Veikkausliigan pelaajasiirrot 2023

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 562
Avataanpas oma ketju muiden Veikkausliigan joukkueiden siirroille. Lista kaikista siirroista löytyy linkin takaa, mutta tässä muutamia poimintoja mielenkiintoisimmista siirroista joukkueittain. Alkuun top6-jengit:

Mestari HJK menettää koko liudan viime kauden pelaajiaan, mutta toki myös paikkaa kovilla nimillä ja lisää lienee tulossa. Merkittävimpiä lähtijöitä ovat Rosenborgiin siirtyvä Santeri Väänänen, Celticin organisaatioon palaava molari Conor Hazard ja Belgiaan siirtynyt Casper Terho. Lainapelaajien osalta liikettä lienee vielä tulossa, varmasti Klubi toivoo saavansa pitää etenkin Lucas Lingmanin ja toisaalta nuoria pelaajia lainattaneen taas muualle. Nimekkäistä kokeneemmista pelaajista mm. Riku Riski, Arajuuri, Malik, Boujellab ja Serrarens lähtevät. Toistaiseksi sisään päin ei ole tullut mitään meganimiä, mutta ainakin ykkösmolari lienee kohta tulossa, sillä Jesse Öst lienee hankittu vain perusvarmaksi backupiksi. Siihen asti Tuomas Ollila ja Topi Keskinen mielenkiintoisimmat hankinnat.

Edit. Lingmanin laina jatkuu


Hopeajoukkue KuPS ei taida kyetä vastaamaan kilpavarusteluun ihan viime kausien malliin, mutta säästöliekilläkin kova nippu liigaan varmasti kasautuu. Kipinää löivät huhut koutsi Valakarin palvelusten tiedusteluista pääkaupungin suunnalta, minkä seurat kiistivät. KuPS menettää avainpelaajistaan mm. Virtasen, Ikaunieksin ja Uzochuckwun, mutta 100-vuotiskaudelle varmasti nähdään vielä noita muutamaa liigatason peruspelaajaa kovempia hankintoja. Tilanne myös auki monella kovalla nimellä tyyliin Valencic, Popovitsh, Tomas, Carrillo ja Väyrynen.

Todella vahvan kauden pelanneen pronssi -Hongan koutsia Vasaraa HJK oli myös ilmeisesti tiedustellut, joten turbulenssia on ilmassa ja mikäs sen mukavampaa näin sivusta seuraten. Toistaiseksi ei merkittävää pelaajaliikennettä lukuun ottamatta huippukauden vetäneen Rui Modeston siirtymistä AIK-paitaan.

Pirkanmaan ykköseksi Ilveksen ohi kiilannut rakas naapuri Haka koki erinomaisen kautensa jälkeen odotetut menetykset. Lee Erwin toki häipyi yllättävään suuntaan tehtyään sopparin Libanoniin(!) ja vaikka ei tuolla siirroissa vielä ole päivitetty, niin Luyi De Lucas lähtee Skotlantiin. Kovin siirto sisään toistaiseksi Dortmundin kakkosjengistä siirtyvä puolustaja Bah-Traoré.


Jarkko Wissin Interistä on palstalla ollutkin paljon keskustelua, mutta odotetunlaista nippua sinne kasataan siis. Timo Stavitski on uusista pelaajista nimekkäin, mutta kunto loukkien jäljeltä osin arvoitus. Ilves-taustaisia pelaajia Jallu on myös jengiin hakenut useamman. Poistujien joukossa mm. Ruxi, Paananen sekä liuta epätasaisesti pelanneita ulkkareita. Kiinnostavinta, missä Petteri Forsellin ura jatkuu ensi kaudella.

Pohjanmaalla ei luovuta perinteistä, vaan SJK:n osto- ja myyntiliike on taas auki. Avauskokoonpanollinen pelaajia jättää joukkueen, mm. Mosa, Aspegren, Öst, Jervis ja Monreal. Tilallekin on hommattu jo muutama kelpo nimi, kuten HIFKistä pelastettu Hing-Glover. Molareita on riveissä jo useampi, mutta vieläkö hakevat selkeää ykköstä, kun huhujen mukaan Virtasellekin sopimusta tarjosivat?

