TO 17.1.19 | Ilves - Kärpät

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 495
ilves.png
VS.
karpat.png


17.1.2019 klo 18:30 - Hakametsä
Neljästä edellisestä ottelusta kolme voittoa tassuihinsa napannut Ilves hakee kolmatta peräkkäistä voittoa torstaina kotiottelussa Kärppiä vastaan. Ilves on sarjassa seitsemäntenä 61 pisteellä ja Kärpät on tuttuun tapaan sarjan kärkipaikalla 88 pisteellä. Kärppien ero toiseen sijaan on tällä hetkellä peräti 17 pistettä. Ilves puolestaan kolmen pisteen voitolla nousisi kuuden parhaan joukkoon.

Kärpät on voittanut joukkueiden kolmesta tämän kauden aiemmasta kohtaamisesta jokaisen, mutta kaikki ovat päättyneet vain maalin erolla. Nimi Veini Vehviläinen alkaa muodostua ilvesläisten suussa hiljalleen kirosanaksi. Oululaisvahti on päästänyt tällä kaudella Ilvestä vastaan ainoastaan kaksi maalia ja kiekot ovat tarttuneet komealla 97,14 prosentin varmuudella. Ilves on onnistunut voittamaan Kärpät edellisen kerran Hakametsässä reilu neljä vuotta sitten - 5. tammikuuta 2015. Olisiko nyt voiton aika?

Sarjataulukon TOP5-joukkueista kolme kuluvalla viikolla kohtaava Ilves avasi viikkonsa voitokkaasti, kun keskiviikkona Turussa alavireinen TPS kaatui 3-4 lukemin. Ilves johti ottelua toisessa erässä 0-3 numeroin, mutta TPS onnistui nousemaan viiden minuutin ylivoimansa aikana tasatilanteeseen. Tamperelaiset kuitenkin käänsivät ottelun päätöserässä takaisin itselleen. Ilveksen maaleista vastasivat kolme tehopistettä (1+2) tehtaillut Teemu Rautiainen, 30 pisteen rajan rikkonut Arttu Ruotsalainen sekä kaksi osumaa viimeistellyt Joona Ikonen, joka on jäänyt tammikuun otteluissa vain kerran ilman tehomerkintöjä (6 ott. 2+4). Turussa voittomaalin nimiinsä kirjannut Rautiainen on tehnyt viiteen edelliseen otteluun seitsemän tehopistettä (3+4) ja on löytänyt hyvää virettä kevään tärkeiden pelien lähestyessä.

Kärpillä ylivoimainen sarjajohto on saattanut hieman päästä näkymään peliesityksissä, sillä viimeisissä otteluissa tekeminen ei aivan yhtä vakuuttavaa ole ollut ja joukkueella onkin kauden heikoin jakso menossa. Viidestä edellisestä ottelustaan Kärpät on voittanut kaksi. Viimeisimmässä ottelussa lauantaina oululaisryhmä kohtasi kotikaukalossaan Lukon, jonka Kärpät nujersi avauserässä tehdyillä maaleilla 3-0 lukemin. Maalinteossa onnistuivat kauden avausmaalinsa tehnyt Jyri Junnila, kahdeksan ottelun maalittoman putkensa katkaissut Jasper Lindsten ja reilun kahden kuukauden tauon jälkeen verkkoa heiluttanut Atte Ohtamaa. Sarjan paras vierasjoukkue Kärpät on voittanut viidestä edellisestä matkapelistään vain yhden. Ainokainen voitto irtosi juurikin Tampereelta, mutta Tapparaa vastaan.

Tämän kauden aiemmat kohtaamiset:

27.9.2018 / Ilves - Kärpät 0-1
31.10.2018 / Kärpät - Ilves 2-1
18.12.2018 / Kärpät - Ilves 2-1 ja.

