Ilveksen nykytilanne

Paatelainen

Guest
Toimiston väestä jokainen tuntuu pissineen IstOn muroihin. Ilmeisesti olisi itse pätevä toimitusjohtajan pallille?

Olen kyllä täsmälleen samaa mieltä mitä Isto tuossa hieman karrikoidusti tykitti. Harvasta asiantuntijasta kasvaa johtajaa ja esim. Kankaanpää on aivan liian raakile tuohon hommaan, Hirsimäki jo mukavoitinut selkeästi.

Se on jännä, kun tämmöinen jämäkkä johtaja organisaatioon tulee se pistää hamuaan näitä mukavakaveri tyyppejä sitten tilalle. Parhaasta halikamusta harvoin kehittyy kauhean hyvää esimiestä saati sitten toimitusjohtajaa.

Kun katsoo poukkoilun määrää ja sitä kuinka paljon näitä masentuneita sieluja jotka sohlaavat omaa etuaan löytyy sen vakuuttuneemmaksi olen koko ajan tullut siitä, että Jalo oli juuri oikeantyylinen kaveri ainakin tähän alkuun. Tulokset kertovat sitten onko jopa pidemmälle.

Kun Linkedinistä selailee löytää varmasti ulkomaailmasta paperilla kovia toimariehdokkaita, mutta se on sitten ihan eri asia ketä tämä pesti kiinnostaa ja ennenkaikkea kiinnostaako oikeista syistä. Näillä mennään.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Jos Ist0:lla tai Mary Mackeyllä on heittää nimiä jotka olisivat parempia toimareita niin olkaa hyvät ja heittäkää nimiä ilmoille!

Ei kai osakeyhtiön toimitusjohtajaa valita keskustelufoorumin huutoäänestyksellä.

Olen ollut sitä mieltä, että kaksikko Jalo - Hirsimäki on hyvä tähän vaiheeseen, kun on tärkeää palauttaa Ilveksen uskottavuus eri sidosryhmiin ja rakentaa uudelleen palaneita siltoja, mutten ole nähnyt heitä pitkän aikavälin innovatiivisina uudistajina, jotka ohjaavat seuraa muuttuvan toimintaympäristön paineessa. Viime aikoina on alkanut elää epäilys siitä, että noinkohan joudun pettymään molemmissa asioissa.

Ensinnäkin minusta tuntuu, ettei Jalo aio olla mikään siirtymävaiheen johtaja, vaan odottaa olevansa toimitusjohtajana hyvinkin pitkään, kukaties eläkkeelle asti. Ns. Jalon ryhmä on turvannut selustansa aika hyvin osakeannin kymmenesosan säännöllä. Pahinta, mitä heidän kannaltaan voisi tapahtua, taitaa olla sellainen tilanne, että Ilves-Hockey Oy joutuisi turvautumaan ylimääräiseen osakeantiin. Monelle Jalon ryhmään kuuluvalle 300 000 euron panostuksessa lienee ihan tarpeeksi. Sitä vastoin jotkut rikkaammat osakkaat saattavat jopa toivoa uutta osakeantia, joka tarjoaisi tilaisuuden kasvattaa omaa osuutta.

Entä pystyykö Jalo kohoamaan yhdistäväksi voimaksi? Tai ehkä kysymys voitaisiin muotoilla niin, että kykeneekö hän olemaan yhdistävä voima myös tulevaisuudessa. Hän näyttäytyy sellaisena suuren yleisön silmissä, ja tämä on toki sidosryhmistä tärkein - toki myös arvaamattomin, koska se tuo rahaa Ilvekselle vain, jos se menestyy -, mutta löytyykö entiseltä taitosentteriltä pelisilmää pelin muissa kiemuroissa?