Hetemaj päättää pelaajuransa:


 
Viimeksi muokattu:

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 562
FC Lahti tiedotti eilen pitkän listan lähtijöitä. Klubi teki tuolta luksushankinnan, kun Reguero torjuu ensi kaudella nollanelosen maalilla. Foorumihuhujen mukaan ulkomailta tulossa "kova ukko" maalin suulle. Muuten aika hiljaista on tulopuolella.

 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 562
Käydäänpäs nuo loputkin läpi.

AC Oulu pelasi vahvan kauden, mutta kabinettisössiminen jätti jengin kalkkiviivoilla alempaan loppusarjaan. Pelaajaliikenne silly seasonilla on ollut hurjaa: Ulos mm. Lopez, Floro, Hetemaj, Heikkilä ja Könkkölä, sisään taas kovimpina hankintoina jo semilegendaarinen siirtyjä Christian Valencia, Gomelista saapunut Yann Affi ja tuoreimpana tällainen sangen mielenkiintoinen englantilaiskärki. Löysikö Oulu oman Lee Erwininsä?

 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 562
IFK Mariehamn on myös ollut enemmän menetys- kuin ostohousut jalassa. Ex-ilvekset Hambo ja Tamminen saivat lähteä, samoin mm. molari Fillion. Tänään julkistivat Ngamban lainan jatkuvan 2023.


Haka vahvisti hyökkäyspäätään KäPan maalitykillä:

 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 562
Vahvan kauden nousijana vetänyt VPS on ollut otsikoissa viime päivinä, kun nuorta Roni Huddia viedään jopa Bayerniin. Viime kauden avainpelaajista Tete Yengin laina Ipswichistä päättyi, mutta pelaajan ensi kauden osoite taitaa olla vielä auki. Luis Carlos Murillo ei ilmeisesti jatka seurassa. Sisäänpäin on uutisoitu lähinnä konkareiden (Morrissey, Strandvall...) jatkoja.


 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 562
Liigaan Ykkösen voittajana palannut KTP on myllännyt pelaajapakkaansa aika tavalla. Tänään julkistivat kolumbialais- ja kuubalaishankinnat, aiemmin hankittujen Leislahden, Klinkenbergin, Roihan jne. lisäksi. Toiseen suuntaan kiinnostavimpia ja liigahuhuissa pyörineitä pelaajia ovat maalivahti Lepola ja espanjalaishyökkääjä Mika. Ex-ilveksistä Antti Mäkijärven sopimus purettiin kauden päätteeksi.

 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 562
FC Lahdelle kroatialainen molari. Muuten ovat hankkineet pelaajia lähinnä divarista, mm. ex-ilves Jusif Alin. Surkean viime kauden jälkeen liuta ehtoopuolen nimimiehiä (Reguero, Kandji, Salanovic...) jättää seuran.


Ilman nimettyä päävalmentajaa seilaava Kupponen hankki myös kroaattipelaajan:

 

Berenger

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
884

Kuningasta olen Ilvekseen haaveillut jo tovin. Ei tullut tälläkään kertaa. Luulisi, että kun kerran Lahesta tajuaa lähteä, ei sinne heti palaa. Mutta ei.
 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 562
Muutamia merkittävimpiä julkaistuja siirtoja ulos Veikkausliigasta (ulkomaille):

Lee Erwin (Haka -> Al Ahed FC, LIB)
Luyi de Lucas (Haka -> Livingston, SCO)

Casper Terho (HJK -> Saint-Gilloise, BEL)
Santeri Väänänen (HJK -> Rosenborg, NOR)
Arttu Hoskonen (HJK -> Cracovia, POL)
Jakob Tånnander (HJK -> Sirius, SWE)
Conor Hazard (HJK -> Celtic, SCO, laina päättyi)
Malik Abubakari (HJK -> Malmö, SWE, laina päättyi)
Nassim Boujellab (HJK -> Schalke, GER, laina päättyi)

