TO 21.3.2024 | Ilves - KalPa | 1. puolivälierä

Riksu

Tähtipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
14 099
500x500px-ilves.png.600x600_q85.png
VS.
SM-Liiga-Logot_0010_Kalpa_1.png.600x600_q85.png


21.3.2024 klo 18:30 - Tampere

Ilveksen pudotuspelikevät 2024 alkaa torstaina, kun vastaan asettuu säälipleijarikierrokselta jatkoon päässyt Kuopion KalPa. KalPa voitti sääleissä Sportin puhtaasti 2-0. Ilves ja KalPa kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa ja näissä kohtaamisissa Ilves oli vahvempi voitoin 3-1. Syyskuussa joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen vei KalPa luvuin 1-2, mutta kolme seuraavaa meni Ilvekselle. Ilves saalisti kaksi vierasvoittoa Niiralan Montusta luvuin 1-2 ja 2-6 sekä se otti Areenalla maaliskuussa jatkoaikavoitto luvuin 3-2. Kohtaamiset olivat siis vähämaalisia poislukien yksi Kuopiossa pelattu ottelu.



Ilves päätti runkosarjansa hienoon ja "helpottavaan" voittoon, kun Ilves haki täydet pisteet Turusta luvuin 1-6. Helpottavasta voitosta voidaan puhua siltä kantilta että Ilveksen edellinen vierasvoitto Turusta oli joulukuulta 2021. Ilveksen maaleista vastasivat kauden kolmannella hattutempullaansa Jani Nyman. Kaksi Ilveksen maalia iski tshekkihyökkääjä Simon Stransky ja tshekkisentteri Petr Kodytek sai ottelussa puhkottua 20 maalin rajapyykin. Runkosarjan viimeisellä kierroksella käytiin myös kova kamppailu pistepörssien voitoista. Oula Palve saalisti Turussa kolme syöttöpistettä Jerry Turkulaisen jäädessä Jyväskylässä yhteen syöttöpisteeseen. Täten Oula Palve voitti liigan pistepörssin. Puolustajien pistepörssin voitosta kamppaili Ilveksen Sami Niku ja HIFK:n Luke Martin. HIFK jäi kokonaan ilman osumia viimeisessä ottelussa juurikin KalPaa vastaan ja Sami Niku varmisti Turussa kahdella syöttöpisteellään puolustajien pistepörssin voiton.

Ilves on nyt muutenkin hyvässä vireessä. Se on hävinnyt vain kertaalleen kymmeneen viime otteluun ja voittoputki onkin seitsemän ottelun mittainen. Kotipelienkin osalta Ilves on tällä hetkellä viiden ottelun voittoputkessa. Joko olisi kotipelejä koskenut peikko selätetty?



KalPan kevät alkoi jo säälipudotuspelikierrokselta, kun runkosarjassa seitsemänneksi sijoittunut kuopiolaisryhmä sai vastaansa Vaasan Sportin. Ottelusarjan ensimmäinen ottelu pelattiin Kuopiossa ja tuolloin KalPa onnistui 2-1 voittomaalin teossa viimeisellä vitosella Oliver Kapasen toimesta ja ensimmäisen kohtaamisen loppulukemat olivat lopulta 4-1. Sunnuntaina ottelusarjan toisessa pelissä KalPa saí läjäpäin hyviä maalintekopaikkoja, mutta Sport karkasi ottelussa kuitenkin 2-0 johtoon. KalPa kuitenkin onnistui rokottamaan Sportin virheistä, kun Matyas Kantner ja Tuomas Kiiskinen toivat toisen erän loppupuolella KalPan ensin tasoihin ja jälleen kolmannen erän viimeisellä kympillä Oliver Kapanen onnistui voittomaalin teossa. Loppulukemat 2-4.

Kapasen lisäksi Benjamin Korhonen kirjautti itselleen kaksi osumaa tässä ottelusarjassa. Myös Ilveksestäkin tuttu Aleksi Elorinne "rohmusi" pisteitä, kun hän onnistui ensimmäisessä kohtaamisessa maalinteossa ja toisessa kohtaamisessa hän syötti KalPan voittomaalin. Stefanos Lekkas pelasi molemmat ottelut KalPan maalilla ja hänen sarjan torjuntaprosentti olikin 92.5%.

Runkosarjassa KalPan paras pistemies oli Juuso Mäenpää 49 tehopisteellä. Matyas Kantner vuorostaan iski 23 maalia runkosarjassa. Tämä parivaljakko on yksi KalPan hyökkäyksen kulmakivistä.



26.9.2023 / Ilves - KalPa 1-2
1.11.2023 / KalPa - Ilves 1-2
24.1.2024 / KalPa - Ilves 2-6
2.3.2024 / Ilves - KalPa 3-2 ja.

