Vaasan Sport

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 491
sport_13.png
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 491
Kahden muun tuoreimman liiganousijan tavoin Sport jättää paljon sen varaan, että ulkomaalaishankinnat osuvat nappiin.

Hyökkäys Sportilla on oikein hyvä, varsinkin sentteristö, mikäli viime kaudella kovat tehot EBEL:ssä paukuttanut DeSousa osoittautuu pelimieheksi liigakaukalossa.

Ne kysymysmerkit viime kauden tavoin suuntautuvatkin peräpäähän. Kuinka 191 senttiset kanukit Geiger ja Wilson pysyvät liigavauhdissa mukana? Miten puolestaan tarttuvat kiekot Ruotsista hankitulla Steenillä? Viime kausien tilastot eivät hirveästi lupaile.

On varsin helppoa ennakoida, että viime kauden meininki jatkuu, eli verkko heiluu ihan hyvään tahtiin molemmissa kenttäpäädyissä Sportin tulevan kauden otteluissa.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 491
Maalivahdit

Kahdella edellisellä kaudella Sport on päästänyt runkosarjassa eniten maaleja. Oma verkko on heilunut kahden viime kauden aikana yli 400 kertaa. Maalia hankittiin tilkitsemään 26-vuotias ruotsalaisvahti Stefan Stéen. Ainoastaan Ruotsissa urallaan pelannut Stéen torjui kiekkoja viime kaudella Örebron maalilla 27 ottelun verran ja torjuntaprosentti oli 89,4%. Ruotsalaisen tilastot edellisiltä kausilta eivät suuremmin päätä huimaa. Neljän viime kauden aikana vain kerran torjuntaprosentti on ollut päälle 90%. Vaikkei viime kausi mairittelevasti sujunutkaan, niin Stéen peittosi tilastojen valossa maalivahtiparinsa, KalPaan tulevaksi kaudeksi palaavan Eero Kilpeläisen. Sportin toisena maalivahtina toimii viidennen kautensa Vaasassa aloittava Mika Järvinen, joka on kantanut päävastuun torjuntatöistä Vaasassa neljän viime kauden ajan. Kokenut Järvinenkin hakee paluuta yli 90 torjuntaprosentin mieheksi kahden vuoden tauon jälkeen. 30 runkosarjaottelussa viime kaudella torjunut Sami Aittokallio siirtyy ensi kaudeksi Ässiin.

Puolustus

Sportin puolustus täydentyy kolmella kanadalaisella, joista yksi on jo liigakentiltä tuttu. Hän on 171 liigaottelun Steven Seigo, joka pelasi kausilla 2013-2015 TPS:ssa sekä yhden kauden Lukon takalinjoilla. Parhaalla liigakaudellaan 2013-2014 Seigo teki 60 ottelussa 23 tehopistettä (6+17). Liigan lisäksi 28-vuotias kanadalainen on kiekkoillut viime kausina KHL:ssä, SHL:ssä sekä DEL:ssä. Viime kaudella Saksassa Seigo tehtaili 51 ottelussa 18 tehopistettä (5+13). Kaksi muuta kanukkia omaavat molemmat mittaa 191 senttimetriä. Lähes satakiloinen Paul Geiger siirtyy Pohjanmaalle EBEL-liigasta ja italialaisseura HC Bolzanosta, jossa puolustaja kirjasi 50 ottelussa 17 tehopistettä (4+13). Ensimmäistä kertaa Euroopassa kiekkoileva Jared Wilson pelasi viime kauden ECHL:ssa, jossa 49 ottelua tuottivat 18 tehopistettä (1+17) sekä 124 jäähyminuuttia. ECHL:n lisäksi Wilson on pelannut NCAA:ssa ja kokemusta löytyy myös yhden ottelun verran AHL:stä viime kaudella. Neljäs puolustajahankinta on Ässistä siirtyvä Kristian Tuohilampi, jolla viime kausi Porissa oli heikko. 54 ottelussa neljä tehopistettä, 101 jäähyminuuttia ja tehotilaston jumbosija lukemalla -24. Vaasa ja Kuparisaari eivät ole Tuohilammelle täysin vieraita paikkoja, sillä 29-vuotias puolustaja pelasi kahteen otteeseen kotkapaidassa joukkueen Mestis-vuosina.