Kun minä edellä kirjoitin kompromissipolitiikasta, se ei suinkaan tarkoita sitä, että jokainen asia pitäisi ratkaista sulle-mulle -taktiikalla. Ehkä tällainen humanisti vain ajattelee asioista laajemmin kuin sellainen, jolle jääkiekon seuraaminen tarkoittaa kakkosketjun laiturin pähkäilemistä tai sarjataulukon seuraamista muutaman ottelun perspektiivillä. Olen edelleen sitä mieltä, että Ilves-henkiset tahot olisi mahdollista saattaa toistensa tykö. Toki se saattaa tuntua ylivoimaiselta tehtävältä, jos tätä keskustelupalstaa pidetään läpileikkauksena Ilveksen kannattajakunnasta, mutta toisaalta olen varma siitä, että jos täällä operoivat kannattajat kohtaisivat toisensa kasvokkain, he saattaisivat huomata, etteivät näkemykset sittenkään ole niin kaukana toisistaan kuin nyt näyttää. Oleellista kompromissipolitiikassa on juuri se, että toinen kohdataan arvokkaana yksilönä, että hänen näkemyksiään arvostetaan ja että häntä kuunnellaan. Varsinkaan miesvaltaisissa yhteisöissä henkilökemioiden ei aina tarvitse kohdata, mutta homma voi silti toimia, koska keskinäinen kunnioitus syntyy yleensä siitä, että kaikki hoitavat hommansa yhteisen päämäärän hyväksi ja että heidän työtänsä arvostetaan. Ei tämä ole taloushallintoa tai insinööritiedettä.
 

Pika1

Luottopelaaja
Viestejä
2 666
Olen edelleen sitä mieltä, että Ilves-henkiset tahot olisi mahdollista saattaa toistensa tykö. Toki se saattaa tuntua ylivoimaiselta tehtävältä, jos tätä keskustelupalstaa pidetään läpileikkauksena Ilveksen kannattajakunnasta, mutta toisaalta olen varma siitä, että jos täällä operoivat kannattajat kohtaisivat toisensa kasvokkain, he saattaisivat huomata, etteivät näkemykset sittenkään ole niin kaukana toisistaan kuin nyt näyttää.

Tässä on yksi hienoimmista kirjallisista ulosanneista mitä olen lukenut keskustelupalstoilla.

Ilvesyhteisö on tällä hetkellä ihan hyvässä tilassa. Mutta se ei saa tarkoittaa ettei pitäisi pyrkiä parempaan.
Kai Jalo pystyy oman lähestymistapansa perustelemaan ja viestimään. Siihen ainakin kannattaa pyrkiä. Jos jonkinlainen pitkän ajan yhteisymmärrys tavoitteista ja tulevaisuudesta saavutetaan (esim. 200.000 lisää pelaajabudjettiin per vuosi, taloudellisesti kannattavasti, kolmen vuoden ajan), niin yhtenäisyys saattaisi parantua. Nyt se "tänä vuonna 6." tuntuu aiheuttavan kitkaa.
 

sämpylä

Luottopelaaja
Viestejä
5 157
Kivelle jatkoa, joukkue pidettävä koossa, muutama kova hankinta. Kannu nousee sillä ensi kauden päätteeksi. Tälläkaudella ei papu ihan taida riittää? Nyt on tekemisen meininkiä, tää noste ois hyvä saada yhteistyökumppaneihin ja yleisöön. Hallia täyttään!
Enää ei olla se alistuva pikkuveli.
 

Jallu

Guest
Jos edesmennyt miestenlehti saa jatkaa ilman vihjailua jostain mitä en ole, niin olen ylpeä tästä keskustelusta.

Olemme monet erimieltä, mutta pääosin keskustelu on rakentavaa.