Ylivoima: Ilves 16,45% (14.) / Kärpät 18,90% (12.)
Alivoima: Ilves 73,89% (15.) / Kärpät 93,08% (1.)
Maaliero: Ilves 115-115 (0) / Kärpät 131-60 (+71)

Ilveksen TOP5-pistemiehet:

1. Arttu Ruotsalainen, 39 ott. 13+17=30
2. Teemu Lepaus, 40 ott. 10+18=28
3. Joona Ikonen, 40 ott. 11+13=24
4. Joose Antonen, 39 ott. 12+11=23
5. Teemu Rautiainen, 39 ott. 10+11=21

Kärppien TOP5-pistemiehet:

1. Ville Leskinen, 40 ott. 18+18=36
2. Aleksi Heponiemi, 30 ott. 8+19=27
3. Michal Kristof, 39 ott. 6+21=27
4. Mika Pyörälä, 35 ott. 13+13=26
5. Rasmus Kupari, 29 ott. 8+15=23

Maalivahdit:

Ilves: #31 Riku Helenius, 26 ott. 2,65 - 89,19% / #35 Antti Lehtonen, 16 ott. 3,13 - 87,86%
Kärpät: #35 Veini Vehviläinen, 26 ott. 1,37 - 94,09% / #40 Jussi Rynnäs, 14 ott. 1,56 - 93,35%

Veikkauksen kertoimet:

1 4,20 - X 4,30 - 2 1,63

Seuraa heitä:

#70 Niko Peltola, Ilves - Viimeksi syksyllä 2013 Ilves-paitaa kantanut puolustaja teki keskiviikkona paluun tamperelaisjoukkueen takalinjoille, ja pelasikin hyvän ottelun. Vastuuta tuli heti reilu 23 minuuttia ja pääsi pelaamaan molempia erikoistilanteita. Heiluuko maaliverkko "ensimmäisessä kotiottelussa"?

#12 Ville Leskinen, Kärpät - Liigan maalipörssin kakkospaikalla oleva laituri on laukonut neljään viime otteluun kolme maalia. Pistepörssin kolmosena oleva hyökkääjä on sarjan tehotilaston kärkipaikalla (+21). Ilvestä vastaan ei tällä kaudella ole syntynyt vielä pistettäkään.

Ilveksen kokoonpano:

Eemeli Suomi - Arttu Ruotsalainen - Teemu Rautiainen
Topias Haapanen - Panu Mieho - Joona Ikonen
Teemu Lepaus - Samuli Vainionpää - Joose Antonen
Mike Halmo - Eero Savilahti - Juho Liuksiala
Julius Valtonen

Jarkko Parikka - Oskari Laaksonen
Niko Peltola - Mark Flood
Juha Leimu - Nikolas Matinpalo

Antti Lehtonen
(Riku Helenius)

Kärppien kokoonpano:

Ville Leskinen - Nicklas Lasu - Radek Koblizek
Mika Pyörälä - Rasmus Kupari - Aleksi Heponiemi
Jasper Lindsten - Michal Kristof - Sami Anttila
Jari Sailio - Tino Metsävainio - Jyri Junnila

Atte Ohtamaa - Shaun Heshka
Teemu Kivihalme - Jani Hakanpää
Lasse Kukkonen - Mikko Niemelä
Taneli Ronkainen

Veini Vehviläinen
(Jussi Rynnäs)
 
Viimeksi muokattu:

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
13 945
Tänäänkään yksikään asia ei puolla Ilveksen voittoa. Täysin omaa luokkaansa oleva sarjakärki, parhaat pelaajat, toimiva pelitapa ja pisteeksi iin päälle ylivoimaisesti paras valmennus.

Ilves rimpuilee minkä pystyy, katsotaan mihin se riittää.
 

Torski

Tähtipelaaja
Viestejä
10 923
Tänäänkään yksikään asia ei puolla Ilveksen voittoa. Täysin omaa luokkaansa oleva sarjakärki, parhaat pelaajat, toimiva pelitapa ja pisteeksi iin päälle ylivoimaisesti paras valmennus.