Sportin isoin menetys puolustuksesta on joukkueen selkeästi tehokkain puolustaja ja koko sarjan puolustajapörssin vitonen, Tony Sund. Oma piste-ennätys (2+7) meni komealla tavalla uusiksi, kun 60 ottelussa syntyi 35 tehopistettä (8+27). Sund siirtyi kauden päätteeksi TPS:ään, josta matka jatkui Pohjois-Amerikkaan ja San Jose Sharksin organisaatioon. Neljän kauden ajan Sport-paitaa kantanut Oskari Manninen puolestaan matkaa ensi kaudeksi Kouvolaan. Ilman uutta työnantajaa ovat toistaiseksi Jyri Niemi, keväällä Sportiin siirtynyt Ryan Lannon sekä Colby Robak, jonka kausi päättyi loukkaantumiseen tammikuun lopulla. Paljon loukkaantumisista urallaan kärsinyt Niemi onnistui viime kaudella pelaamaan 41 ottelua ja takana on pisteiden valossa uran paras kausi (4+12).

Sportin alakerrassa jatkaa Niklas Nevalainen, jolla on takanaan liigauran paras kausi (47 ott. 4+14) ja Nevalainen oli Sundin jälkeen joukkueen tehokkain puolustaja. Sportin runkopuolustajia on Ässien tyhjennysmyynneissä keväällä Vaasaan siirtynyt Juho Tommila. Uran parhaalla kaudella 2017-2018 Tommila onnistui tekemään 16 tehopistettä (3+13) ja Sportista haetaan uutta puhtia uralle vaikean viime kauden jälkeen. Vaasassa jatkaa lisäksi Valtteri Viljanen, joka teki viime kauden 57 ottelussa 15 tehopistettä (4+11).

Hyökkäys

Kanadalaisväriä saadaan hyökkäykseenkin, kun sentteriosasto vahvistuu 28-vuotiaalla Chris DeSousalla. DeSousa edusti viime kaudella EBEL-liigan Vienna Capitalsia, joka voitti runkosarjan, mutta hävisi finaaleissa Klagenfurterille. DeSousa oli runkosarjassa joukkueensa toiseksi paras pistemies ja koko sarjan viidenneksi paras pistemies. Lisäksi kanadalainen voitti EBEL-liigan maalipörssin viime kaudella 36 osumallaan. 54 runkosarjaottelussa syntyi 64 tehopistettä (36+28) ja 18 pudotuspeliottelussa syntyi 19 tehopistettä (10+9). Kokenut sentteri, Turo Asplund saapuu Vaasaan Mikkelin Jukureista, jossa Asplund kiekkoili viimeiset kolme kautta. 34-vuotias keskushyökkääjä teki viime kaudella oman piste-ennätyksensä (58 ott. 10+27). Tampereelta matkaa Vaasaan kaksi laitahyökkääjää. Lähes 600 runkosarjaottelua Liigassa pelannut Antti Erkinjuntti siirtyy Sportiin Tapparasta ja viime kaudella 11 maalia laukonut Juho Liuksiala Ilveksestä. Laituriosasto täydentyy lisäksi Mestiksen pistepörssin kakkosella Samu Markkulalla (49 ott. 16+47), Lukosta siirtyvällä Aaro Vidgrenillä (60 ott. 6+7) sekä Kärppien A-nuorten kapteenilla Niko Kuirilla (51 ott. 20+26).

Viiden kauden ajan Sportia edustanut Joel Kiviranta siirtyy ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan ja Dallasin organisaatioon. Työteliäs ja hyvin liikkuva laituri onnistui raivaamaan tiensä aina kevään MM-kisoihin asti. Runkosarjan 48 ottelussa syntyi 31 tehopistettä (16+15). Kolme kautta Sportissa pelannut Olavi Vauhkonen puolestaan jatkaa uraansa Tampereella ja Tapparan riveissä. Myöskin uran parhaan kauden pelannut Tommi Tikka matkaa Hämeen suuntaan, mutta HPK:n pelipaitaan. Kanadalaissentteri Brody Sutter siirtyy Saksaan ja William Rapuzzi EBEL-liigaan.