Otdikkoon voimme sanoa, että Ilveksen Nykytila on parasta sitten Sjöblomin tuoman kärkipaikan. Jokainen päivä on näytönpaikka joukkueelle ja johdolle.
 

sämpylä

Luottopelaaja
Viestejä
5 157
Mahtavaa ettei joukkue saanut paskahalvausta kun el capitan loukkaantui, keskiviikkona oli oire päällä voitettiin nihkeesti. Mutta tänään lyötiin ralli päälle,ekan erän jälkeen. Edellä oltiin siis koko peli valovuoden pulunsiipiä. Hienoo nähdä ettei vastoinkäymiset heti käännä peli-iloa.
Tulevan keskviikon pelistä rutiiilla voitto ja sit Tapparan kimppuun, nyt se kotivoitto kairataan. Edellisestä lienee aikaa yli kaksi vuotta.
 

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
2 287
Hienoa aikaa eletään Ilves-leirissä parhaillaan ja tästä saa ja pitää ottaa iloa irti!

11 ottelua kuitenkin vasta pelattu ja koneet alkaa vasta lämpiämään pikkuhiljaa. Ylpeänä mutta äärimmäisen nöyränä eteenpäin niin fanit kuin joukkuekin, tästä voi tulla vielä vaikka mitä!
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 607
Itse seison vahvasti Jalon takana, koska tiedän, miten Jalon ensimmäisen tj-kauden visioon ja suunnitelmiin kuului menestymisen tuominen Ilvekseen hyödyntäen silloisia omia ikäluokkia. Visio olisi ollut juuri oikea. Toinen seikka, mikä on Ilveksestä puuttunut on pitkäjänteisyys. Meillä on pyöritetty toimareita ja hallituskombinaatioita siinä missä menestyvissä seuroissa on luotettu pitkäjänteisyyteen. Olisi mielestäni erittäin arveluttavaa uskottavuuden kannalta jatkaa tuota vaihtorulettia. Kolmanneksi Jalo on tehnyt kulisseissa hyvää työtä maailmalla olevien ilvesläisten kanssa. Kantaako tuo hedelmää jää nähtäväksi, mutta epäilisin, ettei paluumuuttajia tarvitse odottaa, mikäli Jalo tästä lähtisi pois ennen aikojaan.

Nuo kolme vain tärkeitä lisäpointteja kaikille sille, mitä on tapahtunut. Enkä tarkoita tämän hetken lentoa kaukalossa. Käytännön konkurssista ollaan 1,5 vuodessa saavutettu tilanne, että Ilveksestä ei ole yli vuoteen kirjoitettu montaakaan negatiivistä artikkelia. Se on huikea saavutus.

Jalo on omia, joka täällä yleisesti on laskettu negatiiviseksi tekijäksi, mutta naapurin Leinonen on yhtä Tappara kuin Jalo Ilves. Ja väitän, että Leinonen on erittäin paljon kulmikkaampi henkilö kuin Jalo. Sisäsiittoisuus ei ole hyväksi, mutta omillakin voidaan pärjätä. Jalolla on mielestäni ylivertaiset kontaktit, niin Ilveksen sisäiseen yhdistämiseen (Ilves ry, futis), Ilveksen sidosryhmiin ja naapuriinkin, joka sinänsä on tärkeä edessä olevan yhteisen hankkeen (Areena) vuoksi. Lisäksi Jalo on yrittäjävuosien jälkeen toiminut Liigassa näköalapaikalla.

Ennen paluutaan Jalo oli aloittanut mittavan investoinnin ulkomaille, joten odotusarvona on, että Jalon suunnitelmana on poistua työelämästä jo ennen eläkeikäänsä. Itse sen enempää asiasta kyselleenä olen mieltänyt, että Jalon johdolla Ilves siirtyisi uuteen aikakauteen ja Jalo siirtäisi viestikapulan seesteisesti seuraajalle parin Areenakauden jälkeen. Ja paino sanalla seesteisesti, sillä 2000-luvulla Ilveksessä ei ole ollut yhtään suunnitelmallista tj-vaihdosta.