Rui Modesto (Honka -> AIK, SWE)
Dražen Bagarić (Honka -> Kolubara, SRB)

Paulo Ricardo (KuPS -> Al-Hazem, SA)
Daniel Carrillo (KuPS -> Alashkert, ARM)
Henry Uzochuckwu (KuPS -> Phoenix, USA)
Jãnis Ikaunieks (KuPS -> FK RFS, LAT)
Gabriel Bispo (KuPS -> Ferroviária, BRA, laina talvikauden, palaa KuPSiin)

Yann Fillion (IFK M -> Halifax, CAN)

Alfie Bates (SJK -> Bradley Town, ENG)
Bradley Diallo (SJK -> Brasov, ROM)
Jude Arthur (SJK -> Samgurali, GEO)

Tete Yengi (VPS -> Ipswich ENG, laina päättyi)
Oskari Forsman (VPS -> Kalev, EST)

Joel Rodriguez (Inter -> Alzira, ESP)
Rober Sierra (Inter -> Spartak Varna, BUL)
 

Berenger

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
884

Erittäin kova hankinta. Ja omaan makuun vielä hienoa, ettei mennyt Klubiin.
 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 562
– Petterillä on sellaista osaamista, mitä kotimaan kentillä harvoin nähdään. Nyt sitten alkaa työnteko: fyysinen kuorma tulee olemaan erilainen, ja alamme rakentamaan yhteistä säveltä. On hienoa saada joukkueeseen kokenut ja taitava pelaaja. Toivon häneltä oikeanlaista johtajuutta kentällä ja sen ulkopuolella, nuori joukkue kaipaa kokeneita mentoreita, Jallu kertoo.

Mielenkiintoisia muotoiluja. Kauden mittaan nähdään, puhuvatko Jallu ja Petteri samaa kieltä.
 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 562
Muutama mielenkiintoinen siirto taas lähipäiviltä. HJK on purkanut odotetusti Murilon sopimuksen, ja kiukuttelija on vapaa etsimään itselleen uuden seuran. Samalla tosiaan tiedottivat hankkineensa lainalle osto-optiolla meille tutun kaverin eli Maksim Stjopinin Nordsjaellandista.

FC Lahti hankki siellä ennestään tutun hyökkääjän eli Irfan Sadikin, joka siirtyy Lahteen Ykkösen PEPOsta.

KTP löi lappua käteen 20-vuotiaalle nigerialaiselle keskikentälle Babatundelle. Samalla ensimmäinen talven hankinta sai jo lähdöt, kun kolumbialainen Suarez poistuu ahtaajien riveistä.
 

Berenger

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
884
Yllättävä siirto vaikka vastuu oli varsin rajallista viime kaudella. Osin toki terveydellisistä syistäkin.
 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 562
Ja seuraavaa jytkyä Ykköseen eli Arajuuri Klubista HIFKiin kahden vuoden lapulla. Ovathan nämä hienoja asioita Suomi-futikselle ja nostavat heti sarjan tasoa ja imagoa, vaikka pelaajilla parhaat vuodet ovatkin takanapäin. Kyllä Riskillä ja miksei hymyilevällä Pauluksellakin olisi vielä ollut Veikkausliigassakin annettavaa, mutta ymmärrettävästi pelaajat tässä kohtaa uraa arvostavat kotiseutunsa ja/tai kasvattajaseuransa edelle ja hyvä niin.


KTP lainaa uuden yhteistyösopimuksensa myötä tällaisen kaverin Veneziasta - onneksi ei Lämmiä...

 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 562
Jälleen mielenkiintoinen siirto, kun nuori Julius Tauriainen palaa Puolasta Suomeen ja siirtyy Lahden paitaan.


Filip Valencicin ura jatkuu Islannissa.


Maarianhaminaan mies, jolla kelpo cv, mutta vähän pelejä viime vuosilta. Samalla muutama lähtevä pelaaja.


 
Ylös