Ilves rimpuilee minkä pystyy, katsotaan mihin se riittää.
Turha mitään on rimpuilla. Kausi on jo ohi Ilveksen osalta ,ei tästä suosta enää nousta.
 

4ever1

Luottopelaaja
Viestejä
1 981
Miksei jokaista matsia kohden voisi olla vain tämä yksi ketju jonka Tupsukorva ansiokkaasti avaa? Tähän kirjoiteltaisiin kaikki materiaali joka koskee kyseistä ottelua niin veikkaukset, pelin aikaiset kommentit ja loppukaneetitkin.
Selkeyttäisi huomattavasti jokaiseen yksittäiseen peliin tulevaa matskua.
 

Tero

Farmipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 613
Kuten @Tupsukorva35 :n ennakossa mainitaan, Kärpillä on menossa kauden huonoin jaksonsa. Kyllä siihen vielä mahtuisi pistemenetykset Ilvekselle ja sitä haetaan.
 

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
2 289
Pelottavan luottavainen olo illan pelin suhteen. Kärpät levänneenä vastassa ja eilen jouduttiin taistelemaan viimeiseen sekuntiin asti. Jotenkin on vaan se tunne, että tänään voitetaan..

Toiveissa Lepauksen&Antosen herääminen edes jollain muotoa. Helvetin väkinäistä on molempien herrojen tekeminen ollut jo pidempään. Tänään ratkaisuvoimaa tarvitaan joka kentältä. Laitetaan siis Antoselle kaappi tilaukseen!

Tapahtumia ei ole Ilveksen peleistä puuttunut, tänäänkin varmasti sattuu ja tapahtuu, siispä halliin!
 

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
3 349
Miksei jokaista matsia kohden voisi olla vain tämä yksi ketju jonka Tupsukorva ansiokkaasti avaa? Tähän kirjoiteltaisiin kaikki materiaali joka koskee kyseistä ottelua niin veikkaukset, pelin aikaiset kommentit ja loppukaneetitkin.
Selkeyttäisi huomattavasti jokaiseen yksittäiseen peliin tulevaa matskua.

EI To-del-la-kaan!


Sisällyksetön pelinaikainen lätinä ja "öööö" viestit pilaisivat keskustelun lukukelvottomaksi. Samoin tyhjät "4-0, rautsi tekee viis" viestit tekisivät ketjusta pitkän ja turhan.
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
3 590
Vastus on toista luokkaa kuin Turussa. Palloseura on nimekäs mutta laiskanpulskea. Kärpät on löysimmilläänkin parasta liigalaatua eikä Vehviläisen ohjelmaan juuri huonoja pelejä sovi.

Ilves on kuitenkin hyvässä ja tarmokkaassa iskussa. Pisteiden keruu ei nyt ole todennäköisimmillään, mutta kyllä sitä nykyeväillä hyvinkin toivoa uskaltaa.
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 318
Lehtonen maalissa, Ahtola sivussa, Savilahti tilalle.
 

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
2 289
Ilves tänään:

Suomi-Ruotsalainen-Rautiainen
Haapanen-Mieho-Ikonen
Lepaus-Vainionpää-Antonen
Halmo-Savilahti-Liuksiala
Valtonen

Parikka-Laaksonen
Peltola-Flood
Leimu-Matinpalo

Lehtonen
 

LalaTa

Luottopelaaja
Viestejä
2 526
Positiivista, ettei Vainionpäälle arvottu lotossa mitään tuosta edellispelin tuomarivirheestä..
 

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
4 354
Saas nähdä miten luistin kulkee ku eilen oli noin paljo alivoimaa. Toivottavasti halliin tulee reilusti porukkaa lumipyrystä huolimatta.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 495
Kärpillä tosiaan jalka ehkä hivenen noussut kaasulta, kun sarjajohto on tällä hetkellä "kohtuu" turvallinen. Mitä sitä enää niin täysiä pelailemaan, kun takana ei ole akuuttia uhkaa.