Siihen Jaloon, jonka kanssa aikoinani työskentelin, en pysty mitenkään liittämään sanaa yksinvaltias. Koin silloin, ettei Jalo tekeytynyt kaikkitietäväksi, vaan otti apua vastaan. Toki tuosta on aikaa ja voi olla, että nyt, kun olen ottanut etäisyyttä lajiin, niin en omaa riittävästi näkemystä. Minä olen kyllä valmis muuttamaan mielipidettäni, jos kuulen ja koen useasta suunnasta, että Jalo ei ole sopiva ja/tai pätevä tähän tehtävään. Talousihmisenä odotan tältä kaudelta sitä kuuden millin liikevaihtoa, toista peräkkäistä voitollista tulosta ja tietoja siitä, että Ilves on pystynyt lyhentämään lainojaan aikataulussa. Urheilullisella puolella olen kokenut, että kuuden joukkoon pääsy vaatii isoa ylisuorittamista, joka tietenkin voi olla mahdollistakin. Itselleni riittää tässä vaiheessa vähempikin, mutta pudotuspeleissä on oltava.

Omassa työssäni pyrin aina win-win tilanteisiin. Toivonkin, että Ilveksen ympärillä sopu saadaan rakennettua kaikkien osapuolien kanssa, sillä kaikkia tarvitaan, jotta saamme naapurin kiinni.

Tuttavani kiertää Liigan seuroja, tarkkailee niitä ja kirjoittaa kattavia, palkittujakin, juttuja seurojen toiminnasta. Ilves oli syynissä viimeksi ja sen enempää paljastamatta voi kai sanoa, että kommenttina oli, että ennen Tapparan ja Ilveksen välisessä päivittäisessä tekemisessä oli selkeä ero (Tapparan hyväksi). Tänä päivänä sitä eroa ei ole.
 

Tom

Guest
Uudistuneen Ilves-johdon ja hallituksen saamasta kritiikistä olen hieman hämillään kun asioita tarkastelee julkisuudessa olevien tietojen pohjalta. Erittäin vahva positiivinen käänne taloudelliseen tulokseen on saavutettu luoden pohjaa tulevaisuuden kasvuun. Urheilupuolella usko ja tuntemus joukkueen iskukyvystä vastoin yleistä ennakkokäsitystä vahvistaa johdolla olevan poikkeavaa osaamista pelkän nettiscouttauksen sijaan. Omaa tuotantoa junnuputkesta on tuotu rohkeasti sisään ja osattu tuoda kokonaisuus jäälle mikä näyttää toimivan. Nähtävästi Ilveksen vetovoimaisuus pelaajamarkkinoillakin on myös edistynyt kun hyvälaatuisia uraansa eteenpäin rakentavia pelaajia siirtyi Ilvekseen alkukesästä. Ulkoapäin minusta Ilves on nyt oikealla tiellä.

Hallituksen jäsenet taisivat kaikki olla toisilleen pitkälti tuntemattomia omaamatta yhteistä historiaa yhdessä työskentelemisestä. Tältä pohjalta lähtötilanne oli hieman erilainen kuin esim. menestyneessä TamHockey Oy:ssa missä hallituskokoonpano on hitsautunut pitkän yhteistyön jälkeen vahvaa tulosta tekeväksi yksiköksi niin taloudessa kuin jäälläkin. Uskoisin uuden hallituksenkin vaativan oman yhteiselonsa aikamittarilla ennenkuin parhaat tehot alkavat näkyä toiminnan tuloksissa. Tältä osin uskon tältäkin rintamalta tulevan yhä lisääntyvää positiivista kehitystä tuloksentekoon. Pidän hallituksen toimintaa onnistuneena vaikkakaan julkisuudessa ei suoraan heidän päätöksiään näy mikä luonnollisesti yleinen tapa yhtiön hallinnossa. Ymmärtääkseni nykyinen Ilves Hockey Oy:n hallitusjäsenten määrä on myös yksi suurimmista, ellei suurin Oyn historiassa. Tässä mielessä pitäisin jopa riskinä laajentaa hallitusta ennenkuin nykyinen pohja on hitsautunut toimintatavoiltaan parhaaseen iskuunsa. Malttia kaipaisin tähänkin asiaan ennenkuin mahdolliset lisätarpeet hallituspohjan laajennukselle tulee esiin.

