.
 

IkuisestiILVES

Luottopelaaja
Viestejä
2 576
"Pyörremyrskyä tilillä"
"Hommat kusee"
"Maksuvaikeudet tammikuussa"
"Reissu-risto"

Sanokaa nyt kaikille mikä oy:ssä mättää, muuten tämä on ihan silkkaa tuuleen huutamista.
 

Lerppu

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
954
Harmittaahan se kun iso ja paha Risto-Pukki toi jouluna pelkkiä risuja näille kahdelle vänkääjälle.

Tilataksilla tietty firman piikkiin.
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 607
Eikö se ollutkaa Leimu, jota kaavailtiin koko joukkueen ykköspakiksi ja Barker hankittiin vasta sitten kun huomattiin että ei ole enää sama pelaaja mikä oli 4-5 vuotta sitten?

En ymmärtänyt itsekään Leimun hankintaa, mutta ykköspakiksi häntä ei ole hankittu. Kirjoitinkin jo kesällä täällä, minkälaisia odotuksia Ilveksen valmennuksella oli Laaksosen suhteen. Eli heidän papereissaan Laaksonen oli kaavailtu kärkipakiksi ja ainakin Leimun edelle.

Mutua. En tiedä, mutta veikkaan, että Leimu on tehnyt aloitteen Ilveksen suhteen. Tiedän, että Leimu ei halunnut lopettaa uraansa viime kauden fiaskoon. Huhut Lahdesta kertoo myös kohtelusta, mitä Leimu sai osakseen. Toisin sanoen Leimu ei halunnut lopettaa paskan maku suussa. En tiedä hänen palkkaansa, mutta haluan uskoa, että siinä on otettu huomioon Leimun loukkaantumisalttius.

Barkerin hankinnan aikana itse kuulin huhua, että Leimun kausi olisi ohitse. Sinänsä mukava yllätys, että Leimu palasi marraskuun lopulla ja on pystynyt pelaamaan +2 saldolla.

Olen luonnollisesti äärimmäisen pettynyt, mikäli Leimulle maksettaisiin ykköspakin palkkaa. Itse ajattelisin, niin, että hänet on palkattu tuomaan joukkueeseen tuomaan kokemusta ja johtajuutta. Ja palkkakin sen mukainen. Joka tapauksessa Leimu on nyt Ilveksen paidassa ja täytyy toivoa, että hän saisi hyvän lopun hienolle uralleen kasvattiseurassaan. Ja tätä ei pidä lukea niin, että Ilves olisi hyväntekoseura omilleen.

Kai nyt tammikuuksi voisi muualtakin hankkia ihan ok. tasoisen, vähälle peliajalle jääneen hyökkääjän. Ja kyllä, tiedän että valmennusjohto ajattelee aina myös joukkuekemiaa ja miten uusi pelaaja sitä nykyistä tasapainoa horjuttaa.

Mutta jos sinulla jotain parempaa tietoa on niin jaa toki niin voidaan lopettaa tämä turha keskustelu. Jos Osalaa ei saatu niin haetaanko seuraavaksi parasta vahvistusta? Eikä tarvitse taas aloittaa luentoa siitä kuinka pelaajamarkkinat toimii, tiedän kyllä että yksi syntynyt sopimus vaatii kymmeniä yhteydenottoja eri tahoihin.

Ei Ilves-leirissä varmaan kukaan ole eri mieltä kirjoituksesi kanssa. Tavallaan tuossa vastasitkin, ettei tämä suinkaan ole mennyt niin, että Osalaa kyseltiin, eikä sitten ketään muuta. Kuten sanoit, yksi onnistunut pelaaja saattaa vaatia 50-70 pelaajan läpikäynnin.

Mutta tässä yhteydessä on hyvä ottaa esille tuo tämän päivän ykkösaihe palstalla. Vuoden vaihteessa maksetaan isoja määriä velkoja ja itselläni on vaikea hahmottaa, että olisiko johto onnistunut tekemään niin paljon rahaa, että vielä olisi varaa hankkia yksi tai enemmän pelaajaa.