Luulisi, että joukkueella nälkää riittää tähän otteluun. Kolme maalin tappiota Kärpille, joista jokainen aivan hyvin olisi voinut kääntyä Ilvekselle. Nyt sitten se voitto viimein kairataan ja laitetaan verkko heilumaan, vaikka kuinka se Oulun kesäteatterin päätähti siellä maalilla niitä käsiään levittelisi.

Pitkästä aikaa sellaista odottavaa fiilistä illan suhteen... Nyt saa joukkue paikkailla viimeisimpiä kotitappioita katsojille voitolla sarjakärjestä. Tämä lienee sovittu?
 
Viimeksi muokattu:

LalaTa

Luottopelaaja
Viestejä
2 526
Halmo&co vois sopivasti maalinedusväännöissä kolailla kärppäpelaajia näyttelijämestarin päälle, sais sen kunnolla hiiltymään :)
 

Urho Kaleva Kekkonen

Luottopelaaja
Viestejä
1 729
Hmm..voipi olla hiukan liian suuri rooli nyt (vielä) Vainionpäälle. Itse olisin siirtänyt Halmon kolmosen laitaan ja Lepauksen keskelle. Lepaus pääsisi enemmän kiekkoon kiinni tuossa roolissa. Nelosessa sitten olisi Savilahti - Vainionpää - Liuksiala.

"Panumiehen" paluu toi säpinää Ikoseen ja Haapaseen, mutta ratkaisut ovat luutavasti taas ykkösen ja Lepauksen/Antosen varassa. Toivottavasti Lepaus/Antonen saa taas lentokelin päälle. Kaikista arvosteluista huolimatta Lepaus on kuitenkin menossa 40 pisteen kauteen ja Antonen 35.

Heponiemen peliälyä on tietysti myös hieno seurata, mutta toivottavasti tänään Aleksilla olisi huonompi päivä kaukalossa.
 

Ilveskissa

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
157
"Panumiehen" paluu toi säpinää Ikoseen ja Haapaseen, mutta ratkaisut ovat luutavasti taas ykkösen ja Lepauksen/Antosen varassa. Toivottavasti Lepaus/Antonen saa taas lentokelin päälle. Kaikista arvosteluista huolimatta Lepaus on kuitenkin menossa 40 pisteen kauteen ja Antonen 35.

Toivottavasti saa Miehon ketju tulosta myös aikaiseksi. Tuo Lepauksen arvostelu on ollut kovaa, melkein kohtuutonta paikkapaikoin. Jos alkukaudesta ei olisi ollut tuota yli pinna per peli tahtia niin tuskin olisi myöskään arvostelu ollut näin kovaa, koska tälläistä läpimurtoa ei osattu odottaa. Tai itse en ainakaan osannut. Tänään olisi hyvä paikka onnistua ja luulen, että Vainionpää pystyy tekemään tilaa näille kahdelle taitavalle sällille vierellä.

Toivon, että Ruotsalaista ja Suomea ei tänään ylipeluuteta. Taakka ollut niin kova, että sortuvat ryhmiin virheisiin. Pää ja kroppa eivät toimi enää niinkuin parhaimmillaan...

Tänään viittä maalia ennustaisin ilvekselle ja Lehtosen ollessa maalissa neljä omiin lienee paikallaan. Voitto kotiin!
 

#68

Luottopelaaja
Viestejä
2 777
Jatkoajassa oli mielestäni ihan hyvä kirjoitus
Barkovin ylikuormituksesta Floridassa, joka on alkanut näkymään myöskin virheinä väsymyksen seurauksena.
Samaa mielestäni havaittavissa Ruotsalaisen otteissa. Toivottavasti saataisiin vähän tasaisemmin jaettua vastuuta nyt, kun Mieho on takaisin.
 
Ylös