Operatiivisella puolella on tehty heti kättelyssä jyrkkiä muutoksia henkilöstön suhteen mikä oli varmastikin välttämätöntä sekä kivuliasta. Nämä muutokset ovat usein välttämättömiä kun työnteon kulttuuria ja vaatimustasoa nostetaan jolloin uuden osaamisen tuominen organisaatioon on välttämätöntä. Tässäkin johtomme näyttää onnistuneen. Tällaiset henkilöstömuutokset ja rekrytoinnin aiheuttavat luonnollisesti myös hyvän ohella paljon pahaa verta. Osa menettää mukavan duunipaikan eikä kaikille uusille tulokkaillekaan jotka Ilvekseen muutoksen yhteydessä hakivat, löytynyt yhtiötä vahvistavaa pelipaikkaa. On siten ymmärrettävää, että pettyneitä ihmisiä tällä Ilves-foorumillakin on johtaen voimakkaaseenkin loanheittoon. Eiköhän aika kuitenkin haavat paranna kun elämä raiteilleen asettuu.

Nautittavaa on meno kaukalossa ja myös seuran toiminnassa. Ilolla katseet päivän tuloksiin ja nautinnollista viikonloppua.
 

Kotikatsomo

Guest
Pitää kyllä olla todella tyytyväinen nykytilanteeseen. Niin moni pelaaja joukkueesta on pystynyt ottamaan sen kuuluisan "next stepin", että etukäteen tämä olisi ollut täysin epärealistista. Ainakin tältä etäisyydeltä. Ehkä joukkueen sisällä on hyvinkin tiedetty millainen kehityskäyrä kenelläkin on ollut menossa ja tähän kauteen lähdettiin oikeasti luottavaisena, eikä toivotaan toivotaan -asenteella.

Toki tässä on monen pelaajan potentiaali tiedetty, mutta ei tällaista varmaan kukaan odottanut. Samaan aikaan ehkä Antonen on henkilökohtaisesti ainoa, joka on tullut ihan puskista tälle tasolle.

Lupaavan alun jälkeen oli mahdollista ennakoida hyviä tuloksia vastustajiin verraten. Nyt on seuraavan pelin jälkeen tulokasjoukkueet tulleet putkeen vastaan ja näistä pitääkin raapia voittoputkia jos haluaa top-6 sijoituksesta taistella. Toki nykyiseen voittoputkeen kuulu myös mm. HIFK ja Pelicans.

KooKoo olisi vielä todella tärkeää voitaa, jonka jälkeen olisi hieman puskuria lähteä seuraavaan rypistykseen, jossa tulee vastaan Tappara, KalPa, TPS, Pelicans ja Kärpät. Tuleekin olemaan mielenkiintoista nähdä, millä prosentilla tästä viiden pelin sarjasta pystytään pisteitä raapimaan. Se myös mittaa joukkuetta paljon.

Pidemmällä tähtäimellä paljon toki riippuu siitä, miten porukka pysyy terveenä. Mielenkiintoista myös nähdä, millainen hankinta-politiikka Jalolla on. Tuossa on nyt kuitenkin suht laajasti tulokseen kyenneitä pelaajia, joten ihan kauheaa pakan sekoitusta en näe tarpeellisena ilman loukkaantumissumaa. Silti samaan aikaan top-6 paikka vaatii vahvistuksia. Vielä en usko että tämä porukka riittää. Eikä se mikään katastrofi olisikaan vaikka jäätäisiin sijoille 7-8, mutta nykytilanteessa ainoa tavoite on tietenkin päästä top-6, kuten strategiassa povataan.
 