Kolme edellistä ottelua:

2.3.2024 / Ilves - KalPa 3-2 ja.
8.3.2024 / Ilves - Tappara
12.3.2024 / TPS - Ilves 1-6


12.3.2024 / HIFK - KalPa 0-3
15.3.2024 / KalPa - Sport 4-1
17.3.2024 / Sport - KalPa 2-4


Ylivoima: Ilves 28,57% (2.) / KalPa 33,33% (1.)
Alivoima: Ilves 80,79% (8.) / KalPa 100% (1.)
Maaliero: Ilves 197-144 (+53) / KalPa 8-3 (+5)

Ilveksen TOP5-pistemiehet runkosarjassa:

1. Oula Palve, 60 ott. 20+44=64
2. Eemeli Suomi, 58 ott. 21+38=59
3. Sami Niku, 53 ott. 12+37=49
3. Matias Mäntykivi, 60 ott. 19+29=48
4. Joona Ikonen, 58 ott. 20+27=47

KalPan TOP5-pistemiehet pudotuspeleissä:

1. Oliver Kapanen 2 ott. 2+2=4
2. Benjamin Korhonen, 2 ott. 2+1=3
3. Juuso Mäenpää, 2 ott. 0+3=3
4. Aleksi Elorinne, 2 ott. 1+1=2
5. Jesper Mattila, 2 ott. 1+1=2

Maalivahdit:

Ilves:
#31 Jakub Malek, 27 ott. 2,32 - 91,45% / #37 Jonas Gunnarsson 36 ott. 2,23 - 91,06%
KalPa: #31 Patrik Kerkola, 0 ott. 0,00 - 0,00% / #40 Stefanos Lekkas, 2 ott. 1,50 - 92,50%

(*Kaikki KalPan tilastot ovat pudotuspeleistä)

Seuraa heitä:

#83 Simon Stransky,
Ilves - Ilveksessä ensimmäistä kautta pelaava tshekkihyökkääjä rikkoi runkosarjassa 30 pisteen rajan tehden tehot 12+22. Oli todella hyvällä pelipäällä Ilveksen kauden viimeisessä runkosarjaottelussa ja hän teki siinä ottelussa kaksi hienoa maalia. Iski runkosarjassa KalPaa vastaan tehot 2+1. Avaako heti pudotuspelikevään ensimmäisessä ottelussa pistetilinsä?

#91 Oliver Kapanen, KalPa - 20-vuotias keskushyökkääjä oli KalPan hahmo säälipleijarikierroksella, kun hän teki tehot 2+2 kahteen otteluun. Teki ottelusarjan molempien otteluiden voittomaalit. Runkosarjassa hän teki Stranskyn tavoin 34 tehopistettä. Jatkuuko hyvä pistevire myös puolivälieräsarjassa?

Ilveksen kokoonpano:

Eemeli Suomi - Oula Palve - Jani Nyman
Samuli Ratinen - Matias Mäntykivi - Joona Ikonen
Simon Stransky - Petr Kodytek - Ville Meskanen
Eetu Päkkilä - Mike O'Leary - Jeremy Gregoire

Niklas Friman - Adam Clendening
Dominik Masin - Sami Niku
Jarkko Parikka - Otto Latvala
Arttu Pelli

Jonas Gunnarsson
(Jakub Malek)

Liput otteluun:

 
Viimeksi muokattu:

Forzarossoneri

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
808
Odotusarvo: kalpaset karvaa ylhäältä? Painetta meidän pakeille. Näinhän se teki Wasaakin vastaan viime pelissä. Pakotti vastustajan oman maalin takaa paniikkivirheisin. Ja onnistui.

Nopeat lähdöt hyökkäyksiin. Ei päästetä naapuria kiinni/eteen! Näinhän kävi tapupelissä viimeksi, kun Clede pohjusti tapun ainoan.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
13 973
Odotan, että Ilves on valmis heti alkuveryttelyistä alkaen, sillä vastus on liikkuva ja taitava porukka. Pendon tulee saada lataus onnistumaan 110%.

Jos Ilves jatkaa runkosarjan lopun pelitapaa ja on ytimessä koko ajan voittajasta ei ole mitään epäselvyyttä.

Kohta mennään ja hiki otsalla alkaa näkyä. Perkele, kun jännittää!
 

B

Luottopelaaja
Viestejä
7 570
24 tunnin päästä tiedetään missä mennään. Kysymyksiä on paljon, mm: kotipelaaminen, tatsietu, aloittava mv, yleisilme, vastustajan sopivuus..
 

Eetu Fucking Mäkiniemi

Luottopelaaja
Viestejä
5 220
Kotijoukkueilla vakuuttavat playoff avaukset ensimmäisellä kierroksella. Vaan eihän Tampere Maple Leafs meinaa poiketa kaavasta?