Ajattelen itseni hetkeksi vastuulliseksi joukkueen rakentamisesta. Jos tilanne olisi sellainen, että velkojen maksujen lisäksi meillä olisikin varaa yhteen vahvistukseen, niin mille osastolle sen hankkisin? Itse päätyisin veskariin ja siinä ykköstavoitteena löytää sellainen veskari, joka jatkaisi myös ensi kaudella. Jos varaa olisi kahteen hankintaan, niin veskarin lisäksi ottaisin puolustajan.

Kun katselee muiden seurojen palstoja, niin siellä on melkein identtisiä keskusteluja käynnissä. Sieltä pongasin Kerhon keskusteluista, kun he hädissään huusivat pakkihankintoja, niin Mika Toivola oli kommentoinut viikko sitten, että jos nyt hankitaan pakki viimeisillä rahoilla ja sitten seuraavaksi loukkaantuisikin maalivahti, niin mitä tehtäisiin. Ja kuinka ollakaan Larmi loukkaantui Jukureita vastaan ja on pidempään pois.

Otin esimerkin juuri sen vuoksi, että näin kuvittelen Ilveksenkin sisällä keskustelun käyvän kuumana ja keskustelun suuntaan tulee jokaisen matsin jälkeen uudet vivahteet. Ennen Heleniuksen viime peliä en itse uskonut, että meidän mv-pelimme tulisi riittämään. Vieläkin olen hyvin epäröivä, mutta katsotaan miten pelaaminen tuon osalta kehittyy. Kuntopuntareiden (5 ja 10 matsia) mukaan Sport on mättänyt Liigassa eniten maaleja, joten töitä lienee tiedossa.
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 962
Jep, minulle tulee tästä touhusta mieleen niinkin naurettava esimerkki, kuin jotkut supersankarielokuvat, jossa ensin toisella puolella oleva siirtyy toisten puolelle, kun hahmo katkeroituu jostain sille porukalle, jonka joukoissa ensin on. :D

Tuo muutos Hekessäkin on uskomaton, kun aiemmin oli minullakin hänestä niin hyvä kuva, ainakin millainen kuva on vuosien varrella tullut näistä nettikeskusteluista.
Annetaan hänelle rauha. Aika näyttää, mistä on kyse ollut.
Helmikuuta odotan innolla ja Ist0n meriselitystä.
 

WillieGunn

Luottopelaaja
Viestejä
3 565
Ennen Heleniuksen viime peliä en itse uskonut, että meidän mv-pelimme tulisi riittämään. Vieläkin olen hyvin epäröivä, mutta katsotaan miten pelaaminen tuon osalta kehittyy. Kuntopuntareiden (5 ja 10 matsia) mukaan Sport on mättänyt Liigassa eniten maaleja, joten töitä lienee tiedossa.

Meillä on 30v veska, joka on voittanut suomen mestaruuden & Urpo Ylönen palkinnon, pelannut hyvät junnuajat ja päässyt koittaan NHL:ssä ja KHL:ssä. Sen kaverina kokemattomampi 25v kaveri, jonka toissa kausi oli maaginen. Viimesimmät pelit molemmilla veskoilla OK. Helge myös aloitti kauden hyvin. Kukaan ei muista yhdenkään pelaajan rämpimistä marraskuulla, jos kevät on hyvä. Ei johdu tästä illasta, eikä miestä väkevämmästä, mutta on nyt jotenkin kumman vahva usko meidän maalivahteihin ja Korhoseen.
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 607
Osittainen lainaus, josta pahoittelut, mutta voisitko avata mitä lasketaan tuohon urheilutoimintaa juuri tässä kontekstissa?

Ilveksen osalta tämä julkaistiin käsittääkseni marraskuun Jääkiekkolehden numerossa. Lähinnä poraudutaan päivittäiseen tekemiseen (harjoitukset, palaverit, valmistautumiset, vastuualueet etc..)
 