AinaIlves

Luottopelaaja
Viestejä
2 407
Yksi on puolieläkkeellä, yhden kyvyt eivät riittäneet myyntiin, joten hän vastaa nyt firman giffeistä ja yksi...kuka tämä edes on?

Tässäkö olisivat vaihtoehdot Jalolle? Ojasta suonsilmän kautta lopulliseen tuhoon. Jalo on heittämällä noiden nimien edellä.



Liian kova nimi. Ei menestyvä yrittäjä lähde Liigaan toimitusjohtajaksi.

Jos tuo viimeinen nimi on mennyt ohi niin aika pienissä Ilves-piireissä olet pyörinyt. Jopa tällainen sivustaseuraajakin tietää henkilön.
 

Ist0

Guest
Jos tuo viimeinen nimi on mennyt ohi niin aika pienissä Ilves-piireissä olet pyörinyt. Jopa tällainen sivustaseuraajakin tietää henkilön.

Googlen mukaan valmentanut joskus Ilveksen d-junnujen ja tuottanut Ilves.comiin sisältöä. Näidenkö perusteella hänet pitäisi tietää?
 

Arzamas

Luottopelaaja
Viestejä
1 844
Googlen mukaan valmentanut joskus Ilveksen d-junnujen ja tuottanut Ilves.comiin sisältöä. Näidenkö perusteella hänet pitäisi tietää?

Istokin ratsastaa melko kevyillä orsilla Ilveksen mieheksi. Toisaalta kun viestihistoriaa katselee niin sympatiat tuntuu olevan jossain muualla. Positiivinen tekeminen kiinnostaa ainostaan naapurileirissä.
 

Isojalka

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
370
Ilves on rakentanut sensaatiotaan myös HPK-taustaisin voimin – Olli Salo vetää jääharjoitukset, Teemu Rautiainen kantava voima – Hämeen Sanomat
Eli Olli Salo vetää jääharjoitukset, vastaa peluutuksesta. Hmm.. Karri juonii sitten kuviot valmiiksi. Äkkiseltään joku näkisi että Kivi vain lykännyt omia hommiaan muille. Mutta. Toisaalta, kyseessä on myös viestin paketointi. Jos Kivi kokee että viesti menee näin paremmin perille. Lisäksi, päävastuu ajatuksista on Kivellä, samoin niiden toteutukseen viennistä. Ehkä saatu nuorille pelaajille rennompi fiilis reeneihin--> parempaa tekemistä jne. Mielenkiintoinen tilanne. Spekulaatiot tietenkin voi aloittaa, onko Kivi päättänyt jatkaa matkaa ja valmistelee Saloa päävalmentajan vakanssiin. En näe itse sitä vaihtoehtoa todennäköisenä, vaan kuten artikkelissa sanotaan, Kivi halusi muutosta tekemiseen..
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Spekulaatiot tietenkin voi aloittaa, onko Kivi päättänyt jatkaa matkaa ja valmistelee Saloa päävalmentajan vakanssiin. En näe itse sitä vaihtoehtoa todennäköisenä, vaan kuten artikkelissa sanotaan, Kivi halusi muutosta tekemiseen..

Olihan se selvää, ettei sillä tekemisen tasolla, jota on ollut edelliset kaksi kautta, voitu jatkaa. Joukkueen pelaamisesta näki selvästi, että asioita oli tehty vain vähän sinne päin.

Hyvä, että Kivi on delegoinut tehtäviä Salolle ja Myrrälle. Nämä ovat eteenpäin pyrkiviä valmentajia, joilla selvästikin on intohimoa.
 

Merkkari

Guest
Kivi on myös kyennyt meneään itseensä ja muuttamaan (typerää) periaatettaan ettei koskaan ota aikalisää johtoasemassa, kun aikalisä Sporttia vastaan käytettiin ja kyettiin rikkomaan Sportin orastava rimpuilu 6-3 tilanteessa.
 
Ylös