Toivottavasti Ilves tulee pelin alkuun rohkeasti eikä vetäydy rauhalliseen puolustamiseen. Kalpalle ei pidä antaa flowta ja vapauttavaa avausmaalia.

Nyt on pohkeet kevyet ja taktiikoiden nyanssit takaraivossa. Nyt alkaa se kevät jota piiiitkä runkosarja odoteltiin.

On kyllä levollinen mieli pelistä. Luulot pois heti ja tylysti ihan loppuun saakka.
 

Tyrioni

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
444
Ilveksen Playoff-kevään avauksessa vastaan tulee pohjoisen kukkopojat ja heidän tarkoituksenaan lienee pitää kiekkopeli nopeatempoisena, joten saa nähdä millaista vastalääkettä Ilves tarjoilee tähän.

Mielestäni ei ainakaan pitäisi lähteä pelaamaan peliä KalPan ehdoilla, joten peliä pitäisi pyrkiä hidastamaan ja kiekonhallinnan kautta tämä onnistuisi, mutta runkosarjan aikana Ilveksen peli ei kylläkään hirmuisesti elänyt ylettömästä kiekonhallinnasta joten nähtäväksi jää että miten PlayOff-peleissä hommat menee. Ilveksen runkosarjan ajan kiekonhallinta% oli 48,84% ja sillä pääsi Liigassa sijalle 11.

Kaikki kynnelle kykenevät mukaan kotikatsomon lehtereille huutamaan KalPa nurin!

1711001860298.jpeg
 

Ilves97

Luottopelaaja
Viestejä
6 755
Kotijoukkueilla vakuuttavat playoff avaukset ensimmäisellä kierroksella. Vaan eihän Tampere Maple Leafs meinaa poiketa kaavasta?

Toivottavasti Ilves tulee pelin alkuun rohkeasti eikä vetäydy rauhalliseen puolustamiseen. Kalpalle ei pidä antaa flowta ja vapauttavaa avausmaalia.

Nyt on pohkeet kevyet ja taktiikoiden nyanssit takaraivossa. Nyt alkaa se kevät jota piiiitkä runkosarja odoteltiin.

On kyllä levollinen mieli pelistä. Luulot pois heti ja tylysti ihan loppuun saakka.
Nimenomaan tuolla tavallahan sille joukkueelle jolla pelituntumaa on annat flow-tilan, että lähdet ryntäilemään mukaan. Joka pelissä tulee heikkoja hetkiä jotka pitää kestää, tänään se tulee todennäköisesti olemaan alku, johon vastustaja tulee todennäköisesti se mielessään, että siinä on iskun paikka. Jos kotijoukkueiden esitykset olivat vakuuttavia niin Tapparahan pelasi juuri tuolla tavalla.
 

Etäilves

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
453
24 tunnin päästä tiedetään missä mennään. Kysymyksiä on paljon, mm: kotipelaaminen, tatsietu, aloittava mv, yleisilme, vastustajan sopivuus..
Hyvä siitä tulee. Eniten arveluttaa kuitenkin riittääkö meidän pakistolla liike noita umpikieroja, pirun hyvin karvaavia ja liikkuvia savolaisia vastaan. Varsinkin Clendeningin on syytä liikuttaa sitä kiekkoa astetta rivakammin ja ylipäänsä unohtaa toistaiseksi nähty ylirauhallinen ja ylimieliseltäkin aika ajoin vaikuttava pelitapansa.
 

Kodytek88

Luottopelaaja
Viestejä
2 209
Kova luotto siihen, että ensimmäinen kotipeli hoituu hyvin. KalPa toki aktiivisine liikkeineen ja monilla entisillä Ilveksillä varustettuna mielenkiintoinen vastustaja.

Pelicans löysi eilen tosipelien alkaessa uusia ratkaisijoita ja samaa toivoisi tänään myös meille. Omalta osaltani katseet kiinnittyvät ainakin Könöseen ja Ratiseen, joilta odotan vähintäänkin yksittäisiä mainetekoja pudotuspelien aikana. Nymanin puolelta sitten mielenkiintoista nähdä, pelaisiko tänä vuonna sellaisen Patrik Lainemaisen kevään. Ominaisuuksia ja maalivirettä ainakin nuorelta mieheltä tähän löytyy.
 

tomskam

Rivipelaaja
Viestejä
27
Näillä miehillä ensimmäiseen koitokseen

Suomi-Palve-Nyman
Ratinen-Mäntykivi-Ikonen
Stransky-Kodytek-Meskanen
Päkkilä-O'Leary-Gregoire

Friman-Clendening
Masin-Niku
Parikka-Latvala
Pelli

Gunnarsson
Malek
Parhailla mennään! Loistava tilanne playoffien alkuun. Reservissä löytyy myös pelimiehiä, jos ja kun tulee loukkaantumisia/vammoja
 
Ylös