Jäähöylä

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
246
[QUOTE="
Istolta ei ainakaan tällä palstalla ole näkynyt Honkalehdon porukan arvostelua, tai jos, niin korkeintaan hyvin pienissä määrin verrattuna Jalon nälvimiseen. Mikä sai Iston liittymään tälle foorumille viime kesänä? Miksei liittynyt foorumille jo aiempina vuosina nälvimään Honkalehtoa ja kumppaneita? Ja muistikuvani mukaan, et sinäkään, Heke, näin isolla tarmolla silloin Honkalehdon porukkaa arvostellut, kuin nyt Jaloa, tai ainakin, jos sen asettaa mittakaavaan, mihin kuntoon Honkalehdon johto Ilveksen sai, verrattuna siihen, mistä olette tähän asti Jaloa syyttäneet. Tai sitten se hämää/vääristää, kun sinä Heke Iston kanssa kaksin nyt niin vahvasti erotutte siinä, kuinka paljon/usein arvostelette Jaloa, kun silloin aiemminhan vähän kaikki täällä arvosteli Honkalehdon johtoa.
[/QUOTE]

Eiköhän se vastaus miksi Isto on ollut hiljaa ole se kaikkein ilmiselvin. Kuka sitä kaveriaan nyt täällä nettipalstoilla mollaisi. Isto on ollut tyytyväinen Mangardin poppooseen niin vaikea on kritiikkiä antaa. Kirjoittihan tämä nimimerkki antaneensa epäluottamuksensa Jaloon jo tämän edellisellä toimarikaudella. Kyse on puhtaasti siitä, että Jalon johdolla ei tehdä mitään oikein. Isto ei pidä Jalosta syystä tai toisesta. Juontuu johonkin ensimmäisellä Jalon toimarikaudella tapahtuneeseen, kun hänen kirjoituksiaan läpi kävi. Tästä olikin aika luontevaa yhdistellä asioita.

En itsekään usko että ilman virheitä nykyinen johto menisi. Ollaan silti edelliseen johtoon reilusti plussan puolella, ja voidaan odottaa jopa jonkinlaista menestystä tässä tulevina vuosina. Muista vaihtoehdoista on turha spekuloida kun nimiä ei ole pöydällä.
 

HekeK

Administrator
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 234
Ja muistikuvani mukaan, et sinäkään, Heke, näin isolla tarmolla silloin Honkalehdon porukkaa arvostellut, kuin nyt Jaloa, tai ainakin, jos sen asettaa mittakaavaan, mihin kuntoon Honkalehdon johto Ilveksen sai, verrattuna siihen, mistä olette tähän asti Jaloa syyttäneet.

Mitä lisäarvoa se tuo, että sata henkilöä osoittaa paskakasaa ja huutaa yhteen ääneen, että hei, tuossa on paskaa? Kaikille lienee selvää, että siinä se paska olla möllöttää. Enköhän minäkin antanut oman panokseni silloisen johdon arvosteluun.

Nyt tilanne on vallan toinen. Suurin osa on oikeasti sitä mieltä, että hyvin sutii. Sitten on marginaaliryhmä, joka on nähnyt tämän julkisuuskuvan taakse.
 

WillieGunn

Luottopelaaja
Viestejä
3 565
En itsekään usko että ilman virheitä nykyinen johto menisi. Ollaan silti edelliseen johtoon reilusti plussan puolella, ja voidaan odottaa jopa jonkinlaista menestystä tässä tulevina vuosina. Muista vaihtoehdoista on turha spekuloida kun nimiä ei ole pöydällä.

"Tekeminen ratkaisee kaiken"... Toistaiseksi urheilullinen ja taloudellinen menestys on entistä johtoa parempaa. Kattellaan kausi ja tilikausi loppuun ja annetaan herra kapteenin porukalle työrauha! Käydään hallissa ja pidetään hauskaa. Jos jollain on paha olo tai spekulaatioita/juoruja, niin täällä on ehkä soveliaampia ketjuja siihen… Kun ei kerran ole mitään kättä pitempää vihjailuitten tueksi.
 
Ylös