Viime kauden paras pistemies Antti Kalapudas jatkaa vaasalaisten iloksi kotkapaidassa. Viime kaudella Kalapudas teki 56 ottelussa 46 tehopistettä (12+34). Toni Kallela myös onnistui tekemään viime kaudella hienon läpimurron liigatasolla, kun 53 ottelussa syntyi 42 tehopistettä (11+31). Kallelan ohella viime kauden todellisia yllättäjiä oli 22 maalia runnonut Roope Talaja. Hyökkäyksen avainnimiä on lisäksi 31 tehopistettä (15+16) viime kaudella tehnyt Aleksi Ainali, jonka viime kausi päättyi helmikuussa hurjan näköiseen loukkaantumiseen. Todellinen luottosoturi Erik Riska jatkaa myöskin Sport-paidassa. Riska aloittaa jo yhdeksännen kautensa vaasalaisjoukkueessa.
 
Viimeksi muokattu:

Tero

Farmipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 606
Jatkoajan mukaan Sport on vaihtamassa päävalmentajaa: Risto Dufva korvaa Ari-Pekka Pajuluoman.

Edit:
Jatkoaika oli oikeassa: Dufvan päävalmentajapesti on kauden loppuun.
 
Viimeksi muokattu:

Deleted member 1878

Guest
Ja sit alkaa pelaajaruletti, taatusti ei uimalakki lähde talkoisiin ilman kunnollista panostusta. Ei vain ole sportissa paljo myytävää...
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 301
Ja sit alkaa pelaajaruletti, taatusti ei uimalakki lähde talkoisiin ilman kunnollista panostusta. Ei vain ole sportissa paljo myytävää...

Kassa on tyhjä. Väitän kyllä, että tuolla Sporan rosterilla täytyisi olla jossain muualla, kuin sarjajumbona.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Sportin tilanne on hyvä esimerkki siitä, että pelkällä pyhällä hengellä ei pitkälle pötkitä. Tiettävästi Pajuluoma oli pidetty valmentaja niin pelaajien kuin kannattajienkin keskuudessa, ja viime kaudella joukkue porskutti hyvän henkensä ansiosta. Mutta ennen pitkää Pajuluoman puutteet pelitavallisella puolella alkoivat näkyä.
 

sentteri

Luottopelaaja
Viestejä
2 196
Sportin tilanne on hyvä esimerkki siitä, että pelkällä pyhällä hengellä ei pitkälle pötkitä. Tiettävästi Pajuluoma oli pidetty valmentaja niin pelaajien kuin kannattajienkin keskuudessa, ja viime kaudella joukkue porskutti hyvän henkensä ansiosta. Mutta ennen pitkää Pajuluoman puutteet pelitavallisella puolella alkoivat näkyä.
Oikeuttaisiko Sportin rosteri parempaan sijoitukseen?
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Oikeuttaisiko Sportin rosteri parempaan sijoitukseen?
Esimerkiksi Mannerin tai Pennasen komennossa Sport olisi napsinut enemmän pisteitä.

Yksi Pajuluoman heikkouksista oli juuri se, että pelitavassa ei riittävästi huomioitu käytettävissä olevaa materiaalia.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 701
Ei välttämättä Ristostakaan ole kiinni, vaikka Dufva onkin ollut lähinnä kiertävä leipäpappi viime vuosina. Kyse on vain tosiasioiden hyväksymisestä. Päästäkseen 80+ pisteeseen pitäisi Sportin pelata 1,9 pisteen keskiarvolla. On se melko tekemätön paikka vaikka minkälainen moguli olisi penkin takana.
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 301
Huomenna juuri sopivasti peli Vaasassa. Pelin jälkeen hyppää Tampereelle palaavaan bussiin?

Vielä parempi olisi, että odottelisi Vaasassa ja tulisi Ilveksen koppiin ja illalla vanhaa seuraa käkättimeen :D
 
Ylös